Kadıköy'de rahatsız edilme...

Her yerde var bunlardan. Bolge veya semt fark etmiyor. Dediginiz yer yogun bölge, polis olur genelde onlara sikayette bulunun boyle durumlarda.

Kadıköy ve Üsküdar'da çiçekçi kadınlar tarafından çok taciz edilmişliğim vardır :)) Şaka bi yana da(doğru ama bu) evet bundan yirmi sene önce de orada erkekler tarafından rahatsız ediliyordum, şimdi de durum aynı, yalnız oturuyorsan hele sahilde, kesin aranıyorsundur, hemmen yanına biri yanaşır, bunun genci-yaşlısı eğitimli-eğitimsizi de yok hakikaten. Ha şöyle bi durum var, işi gücü parası olan adam orada değil de daha sosyal ortamlarda taciz eder, fark bu. Yahu küçücük parklarda bile yalnız oturan yaşlı teyzelerin karşısına dedeler diziliveriyor, kadın kaç yaşına gelirse gelsin rahat yok bazı yerlerde.

Arkadaşlar merhaba. Uzun bir süredir beni çok rahatsız eden bir konu var ve sizin de başınıza geldi mi sormak istiyorum.
Kadıköy'e çok yakın bir semtte oturuyorum. Alışveriş, gezme konularında sık sık Kadıköy'e giderim. Her zaman bu semti sevmiş, alışveriş için de avmler değil hep bu semti seçmişimdir. Kadıköy'e uğradığım zaman da eğer hava güzelse sahilde otururum. Haftada 1-2 Kadıköye inerim. (Tabii bu corona yüzünden ayda 1 e indi o başka bir konu)
Neyse konuya gireyim. Kadıköy rıhtım tarafında (Atatürk heykeli ve Haldun Taner Sahnesi'nin olduğu yerler) tek takılan adamlar doldu. Ne zaman o taraflardan geçsem dik dik bakışlara, laf atılmalara vs maruz kaldım. Özellikle öyle bir rahatsız edici bakıyorlar ki sahile inemez oldum artık. Yanlış anlamayın tahrik edici bir giyim tarzım yoktur. Veya dış görünüşümde baktıracak bir anormallik de yoktur. (ha farklı biri de olabilirim. Engelli bir birey, farklı bir giyim tarzı gibi. Ama bana o şekilde dikkatli bakma hakkına sahip değiller). Ve artık kendimden şüphe ettim inanın. Bu durum başka birinin başına geldi mi, başka bir hanımın dikkatini çekti mi öğrenmek istiyorum. Yorumlar için teşekkürler :)
Tahrik edici giyim tarzın olsa ne olucak öküz her daim öküzdür

Arkadaşlar merhaba. Uzun bir süredir beni çok rahatsız eden bir konu var ve sizin de başınıza geldi mi sormak istiyorum.
Kadıköy'e çok yakın bir semtte oturuyorum. Alışveriş, gezme konularında sık sık Kadıköy'e giderim. Her zaman bu semti sevmiş, alışveriş için de avmler değil hep bu semti seçmişimdir. Kadıköy'e uğradığım zaman da eğer hava güzelse sahilde otururum. Haftada 1-2 Kadıköye inerim. (Tabii bu corona yüzünden ayda 1 e indi o başka bir konu)
Neyse konuya gireyim. Kadıköy rıhtım tarafında (Atatürk heykeli ve Haldun Taner Sahnesi'nin olduğu yerler) tek takılan adamlar doldu. Ne zaman o taraflardan geçsem dik dik bakışlara, laf atılmalara vs maruz kaldım. Özellikle öyle bir rahatsız edici bakıyorlar ki sahile inemez oldum artık. Yanlış anlamayın tahrik edici bir giyim tarzım yoktur. Veya dış görünüşümde baktıracak bir anormallik de yoktur. (ha farklı biri de olabilirim. Engelli bir birey, farklı bir giyim tarzı gibi. Ama bana o şekilde dikkatli bakma hakkına sahip değiller). Ve artık kendimden şüphe ettim inanın. Bu durum başka birinin başına geldi mi, başka bir hanımın dikkatini çekti mi öğrenmek istiyorum. Yorumlar için teşekkürler :)

:) Haldun Tanerin az solundan yeldeğirmenine doğru sadece konsomatrisli mekanlar ve mutlu sonlu masaj salonlarından oluşan bir sokak var. Neden bilmiyorum o sokak yıllardır değişmedi. Diğer tüm ara sokaklarda adım başı en az 2 sanat atölyesi 2 vegan kafe açılırken orası varoş zevkler için çölde bir vaha gibi koruyor kendini. Muhtemelen o sokağın tayfasına denk geliyorsunuz sizde. Ki Rıhtımın tinercisi hapçısı vs. De bol. Şuan öğrenci kalabalığı da azaldığı için çok geç saatlerde ıssız ve tekinsiz olabilir oralar. Bence gece yalnızsanız Moda Sahil, Yoğurtcu Parkı civarlarını tercih edin deniz havası için.

Rihtim ve sahnenin etrafinda hic dikkatimi cekmedi oyle birsey.Sahnenin arka tarafinda cicekciler var, o taraf biraz tenha ama genelde normal zamanlarda kalabalik oldugu icin olsa da dikkat cekmiyordur.
Ben Kadiköy'ü insan bazinda kaliteli buluyorum,istisnalar vardir tabii.

Ooo sacim dumduz fonlu cok hafif makyajim parmagimda alyansim kafam kadar bestasim var. Uzerimde gayet her yeri kapali tulumum var. Bizzat orda eminonu iskelesinin onundeki polisi laf atti. Yetmedi vapura binene kadar gozkeriyle yedi. Kaldiki yuzuklerim dikkat cekmeyecek gibi degil yani. Vatandas hayli hayli yapar. Herkes bir degil tabiki her yerde var kadikoye ozel dgilki. Kadikoy en az rahatsiz edilecegin yerdir hatta. Aslini istersen genclerini falan severim her yonden insan gelir. Iserim herkes her yerde rahat giyinsin gezssin ama olmuyo iste
En acısı da sizi bakışlarıyla taciz eden kişinin mesleğinin, halkın güvenliğinden sorumlu olması. Vatandaşın güvenliğinden sorumlu bir insan, pervasızca tacizkâr bir tavır sergiledikten sonra.. (cümleyi dilediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.) Güvenliğimiz kimlere emanet hakikaten? 😡

Rihtim ve sahnenin etrafinda hic dikkatimi cekmedi oyle birsey.Sahnenin arka tarafinda cicekciler var, o taraf biraz tenha ama genelde normal zamanlarda kalabalik oldugu icin olsa da dikkat cekmiyordur.
Ben Kadiköy'ü insan bazinda kaliteli buluyorum,istisnalar vardir tabii.
Zaten sorun yerleşik halkında değil, Kadıköy güzel bir ilçedir, sahili, cafe ve restaurantları, alışveriş yapabileceğiniz butikleriyle gayet muntazam bir yer fakat Anadolu Yakasında gezmeye gitmek isteyen her muhitten insan nereye gidelim deyince çoğunlukla Kadıköy'e gider çünkü cafe de var bar da var, her zevke hitap eden yerleri, kültür sanat etkinlikleri sebebiyle eskiden beri tercih edilir, laf atanlar taciz edenler muhtemelen günlük gezmeye gidenlerdir zira ne yazık ki hadi oğlum bugün Kadıköy'e gidelim orada güzel kızlar oluyor diye giden gruplar da var, bakınca yüz metre öteden anlıyorsunuz koloni halinde aranan gözlerle takılırlar, Kadıköy'ün çeşitli semtlerine dağılanların çoğunluğu eninde sonunda merkezi diye rıhtım tarafına gelecek diye de oralarda takılırlar, malum çoğu otobüslerin kalktığı ana istasyon, Eminönü Karaköy vapurları falan orada, bir kısmı da Haydarpaşa istikametine doğru olan ana otobüs istasyonu ve minibüslerin kalktığı alanda takılır ya da maalesef bazı yerlerini mesken tutmuş değnekçilerle torbacılar var onlara denk gelmiş olabilir konu sahibesi, ki bahsettiği bölgede torbacılar oluyor maalesef.

Kadıköy'e yıllardır giderim hiç yaşamadım böyle bir şey. Semt ile alakası yok bu durumun. O dediğiniz yerde 7/24 polisler oluyor şikayet edebilirsiniz
tam bunu yazıcaktım. hatta cumartesi gecesi oradaydım. çok da rahattı benim için..
konu sahibesi sen biraz daha bizim bu taraflara yani daha gebzeye yakın semtlere uğra bakalım anlarsın belki kadıköyün kıymetini

Bir konuda elbette herkes olumlu eleştiri yapmicak ama olumsuz eleştirinin de bir adabı olur. Kadın tacize uğradım diye konu açıyor sizde hmm sanki bu konu biraz gereksiz olmuş ya yazıyorsunuz bir de hemcinsimizsiniz ayıp gerçekten, kadınlar kulübünün amacı zaten dertleşmek konular ne zamandan bu yana gereksiz ve gerekli diye ikiye ayrılıyor yoksa ben mi bir şey kaçırdım?? Insanlar konu açarken size mi soracaklar gerekli mi gereksiz mi diye üstelik böyle bir konuda buranın valisi değilsiniz yorum yapmadan önce bunu anlayın önce
İnsan saçmalarda bu kadarda olmaz. Yazdığımdan hemcinsimin tacize uğramasına gereksiz olmuş dediğim anlamını nasıl çıkardınız? Cidden soruyorum nasıl?? Konu sahibi sözel tacize Kadıköyde uğruyorum demiş. Herkes mi burada bunu yaşıyor demiş. Bende oraya özel değil dedim.
Taciz sadece Kadıköy de olamaz anlamında gereksiz olmuş dedim.
Kimse kendini buranın valisi falan zannetmiyor. Laf kalabalığı yapıp birde çok mantıklı konuştuğunuzu zannediyorsunuz.

Sevgili arkadaşım, bu ne mekan ne kıyafet meselesi. Sadece zihniyet meselesi. Karşımızda çirkin ve sapik bir zihniyet var.

Bundan belki on önce Üsküdar dan otobüse bindim. Adamin biri bindi öküz gibi bakıyor. Korktum yemin ediyorum korktum. Adamın bakışından, tipinden, kaşından, gözünden korktum. İnmeye iki durak kala kardeşimi aradım. Gel al beni duraktan diye. O da korkmuş, eline aldı kazma sapını geldi sağ olsun. Adam kardeşimi aradiktan sonra indi. Buarada kapalıyım ben ve gündüz saatleri.

İnsan saçmalarda bu kadarda olmaz. Yazdığımdan hemcinsimin tacize uğramasına gereksiz olmuş dediğim anlamını nasıl çıkardınız? Cidden soruyorum nasıl?? Konu sahibi sözel tacize Kadıköyde uğruyorum demiş. Herkes mi burada bunu yaşıyor demiş. Bende oraya özel değil dedim.
Taciz sadece Kadıköy de olamaz anlamında gereksiz olmuş dedim.
Kimse kendini buranın valisi falan zannetmiyor. Laf kalabalığı yapıp birde çok mantıklı konuştuğunuzu zannediyorsunuz.
Laf kalabalığı yapan tek kişi sizsiniz öyle ki böyle bir konuya bile böyle yorum yapıyorsunuz yazdıkların size laf kalabalığı gibi gelmiş çünkü sizin aksinize beynimi ve vicdanımi kullanıyorum yorum yaparken o yüzden anlayamayip laf kalabalığı sanmanizi anlıyorum. Böyle hassas bir konunun altına böyle yorum yapamazsınız vali olma konusunda gelince de bu yorumunuzla altına imzanizi atmışsınız.
Konu sahibi zaten taciz bir tek kadıköy de oluyor dememiş bu anlamı nasıl çıkardınız bence siz en iyisi susun çünkü konuştukça batiyorsunuz

Bu arada en rahat gezdiğim semtlerden biri Kadıköy'dür sahili hariç. Kimse kimseye dik dik bakmaz herkes kendi işinde gücündedir. Rahat hissediyorum kendimi Kadıköy'de gezerken. Bak yine gidesim geldi :KK70: Dediğiniz şeyler her semtte olabilecek şeyler. eğer tacize uğruyorsanız mutlaka şikayet etmelisiniz. sürekli devriye gezen polisler oluyor orada

1-2 sene evveldi sanırım. Bir kadını (bahsettiğiniz yerde otobüs durağıydı sanırım) bir adam taciz etmişti. Hatta oradaki bir çingene kadına yardım etmişti. Haber olmuştu bu olay.
Kadıköy artık eskisi gibi nezih bir semt değil malesef. Profili çok değişti. Ha bu tipler orada yaşayan insanlar değil tabiki. Dışarıdan gelen insanlar ve bunlar malesef her yerde.:(

Back
X