kadın çalışırken hayat müşterek peki ya ev işlerine gelince...

uzun uzun utu yapmayi sevmem.Gomlek ve kumas pantolon utulemeyi sevmem .Evlendigimizde beri yaklasik 22 yildir zor utuleri esim yapar.Utu masasini ve utulenecek kiyafetleri salona getiririm, tshirt,sort ,atlet gibi utulere baslarim 35-40 dakika gibi zaman gecer ,esim hemen bana "hadi cekil yoruldun sen , ben devam ederim " der.
Cam da siler, bulasik da yikar , banyo da siler.Ben biseylerle ugrasirken hemen bana yardim eder.Evimize gelen misafirlere ikramda da yardim eder.:56:
Bence hayat musterek.Ben ev de is yapiyorsam esim de yapmali.Lafim calisan hanimlar icindir, calismayan hanimlarin zamani daha fazla oluyor .

dogaa, canım sen o zaman hafifdan avrupaya dogru gideceksin, burası turkiye ve ataerkil kütükler aman pardon erkekler ülkesi
ayrıca sen eşini ütüsüz gömlekle yolluyorsan onu sevmiyorsun demekdir, neden mi ? Bir erkegin traşından kravatına, saçından çorabına dış cilası kadının namusudur. Özellikle kadın çalışmıyorsa, eger oda erkek gibi yogun calısıyorsa o zaman bazı konularda sınır cizebilirsin.
Ama annem beni hizmetci olarak dogurmadı dedigin an, ya avrupaya gitmen lazım yada cok zengin bir koca bulman lazım ki sana hizmetci tutsun derim. Standart bir ailede hele calısmayan bir bayan bunu yapmak zorunda yoksa bunun acısını bi sure sonra alnında
cıkmaya baslıyacak ve genelde rengeyiklerinde olan dallı budaklı bir parcaya sahip olarak ceker (boynuzlanma). Ama dedigin gibi calısan bir bayansan ondan hertur yardımı almak hakkın, ama calısmıyorsan bunu kendinde arama. Tabi eşinin işini ve zorluk derecesini bilemem
hani masa başı yorucu olmayan bir işde ise o zaman ondan yardım isteyebilirsin ama fiziksel guc gerektiren işlerde calısıyorsa
o zaman adamdan zerre yardım beklemen dogru degil

eşimi ütüsüz gömlekle gönderdiğimi de nerden çıkardın? eşim her zaman kendi gömleklerini, pantolonlarını ütülerdi, şimdi de yardımcımız ütülüyor her zaman mis gibi giyinir, sen sanıyor musun ki bir erkeğin eşi ütüsünü yapmazsa kendisi yapamaz??? benim babam 60 yaşında hala kendi gömleğini kendi ütüler, anneme ütüle demez, bu karşındaki kadına verdiğin değerdir. ne babam ne de eşim avrupalı değiller, hele de eşim tam anadolunun bağrından gelmiş, 17 yaşına kadar köyde yaşamış bir insan. bunun memeleketle değil zihniyetle ilişkisi var.

boynuz meselesine gelince, şurda aldatılan kadınlara bir soralım kaçı ev işi yapmadığı için aldatılmış acaba?
aksine bütün gün temizlik yapmaktan pert olan elleri nasır tutan, saçını süpürge eden kadın mı daha cazip görünür bir erkeğe yoksa manikürü asla bozulmayan her daim bakımlı, enerjik, güleryüzlü kadın mı?
hangi erkek akşam kendisiyle oturup film izleyen bir eştense, banyoyu ovan, çamaşırları asan bir eşi tercih eder?

evliliğimin 6 yılında çalıştım, 2 yıldır çalışmıyorum, ev işlerimi yardımcım yapıyor, eşim çok zengin bir adam değil ama karım yorulmasın diye bütçesinden böyle bir fedakarlık yapabilecek kadar düşünceli bir adam.
evliliğimizin ilk yıllarında da (yardımcımız yokken) her işi birlikte yapardık ki bir an önce bitsin, birbirimize zamanımız kalsın diye, seven her erkek de böylesini ister zaten...
velhasıl 8 yıldır eşim de ben de bu düzende çok mutluyuz, ne ben boynuzlandım, ne eşim pasaklı, ne de yorgunluktan bitiyor. böyle de devam ederiz bundan sonra.

Sen aman ha hizmetini sakın aksatma ki boynuzlanmayasın, benimki hizmet değil sevgi bekliyor, her erkek aynı değilmiş demek ki.

Son düzenleme:
ütüyü yapamıyor ama mutfakta çok yardımcı olur
sabahları genelde birlikte çıkıyoruz evden yatağımızı birlikte toplarız o bir tarafta ben bir tarafta
gerektiğinde elektrik süpürgesini açıp süpürür
birbirimize yardımcı olmak zorundayız yoksa birbirimize zaman ayıramayız mantığında ve bu benim çok hoşuma gidiyor:16:

dogaa, canım sen o zaman hafifdan avrupaya dogru gideceksin, burası turkiye ve ataerkil kütükler aman pardon erkekler ülkesi
ayrıca sen eşini ütüsüz gömlekle yolluyorsan onu sevmiyorsun demekdir, neden mi ? Bir erkegin traşından kravatına, saçından çorabına dış cilası kadının namusudur. Özellikle kadın çalışmıyorsa, eger oda erkek gibi yogun calısıyorsa o zaman bazı konularda sınır cizebilirsin.
Ama annem beni hizmetci olarak dogurmadı dedigin an, ya avrupaya gitmen lazım yada cok zengin bir koca bulman lazım ki sana hizmetci tutsun derim. Standart bir ailede hele calısmayan bir bayan bunu yapmak zorunda yoksa bunun acısını bi sure sonra alnında
cıkmaya baslıyacak ve genelde rengeyiklerinde olan dallı budaklı bir parcaya sahip olarak ceker (boynuzlanma). Ama dedigin gibi calısan bir bayansan ondan hertur yardımı almak hakkın, ama calısmıyorsan bunu kendinde arama. Tabi eşinin işini ve zorluk derecesini bilemem
hani masa başı yorucu olmayan bir işde ise o zaman ondan yardım isteyebilirsin ama fiziksel guc gerektiren işlerde calısıyorsa
o zaman adamdan zerre yardım beklemen dogru degil

ne demek gideceksin???
kendine denk bi eş bulmuş belli ki, adamın sıkıntısı yokta sana noluyo ne demek namusudur???

ne demek gideceksin???
kendine denk bi eş bulmuş belli ki, adamın sıkıntısı yokta sana noluyo ne demek namusudur???

herkesin namus anlayışı farklı işte, kocasının gömleğine yanlışlıkla yağ sıçrasa namusu kirlenecek, sonra da uğraş ki temizleyesin, bi de kurur kalır da çıkmazda yazık gitti namus elden, koca da boşar tabi namussuz kadını :51:

Son düzenleme:
bazı insanların ben hayatı çözdüm doğrusu bu, siz yanlış biliyosunuz düzelin gibilerinden yorumları beni deli ediyo, adam zaten 8 senedir böyle bi hayat yaşıyo bütçesi müsait sanane yani dimi gideceksin ne demek??? harbi çok kızdım

bazı insanların ben hayatı çözdüm doğrusu bu, siz yanlış biliyosunuz düzelin gibilerinden yorumları beni deli ediyo, adam zaten 8 senedir böyle bi hayat yaşıyo bütçesi müsait sanane yani dimi gideceksin ne demek??? harbi çok kızdım

çünkü bu insanlar sahip olamadıkları şeylere başkalarının sahip olmasına tahammül edemiyorlar.
türkiyede yaşıyorsan ve ek hanımıysan eşine hizmet etmelisin, etmezsen ya ülkeyi terkedeceksin ya boynuzlanacaksın,
çünkü kendisi kocasına hizmet ederek onu elinde tuttuğunu, kocasına hizmet ettiği için boynuzlanmadığını sanıyor.
dünyası bu, bu kadarını görebiliyor, kızmamak lazım...

Ben bu konuyu okuyunca genlerimden şüphe ediyorum.
Ya kadınız biz, köle değil. Bir adamın gömleğini ütülemesi
neden olay oluyor ki? Ya da neden ben ütü yapınca aynı
etkiyi yaratamıyorum????O ütü yapar, ben ampul değiştiririm.

Mesele 'hayat müşterektir.' Eşler birbirlerine her türlü konuda
yardımcı ve destek olmalıdır. Bizim evde bu ütüdür, sizin evde
bulaşık. Sorumlulukları paylaşmaktır aslolan...

Ben bu konuyu okuyunca genlerimden şüphe ediyorum.
Ya kadınız biz, köle değil. Bir adamın gömleğini ütülemesi
neden olay oluyor ki? Ya da neden ben ütü yapınca aynı
etkiyi yaratamıyorum????O ütü yapar, ben ampul değiştiririm.

Mesele 'hayat müşterektir.' Eşler birbirlerine her türlü konuda
yardımcı ve destek olmalıdır. Bizim evde bu ütüdür, sizin evde
bulaşık. Sorumlulukları paylaşmaktır aslolan...

Normal olan sizin genleriniz merak etmeyin, sorunlu olan genleri koşulsuz hizmete ve boyuneğmeye kodlanmış olanlar...
Eşim benim hiç ütümü yapmıyor desem olay olmazdı ama ben onunkini yapmıyorum diyince iş namusuma dil uzatmaya kadar geldi.
Neyse ki ne namus anlayışım bu kadar basit, ne de evliliğe bakışım...
Eğer hayatta kar beyazı çamaşırlarım, parlayan yemek takımlarım dışında övünecek bir şeyim olmasaydı ben da hayatımın merkezine bunları koyardım, eğer eşimle paylaşacak hiçbir şeyim olmasa ben de onu tv karşısında oturtup hizmet ederdim, ama biz biri keyif yaparken diğeri hizmet edeceğine, kahvemizi çerezimizi alıp sarılıp keyif yapmayı tercih ediyoruz, bu da boynuzlanma nedeniymiş yeni öğrendim :27:

Evet biz bayanlar erkekler gak derse yemek guk derse su verelim, çoraplarına kadar ütüleyelim, aman evi dağınık görmesin diye bi yerlerimizden ter gelsin, üstüne bi de çalışalım, eve ekmek getirelim sonra erkeklerin küçücük bir isteği olmuyor diye ben namussuz olayım, kendime bakamadım diye gözü dışarı kaysın, bi de aldatılayımmmm..... OLLLLDUUUUUUU:). Hiiiççç kendimi parçalayamam valla herkes dünyaya bi kere geliyoorrr:))))))))

Vay arkadas erkek olmak ne kadar buyuk bir ustunlukmus de haberimiz yokmus :)

Evlilik iki kisilikse herkes sorumlulugunu bilecek.
Soyle bir sorunlu evliliklere goz atalim.
Kadin ister ev hanimi olsun, ister calisan kadin olsun butun sorumlulugu ustlenir,
erkek de ancak yer icer, yatar evi otel gibi kullanir.
Cocuga da iki tatli soz soylemeyle ilgili baba oldugunu zanneder.
Kadin da hem ev isi, hem cocuklarla cebellesir,
ama yaptiklarindan dolayi iki cift guzel soz duymaya hakki yoktur.
Ne de olsa kadin, ne de olsa yuvayi disi kus yapar degil mi ? ;)

Boyle boyle mutsuz evlilikler surer gider ...

Esine deger veren adam gibi adamlarsa esi is yaparken, yan gelip yatmaz,
kalkar yapar hic olmadi esi is yaparken cocuklariyla ilgilenir.

Ese deger vermek sadece bir iki sevgi sozcuguyle yani sadece lafta olmaz.
Is davranisa dokulecek ki evliligin bir anlami olsun...

Ne o tum yazilanlar diger turlu dusunen kadinlar icin bir hayal mi?
Cok mu utopik ? :)
Asla degil :)
Ben evlilik diye buna derim! ;)

Ayrica ese yardim etmenin calisan kadin calismayan kadin olarak ayrilmasina da karsiyim...
Benim cok cok yakinlarim esleri ev hanimi oldugu halde her islerine yardim ediyorlar
Onlar erkek degil mi ?

Bir de bu tur konularda oyle bir grup var ki evlere senlik
Onlar erkek adam ev isi yapmaz, esine yardim etmez ,ederse kilibik diyen grup
Ve bunu diyen grup da malesef yine kendi hemcinslerimiz....

Başlık çok dikkatimi çekti açtım ve tüm yorumları da okudum.
Evli değilim ama her ne kadar eğitim almış da olsam, işsiz olduğumdan mecburen "ev kızı" modunday(d)ım.
İnşallah çok yakın bir zamanda işe başlayacağım ama her ne kadar evli olmasam da evimden ben sorumluyum.
Lise bitene kadar elime ne ütü almışlığım var ne yemek yapmışlığım. Hatta annem aman kızım yanarsın aman kızım elini kesersin diye bıçak kullanırken dahi sakınırdı. Ne zaman lise bitti ben ev kızı oldum, herşey benden sorulmaya başlandı. Şimdi ise evli bir ev kadınından farkım yok. Temizlik de bende, bulaşık da... Ütü yapmayı sevsem de artık bıkmışım demek ki artık annem imdadıma yetişiyor. Yani maalesef ki toplumumuzda bu böyle süregelmiş. Ama erkekler iş yapamaz diye birşey de yok.
Ben de evliliğin müşterekliğine inanırım keşke her erkek yardımcı olabilse... Ama o yapmıyor ben niye yapayım diye inatlaşacağımı zannetmiyorum. Ya elimden geldiğince yaparım olduğu kadar ya da bir yardımcı alırım. Madem ki kadın erkeğin yükünü bir işte çalışarak hafifletiyorsa bir erkek de pekala evde eşine yardım edebilir. Fakat bu senin görevin bu benim dememeli kimse...
Şunu da görüyorum ki, bir kadın ne kadar becerikliyse, o kadar hizmetçi olarak görülüyor o yüzden biraz da kendini geri çekmek ve değerli olduğunu hissettirmek gerekiyor.

1- Sen çay koyarken kocan bardakları hazırlar. Sen demlersin kocan çerez tabak fln ne varsa çıkarır seni beklemez. Sen tepsiyi alır içeri geçersin kocan da çayı alır peşinden gelir bazen sen onun bardagını doldurursun bazen o senın boyle olur.

2- 50 tane gömlerin 30unu sen ütülersin 20sini de kocan ütüler. Ya da sen ütülerken başında durur askıya asar dolaba koyar sen yorulunca yer değiştirirsiniz.

Böyle olur...

Sonuçta iki ufak iş gibi görünüyr ama bunun dışında da birsürü iş elden geçtiği için akşama kadar artık yoruluyorsun mutfaga ikinci kez gidip gelmek bıle zor gelıyor tek seferde eşinle paylaşarak yapmak varken.

saolun çok aydınlandım..
umarım kocanıza iş yaptırmayı öğretirsiniz

saolun çok aydınlandım..
umarım kocanıza iş yaptırmayı öğretirsiniz

Rica ederim:)

İş yapmayı emin ol benden daha iyi biliyor benden daha becerikli ama işine gelmediği için çekilmek istiyor. Ve yine eminim çogu erkek kadınlardan daha guzel temızlık yemek yapar istese. Ama işlerin gelmiyor işte.

Benim de işime gelmiyor çünkü ilerde çocuk nasip ederse Allah hayırlısı ile ona yetebilmem için eşimin bu işleri yapmayı kabullenmesi lazım şimdiden. Yoksa hem kendımi yormuş olacagım belki bu yuzden eşimden daha çabuk çökeceğim hem de Allahın izni ile ılerdeki dogacak olan çocuguma ayrıracagım zamandan kısmıs olacagım. Bunu ben de haketmiyorum masum bebekte. Herkes taşın altına elini koysun güllük gülistanlık yaşansın bu zor değil.

Ben iş yaparken evde eşimde ayaklarını uzatıp yayılamıyor. İkimiz de ayakta iş yaparken ben belki onun 3 katı yapıyorum o yavaş yavaş yapıyor ama sonuç olarak beraber iş yapıyoruz ve ne zaman biterse o zaman beraber gidip tv karşısına uzanıyoruz. bunu başarmış olmak bile çok güzel benim için. olması gereken de bu.

Benim eşimin çalışma saatleri uzun. Sabah benimle birlikte çıkıyo akşam 22,30da falan anca geliyo. Oyüzden yemeğe falan yardım istemiyorum tabiki :) Pazar günleride huyumdur eğer eşim evdeyse temizlik yapmam ona vakit ayırırım. Ya c.tesi akşamdan yaparım yada h.içi akşam süpürür silerim. 8 aylık evliyim 1 kez rica ettim evi süpürmesini yaptı sağolsun ertesi güne misafir vardı. Ama şunu esgeçemem ki ben pek ütü yapmam. İlk zamanlar hiç bırakmıyordum ama yetişememeye başladım. Eşimde çok sık üst değiştirir. O artık sabah kalktığında ne giyecekse ütülüyor. Zamanım varsa ben ütülüyorum ama genelde kendi tişörtünü falan kendi ütüler. Ara sıra pazar sabahları kahvaltı hazırlar. Bikaç kez evde olduğu akşam yemekte yapmışlığı vardır. Ama ben hiç, bugünse sen evdesin sen yap yemeği yada kahvaltıyı demedim. Ütüyüde kendi ütünü kendin yap demedim öyle gerekti oda yapıyor erinmiyor.
Sana gelince arkadaşım, bencede biraz işi inada bindirmişsin. Yetişemediğin yerde eşinden yardım isteyebilirsin elbette ama bunu bi kural olarak uygulamaya çalışman bana pek doğru gelmedi. Sonuçta erkek bunlar doğalarında yok yani :)

Rica ederim:)

İş yapmayı emin ol benden daha iyi biliyor benden daha becerikli ama işine gelmediği için çekilmek istiyor. Ve yine eminim çogu erkek kadınlardan daha guzel temızlık yemek yapar istese. Ama işlerin gelmiyor işte.

Benim de işime gelmiyor çünkü ilerde çocuk nasip ederse Allah hayırlısı ile ona yetebilmem için eşimin bu işleri yapmayı kabullenmesi lazım şimdiden. Yoksa hem kendımi yormuş olacagım belki bu yuzden eşimden daha çabuk çökeceğim hem de Allahın izni ile ılerdeki dogacak olan çocuguma ayrıracagım zamandan kısmıs olacagım. Bunu ben de haketmiyorum masum bebekte. Herkes taşın altına elini koysun güllük gülistanlık yaşansın bu zor değil.

Ben iş yaparken evde eşimde ayaklarını uzatıp yayılamıyor. İkimiz de ayakta iş yaparken ben belki onun 3 katı yapıyorum o yavaş yavaş yapıyor ama sonuç olarak beraber iş yapıyoruz ve ne zaman biterse o zaman beraber gidip tv karşısına uzanıyoruz. bunu başarmış olmak bile çok güzel benim için. olması gereken de bu.

işiniz zor.ben ev hanımıyım ama bi dernekte gönüllü olarak çalışıyorum.bazen evde temizliğimi yapıp akşamki yemeğimi hazırlayıp eve eşimle girdiğimiz oluyo.yada eşimin işinden dolayı bazı özel işleri tüm günümü harcıyarak benim hallettiğim oluyo buna rağmen o isterse sofrayı kurmayı bana yardım eder ama ben ona çocuk gibi onu yap,sofrayı kur,suyu doldur demem.o görüyosa benim koşturduğumu sana yardım edeyim der zaten bende isteyerek yapıyorsa memnun olurum.
onun dışında ütüden hiç anlamaz tüm ütüler benimdir.hatta nadir hanımlardanım ütü yapmayı çok severim.böylece zamanım varsa gömlek pantolon havlu çarşaf iç çamaşırına kadar herşeyi ütülerim.zaten eşimin eline ütüyü versem ya gömlek yanar ya ütü.
çay için sorduğumda ise ben sofrayı toplarken çay suyunu koyarım.eşimle kızımsa oyuna dalar.ben mutfaki işim bitmeden çayı demlemiş olur sonra bende onlara katılırım.
demlenince de bardaklara doldurup içeriye getirmek bana iş gibi gelmez.
temizlikte ise eşime hiç güvenmem hamileyken bile mecbur süpürgeyi o yapıyordu ama içim hiç rahat etmiyordu..o yüzden ondan temizliktede yardım istemem çünkü boşuna uğraşacak arkasından ben bi daha geçicem.zaten kendim temizlersem evimin gerçekten temiz olduğuna inanıyorum
ilerde çalışmayı düşünsem bile ya yarı zamanlı olur yada evden çalışırım yine temiziliğimi kendim yaparım başka kimseye güvenmem.

…

Ben erkegin hanimina yardim etmesini severim, Peygamberimizde esine yardim edermis…ne guzel onun sunnetine uyabiliyorsak…sunnetine uygun evlatlar yetistirebiliyorsak.

Gunumuz erkekleri maalesef ana evinde buyumemisler, bizim egitmemiz gerekiyor…daha dogrusu cogu oyle…kendiliklerinden kalkipta bi is yapmazlar kolay kolay…zamanla alistirmamiz gerekiyor…mesela bi arkadas demis buna benzer seyler ama bende soyleyeyim…

Is bolumu yapmak mantikli…mesela: utuleri sen yap esin askiya asip dolaba assin…

Bulasiklari makinaya sen diz, o cikarip dolaba dizsin…

Makinaya camasiri sen at, o cikarip sersin…

O toplasin camasirlari sen katla koy yerine…

Sofrayi sen kur, o toplasin…

gercekten ise yariyor bu metod..tecrubeyle sabit ettim biliyorum.

Amaaaa biz kadinlar genede daha fazlasini istiyoruz..birseyleri soylemeden yapsin istiyoruz…mesela soyle soyleyim…bizde camasirlar 1 hafta balkonda asili dursa esim kolay kolay kendiliginden toplayim sunlari demez…ama soylersemde ikiletmez cuniku bu onun gorevi…yapmasi gerektigini bilir.

Haa arada bir birbirimizin gorevlerini yapmiyor muyuz? Tabiiki yapiyoruz.

Ve sanirim kaybettigimiz bir nokta su…yaptiklari isi begenmedigimiz zaman bunu dile getiriyoruz…halbuki az sabretsek karsidaki ogrenecek…

Suda kacinilmaz bir gercekki…hem ev hem is cok yorucu. :ssz:

1- Sen çay koyarken kocan bardakları hazırlar. Sen demlersin kocan çerez tabak fln ne varsa çıkarır seni beklemez. Sen tepsiyi alır içeri geçersin kocan da çayı alır peşinden gelir bazen sen onun bardagını doldurursun bazen o senın boyle olur.

2- 50 tane gömlerin 30unu sen ütülersin 20sini de kocan ütüler. Ya da sen ütülerken başında durur askıya asar dolaba koyar sen yorulunca yer değiştirirsiniz.

Böyle olur...

Sonuçta iki ufak iş gibi görünüyr ama bunun dışında da birsürü iş elden geçtiği için akşama kadar artık yoruluyorsun mutfaga ikinci kez gidip gelmek bıle zor gelıyor tek seferde eşinle paylaşarak yapmak varken.

Paylaşım konusunda seni anlıyorum ve hak da veriyorum.
Ama daha önce dediğim gibi,her bir işi 2'ye bölmek zorunda değilsiniz.
Her işi bölüşmektense,işleri paylaşsanız daha doğru olur gibi geliyor.
Mesela ben çamaşırları asarken çay koyar mısın gibi...

Herşeyi illaki bölüşünce aklıma komik manzaralar geliyor.
Deterjanı sen dök,makinayı ben çalıştırayım.5 parça ben asayım,5 parça sen as.Bardağı ben tutayım,sürahiyi sen dök gibi...
Yani bana biraz abartılı geldi bu yarı yarıya durumu:)

Bir iş için 2 kişi birden ayaklanacağına kim müsaitse,kim daha az yorgunsa o yapabilir.
Kızkardeşler,ev arkadaşları bile herşeye aynı anda kalkmıyorlar.Sen otur ben getiririm deniyor yeri gelince.
Sırf konumu koca diye,aman alıştırmayayım diye çok da haksızlık etmemek lazım diye düşünüyorum.
Bu kadar ince hesap işbölümünü baban veya varsa erkek kardeşinden görmediğini düşünüyorum.
Zira çoğu evde öyledir.O zaman eşinin günahı ne :)

esin eski kadinlarimi ornek veriyor??? yuh yani eski kadinlarla simdikiler birmi Allah askina???

eskiler gorevleri olmayan seyleride yaparlarmis cogu zaman...esinin zihniyeti yanlis bana kalirsa...kadin olmakla ne olmus? tum evi senmi halledecekmissin? ayrica eskiden cogu anne evde oturup ev isini cocugunu filan halledermis..simdi bizler hem eve hem ise oraya buraya yetismek icin paraliyoruz kendimizi…zaten evde olsan cogu seyi sen yaparsin ondan istemezsin…

birde en gelemedigim sey yemeklerimin elestirilmesidir bazi durumlarda…kendi afedersin ama dana gibi yatacak ben ona yemek yapicam bide begenmeyecek..begenmezse kalksin kendi yapsin…bunuda boylece soylerim gercekten…
insan bu yogun tempodan gercekten yoruluyor yaa, sinirlerimiz ondan geriliyor…erken kalk tum gun milletin kahrini cek sonra eve git 15 dk da yiyecegin yemek icin 1-2 saat ugras birde ustune ustluk nankorluk. Zikkim ye derim boyle bi adama ben.

Ama su da varki siz muhtemelen daha yeni evlisiniz diye bazi huylarinizi bilmiyorsunuzdur, zamanla ikinizde birbirinize alisacaksiniz…bazi seyleri tolere edeceksiniz…

Tamamini okuyamadim ama bende evde isyan bayraklarini acip olay cikarinca beyefendi yardim edecegine yardimci kadin aradi ve buldu. Demem o ki yapmayan herif yapmiyor

Back
X