• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

kendisi bu durumdan rahatsız ki evlenince böyle böyle olsun diyo, şimdi sevgilisiniz
Yok bu muhabbet haber verme olayından çıkmadı bazen ben gereksiz ayrıntı vermiyorum kibarca banane diyor onun için ufak ayrıntılar çok önemli değil ilişkiyi sıkmama taraftarı. Bir kere erkek geleneksel olarak kadına bazı kısıtlamalar getirebilir dedi ben şok o an idrak edemedim ama iki gün sonra falan ne demek istedin diye sordum konu buraya geldi

Arkadaşım ben bu yorumu evlilik işlerinde durum nasıl sorusuna istinaden yazdım ve orada başkaca yorumda bulunmadım. Tamam daha detaylı yazayım kapansın konu. Orada fiziki güçten bahsediyorum bir esyanın taşınması vs. kadınların yapması gereken bana göre daha detay gerektiren işler mutfak dolaplarının temizliği cam silme vs vs. Hep ev islerine yönelik yazdığım bir konunun ne alakası var hukuki eşitlikle bu cümleden bunu nasıl çıkardınız şaşırdım doğrusu. Ayrıca o hukuki eşitliği devlet sağlıyor erkek degil. Tc vatandaşı olan herkes o haklara sahip. Aksini iddia eden yok beni aydınlatmanıza hiç gerek yoktu.

Orada ev işi yazmadığı için dedim zaten. Sadece detay gerektiren iş denilmiş. Ben nereden bileyim ev işinden bahsettiğinizi? Hem mutfak dolaplarını eşim benden daha iyi siliyor. Gebeliğimden beri iş yapmıyorum dip köşe temizliyor sağolsun. Ben de erkek gibi çalışıyorum tabii iş hayatım var. Bu çoğunlukla anlayış ve gönül birliği ile ilgili. Partner sizi seviyorsa hastalıkta sağlıkta eliniz ayağınız oluyor. Yardımınıza koşuyor. Aman bu detaylı sen yapma olmuyor. Ama Bunu hiç erkek kadın eşitliği ya da eşitsizliği bazında düşünmemiştim. Benim için insaniyetle ilgili bu. Olay detaylı çalışılan mesleklere gelirse kimyager kadın da var erkek de. Ya da gazeteci, aşçı ve hatta araba tamircisi... Lütfen sakin olun sürekli çemkiriyorsunuz bana.

Haklı adam. Yarın öbür gün hayatın bizi nereye götüreceği belli değil. Belki tek başımıza kalacağız, belki eşimiz uzak mesafede olacak. Her işin altından kalkabilmeli bir kadın.

İlk evlendiğimiz sene bir iş görüşmesine gidecektim, oturduğum semtin tam ters istikametinde pek yolumun düşmediği bir yerdeydi. Artık yeni gelin nazı mı, üşengeçlik mi bilmem eşime beni sen götürür müsün, o tarafı bilmiyorum deme gafletinde bulundum. Dediğime diyeceğime pişman oldum. Paşa paşa sorarak ederek bulup gittim. Silik ve sinik kadına hiç tahammülü yok benim beyin.

Bizde batmandayken çok yalnız kaldım,bebek var, ohal oldu bi kere sokağa çıkış yasaktı adam görevde
...dirayetli kadın iyidir, arkasında dağ gibi kadın isteyen erkekler hiçte az değil

Yok bu muhabbet haber verme olayından çıkmadı bazen ben gereksiz ayrıntı vermiyorum kibarca banane diyor onun için ufak ayrıntılar çok önemli değil ilişkiyi sıkmama taraftarı. Bir kere erkek geleneksel olarak kadına bazı kısıtlamalar getirebilir dedi ben şok o an idrak edemedim ama iki gün sonra falan ne demek istedin diye sordum konu buraya geldi

Muhabbet ordan çıkmamış olabilir ama ondan da rahatsızdır laf dönünce genel bi ifade kullanmış, bazı kısıtlamalar ne demek, ucu nerde başlayıp nerde bitiyor

Beni eğitme işi annem babamdaydı sağolsunlar belli yaşa kadar eğittiler büyüdük gitti. Bu yaştan sonra bir başkasının bu misyonu üstlenmesini hadsizce ve saygısızca bulurum ve buna izin vermem, şimdiye kadar vermedim de. Kadın ve erkek farklı yaratılıştadır ve birbirlerini tamamlarlar, biri diğerine üstünlüğünü kabul ettirmeye çalışırsa o ilişki sağlıksız hale gelir.

Ayrıca bana göre karşısındaki insanı sindirip pıstırdığı bir ilişkiyi devam ettirmeyi kendine yakıştıran bir adamın da kadının da kompleksleri vardır ve kendine saygısı eksiktir.

Arkadaş insanlar severek sevişerek birbirini tanıyıp kabullenerek evlensin, evlenince şöyle olsun diye bişey yok, şimdiye kadar nasıl olduysa öyle olsun, beni böyle sevdin,niye evlenince öyle olması gereksin ki, mesele aileye şov yapmaksa o iş zaten çok sakat

erkek arkadaşın biraz ataerkil bir aileden geliyorsa çevreye karşı kendini evin reisi göstermek istiyordur. ego işte. ama şöyle diyebilirim. kadın zaten narin bir varlık. evlilikte de daha yapıcı olan taraf kadın. iyi giden evliliklere bak, kadınlar genelde daha sakin ve alttan alta idare edendir. evliliklerine çok imrendiğim bir akrabam eşini tatlı diliyle o kadar güzel çekip çeviriyor ki. ona hem kendini evin reisi hissettiriyor hem de bütün istediklerini yaptırıyor. bizzat gözlemliyorum. bunu sadece tatlı diliyle yapıyor. ha bu demek değil ki hakkımızı aramayalım. elbette hakkımızı arıycaz elbette yeri gelecek tartışıcaz. ama kadın evlilikte daha munis ve daha sakin bir uslup kullanırsa sorunlar büyümez diye düşünüyorum.

Günaydın herkese:KK54:
Evlilikte kadın ve erkek rolleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?
Geri gibi durup önde olmali,erkekler kendini ne kadar önde zannetselerde onlari yöneten kadinlardir.

herkes uzman oldugu kobuda ondedir. ben akrabalik iliskilerinde kutlamadir aramadir sotmadir muhabbettir ondeyimdir sosyal iliskilerim kuvvetlidir. evinsekreteri gibiyim randevular ustalar hep ben ayarlarim. esim dr alim satim da iyidir ama onda bile pazarligi ben yaparim.
esitlik mi bilmem ama boylece tek kisiye yuk binmemis oluyor

Haklı adam. Yarın öbür gün hayatın bizi nereye götüreceği belli değil. Belki tek başımıza kalacağız, belki eşimiz uzak mesafede olacak. Her işin altından kalkabilmeli bir kadın.

İlk evlendiğimiz sene bir iş görüşmesine gidecektim, oturduğum semtin tam ters istikametinde pek yolumun düşmediği bir yerdeydi. Artık yeni gelin nazı mı, üşengeçlik mi bilmem eşime beni sen götürür müsün, o tarafı bilmiyorum deme gafletinde bulundum. Dediğime diyeceğime pişman oldum. Paşa paşa sorarak ederek bulup gittim. Silik ve sinik kadına hiç tahammülü yok benim beyin.
Benim de böyle erkeğe tahammülüm yok mesela. Sanırım yetiştirilme tarzıyla alakalı. Ben nazlı büyüdüm. Eşim bana git kendin bul dese çok bozulurdum. Ben evlilikte erkeğin daha fazla sorumluluk almasını istiyorum sanırım.
Konu sahibi sana gelince; bu konu senin kişilik yapınla ilgili. Böyle bir hayatı kaldırabilir misin? Kaldıramaz mısın? Kaldırabilirsen devam et kaldıramazsan bitir. Kendini en iyi sen bilirsin.

Orada ev işi yazmadığı için dedim zaten. Sadece detay gerektiren iş denilmiş. Ben nereden bileyim ev işinden bahsettiğinizi? Hem mutfak dolaplarını eşim benden daha iyi siliyor. Gebeliğimden beri iş yapmıyorum dip köşe temizliyor sağolsun. Ben de erkek gibi çalışıyorum tabii iş hayatım var. Bu çoğunlukla anlayış ve gönül birliği ile ilgili. Partner sizi seviyorsa hastalıkta sağlıkta eliniz ayağınız oluyor. Yardımınıza koşuyor. Aman bu detaylı sen yapma olmuyor. Ama Bunu hiç erkek kadın eşitliği ya da eşitsizliği bazında düşünmemiştim. Benim için insaniyetle ilgili bu. Olay detaylı çalışılan mesleklere gelirse kimyager kadın da var erkek de. Ya da gazeteci, aşçı ve hatta araba tamircisi... Lütfen sakin olun sürekli çemkiriyorsunuz bana.

Bak arkadaşım polemik yaratmak istemiyorsan mesajımı alıntılayıp alıntılayıp durmazsın... Ayrıca lütfen çemkiriyorsunuz ne demek kelimelerinize dikkat edin. Bunu bir hakaret kabul ediyorum. Sizin özel hayatınız sizi bağlar. Siz öyle olabilirsiniz ben evde her iş anlamında eşitlik yok demek istemiştim
. lütfen çok sıkıldım bu mevzudan. Konu benim konum değil. Eşitsizlikle ilgili sıkıntım yok çok şükür. İlk mesajınız da herkes kendi fikrini söylemekte özgür demiştiniz ya bende söyledim bitti.

Benim de böyle erkeğe tahammülüm yok mesela. Sanırım yetiştirilme tarzıyla alakalı. Ben nazlı büyüdüm. Eşim bana git kendin bul dese çok bozulurdum. Ben evlilikte erkeğin daha fazla sorumluluk almasını istiyorum sanırım.
Konu sahibi sana gelince; bu konu senin kişilik yapınla ilgili. Böyle bir hayatı kaldırabilir misin? Kaldıramaz mısın? Kaldırabilirsen devam et kaldıramazsan bitir. Kendini en iyi sen bilirsin.

Ben de nazlı büyüdüm. Ama büyüdüm işte, çocuk değilim artık. Kendi işimi kendim görebilirim.

Bak arkadaşım polemik yaratmak istemiyorsan mesajımı alıntılayıp alıntılayıp durmazsın... Ayrıca lütfen çemkiriyorsunuz ne demek kelimelerinize dikkat edin. Bunu bir hakaret kabul ediyorum. Sizin özel hayatınız sizi bağlar. Siz öyle olabilirsiniz ben evde her iş anlamında eşitlik yok demek istemiştim
. lütfen çok sıkıldım bu mevzudan. Konu benim konum değil. Eşitsizlikle ilgili sıkıntım yok çok şükür. İlk mesajınız da herkes kendi fikrini söylemekte özgür demiştiniz ya bende söyledim bitti.
Peki bakalım :işsiz:

Sizinle evlenmek yerine cep telefonuna konuşan Tom u indirsin konuşmasını istediği zaman seslensin Tom tekrarlar hatta ne söyleyeceğini bile o karar verir.Şaka gibi ya bu ergenler kuponla falan mı dağıtılıyor?Sizin anneniz babanızdanmı izin alıyor konuşmak için.Yok öyle bir dünya kimse kimsenin nekadar konuşacağına karışamaz.Evlilik için sevgiden daha çok saygı lazım.Sevgiliniz daha evlenmeden rengini belli etmiş.Bence iyi birşey ,iyi düşünün derim.

Niye kadınlar bir adim geride duracakmış?Daha az zeki daha az bilgili yada konuşma kabiliyeti gelişmedigi için mi?Hayır bana bunu söyleyen bir erkeğin benim hakkımda ancak şu yukarıda yazdıklarımı düşündüğü için söylediğini düşünürün ben.
Nerde ve nasıl konuşacağını bilen herkes bak HERKES diyorum,istediği yerde konuşabilir.Espiriler yapabilir,gülebilir ve kendini konuşarak ifade edebilir.Bizleri hayvanlardan ayıran bir nokta bu.Konuşma kabiliyeti..niye mahrum kalacakmisim?
Konuşmama saygısı olmayan insanlar zaten etrafımda olmasın hiç tahammül edemem.

Böyle şeylerin kuralı yok aslında, sana narin nazlı bir eş olarak davranan bir adamla mutlu olabilirsin, nazlı olman sinik olduğun anlamına gelmez. Ben de nazlı büyüdüm hala da nazlıyım ama müdahaleye gelemeyen de bir karakterim var. Çok zor öfkelenirim sakin ve uyumluyum ama pek yumuşak başlı biri değilim. Bunlar karıştırılıyor ama farklı şeyler aslında.

Tam anlatamamış olabilirim ama kadın da erkek de uyum içinde olmalı birbirlerinin kişiliklerine saygı göstermeli kabullenmeli. Aksi durumda sevgi varsa da tükenir.

erkek arkadaşın biraz ataerkil bir aileden geliyorsa çevreye karşı kendini evin reisi göstermek istiyordur. ego işte. ama şöyle diyebilirim. kadın zaten narin bir varlık. evlilikte de daha yapıcı olan taraf kadın. iyi giden evliliklere bak, kadınlar genelde daha sakin ve alttan alta idare edendir. evliliklerine çok imrendiğim bir akrabam eşini tatlı diliyle o kadar güzel çekip çeviriyor ki. ona hem kendini evin reisi hissettiriyor hem de bütün istediklerini yaptırıyor. bizzat gözlemliyorum. bunu sadece tatlı diliyle yapıyor. ha bu demek değil ki hakkımızı aramayalım. elbette hakkımızı arıycaz elbette yeri gelecek tartışıcaz. ama kadın evlilikte daha munis ve daha sakin bir uslup kullanırsa sorunlar büyümez diye düşünüyorum.
Benim yengem böyle. Dayım acayip sert bir adamdır ama yengem yumuşaklığıyla öyle bir dayımı kıvama getiriyor ki dediği oluyor. Rol modelim yengem yani:dondurma:

Böyle şeylerin kuralı yok aslında, sana narin nazlı bir eş olarak davranan bir adamla mutlu olabilirsin, nazlı olman sinik olduğun anlamına gelmez. Ben de nazlı büyüdüm hala da nazlıyım ama müdahaleye gelemeyen de bir karakterim var. Çok zor öfkelenirim sakin ve uyumluyum ama pek yumuşak başlı biri değilim.

Tam anlatamamış olabilirim ama kadın da erkek de uyum içinde olmalı birbirlerinin kişiliklerine saygı göstermeli kabullenmeli. Aksi durumda sevgi varsa da tükenir.
Yok ben seni anladım. Ben de öyleyim. Dediğin gibi yapı meselesi. Bazı kadınlar tam tersi davranan erkekle daha mutlu oluyorlar. Tam tersi derken nazlı hissettirmeyen yani. Olabilir tabii ki. Herkesin düşünce yapısı isteği farklı.

Maalesef ailelerde, çevrede yaşanılan tecrübelerden dolayı erkekler özellikle aile ilişkilerinde kadının konuşmasından rahatsız oluyor. Sonuçta ona vurulan pafta kadının ağzına bakıyor oluyor. Özellikle onun ailevi konularında cok yorumda bulunmanı istemediğini düşündüm yazdığından. Bu geri kafalılık değilde anlatığım gibi çevrenin tapkisinden kaynaklanıyor.
En doğrusu fikrinizi onunla başbaşayken beyan etmeniz.Tepkili değil, fikrinizi söyler nitelikte olmalı. Zamanla eşler birbirini tanıdıktan sonra herşey yoluna giriyor. Zamanla verdiği tepkilerin sizinkine benzer olduğunu veya zaruretten öyle yaptığını anlayacaksınız. Aynı sağduyuyu sizde gösterince sıkıntı olmayacaktır.
Kadın erkek eşitliği konusundan ziyade toplumda bazı olgular var ve o olguları ancak anlayış saygı sevgi ile aşabilirsiniz. Eş olmak bunu gerektiriyor.

Back
X