• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

Günaydın herkese:KK54:
Evlilikte kadın ve erkek rolleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim . Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?
Bu tamamen karşındaki insanin gelişmişlik düzeyine bağlı. Kendine güvenen adam zaten boyle bir beklenti içine girmez. Oldu olacak yolda da iki adim arkasından yürüyün. Tamamen ilkellik. Eğer siz de kendini yetiştirmiş bir kadinsaniz birakin boyle isteklere boyun egmegi, boyle bir taleple gelen adamla ilişkiyi kesmelisisniz. Biraksinlar artik boyle ilkel saçma sapan cinsellik rollerini. Çok isteyen gitsin arabistanda yasasin.

"Kadın erkek eşittir" cümlesini söylerken eminim kimsenin aklından fiziksel olarak eşittir diye geçmiyordur.
Kadın ve erkek eşit haklara sahiptir aslında o cümlenin doğrusu ama kısaltıyoruz, sonra biri çıkıp ama erkek güçlüdür diyor böyle.
Kadın ve erkek eşit yaşama, çalışma, katılma, giyinme, barınma bu konudaki gibi konuşma kendini ifade etme haklarına sahiptir.
Aksini iddia eden yok zaten başka bir arkadaşa daha cevap verdim sizede yazayım konu sahibinin evlilik isleri böyle olmuyor mu sorusuna istinaden yazılmış bir yorumdu

Ayrıca genelde erkek fiziksel olarak daha güçlü olsa da hangi kadın hangi erkek diye bakmak gerekir. Benim bir dayım vardı mesela, ağır şeyler için eşini çağırırdı, garip duruyor söyleyince ama aralarında bir adım ileri geri muhabbeti yoktu, birbirlerine saygılı bir çifttiler.

Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim . Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?
kadına ve erkege bıcılmıs roller vardır , hayaller ve gercekler vardır bırde..

en modern adam bıle kendınden onay alınmasını bıraz oturaklı sessız sakın olmanızı bekler sızden ama bu demek degıldırkı esınız sızın adınıza karar versın, bır ortamda sıze soz hakkı dustugunde sızın yerınıze cevap versın yerınde konusmayı bıldıkten sonra sıkıntı olmaz...

bırde ben erkegım yaparım gezerım tozarım sen kadınsın a asla ama asla tahammulum yoktur...
ev ıslerıne gelırsek gonul ısterkı yardım etsın ama etmıyorsada kı cogu etmez, etsede soylene soyleen yapar ısı sız bın pısman olursunuz soyledıgınıze etrafı dagıtmasın kendı kırlısını sepete atmayı, ustunden cıkanı , kırlı tabagını makıneye atmayı bılsın yeter dersınız...

uzun lafın kısası ne erkek ne de kadın kımse kımsenı onunde degıl yanında olmalı...

Kadın erkek eşitliği elbette olması gereken bir şey, bu konuda belki ters gibi gelebilir bir cok kişiye ama tam anlamıyla bir eşitlik bence söz konusu değil. Buda sadece yaratılış anlamında. Yani bir erkek nasıl güçlüyse bir kadın da narin ve kırılgandır. Evde taşınması zor bir şeyi kadının gücünüzün yetmedigi bir işi nasıl erkek yapıyorsa detay gerektirecek kadınların daha başarılı yaptıkları bir işi kadınların yapması gerekir. Bazı konularda eşitlik taslamamak gerekiyor.

Kadın erkek eşitliği hukuk önündeki eşitliktir zaten. Kendini ifade etme, hakkını savunma, çalışma, oy verme vb gibi sosyal haklardır bunlar. Kas gücü apayrı bir konu. Erkek güçlü, kadın narindir. Ama bunun hukuki şartlar konusundaki eşitlikle bir ilgisi yoktur.

Erkeğin önde olması gibi degil de, kadının da erkeğin de yerini bilmesi ile ilgili bir konu. Bir ortamda anlamsız konuşup konuşup kimseye sira vermeyen kadınlar hakikaten de itici bence.
Bende herkesin yerini bilmesinden yanayım ama öyle beyan edince tedirgin oldum açıkçası kendini mi yanlış ifade etti yoksa geri kafalılıktan mı bilemedim

Sevgiliniz neden böyle bir beklenti içine girdi merak ettim doğrusu?
Kendisi ve aile yapısı bu kafadaysa zor olur senin için,iyi düşün karar vermeden.

Bu bir adım geride durmak mıdır bilemiyorum ama benim eşim çekirdek ailesi (anne,baba,abla) dışında aile bireyleriyle bir araya geldiğimizde onunla daha güzel ilgilenmemi ister. Mesela çay alır mısın, ya da içkisi bittiyse bir kadeh daha doldurayım mı, ya da tabak hazırlanacaksa ona sormadan hemen tabağın hazırlanması gibi.. Normal yaşantımızda yaparsam hoşuna gider, yapmazsam neden yapmadın demez.

Ama oturmamı, kalkmamı, konuşmamı vs kısıtlayıcı bir tavrı asla olmadı. Yaptığım işlerle her zaman gurur duyar ve yeri geldiğinde bahsetmemden de hoşlanır.

Kadın erkek eşitliği hukuk önündeki eşitliktir zaten. Kendini ifade etme, hakkını savunma, çalışma, oy verme vb gibi sosyal haklardır bunlar. Kas gücü apayrı bir konu. Erkek güçlü, kadın narindir. Ama bunun hukuki şartlar konusundaki eşitlikle bir ilgisi yoktur.

Off gerçekten offf... Niye muhalefet etmekle uğraşıyorsunuz. Size cevap vermeyecegim. Daha önce iki kere bu yorumu neye istinaden yazdığımı söyledim. Yani yorumcunun yorumuna cevap vereceginize konu sahibinin konusuna yorum yapsanız daha iyi olur

A
kadına ve erkege bıcılmıs roller vardır , hayaller ve gercekler vardır bırde..

en modern adam bıle kendınden onay alınmasını bıraz oturaklı sessız sakın olmanızı bekler sızden ama bu demek degıldırkı esınız sızın adınıza karar versın, bır ortamda sıze soz hakkı dustugunde sızın yerınıze cevap versın yerınde konusmayı bıldıkten sonra sıkıntı olmaz...

bırde ben erkegım yaparım gezerım tozarım sen kadınsın a asla ama asla tahammulum yoktur...
ev ıslerıne gelırsek gonul ısterkı yardım etsın ama etmıyorsada kı cogu etmez, etsede soylene soyleen yapar ısı sız bın pısman olursunuz soyledıgınıze etrafı dagıtmasın kendı kırlısını sepete atmayı, ustunden cıkanı , kırlı tabagını makıneye atmayı bılsın yeter dersınız...

uzun lafın kısası ne erkek ne de kadın kımse kımsenı onunde degıl yanında olmalı...[/QUOTEO aslında tamda sormak istediğimi ikinci paragrafta ifade etmişsiniz. Erken modern olsada ona herşeyi formaliteden de olsa patronmuş gibi mı hissettirmek lazım . Ben yapı olarak hiç öyle değilim ya hiç evlenmicem o zaman herkes öyleyse :)

Off gerçekten offf... Niye muhalefet etmekle uğraşıyorsunuz. Size cevap vermeyecegim. Daha önce iki kere bu yorumu neye istinaden yazdığımı söyledim. Yani yorumcunun yorumuna cevap vereceginize konu sahibinin konusuna yorum yapsanız daha iyi olur

Muhalif olmadım, açıklama yaptım. Herkes kendini ifade etmekte özgür yahu. sakin olun.

Muhalif olmadım, açıklama yaptım. Herkes kendini ifade etmekte özgür yahu. sakin olun.

Tamam konu sahibine yorum yapın o halde. Ayrıca bana hukuki anlamda eşit olduğumuzu hatırlatmışsınız ya ben o konuda herhangi bir yorumda bulunmuş muyum kadınlar daha mı geride demişim yorumlarınızı konu ile ilintili yazarsanız sanırım böyle olmaz ayrıca bu ücüncü oldu o sebeple off size degil yani

Ben kadınla erkek eşitliğine inanmıyorum kadınından üstün olduğu yerler vardır erkeğinde bu konuşmak fikir beyan etmek vs değil sanırım sevgiliniz geri kafalı biraz

Aynen benimkinden biliyorum direkt açıkça söyleyemiyoruz ama bu cvp bildiğin geri kafalı :D

bende sızın gıbıyım ;) evli ve çocukluyum ;)

esım modern bır adam ama ne kadar modernde olsa kendınden onay almamı bekler...

ama ben her konuda kararlarımı kendım alırım,...

her dusuncemı açıkca herkesın yanında söylerim , ne kıyafetıme ne sağa sola gitmemi eşime danışmam ..

beğenirsem alır giyerim, canım çarşıya mı gitmek istedi, ailemi mi özledim , arkadaşımla mı görüşeceğim kendi planımı kendim yapar zamanı ortak boş vakitlerimize denk getirmemeye çalışarak kendim ayarlarım , eşime sadece haber veririm....

ama tatil planı olur, iş seyahati vs olur öncesinden söylerim kendisinin dahil olacağı bir etkinlikse fikrini alırım..

Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?
Valla benim eşim öyle alıştım artık alttan alıyorum huzursuzluk çıkmasını istemiyorum..

bende sızın gıbıyım :KK66: evli ve çocukluyum :KK66:

esım modern bır adam ama ne kadar modernde olsa kendınden onay almamı bekler...

ama ben her konuda kararlarımı kendım alırım,...

her dusuncemı açıkca herkesın yanında söylerim , ne kıyafetıme ne sağa sola gitmemi eşime danışmam ..

beğenirsem alır giyerim, canım çarşıya mı gitmek istedi, ailemi mi özledim , arkadaşımla mı görüşeceğim kendi planımı kendim yapar zamanı ortak boş vakitlerimize denk getirmemeye çalışarak kendim ayarlarım , eşime sadece haber veririm....

ama tatil planı olur, iş seyahati vs olur öncesinden söylerim kendisinin dahil olacağı bir etkinlikse fikrini alırım..
Onay almanızı beklediği konular neler mesela? Alışverişe falan giderken formaliteden de olsa soruyor musunuz?

Back
X