kadın çalışırken hayat müşterek peki ya ev işlerine gelince...

evlılıgın ılk senesınde sen yap ben yapmam gıbı sorunların olması bana cok normal gelıyor.cunku ıkı tarafta evde kendı ustunlugunu kurmaya calısıyor gereksız yere.bu bızde yasadık.ama zamanla asılıyor bu konular.zamanla yok tatlım sen otur ben getırırıme donusuyor.

dogaa, canım sen o zaman hafifdan avrupaya dogru gideceksin, burası turkiye ve ataerkil kütükler aman pardon erkekler ülkesi
ayrıca sen eşini ütüsüz gömlekle yolluyorsan onu sevmiyorsun demekdir, neden mi ? Bir erkegin traşından kravatına, saçından çorabına dış cilası kadının namusudur. Özellikle kadın çalışmıyorsa, eger oda erkek gibi yogun calısıyorsa o zaman bazı konularda sınır cizebilirsin.
Ama annem beni hizmetci olarak dogurmadı dedigin an, ya avrupaya gitmen lazım yada cok zengin bir koca bulman lazım ki sana hizmetci tutsun derim. Standart bir ailede hele calısmayan bir bayan bunu yapmak zorunda yoksa bunun acısını bi sure sonra alnında
cıkmaya baslıyacak ve genelde rengeyiklerinde olan dallı budaklı bir parcaya sahip olarak ceker (boynuzlanma). Ama dedigin gibi calısan bir bayansan ondan hertur yardımı almak hakkın, ama calısmıyorsan bunu kendinde arama. Tabi eşinin işini ve zorluk derecesini bilemem
hani masa başı yorucu olmayan bir işde ise o zaman ondan yardım isteyebilirsin ama fiziksel guc gerektiren işlerde calısıyorsa
o zaman adamdan zerre yardım beklemen dogru degil

sizi büyütürlerken ailenizin size bir kız çocuğu olarak size hiç saygı duyulmadan büyütüldüğünüzü düşünüyorum. bir kadının bu kadar küçük olaylarla ahlakı sınırlandırılamaz.. ancak değersiz varlıkların bu kadar küçük olaylarla (ayakkabı cilası gibi) namusu ve değeri belirlenir.. ama biz türk kadını olarak sizin gibi düşünmüyoruz.. bizde değerliyiz, zamanımızda değerli, yaptığımız işte.. evet irfan avrupadada olsa gideriz alırız.. en azından bir kadının emeğini küçümsemeyip değer veren avrupa kültürü bile daha namuslu gelir bana... bir ayakkabının cilası ne kadar önemli, yediğin yemek ne kadar önemli yoğurda ekmek ban ye hem sağlıklı hem doyarsın.. ama insanlar huzuru kadir kıymet bilmek çok çok daha önemli.. bir kadının cila yapmaktan başka bilim kadını iş kadını olması daha daha önemli.. kocanın cilasını yap sonra git güne... namuslu kadın ol ama bu hayatta hiçbirşey katmamış ayakkabı cilasından başka bir kadın namuslu olsun...

Son düzenleme:
ayakları üzerinde duran, özgür fikri hür bir kadın kadar güzel birşey olamaz.. olamaz ki biz bugün bir erkeğin eşinin yaptığı emeğe saygı duymasını tartışamazdık....

tabiatın da olmayan bir erkeğe iş yaptımak mümkün değil kalmışki kadın bile iş yapmak istemeyince evi b.k götürür
pasaklı olur vs vs

eğer eşinden bekliyorsan oda yapmıyorsa pzaman kadın al eve
caydırma politikası anlatabildim mi:34:
dediğim gibi tabiatında yoksa yine yapmaz ama baktı olmuyor en azından sofrayı hazırlar toplar çayını kendi alır en azından buda bişey
sende kalan zamanda ne yapabilirsen artık yorgunluktan
ama kadını dene derim

Ben calisirken hep beraber yapardik. Hatta uykuyu bile bolmustuk:) cumartesi ben cocukla erkenden kalkardim pazar kocam kalkardi:))

Simdi calismiyorum ama hala cogu seyi birlikte yapariz.. Evi temizlesin istemem zaten onu kendim yapmam lazim ki icime sinicek:)
Aksam ben cocuklari yataga hazirlarken o cayi yapar veya ben cay yaparken o film secer:))
veya bazen koltukta uyur kalir ben hepsini yapar kalk diye bas bas bagiririm:))

Icinde olmasi lazim yoksa cok zor..

Back
X