Kadıköy'de rahatsız edilme...

divankusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
2.052
2.392
133
30
Arkadaşlar merhaba. Uzun bir süredir beni çok rahatsız eden bir konu var ve sizin de başınıza geldi mi sormak istiyorum.
Kadıköy'e çok yakın bir semtte oturuyorum. Alışveriş, gezme konularında sık sık Kadıköy'e giderim. Her zaman bu semti sevmiş, alışveriş için de avmler değil hep bu semti seçmişimdir. Kadıköy'e uğradığım zaman da eğer hava güzelse sahilde otururum. Haftada 1-2 Kadıköye inerim. (Tabii bu corona yüzünden ayda 1 e indi o başka bir konu)
Neyse konuya gireyim. Kadıköy rıhtım tarafında (Atatürk heykeli ve Haldun Taner Sahnesi'nin olduğu yerler) tek takılan adamlar doldu. Ne zaman o taraflardan geçsem dik dik bakışlara, laf atılmalara vs maruz kaldım. Özellikle öyle bir rahatsız edici bakıyorlar ki sahile inemez oldum artık. Yanlış anlamayın tahrik edici bir giyim tarzım yoktur. Veya dış görünüşümde baktıracak bir anormallik de yoktur. (ha farklı biri de olabilirim. Engelli bir birey, farklı bir giyim tarzı gibi. Ama bana o şekilde dikkatli bakma hakkına sahip değiller). Ve artık kendimden şüphe ettim inanın. Bu durum başka birinin başına geldi mi, başka bir hanımın dikkatini çekti mi öğrenmek istiyorum. Yorumlar için teşekkürler :)

Arkadaşlar merhaba. Uzun bir süredir beni çok rahatsız eden bir konu var ve sizin de başınıza geldi mi sormak istiyorum.
Kadıköy'e çok yakın bir semtte oturuyorum. Alışveriş, gezme konularında sık sık Kadıköy'e giderim. Her zaman bu semti sevmiş, alışveriş için de avmler değil hep bu semti seçmişimdir. Kadıköy'e uğradığım zaman da eğer hava güzelse sahilde otururum. Haftada 1-2 Kadıköye inerim. (Tabii bu corona yüzünden ayda 1 e indi o başka bir konu)
Neyse konuya gireyim. Kadıköy rıhtım tarafında (Atatürk heykeli ve Haldun Taner Sahnesi'nin olduğu yerler) tek takılan adamlar doldu. Ne zaman o taraflardan geçsem dik dik bakışlara, laf atılmalara vs maruz kaldım. Özellikle öyle bir rahatsız edici bakıyorlar ki sahile inemez oldum artık. Yanlış anlamayın tahrik edici bir giyim tarzım yoktur. Veya dış görünüşümde baktıracak bir anormallik de yoktur. (ha farklı biri de olabilirim. Engelli bir birey, farklı bir giyim tarzı gibi. Ama bana o şekilde dikkatli bakma hakkına sahip değiller). Ve artık kendimden şüphe ettim inanın. Bu durum başka birinin başına geldi mi, başka bir hanımın dikkatini çekti mi öğrenmek istiyorum. Yorumlar için teşekkürler :)
Kadıköy'e yıllardır giderim hiç yaşamadım böyle bir şey. Semt ile alakası yok bu durumun. O dediğiniz yerde 7/24 polisler oluyor şikayet edebilirsiniz

Isin üzücü kısmi o HIRTO'lar sadece kadıköye has degil istanbulda her yerde.. muhtemelen yalniz değilsiniz cok var öylesi. Ozellikle bu vakitler yanima araba yanaştigini bilirim

Hem Kadıköy'e doğdum hem üniyi orda okudum ama hiç başıma böyle bişi gelmedi. Sadece orada çok fazla çiçekçi ve çingene kadın vs var başıboş bekleyen. Onların da bazısının para karşılığı ilişki yaşadığını duymuştum. Birkaç sefer erkeklerle konuştuklarını görünce olabilir demiştim hatta. Ama onun dışında çok merkezi bir yer hiç alenen taciz görmedim.

Ne kadar acı, giyimim şöyle değildir diye kadınlar arasındayken bile açıklama yapmak zorunda hissediyoruz kendimizi. Bizi bu duruma getirdiler nerdeyse. Yani giyimim şöyle olsa baksalar neyse der gibi bir açıklama yapılıyor. Sanki giyimi açık planlara bakmak hakmis gibi.

Ooo sacim dumduz fonlu cok hafif makyajim parmagimda alyansim kafam kadar bestasim var. Uzerimde gayet her yeri kapali tulumum var. Bizzat orda eminonu iskelesinin onundeki polisi laf atti. Yetmedi vapura binene kadar gozkeriyle yedi. Kaldiki yuzuklerim dikkat cekmeyecek gibi degil yani. Vatandas hayli hayli yapar. Herkes bir degil tabiki her yerde var kadikoye ozel dgilki. Kadikoy en az rahatsiz edilecegin yerdir hatta. Aslini istersen genclerini falan severim her yonden insan gelir. Iserim herkes her yerde rahat giyinsin gezssin ama olmuyo iste

Ooo sacim dumduz fonlu cok hafif makyajim parmagimda alyansim kafam kadar bestasim var. Uzerimde gayet her yeri kapali tulumum var. Bizzat orda eminonu iskelesinin onundeki polisi laf atti. Yetmedi vapura binene kadar gozkeriyle yedi. Kaldiki yuzuklerim dikkat cekmeyecek gibi degil yani. Vatandas hayli hayli yapar. Herkes bir degil tabiki her yerde var kadikoye ozel dgilki. Kadikoy en az rahatsiz edilecegin yerdir hatta. Aslini istersen genclerini falan severim her yonden insan gelir. Iserim herkes her yerde rahat giyinsin gezssin ama olmuyo iste
Giyim şeklimizin bile bir olay ile karşılaştığımız zaman normal ve tahrik edici diye ikiye ayrıldığı bir ülkede yaşıyoruz her şeyi beklerim artık bu tiplerden

Geçen yaz Kadıköy sahilde az daha başımız belaya giriyordu onlardan biri yüzünden Allahın belası sapıklar.Yalnız bi kız yürüyodu tam önümüzden bunlardan biri kıza laf attı kız da dişli çıktı “ne diyosun sen hayırdır” dedi bizde diplerinde bittik hemen,utanmadan gelmiş bir de diyor ki “Açarsan herkes bakar bakmalarını istemiyosan açmayacaksın burda herkes senin gibi bi tek sen mi varsın sana mı kaldım”.. utanmaz arlanmaz ş...zler.Kız beli açık askılı bir şey giymişti ona diyor.Zaten çoğunun kendisininde söylediği gibi oralarda takılma sebebi belli.Sevmiyorum Kadıköy sahili artık..Ulu orta duvarlara çişini yapanlarla onları izlemeye kendine malzeme aramaya gelen sapıklar yüzünden soğudum...Bir de onlar ne yazık ki ülkenin her yerinde varlar..Kökleri kurur inşallah diyeceğimde zor..

Kadıköy'ü bilmiyorum ama oraya özel olduğunu sanmıyorum bu gözle ve sözle taciz durumunun . Gereksiz olmuş bu konu sanki biraz.
Bir konuda elbette herkes olumlu eleştiri yapmicak ama olumsuz eleştirinin de bir adabı olur. Kadın tacize uğradım diye konu açıyor sizde hmm sanki bu konu biraz gereksiz olmuş ya yazıyorsunuz bir de hemcinsimizsiniz ayıp gerçekten, kadınlar kulübünün amacı zaten dertleşmek konular ne zamandan bu yana gereksiz ve gerekli diye ikiye ayrılıyor yoksa ben mi bir şey kaçırdım?? Insanlar konu açarken size mi soracaklar gerekli mi gereksiz mi diye üstelik böyle bir konuda buranın valisi değilsiniz yorum yapmadan önce bunu anlayın önce

Back
X