Kadın erkek eşitliği var mı sizce?

altinerpinar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
438
1
0
İstanbul
YA KIZLAR BU GÜNLERDE NEDENSE ÇEVREMDE (BENDE DAHİL) HEP AĞLAYAN BAYANLAR GÖRÜYORUM.
OTOBÜSTE DAHİ...
BİRDE BURDA TACİZ OLAYLAR, TECAVÜZE UĞRAYAN ARKADASIMIN BANA DERT YANARKEN HAYKIRIŞLARI HALA KULAĞIMDA! ÇOK ÜZÜLÜYORUM.
BENCE KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ DİYE BİRŞEY YOK.
HEP DIŞLANAN HOR GÖRÜLEN KADINLAR.
OTOBÜSTE DAHİ YOK CAM KENARINA OTURALIM KİMSE DEĞMESİN, KARANLIK BASMADAN EVE GİDELİM YOLLAR TEKİN DEĞİL, GÖRÜMCE ELTİ KAYNANA DERTLERİ NELER NELER SAYMAKLA BİTMEZ. NEDEN HERŞEY ERKEKLERİN ELİNDE? KADINLAR NEDEN BU KADAR ÇOK ÜZÜLÜYOR ERKEKLER NEDEN BU KADAR GADDAR OLDU YA!!
AŞKTA MEŞKTE BİLE BÖYLE. HATTA BİR YAZARIN SÖZÜ VAR:
"Kadın-Erkek eşitliği hiçbir zaman sağlanamaz. Çünkü terk edilen bir kadının canı, erkekten daha fazla acır" . [M. Kundera]

ben yetiştirilmeyle alakalı oldugunu düşünüyorum kızlar baskı altında yetişirken erkekler serbest yetişiyo hadi oğlum aç pipini göster amcalara denirken aman oran buran görünmesin dendi bize erkekliğe adımları büüyük törenle kutlanırken kızlarınkinin gizli tutulması uygun görüldü sonra büyüyünce erkektir yapar kadın yapınca ne namusu ne şerefi kalır....
hani nerde eşitlik eşit diyenler bu durumu nasıl acıklayacaksınz .....
hiç bir durumda eşit olmadık olamayızda

Aslında eşitiz ama bazı beyinler bunu algılamıyo ya da algılamak istemiyo ve bu durum maalesef bzm evde de böyle.misal erkk kardesmn bilgsayarı kendi tv si kredi kartı kendi odası vs.. Varken benm yOK! Çünkü o erkek!

evet sonuna katılıyorum. teşekkürler yorumunuz için.erkektir elinin kiri kadın asla yapamaz. gerçekten sokağa çıkmaktan çekiniyorum akşam vakitleri. her köşe başı içen serseri topluluklari neden erkekleri bu kadar rahat görüyorlar da kadının hiçbirşeye hakkı yok! nasıl bir adalet çok üzülüyorum artık.. aile içinde bile mal mülk hep erkeğe kız olan nasılsa evden gidecek..

bncede yok eşitlik falan hiç bi zamanda olmayacak kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın erkek her zaman için kadından bir adım önde ..

Kesinlikle yok . Bir kadın bir erkeğe tecavüz edemez erkek kendini sakınmak zorunda değil . Erkekler hep paşam paşam diye yetiştiriliyor o yüzden eşit değiliz biz kadınlar malesef

aynen küçük kardeşimin bile var benim yok bir bilgisayar aldılar almaz olaydılar o kadar çok geldi gözlerine. abim biri eskimeden yenisi alıcam dese ses yok. peki neden? o soylarını devam ettirecek!

Kesinlikle yok . Bir kadın bir erkeğe tecavüz edemez erkek kendini sakınmak zorunda değil . Erkekler hep paşam paşam diye yetiştiriliyor o yüzden eşit değiliz biz kadınlar malesef

kadınların en çok ezildiği yön! offf çok içim acıyor o bayanlara. Çaresiz hallerine. Psikolojileri yaşam hevesleri hiç birşey kalmıyor. insanlara güvenemiyorlar. Rabbim yardım etsin. çok tuhaf oldu insanlar acımasız...

Olaya birde su yonden bakalim:Cadi Kaynanalar KADIN, uvey anneler KADIN,ikinci evlilige razi olup evli oldugunu bile bile erkege yamanip yuva yikanlar da KADIN,kadinin kuyusunu kazanlar da yine bir KADIN,is ortaminda bayan arkadasini cekemeyip ayagini kaydirmaya calisan yine bir KADIN, ve saire....Erkek ve kadin bir ayakkabinin iki esidir birbirlerinin aynisi ama farklisidir:)) Bu arada Her turlu tacizi KINIYORUM.

evet haklısınız. bahsettiğiniz kadınlar yine bir kadına yapıyor tüm bu çirkeflikleri. üzülen, dağılan, kırılan yine bir kadın. bunu yapanlara ben kadın diyip acımam insan olan "kadın" bunları yapmaz... onlar istisna diyelim.:85:

malesefki öyle..belkide bu biraz yaradılışla ilgili sanırım ..

Yaradanın katında herkes eşit kadın,erkek. Ama burası dünya! Kadın kadına şiddet uygular hale geldi. Hep bir yarış, hep bir ego tatmini, güç gösterisi. Çok yoruldum ben.. En çokda annemi gözü yaşlı görmekten.. burdaki şoförler bile para üstü verirken okul talebelerinin elini tutmaya çalışıyorlar , paranın üzerine numaralarını yazanlar bi,le varmış! o genç kızlarımız bazen durağa kadar yanlız geliyorlar denk gelirsem içim parçalanıyor savunmasızlar Allahım bizimde çocuklarımız olacak ilerde daha kötü olacak devir Rabbim evladı olanları korusun

çok haklısın canım .bn yaradılış derken onu kastetmedim...yani erkek hep güçlü işte kol kanat geren vs vs ama kadın çok duygusal herşeye duygularıyla hereket eden ..buda erkeği hep bir adım önde tutuyo

canim sadece kadin-erkek esit olmamasi yok ki toplumumuz felaket bir sekilde cöküste cidden cok üzülüyorum az once bir haber okudum,hayvanlara bile huzur yok gercekten üzülüyorum
ben yurt disindayim hayvanlar insanlar kadar deger ama adamin biri köpege tecavüz etmis
ve sebebinde “Uzun süredir eşimden ayrı olarak yaşıyorum. İşim de yok. O gece son param ile bir bira alarak parkta içtim. Bu sırada yanıma boz bir dişi köpek geldi. Köpek bana ilgi gösterince, kendimi tutamadım. Onunla ilişkiye girdim” demis ve bu insan 150 tl ceza almis düsün bu adam sokakta kadin görse neler yapar..bu ülkede akadin olmakta zr insan olmakta

kusura bakma ne olur yanlış anlamışım. dediğinde sonuna kadar haklısın. onlara o andan deli kuvveti mi denir ne denir bi güç geliyor karşı koymak mümkün değil. abim çok sakindir mesela ama bir kere tartıştık karşı geldim diye omzumu kırmıştı (

Valla erkek gibi kadın derler ya..

İşte bunu becerebilen insanların erkekten aşağı yanı kalacağını sanmıyorum.

Üstelik erkek gibi kadın olmayı herkes beceremez.

Şu devirde haddini aşan insanlara höttt demeyi bildikten sonra

Sanmıyorum ki kadın,erkek eşitliği sağlanamasın.

Tacize uğrarım susarım,karşıdaki erkek hött der susarım

ne yapayım ben kadınım gücüm yetmez denilirse

ee yani kadın ve erkek arasında inanılmaz uçurumlar açılmış olur

Türkiye'de yok.
açık ve net yok yani.
bilinç altında kadınlara bir mal gibi muamele yapılıyor.
sınıfta açılan bir tartışmada gayet modern bildiğim bir erkek
taksimde her yılbaşı olan tacizlerde, oraya mini etekle giden kadınların bu amaçla gittiklerini söylemişti.
geçen sene bir ara hollanda'daydım.
finale kaldı biliyorsunuz futbolda.
stadta önümdeki kızlı erkekli grupta
iki tane kız çığlık atarak tişörtlerini yukarı kaldırıp memelerini gösterdiler.
ne o gruptaki diplerinde duran erkekler gözünü bile çevirdi, ne de etraftan biri dönüp de baktı.
hatta sanırım şoke olan bir ben baktım kızlara.
Türkiye'de kadın-erkek eşit değil.
çok açık ve bariz artık bunu daha iyi anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…