- 3 Eylül 2015
- 3.279
- 6.302
- 78
Ben sikayetci degilim ki, ben evimde istedigim gibiyim onlar oyle. Ama gittigim yerdede ev sahibine ayak uydrurum. Onlarda oda yok. Annemlere gelirsler mesela annem oturma salonuna buyur eder. Kv direk mutfaga girer oturur. Annemde kp ayip olmasin diye biraz salonda otrur halini hatrinu sorar o suredede kv mutfakta yanliz oturuyor.Iyi de onlar hep böylelermiş
Bunu evlenmeden önce düşünmen gerekmez mi
Sonuçta onları ya olduğu gibi kabul edeceksin ya da çekip gideceksin
Ben ayrı oturulan bir ortam görmedim Mevlüt vs olmadıktan sonra ya da evin erkeği örneğin evde 15 kadın otururken gelip onlarla oturmaz belki ama akşam oturmasına da karışık gidilir ki benim evimde oturacak başka yer yok mesela
Bu nedenle eşinin ailesini anlayamam belki ama sen bile bile neden içlerine girdin bence bunu değerlendir
Benimde dusuncem o canim ztnBu tercih meselesi, kimseyi eleştirme hakkımız yok, bilakis dinimizce doğru olanı yapıyorlar.Yalnız!!!
Kadın erkek karışık oturmuyoruz diye, dünürlerle, akrabalarla ilişkiyi kesmek inançtan değil düpedüz görgüsüzlükten,saygısızlıktandır.Tamamen onların insaniyetsizliği..
Görüşmeyi kesmek ne demek, ayrı oturalım diye rica edersin, ama görüşürsün, herkes de saygı duyar.. Ama bu şekilde olunca haksız duruma düşüyorlar.
Eve tamirci gelmesi kadının kaçması başka odaya saklanması da gereksiz. Yani evde yalnız olsa adamı içeri almasa anlarım ama evde kocası var, siz varsınız,saklanmaya gerek yok, he adamın yanına gitmez, ona ihtiyaç yoktur zaten, adamla konuşmaz tamam.. Çok abartılı hareketlere gerek yok, cüzzamlı gibi..
Ama inanç kısmına laf kimse edemez, doğru olan bu..
Lakin yineliyorum, bunlar görgüsüz...
offf offf aynı dertten muzdaribiz gıcık oluyorum resmenHa aynen cnm, kendi taraflari gelince kv ne yapcagni sasirir. Bizimkiler gelince boyle rahat yani bir hazirlik cabasina girmiyor. Ben cogunlukla orda oluyom yardim ediyom biseyler yapiyom ki annemler kendini degersiz hissetmesin diye.
offf offf aynı dertten muzdaribiz gıcık oluyorum resmen
Bilmiyorm canım benim mantığım almıyor bu tarz şeyleri .. Tamam,mesela ben evde tek iken evime tamirci vs almam eşim varken gelirse de kendimi odaya kapatmam dibine de girmem elbet ama köşe bucak da kaçmam..herşeyin edebi âdabı vardır buna uygun davranıldığı surece zaten hiçbir sorun olmaz.. Ben akrabalarımla aynı ortamda durup onlarla iki güzel sohbet edemeyeceksem niye o benim amcam niye o benim kuzenim vs .. Zaten hal hatır sorulduktan sonra kadınlar başka bir yere geçmeyi kendi kendilerine tercih ediyorlar çünkü erkeklerin olduğu yerde gulusme vs com rahat olmuyor.. Ama böyle kaçmak saklanmak bana mantıklı gelmedi adam oraya iş yapmaya gelmiş kimsenin kaşı gözü için gelmemiş,o zaman dışarı da çıkmasınlar.. Benimde kızdığm şeyler var bu tarz konularda ama böyle değil bu başka bisey yani.. Toplulukta oturma kalkma giyinme konuşma hitap kuralları vardır bunlara uygunsuz davranılırsa kizarim onun dışında benim akrabalarm ile bir arada olmamin bi sakıncası neden olsun ?:/ ha senin ailen öyle (kv,kp) öyle kabul etmiş öyle gitmissin içlerine uyacaksin bir şekilde ama dediğim gibi bana ters o tarz davranış şekli .. Ben zaten tesettürü ustume çekerek yeteri kdr edebe burunuyorum bir de akrabadan köşe bucak kacamam onlar benim ailem..Soyle canim soyle
Kadın erkek ayrı oturulmasi çok geri zihniyet. ayrıca kalplerin şüpheli olduğunun apacik kanıtıdır. Demekki ne kendinden nede evine gelmisten emin degilsin. Kusura bakılmasın çokyobazca
Canim dediklerine harfi harfine katiliyorum. Bende oyle dusunuyorum. Oyleyse ozmn benimde onun dayisinin yaninda amcasinin yaninda oturmam dogru olmucak ozmn esimde gitmeyecek. Olur mu oyle sey. Gidipte milletin kucagina oturmuyorum ya goz kirpip tavlamiyom ya. Bana karismiyolar ztn.Bilmiyorm canım benim mantığım almıyor bu tarz şeyleri .. Tamam,mesela ben evde tek iken evime tamirci vs almam eşim varken gelirse de kendimi odaya kapatmam dibine de girmem elbet ama köşe bucak da kaçmam..herşeyin edebi âdabı vardır buna uygun davranıldığı surece zaten hiçbir sorun olmaz.. Ben akrabalarımla aynı ortamda durup onlarla iki güzel sohbet edemeyeceksem niye o benim amcam niye o benim kuzenim vs .. Zaten hal hatır sorulduktan sonra kadınlar başka bir yere geçmeyi kendi kendilerine tercih ediyorlar çünkü erkeklerin olduğu yerde gulusme vs com rahat olmuyor.. Ama böyle kaçmak saklanmak bana mantıklı gelmedi adam oraya iş yapmaya gelmiş kimsenin kaşı gözü için gelmemiş,o zaman dışarı da çıkmasınlar.. Benimde kızdığm şeyler var bu tarz konularda ama böyle değil bu başka bisey yani.. Toplulukta oturma kalkma giyinme konuşma hitap kuralları vardır bunlara uygunsuz davranılırsa kizarim onun dışında benim akrabalarm ile bir arada olmamin bi sakıncası neden olsun ?:/ ha senin ailen öyle (kv,kp) öyle kabul etmiş öyle gitmissin içlerine uyacaksin bir şekilde ama dediğim gibi bana ters o tarz davranış şekli .. Ben zaten tesettürü ustume çekerek yeteri kdr edebe burunuyorum bir de akrabadan köşe bucak kacamam onlar benim ailem..
Almanyada oldugimiz icin canim otobus bibmiyoruz pek herkesin arabasi var. Ama obur dediklerin hayatta oluyor tabi, doktor alisveris falam onlara gidiliyor.Bu insanlar otobüse bilmiyorlar mı? Hastanede bankada sıra beklemiyorlar mi ne kadar mantıksız aklim almadı.. kendi özgürlüklerini kısıtlıyor kv kp ve bu ister istemez sizin de özgürlüğünüzü kısıtlayan bir durum. Sosyal hayata uygun bir şey degil bu. o usta eve gelecek o tadilat yapılacak siz de bi su bi ekmek ikram edeceksiniz insanlık gereği. Önemli olan insan olmak kadın ya da erkek olmak değil.
Az önce esimle biraz tartistik,daha dogrusu fikir farkliligi var.kendi ailesinin es dost konu komsu pek yok,gidip gelmeler yok.onlara kimse gelmez.sebep az cok su, herkes birarada oturuyor diye. Dinimizce yanlis. Bende insana bagli dedim, kadin kahkahlar atarak konussa cilveli cilveli yuruyusu falan abuk subuksa adamin hosuna gidecegi sekilde o baska dedim. Insan olan kendini bilir dedim. Mesela iki dunurler pek gorusulmuyor, ne sevincini paylasabiliyorsun ne uzuntunu ne derdini. Nasil olcak bu insan biraraya gelmesse. Ben ilk aileye gelin geldigimde saskindim bu konudan dolayi ztn. Bir seferinde evimizin pancurunu bir amca degisirmeye gelmisti taniyoruz. Evimdede kv kp var, zil caldi kv hmn yatak odasina gitti bende arkasindan gittim kapiyi kapadi bekledik amca gidene kdr. Noluyor dedim kendi kendime. Boyle yasancaksa ölene kdr yanlizsin demek. Sizler ne dusunuyorsunuz? Var mi benzer seyler yasayan
Cnm bwnde oyle yapiyorum ztn. Gittigim yere ayak uyduruyom. Evimdede ben misafirimi nereye yonlendiriyorsa oraya giriyorlar. Dedigin gibi 5-10 dk oturup hal hatirdan sonra kalkiyor insan ztn.Benim ailem de esimin ailesi de ayri otururlar kadin erkek. Ama boyle abartili hareketlerle degil. Herkes gittigi eve uymali biraz. Kv annenlere gittiginde direk mutfaga gecmek yerine bi 10dk oturup hal hatir sorup sonra cok rahat edemiyorum diyip kalksa bence daha şık olur ama kendi tercihi. Siz de gittiginiz eve uyun ama kendi evinizde kendi tercihiniz neyse oyle yapin. Annenler ve kv ler tamam dunur ama cok sıki fiki olmak zorunda degiller. Fazla gorusmezlerse sorun da olmaz bence
Sizin soykediklerinizin ayri oturmakla alakası yokki benim annemlerde ayri oturur ama dunurler gelince ne yapacaklarını sasirirlarHa aynen cnm, kendi taraflari gelince kv ne yapcagni sasirir. Bizimkiler gelince boyle rahat yani bir hazirlik cabasina girmiyor. Ben cogunlukla orda oluyom yardim ediyom biseyler yapiyom ki annemler kendini degersiz hissetmesin diye.
Aynen.. Köşe bucak kaçmak yerine, saygılı bir şekilde hal hatır sormak faslından sonra kim nereye istiyorsa ayrılabilmeli..bu da insanlık gereğidir.Benim ailem de esimin ailesi de ayri otururlar kadin erkek. Ama boyle abartili hareketlerle degil. Herkes gittigi eve uymali biraz. Kv annenlere gittiginde direk mutfaga gecmek yerine bi 10dk oturup hal hatir sorup sonra cok rahat edemiyorum diyip kalksa bence daha şık olur ama kendi tercihi. Siz de gittiginiz eve uyun ama kendi evinizde kendi tercihiniz neyse oyle yapin. Annenler ve kv ler tamam dunur ama cok sıki fiki olmak zorunda degiller. Fazla gorusmezlerse sorun da olmaz bence
Canım edeben zaten çok durulmaz erkek içinde ama bu demek değil ki adama hoş geldin amca,dayı,eniste vs demeyelim.. Diyeceğiz hal hatır soracağız ne anlamı kalır yoksa diğer türlü akraba olmanın? Dediğim gibi zaten kadınlar rahat olamadığı için zaten genelde mutfağa gidip hem cay çorba ile ilgilenirler hemde orda sohbet ederler ama hiç gormeyelm etmeyelim olmaz o iş .. Din din diyorlar da peygamberimizi görmeden edemeyen kadın sahabelerimiz vardı o donemde o ne yani koca MÜBAREK gelmeyin mi diyordu !! Yobazlık başka dine saygılı olup emirleri yerine getirmek başka .. Allah aşırıya gidenleri sevmezCanim dediklerine harfi harfine katiliyorum. Bende oyle dusunuyorum. Oyleyse ozmn benimde onun dayisinin yaninda amcasinin yaninda oturmam dogru olmucak ozmn esimde gitmeyecek. Olur mu oyle sey. Gidipte milletin kucagina oturmuyorum ya goz kirpip tavlamiyom ya. Bana karismiyolar ztn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?