KADIN ÇALIŞMALIYMIŞ

Mrs_Nar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2014
137
38
38
42
Bugün sorunlar yaşadığım kocam kadının iş hayatındaki yeri hakkında çok akılcı(!) açıklamalar yaptı, 1 haftadır doğum iznindeyim, sanırım adama batıyo.
Bugün dedi ki sayın beyefendi, kadın çalışmalıymış, kendi annesi 2 çocuk büyütmüş, hem çalışmış, kocası askerdeymiş vs.
Benim fikrim şu ki; eve erkek bakmalıdır, erkek bakamayacağı kadını almamalıdır, bu taş devrinden beri böyledir, erkek hep avcılık yapmış kadınsa çocuk bakımıyla ilgilenmiştir.Çalışmak veya çalışmamak kadının bireysel tercihi olup erkeğin müdahale hakkı yoktur.
Ben şahsen çalışmak istemiyorum,işimi de sevmiyorum zaten, her gün ağlayarak gittiğim bir iş.üstelik sosyal fobi hastasıyım, toplumun içinde olmak kişisel ilişkiler, diyalog beni rahatsız ediyor, ev ortamı güvenli geliyor.
erkeklerin üç kuruş için kadınların neden çalışmasını istediğinden emin değilim.Şahsen kocamın ille de çalışacaksın baskısı yaptıktan sonra gözümdeki değeri yoktur, fazla da bastırırsa çeker giderim, çekecek de değilim

Ben de kadınların çalışmasının kendileri için de psikolojileri için de daha iyi olduğuna inanıyorum

ancak

Bu kendi verecekleri bir karardır. 1 haftadır doğum izninde olan bir insana böyle bir mesaj vermeye çalışmak hoş değil.

Ekleme: Yazdığınız özellikler çalışmazsanız iyice asosyalleşeceğinizin ve içinize kapanacağınızın habercisi, benden söylemesi.

Çalışmak tabiki kadının kendi tercihidir. Ama çalışmak çok güzel bir olaydır. 18 aya yakındır evdeyim evhanımlığı bana göre değil. 2 yaşına gelmesini bekliyorum ikizlerimin ve tekrar çalışmak istiyorum. Eşimin çok şükür çalışmasamda bize bakacak durumu var fakat kadının ekonomik özğürlüğün olması taraftarıyım. Neticede bir elin nesi ve iki elin sesi var. Herşey çocuklarımız için.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum, kadın çalışmak zorunda değil.
ev işleri için bile şöyle bir söz varken, ''Kadın ev işleri vazifesi değildir,yaparsa eşine çocuklarına ikramıdır''
Kadın istemiyorken kadının dışarıda çalışmasını isteyen erkeğe adam diyemiyorum (söz meclisten dışarı)

Kocanız istediği için değil,kendiniz için çalışıp ayakta durmalısınız.
Bir kadının kendi ayakları üstünde durması şart,heleki şu zamanda.
yarının neler getireceğini hiçbirimiz bilemeyiz.

ben çalışmanın benim için doğru olduğunu düşünmüyorum, herkes farklıdır, benim için doğru olan evde olmak, sevmiyorum işi,işteki insanları, diyaloğu.
bir erkek bakamayacağı kadını almamalı, namusum diyorsa, etek boyuna, giyimine makyajına karışma hakkı buluyorsa kendinde o zaman çalışacak kadına bakacak arkadaş

katılıyorum

Ben olaya kadın-erkek olarak bakmıyorum, yaşayan her canlı çalışıyor ve çalışmalı. Kimse kimseye muhtaç olmamalı, kimse kimsenin eline para para diye bakmamalı. Bu işin maddi boyutu. Sizin düşünceniz tamamen bu şekilde diye açıkladım. Ben çalışmıyorum 4 aydır ve İşsiz olduğum her gün ağlayasım geliyor. Ben bu erkek karısına bakmalı mantığına hastayım.

Evde olduğunuz her an sizi daha da sosyal fobiliğe götürür..
Hayata küsmüşsünüz,belkide her ne yaşadıysanız sizi bu kadar etkilemiş..
Kadın çalışmalı ki,özgürlüğünü eline alabilsin,hayata sağlam adınlarla dimdik durabilsin.
Hiç olmadı işinizi değiştirmeyi deneseniz..

Çalışmak sana fayda sağlar korkularından kaçmamalısın. kendin için çalış kocan istiyor diye değil.
Eşin haklı değil elbette. Bir kadının çocuğuna bakmak gibi bir sorumluluğu varken, hamile kalıyorken, süt veriyor, bir de ev işleri kadının sorumluluğundaysa ki kadınlar önemsemeden yapamazlar evlerini erkeklerin kadınları kendileriyle kıyaslaması hiç adil değil. kadın erkek eşit zırvalığına inanmıyorum. Ama bu kadının güçsüz çaresiz muhtaç bir varlık olduğu anlamına gelmez. Ama çocuk büyütmek kadar büyük bir işi varken çalış diyen adama çalışmıyor muyum ki derim ben. Çalışmanın para kazanmakla kısıtlanması ne acı. Herkes kendi parasını kendi kazanmalı alman usulu kültürüde bir aileye yakışmayacak kadar bencilce.

Kadın çalışmalı bence de bir de benim kocam anlasa çok mutlu olacağım
para seven erkek eşinin çalışmasını ister eşinizde öyle olabilir.

Aynen!!!
Şu gerçek ki erkek ne iş olsa yapar, limon da satar, amelelik de yapar, garson da olur.
Ama kadının düzenli bir işi olması Şart diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…