- Konu Sahibi altinerpinar
-
siz diğer topikleri okumadınız sanırım köydeki öğretmen hanımları
baba bizi okut diyen kızları ve okutmayan babaları
kız okumamış ev kızı 16 yaşında babası münasip gördü birini ne yapabilir
şunu unutmayın genel olmasa bile biz gelenekçi bir toplumuz....
evet kısa etek giyen bayanlara çölde su görmüş gibi ağzının suyunu akıta akıta bakıyorlar rahatsız ediyorlar bakışlarıyla. saysak saysak bitiremeyiz aslında. kadın erkek eşit diyorlar ya anlamıyorum evet belki sosyal haklar çalışma gibi bazı durumda eşit sayılıyoruz. iş yerinde birçok kadın tacize uğruyor. hiç iş yerinde tacize uğrayan erkek gördünüz mü??
anne babalar evlatlarını rahat bıraksınlar geleneklerden önce saygı sevgi olsun müdahaleci olmayıp uzlaşmacı olmaya çalışsınlar....malesef öyle hala 3 çocuktan 5 çocuktan bahsediliyor. doğuda 11 kardeş gayet normal karşılanıyor. ne biliyim gelenekler elbette olmalı ama cahilce değil..
anne babalar evlatlarını rahat bıraksınlar geleneklerden önce saygı sevgi olsun müdahaleci olmayıp uzlaşmacı olmaya çalışsınlar....
Sırf kısa etek değil canım. İnan kışın üstümde normal bir pantolon kazak ve uzun kaban var sırf biraz fazla makyajlı olsam da böyle hahvanca bakan tipler var bunların yüzünde normal dizimin birazcık altında olan eteği bile giymiyorum çoğu zaman düşün dizimin altında diyorum mini etek giysem zaten taciz tecavüz korkusuyla dolaşırım herhalde İstanbul'da. Resmen tiksiniyorum ülkemin böyle hayvanlaşan erkeklerinden.
avrupa amerika ülkelerinden çok geriyiz tamam onlarda mükemmel değiller ama kadınlar sırf kadın oldukları için istismara daha çok uğruyor hem taciz hem dayak birde arkanızda kimseniz ve paranız yoksa vay halinize yüzlerce film yapıldı arkadaşlar uydurma değilki bunlar gerçek öyle bir geçer zamanki dizisinde kadın hem dayak yedi evinden çocuklarıyla atıldı ve tecavüze uğradı bunun benzeri hikayelere ben çok şahit oldum
hatta sara krizi geçiren bir kadına tecavüz eden bile var...
çok haklısın tatlım Rabbim korusun seni ve binlerce genç kızımızı. Çok korkuyorum benimde kız kardeşim var üni.ye başlayacak nasıl göndeririz güvenip bilmiyorum.iki makyaj yapmaya gelmiyor inanki.. geçenlerde bende öyle çıktım dışarı kaç para diye sordu biri bir psikolojim bozuldu anlatamam kaç zaman kendime bakamadım korktum.
Öyle valla canım nasıl düzeliriz ülke olarak bilmiyorum açıkçası bir taraf almış başını gitmiş uçmuş çoktan kültürümüzden kopmuş bir taraf da böyle hala bağnazca davranıyor erkek olunca kendini bir halt sanıyor kadından üstün görüyor. Gerçekten orta halli düzgünce yaşamını süren insan çok azınlıkta.
maalesef degisecegini hic zannetmiyorum
Yok... İnancımı kaybettim. Şahsen ne otobüste kıyıya çekilirim ne başka yerde kadınım diye asla bir davranış göstermem. İnsanım ben. Ama kocası karısını öldüresiye dövmeden hatta öldürmeden o olay olmaz.. Bilinmez üzerinde durulmaz... Erkeklerde sapkınlık derecesinde kullanılan cinsellik ise hiç kale alınmaz iki yasa yapalım der bırakılır. Kadın çalışamaz bir kere evin erkeği vardır. Kadın çocukla sürekli ilgilenir onun hayatını yokmuş gibi.. En ağırıma gidende hepsinden önce kadının cinsel bir obje görülmesi. taciz tecavüz vakaları..... Nasıl bir zihniyet. Kesin hak etmiştir kuyruk sallamıştır.. Ne bu ya insan bedenini olduğundan fazla uyarılarak bunları yapan bir sapığın psikolojik olarak bitik olduğundan ziyade kadın yine baş çapta.. Yok kirlendi yok şu oldu çamaşır mı kadın kirlensin böyle ! Ne ilker düşünceler. Günümüz Türkiyesi aşamadı. Şiddeti ezme,taciz,ikinci plana atma. Ama bizlere susmamak düşer biraz feminist olsa şu toplum erkek egemenliği çökecek. Hoş çöksünde zaten bak bakalım aldatabiliyor mu dövüyor mu taciz mi ediyor?Şikayet etmek yerine bunlara baş kaldırmak gerekir.
Değişir..Yeni nesil anneler (ki çok eskilerdede vardı, bir dönem bozuldu bu durum) ;
erkek çocuklarını ''aslan oğlum '' deyip büyütmeseler,
'' hanimiş benim oğlum bu kızdan mı hoşlanıyor, alayım mı sana '' demeseler
daha çok couk yaştayken , oğlu eve çok geç gelirken geç gelen kızlarına o erkek çocuklarının yanında bağırıp azarlamasalar,
severken çocuklarını, cinsel organlarına isim takıp o çocuğun zihnine yerleştirmeseler ,
erkek çocuk, kız kardeşine bağırıp ahkam kestiğinde '' sen karışma onun bir anne babası var senin ne haddine karışmak '' deseler,
erkeğin kız arkadaşları etrafında cirit atarken , dilediği gibi söz ederken , niyeti ciddi bir kızın bile duygusunu bastırır vaziyette çift standartlı davranmasalar
Anneler oğullarını, bayanlar eşlerine fazla taviz vermezse nesil, v.s v.s
elbet değişir..
Pakize suda hürriyet gazetesindeki köşesinde tek tek belirtmiş:
'''Kadın babasından, abisinden, kocasından dayak yiyor.
Kadın babasına, abisine, kocasına hesap veriyor.
Kadını çocukları bile tepe tepe kullanıyor.
Kadın, evin hizmetlisi olarak görülüyor.
Kadın, kocasından izin almadan annesine bile gidemiyor.
Kadın taciz ediliyor.
Kadın tecavüze uğruyor.
Kadının üstüne kuma getiriliyor.
Kadın, kocasının ailesine de hizmet ediyor.
Kadın törelere kurban gidiyor.
Kadın zorla evlendiriliyor.
Kadın istediği kadar özgür olsun hiçbir zaman bir erkek kadar özgür olamıyor.
Kadının namusu hemencecik "lekeleniyor."
Kadın bazı yörelerde mirastan pay alamıyor.
Kadın, erkek çocuk "doğuramadığı" için suçlanıyor.
Kadın evlenmeden sevişemiyor.
Kadın tarlada çalışıyor, sırtında yük taşıyor.
Kadın 12 çocuk doğuruyor.
Kadın daima göz hapsinde tutuluyor.
Kadının bu dünyada bulunma nedeninin erkeği "rahatlatmak" olduğu düşünülüyor.
Kadın okutulmamış oluyor.
Kadının başarısı çok tuhaf, hiç beklenmedik, olmayacak bir şeymiş gibi görüldüğünden, başarılı kadınlar "kedi yakalamış fare" gibi şaşkınlıkla karşılanıyor. Siz hiç "başarılı erkekler" diye bir sunuma rastladınız mı basında, şurada burada?
Kadın "kadınlık görevi"ni yapmak zorunda oluyor.
Kadına şeytan gözüyle bakılıyor.
Kadın bekáret kontrolüne götürülüyor.
Kadın "mahallenin namusu" oluyor.
Kadın çalıştırılmıyor.''
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?