Kadin Erkek karisik oturmak..

İnsanlara böyle art niyetli ve şüpheli yaklaşıilirsa ve herkese potansiyel tacizci gözüyle bakılırsa üstelik yakın akrabalar bile birbirinden kaçarsa istemediğimiz olaylarla karşılaşmamız çok doğal olur.akraba aile demektir.örneğin sen yıllarca halanin oglundan,eniştenden,amcandan vs kaçarsan iki yabancı gibi büyürsen sonra birgun karşılaştığında tabiki sana kardeş gibi değil el gibi bakar.insanların aklında yoksa bile bu şekilde davranildiginda kadının ve erkeğin birbirine bakış açısı değişir.

Elbette, zihin sapık olduktan sonra öz babaların bile neler yaptığını gördük, örnek çook.

Ama mantığını bilemicem, bildiğim emin olduğum budur yani kpeder ayrı kayın ayrı..

ilahi AdAm_OLaCaK_KIZ kocası ölünce kocasının kardeşiyle abisiyle evlendirilenlerin olduğu bir ülkede kalkmış neyi soruyorsun

Nur ve nisa süresinde " hanimlarinizin annesi " kocalarinizin babası " şeklinde geçer ve evlilik yoluyla baba ve anne hükmünde sayiliyorlar . Olum veya boşanma anında dahi asla evlenemezler birbirleriyle bu sebeple.

Ama işte gelinine uçkur çözen de çok,nikah düşmez diye namahrem sayılmıyor olabilir ama durum bu malesef baba gibi göremem bende kendi adıma

Sizin evlilik sürecinde gidip gelmeler nasıl oldu. Kv kız istemeye gelmedi mi. Eve usta falan geldiğinde ben de çıkmam eşim varsa. Kendimi odaya kaparım o başka uğraşmamak için.. Ama akrabalık ilişkilerini bitirmek yanlış. Dinse dinde bu da yok.

Bunun kadin erkek ayri oturmakla hoc bir ilgisi yok tamamen karakter meselesi bizimkilerde ayri oturur ama bütün ailemle hatta sulalemle can ciger kuzu sarmasi annemle sarılır kucaklasir kardeslerimle hatta kuzenlerimle bile babam ve erkek kardesimlede k.peder cok samimidir yani ayri oturuyosa erkekten ayri oturur dimi kadinlardan kacmaz ya hoş

O da kayınbabanın şerefsizliği. Bu yönde düşünecek olursak kendi öz kızına Bile yan gözle bakan sapıklar gördü bu ülke. Yani hüküm belli. Gerisi karşıdakinin karakteri ile alakalı

Ha aynen cnm, kendi taraflari gelince kv ne yapcagni sasirir. Bizimkiler gelince boyle rahat yani bir hazirlik cabasina girmiyor. Ben cogunlukla orda oluyom yardim ediyom biseyler yapiyom ki annemler kendini degersiz hissetmesin diye.
İyi de bunun karışık oturmakla ne ilgisi var gelen misafire özen gösterilir.. bu kadarı fazla bence neticede dünürleri.. bence babanları kendi evinde ağırla daha çok 10 kerede bi defa falan k.vleri de çağır kendi ailen varken.. kaynanan sanırım nikah düşen ve düşmeyen kısım var ya ayetlerle belirlenmiş ona göre yaşamak istiyor.. saygı duymak lazım.. ama dünürlük bu yani insan kendini bilip ona göre edepli oturup kalkıp konuştuktan sonra bu kadarı fazla geliyo bana.. saçmalık desem yanlış bi şey söylemiş olur muyum acaba diye de çok tereddüt ettim.. tamam erkeklere karşı mesafeli olsun da annen ya da ailenin kadınlarına karşı samimi davranıp gayet de güzel ağırlayabilir.. samimiyetten kaçıyolar gibime geldi nedense..

Çok merak ettim hiç dışarı cikiyormusunuz?hani ekmek almaya bakkala pazara manava filan gidermisiniz??

O da kayınbabanın şerefsizliği. Bu yönde düşünecek olursak kendi öz kızına Bile yan gözle bakan sapıklar gördü bu ülke. Yani hüküm belli. Gerisi karşıdakinin karakteri ile alakalı

Ben mantığını anlamaya çalıştım sadece, kendi adıma baba hükmüne de koyamam

Ama işte gelinine uçkur çözen de çok,nikah düşmez diye namahrem sayılmıyor olabilir ama durum bu malesef baba gibi göremem bende kendi adıma

nikah düşer düşmezler kesin bir şekilde belirtilmiş ..
ama bu insanın tiynetiyle alakalı bir durum bence..
bana mesela o nikah düşenlerin çoğu için mümkün değil nikah düşmez düşemez.. yok kuzendi yok üvey kardeşti yok kayın dı vs..
bazı insanlar bu şekilde yaşıyor . o belirtilenleri baz alıp mahrem namahrem diye ..

söylediğine gelecek olursak öz kızına uçkur çözende var.. öz kardeşine de ..

Karışık mı otururlar, ayrı mı? beni bağlamaz,gider gelirim, ayak uydurmak zorunda değilim.....Ama ailemi hesaba almayan, dünürlerde en az gösterdikleri saygıyı alırlar...Annem; önceleri kv ve kp gelir gelmez, kaynımla aynı şehirdeler,yemeğe alırdı,baktım bazı şeylerde önemsenmiyor annem,bende bir daha asla çağırma dedim.....şimdi gösterdikleri değerle yaşasınlar ,kendileride görmez olur biter!

Çok tartışmaya açık bi konu.ben çok bağnazca buluyorum ama tabi saygı da duymak gerekli yapacak bir şey yok.

Bizim ailede yok ama eşimin yeğeni böyle bi tarikata mensup kendisi yeni evlendi birkez geldiler karısını kocama yani amcasına göstermedi mesela eşim yolda görse tanımaz kızı.
Ayrı ayrı oturduk çocuk benle konuşmadı çayı getirmemden rahatsız oldu falan çok komik şeyler evlenince değişmiş hemen.

Mesela ben bu insanları birdaha evine davet etmeyi düşünmüyorum evlerinede gitmem aynı şekilde.
Eşim de ben de kendimizi iyi hissetmedik çünkü.
Ha bi saygısızlık da yapmam o da ayrı konu.

Muhtemelen bilerek evlendiniz, şu saatten sonra eşinizi ya da ailesini değiştirmek mümkün değil. Onlar inancı bu şekilde algılamışlar bu şekilde yaşıyorlar. Ben en fazla haremlik selamlık oturulan bir eve gitmeme hakkımı kullanırım ama gerisi o insanların bileceği iştir.
Ya onlar size uyum sağlayacak ya siz onlara ama onların size uyum sağlama ihtimali sıfırın da altında.

Bu konuyu okuyunca bizim arkadaş grubu aklıma geldi. Bizim eşli olarak görüştüğümüz 2 arkadaş grubumuz var. Bi kesimle beraber otururuz eşli olarak, güleriz, sohbet ederiz. Diğeri ile de onların isteği doğrultusunda eşler olarak ayrı oturulur. Mesela bayanlar salonda erkekler balkonda oturuyor diyelim. Salonun perdesi ufacık açılsa dahi ayyy perde açılmış görünüyo balkon kapatın çabuk muhabbeti falan döner :) insan olarak Sevdiğimizden ötürü, eşimle her ortama ayak uyduruyoz bizde napalım.

Baba gibi görmek hissiyatla ilgilidir, o kişiye göre degisir fakat dini hüküm budur.
Maalesef o dediğinden kendi öz evladına kardeşine ,yeğenine yapan da var ve sayıları az değil.

ya okurken delirdim ne mezhepten olursa olsunlar bunlar yemişmi iyice bacım böyle yaşanır mı ya biz ailecek bir aradada otururuz ne var ne yapıcaz birbirimize ?!
olur mu canım olur mu aaaaaaaa
bir de ne yapacağız birbirimize diye sormuşsunuz sormu bu?
birbirinize düdük çalarsınız belli mi olurrr mazallahhh
çünkü biz toplum olarak hep kafamızda bir düdükle geziyoruz......

alıntıladım yazınızı ama sorunuz ile ancak düşüdüğümü söyleyebiliridim

Eğer hatrı yoksa, ya da çok gerekli değilse ben kadın erkek ayrı oturulan evlere davet edildiğimde gitmem.
Gitsem de gayet normal erkeklerin olduğu yere yürür babamın yanında sıkışırım.
Şaşıran da, rahatsız olan da, garipseyen de ağzını açamaz çok pis bakıyorum çünkü

Aslinda az once yorum yaptim birisi yazmis esimin arkadasi okey masasinda bana espri yapti .surekli bana bakiyo hosuma gidiyo ama esimide seviryorum diye... Istee tamda burda basliyo hersey bu bayanin yasadigi gibi yasasak dinimizce sakincasi oldugunu düşünmüyorum fetvada vermiyorum amma velakin ne buraya bu gibi konular acilir ne de goz zinasina girilir, ilkin dusuncede yobazca gelen fakat olmasi gerekeninde boyle olmasi gerekdigini yazmadan edemicem

Gittigim evin kurali neyse uyarim ama benim evimde benim kuralim gecer nasil ayarladiysam oyle oturulr zaten kadin erkek ayri otutturacak kadar buyuk bir evim yok bence sorun degil insan kendini bilmeli gerisi bos var bir tanidik cayi corbayi kocasi servis eder gunahmis bilemem saygi duyarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…