Kaderime mi kizayim kendi kafasizligima mi anneme mi kocama mi?

SagYanimSolYanim

İlahi Adalet ✨
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2021
203
216
18
38
İyi akşamlar herkese
Özet geçeyim bilmeyenler için.Uzun yıllar fiziksel şiddet psikolojik şiddet her yönden baskı gördüğüm bı evlilikten zor bela kendimi ilk defa annemin evine attım. 2kucuk çocuğumla ona sığındım. Ağır geldik ona. Sürekli çocuklar yüzünden gergindi. Geri dön herkes evine böyle olmaz tarzı konuşmalarina,ev sahibin çok gürültu oluyor çıkın demesine annemin krize girmesine, işe gittiğim için isten çık çocuklarına bak demesine ve eşimin aşırı baskısına dayanamayıp henüz yeni girdiğim işimi de bırakıp dönmek zorunda kaldım. Sanki cenazem geldi bu eve. Yatıp kalkıp ağlıyorum.Anneme çok kızgın ve kırgınım geldiğimden beri görüşmüyorum.Eşim olacak insana çok ofkeliyim.Ne yaptı etti yine o kazandi.Simdi.soyleyin kızlar bı kadının hiçbir yere ait hissedememesi hayallerinin yıkılışı ne olacak? Sevememek sevilmemek..Böyle ne kadar ve nasıl gidecek? Benim tesellim tutundugum dalım ne olacak.?Çok kötüyüm çok. Sanki nefesim bana yetmiyor

Uzun yillar psikolojik ve fiziksel siddete maruz kaldiktan sonra anneme gitseydim ve bunlari yasasaydim nasil hisseder ve davranirdim diye dusundum. Elin adaminin bana yaptiklarindan sonra annemin soyledikleri devede kulak kalirdi. Esimin baskilarina dayanamayim isi birakip dondum demissiniz. Bazi insanlar yaptigi her eylemi bir sebebe ya da birilerine baglar.

Ben konuyu hatırladım. O zaman da cidden üzülmüştüm.
Yine aynını yazıyorum, herkes durumuna göre davranmalı. Çocukları büyütmeye bakacaksınız, sonrasında ise çalışmaya devam edip , tekmeyi basacaksınız.
Annenizle görüşmemek hayatınızda verdiğiniz en iyi karar.

O cehenneme geri dönmek yerine de kadin sığınma evine gitseydiniz daha saglikli bir karar olurdu.
Mesajınıza atlamış gibi oldum. Sığınma evine gidenlerin bir kaçından orada da barınmanın zor olduğunu duymuştum.
Maid izlediniz mi bilmiyorum ama keşke ülkemizde ki sığınma evleri öyle olsa…

bu günler de geçecek. yapabileceklerinize bakalım. çocukları büyütüp işe girmeye odaklanın. korunma konusuna dikkat edin, 3. bir çocuk olmasın. kendinizi korumaya, zamanı geçirmeye çalışın. yazmak bile üzücü ancak kendinizi koruyacak bir yol düşünmeye çalışıyorum. bedenen sizden çok mu iri?

Bence evliligine bitmis gozuyle bakip, esinin yapip ettigi hic biseye karsilik verme, hic bi diyalogu siddet gorebilecegin noktaya donecek sekilde.uzatma, gununu doldur, cocuklarim krese gidene kadar diye dusun sabret. Ha kadin siginma evi ki sartlar kotuymus ben de duymustum, ha bu adamin catisi. Guclenip ayaga kalkana kadar, sabir...

Benden çok iri değil ama baya güçlü. Ben fiziksel olarak zayifimdir güç konusunda.

Çok üzüldüm sizin için, çocuklarınızı büyütüp bu arada bir işe girmeye çalışın.
Ruhsal olarak çökmüşsünüzdür ama güçlü olmaya çalışın, başka çareler arayın, umarım rabbim önünüze çok güzel kapılar açar

kusura bakmayın, size acımak yada ayy cnm falan yazmak size hakaret gibi geliyor.
herkese ve herşeye ragmen cesaret ettiniz, elinizden geleni yaptınız, olmadı geri döndünüz. ama tabuta girmediniz sonuçta.
ayağa kalkın, kendinizi toplayın.
iş bulun çalışın para biriktirin. evde durup duvarları izlemenin hiçbir yararı yok

Bir anne yavrusuna, yavrusunun yavrusuna nasıl sahip çıkmaz da, çıktığı cehennem kapısına gitmesine gönlü razı gelir aklım ermiyor. Annelik herkesin harcı değil, o kadının ne ölüsüne ne dirisine gidin bundan sonra. Sizin tek tutunacak dalınız çocuklarınız, onları büyütün, onlar büyüdüklerinde sizin en büyük destekçiniz olacak. Zamanı gelecek her şeyin, sizin de yüzünüz gülecek eminim ki…

annenizin tutumuna yorum yapmak istemiyorum ciddi psikolojik sorunları var.
ama size şunu söyleyebilirim içinizdeki güce güvenin. kimseye ihtiyacınız olmadığını önce kendinize ispatlamalısınız.
çocuklarınız büyüyene kadar sabır. sonra işe girip tek başınıza bir hayat kurabilirsiniz. babaları da çocuklarına nafaka verir. lütfen pes etmeyin hayattan kopmayın

tutunacak dala ihtiyacları olmasın kendi kökleriyle ayakta kalsınlar diye kadınlar okusun çalışsın diyoruz
annenize kocanıza yarın çocuklarınıza tutunmak istemiyorsanız ayağa kalkmanız lazım
geç değil elli yaşında tıp okuyanlar var
okumadıysanız dışardan lise üni bitirir yine ayaklarınızın üzerinde durursunuz
en önemlisi de çocuklarınızı da ona göre yetiştirirsiniz

Ev konforu olmadigini, telefonun yasak oldugunu, suça sürükleyebilecek baska kadinlarin da oralarda olduğunu duymustum ben de. Ama hepsi, dayak yemekten ve cocuklarinin buna sahit olmasindan daha iyidir diye düşünüyorum. Bir müddet çalışır, para biriktirip kendi düzenine çıkardı.

Tekrar girersin işe. Durumunu toplarsin kimseye eyvallahin olmaz . Annen korkmuştur çocuk var diye evine don istemiştir. İnşallah çıkarsın bu durumun içinden canım dua edicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…