- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.132
- 198
Gencliginde calismamis bir kadin ilerde 40 li yaslarda yada 50 lili yaslarda biraz zor is bulur. Sadece diploma altin bilezik deyil malesef.evde birçok iş var, çocuk yetiştirmek, büyütmekten bahsetmiyorum topluma iyi bir insan kazandırmak başlı başına biriştir.ev hanımlığı küçümsenmemelidir.
kadının kolunda bir altın bileziği(mesleği) olmalı gerektiğinde çalışmalı.
adamın 5000 lira maaşı var hala paraya doymuyor işte
evlendiğimizde benim işim köydeydi, orada mutluydum çalışabiliyordumEşiniz ne karşılığında size bakacak merak ediyorum. Madem bu şekilde düşünüyorsunuz eşinizin size bakması karşılığında ona bişey vermeniz gerekir. Bu ne olacak? Çocuk ya da ev işi derseniz çok gülerim.
Çalıştığınız dönemde evleniyor sonra işten çıkmaya çalışıyorsunuz. Adam çalışan bir kadınla evlendim sanıyor içinizden ev hanımı çıkıyor. Bu kandırmak değil de nedir? Sizin gibi bir arkadaşım var. Evlendi eşi karşı olduğu halde işten çıktı. Bolca kilo aldı, bakımsız oldu. Hak etti demiyorum ama en sonunda aldatıldı. Hepimiz gördük felaketin bağıra bağıra geldiğini. Şimdi çalışmadığı için ayrılamıyor da eşinden. O adamı çekmek zorunda kalıyor. Umarım başınıza böyle şeyler gelmez.
ayrılın o zaman neyi bekl,yorsunuz fiziksel ve psikolojik şiddet fazlasıyla . ama ayrılırsanız çalışmanız gerekiyorhayır kar topu gibi büyüyor, beni bir yük olarak gördüğü için kocamdan tiksiniyorum, bu mesajı da verdi ya bana hiç saygım kalmadı ona
Ozaman eşiniz size imalı konuştuğunu düşündüğünüzde sizde çocuğumun bana ihtiyacı olan süre zarfında ona bakacağınızı sonrasında çalışmayı düşüneceğinizi söyleyin. Bende 2 yaşına kadar ikizlerime kendim bakacam ve sonrasında yine Çocuklarım için çalışacağım. Neticede onları en iyi şekilde okutmak için eğitim masrafları gerekiyor ve bunlar ortak çalışarak yapılacak Şeyler. Tüm Yük erkekte olmamalı. Ev temizliğini yardımcı tutarakta halledilebilir diye düşünüyorum.evde birçok iş var, çocuk yetiştirmek, büyütmekten bahsetmiyorum topluma iyi bir insan kazandırmak başlı başına biriştir.ev hanımlığı küçümsenmemelidir.
kadının kolunda bir altın bileziği(mesleği) olmalı gerektiğinde çalışmalı.
Bence de kadın çalışmalı, eşinize katılıyorum.
Bir de çok merak ettim, çeker gidermişsiniz ya hani. Nereye gidersiniz? O zaman size kim bakacak? Çalışmayan kadının öyle çekerim, giderim demesi pek kolay değil de. Neye güvendiğinizi merak ettim sadece.
aynen, benim babam eve baktı, annem işten çıktı çünkü istemedi, basitçe babam hiç başına kakmadı.istemiyorsanız bunu net birşekilde dile getirin.
zorla çalıştırılmak da , çalışmak istediği halde zorla eve konulmakla aynı şey bana göre.
Peki kim işe - ayy sabah uyanmak harika, yihhuuu işe gidiyorum köpekler gibi çalışcam, patron tarafından ezilcem - diye gidiyor? Herkes mutlu işini seviyor bi size göre mi değil çalışmak? Oturun evde, oturun mademde yarın öbürgün kocanızın eline bakmaktan saç baş kıyafetinize özen göstermediğinizde görürüz sizi. Bir de bana bakmak zorunda diyorsunuz ya işte tamda o anda beni benden alıyorsunuz.anlaşamama sebebimiz şu siz çalışmayı seviyorsunuz ve ben de sevmiyorum.olay bu
ahah ayy ne güldüm yaKafan gibi bedenin de taş devrinde kalsaydı keşke..
hayır kar topu gibi büyüyor, beni bir yük olarak gördüğü için kocamdan tiksiniyorum, bu mesajı da verdi ya bana hiç saygım kalmadı ona
aynen, benim babam eve baktı, annem işten çıktı çünkü istemedi, basitçe babam hiç başına kakmadı.
olay ne biliyor musun kadından ille de çalışmasını bekleyen bir erkek zihniyeti gözümde zavallılaştırıyor kocamı.artık son piyesi oynuyoruz,çekip gidecem, sadece bu konu değil, bşr sürü şey varaynen..
bir de dayak yemek çekip gitme sebebi değilken sana çalış demesi mi çekip gitme sebebi konu sahibi? madem o kadar kolay neden çekip gitmiyorsun?
Çocuğunuzu bahane edip çalışmayacaksınız oturup evde Çocuğunuza tembelliğimi öğreteceksiniz. Başarılar!anlaşamama sebebimiz şu siz çalışmayı seviyorsunuz ve ben de sevmiyorum.olay bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?