- Konu Sahibi altinerpinar
-
canim sadece kadin-erkek esit olmamasi yok ki toplumumuz felaket bir sekilde cöküste cidden cok üzülüyorum az once bir haber okudum,hayvanlara bile huzur yok gercekten üzülüyorum
ben yurt disindayim hayvanlar insanlar kadar deger ama adamin biri köpege tecavüz etmis
ve sebebinde “Uzun süredir eşimden ayrı olarak yaşıyorum. İşim de yok. O gece son param ile bir bira alarak parkta içtim. Bu sırada yanıma boz bir dişi köpek geldi. Köpek bana ilgi gösterince, kendimi tutamadım. Onunla ilişkiye girdim” demis ve bu insan 150 tl ceza almis düsün bu adam sokakta kadin görse neler yapar..bu ülkede akadin olmakta zr insan olmakta
eşit değil maalesef..... yaratılış olarak kadınlar daha naziktir ama bu eşitlik sosyal yasantıda da saglanamıyor... gerek sosyal konum gerek din gerek tabular vs bir sürü etmen bunları tetikliyor işte.... bir de bizim ülkemizde tam tetikliyor
kusura bakma ne olur yanlış anlamışım. dediğinde sonuna kadar haklısın. onlara o andan deli kuvveti mi denir ne denir bi güç geliyor karşı koymak mümkün değil. abim çok sakindir mesela ama bir kere tartıştık karşı geldim diye omzumu kırmıştı(
Türkiye'de yok.
açık ve net yok yani.
bilinç altında kadınlara bir mal gibi muamele yapılıyor.
sınıfta açılan bir tartışmada gayet modern bildiğim bir erkek
taksimde her yılbaşı olan tacizlerde, oraya mini etekle giden kadınların bu amaçla gittiklerini söylemişti.
geçen sene bir ara hollanda'daydım.
finale kaldı biliyorsunuz futbolda.
stadta önümdeki kızlı erkekli grupta
iki tane kız çığlık atarak tişörtlerini yukarı kaldırıp memelerini gösterdiler.
ne o gruptaki diplerinde duran erkekler gözünü bile çevirdi, ne de etraftan biri dönüp de baktı.
hatta sanırım şoke olan bir ben baktım kızlara.
Türkiye'de kadın-erkek eşit değil.
çok açık ve bariz artık bunu daha iyi anladım.[/QUOTE=
eğer bizim ülkemizde yapılsaydı o hereket kim bilir neler olurdu tahmin etmek istemiyorum...o ülkeden ülkeye değişiyor uçurum çok fazla arada. ortası yok işte malesef..
bence yok kesinlikle idelaist kadın atılımcılarda yok bu şekilde nasıl ilerleriz bilmiyorum
her gün kadınlara uygulanan şiddet ekranlarda devlet ne yapsın her eli sopalı kocanın başına bir polis dikemez ya
kadınlarımızada çok iş düşüyo gelirine göre çocuk yap çoğalma aş eğtim veremeyeceksen yapma çocuk bıkıp dövüp itme sonra
birde anneler aman oğlum tabak kaldırmasın aman pısrık olmasın diye erkek çocuklarını şımartıyorlar sonra kendi odun kocaları gibi birer erkek yetiştiriyolarki kendi başları yandığı gibi başka kadınlarında canı yansın...
Eşitlik yoktur, buna inanmayanlardanım.. Eşitlik kelimeside gereksizdir bence. Kadın-erkek değil, tüm insanlar arasında eşitlik yoktur.
Hak vardır..
.......
Allah sabır versin arkadaşınıza.. Beddua edilmesinden hiç haz almam ama ''arkadaşımın haykırışı'' deyince taa içime oturdu : Dilerim Rab'bimden fazlasıyla acı çekerek gebersin o insan sıfatındaki mahlukat. !
Teşekkür ederim bende etmek istemem ama ediyor insan acısından! iyiler hep çekiyor cefayı. kötüler yaşıyor bu dünya da..
birde erkekte şu düşünce var bn çok kez denemişimdir..bn naparsam yapayım bu kadın beni affeder yine sever bırakmaz bırakamaz ..küçük dağları kendileri yarattılar ya..haspalarım..
Belki kısa bir dönem.
Sonsuz adaletten hiç şüphem yok amenna.Ne bu dünyada ne de ahirette.
siz diğer topikleri okumadınız sanırım köydeki öğretmen hanımlarıkadin erkek esitligini ne bakimdan istiyorsunuz? yapi itibariyle bu zaten mümkün degil.. düsünce, akil, fikir derseniz insan olarak herkes esit.. baska esitlik istiyorsaniz, kimseye sen bayansin sunu yapamazsin denmiyor, isteyen istedigi bölümü üniversitede kazaninca okuyabiliyor, isteyen istedigi yerde yasiyor..vs...
Bayan olmanin getirdigi bir kisitlama vardir elbette, ama bu sadece bizim toplumumuzda varolan birsey degilki...avrupa denilen yer dahil, heryerde ama heryerde var..olay icimizde bitiyor arkadaslar..
cöküs varsa bu sadece bizim toplumumuzda degil, heryerde var.. baska ülkelerde neler neler oluyor, karsilastirma yapmadan keske hersey direk bizim topluma maledilmese ne iyi olacak..
siz iyi ya da kötü birseyi gerceklestirmeye karar verirseniz bu kadinliktan erkeklikten cok insanliga bakiyor...sevgiler
kadin erkek esitligini ne bakimdan istiyorsunuz? yapi itibariyle bu zaten mümkün degil.. düsünce, akil, fikir derseniz insan olarak herkes esit.. baska esitlik istiyorsaniz, kimseye sen bayansin sunu yapamazsin denmiyor, isteyen istedigi bölümü üniversitede kazaninca okuyabiliyor, isteyen istedigi yerde yasiyor..vs...
Bayan olmanin getirdigi bir kisitlama vardir elbette, ama bu sadece bizim toplumumuzda varolan birsey degilki...avrupa denilen yer dahil, heryerde ama heryerde var..olay icimizde bitiyor arkadaslar..
cöküs varsa bu sadece bizim toplumumuzda degil, heryerde var.. baska ülkelerde neler neler oluyor, karsilastirma yapmadan keske hersey direk bizim topluma maledilmese ne iyi olacak..
siz iyi ya da kötü birseyi gerceklestirmeye karar verirseniz bu kadinliktan erkeklikten cok insanliga bakiyor...sevgiler
Ben de üniversite son sınıfta okuyorum her gün beyazıta gidiyorum orda bir sürü turist görüyorum 10 turistten belki 1-2 si bakıyor anca ama 10 tane türkten inanın 8' i odun gibi bakıyor resmen bu hayvan türk diyorsun üstelik çok da normal giyinmeme rağmen. Ha bu arada o yabancı turstlerden bakan 1-2 kişi de genelde ya arap ya da afrika kökenli insanlardan çıkıyor. İnsanlar arasında ayrım yapmak gibi olacak ama cidden çoğu yabancı erkek bakmıyor sonuçta.Onların gözü onların nefsi yok mu bizimkiler gibi hemen farklı bir cinsi görünce yicek gibi bakmıyorlar ya da taciz filan etmiyorlar yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?