kadın idareci olmalı mıdır?

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
173
bugun ayse ozyılmazel bır yazısında okudum

"modern kadın erkegın hıcbır şeyıne sabredemıyor, sonra yalnızlıga mahkum oluyor " şeklinde bir görüşü vardı.

Sonra düşündüm 1,5 aylık bır ılıskım var ve gerek msn, gerek telefon uzerınden yada yüzyüze olduğunda konusmalar sorunlar yada planların tartısmaları eğer ben bıraz bı anlık susup onu anlamaya çalışırsam buyumeden orada kapanıyor; ya da onun ıstedıgı zaman kapatıp daha sonradan konuşursak; eğer devam edersek çok büyüyor...bıraz agresıfım ben, o daha sakın ama kızarsa da bakısları ıle bıle sınırını bellı eden gozlerınden ates cıkan bırı...

Bazen bu olaylardan sonra dusununce gereksız yere sorun yaratmadım kendıme de dıye sevınıyorum, kucuk olaylar halledılıp sorun olmaktan cıkıyor...

Ama bazende sunu dusunuyorum acaba onu ıdare edıyorum da boyle oluyor? yanı yapımdan dolayı mı uzatmıyorum , yoksa ıdare etmek mı ıstıyorum bu sorunun cevabını bulamıyorum, o anda sorunu bırakıp sınırlıyken nasıl onu mu gormelı mıyım?

Sizce bayanlar sağlam bır ılıskı sevgının temel oldugu bır ılıskı ıcın kadınlarda ıdarecı mı olmalı ? yada her turlu kaprısımle ceksın benı mı demelı?yanı sevdıgınız ınsanı ya herseyı ıle banada herseyı sorun etse bıle severım dıyebılır musunuz ? denmelı mı?

evet kadınlar hep alttan almak zorunda nedense........
erkeğin siniri daha fazla zaafı daha fazla
en basiti aldatıyorlar sonra ihtiyaçlarımdı zaafımdı bi anlık hatamdı affet deyip
utanmadan kendilerini savunuyorlar ama bunu bir kadın yapsa tartışmasız aldatma oluyor
bizim evdede bu kural uygulanır babam sinirliyken annem susar
daha sonra açılmak üzere o konu orda kapanır
sevgilimde de öyleydi
sinirliyken tek bi laf etmez ettirmez hadi ben gittim hadi ben kapattım diyerek
konudan uzaklaşırdı söylemek istediklerim içimde kalarak susardım
çünkü biliyorum ben bir söylesem o bin söyleyecek eklenecek katlanacak olay bitmeyecek
bende çok kızıyorum bu duruma ama erkeklerin genel yapısı bu değiştiremiyorsun malesef

coğu erkek kadın kaprisi cekemiyor yada işlerine gelmiyor :kızgın:
daha cok kadınlar özverili ve idareci oluyor Şeniz:

bugun ayse ozyılmazel bır yazısında okudum

"modern kadın erkegın hıcbır şeyıne sabredemıyor, sonra yalnızlıga mahkum oluyor " şeklinde bir görüşü vardı.

Sonra düşündüm 1,5 aylık bır ılıskım var ve gerek msn, gerek telefon uzerınden yada yüzyüze olduğunda konusmalar sorunlar yada planların tartısmaları eğer ben bıraz bı anlık susup onu anlamaya çalışırsam buyumeden orada kapanıyor; ya da onun ıstedıgı zaman kapatıp daha sonradan konuşursak; eğer devam edersek çok büyüyor...bıraz agresıfım ben, o daha sakın ama kızarsa da bakısları ıle bıle sınırını bellı eden gozlerınden ates cıkan bırı...

Bazen bu olaylardan sonra dusununce gereksız yere sorun yaratmadım kendıme de dıye sevınıyorum, kucuk olaylar halledılıp sorun olmaktan cıkıyor...

Ama bazende sunu dusunuyorum acaba onu ıdare edıyorum da boyle oluyor? yanı yapımdan dolayı mı uzatmıyorum , yoksa ıdare etmek mı ıstıyorum bu sorunun cevabını bulamıyorum, o anda sorunu bırakıp sınırlıyken nasıl onu mu gormelı mıyım?

Sizce bayanlar sağlam bır ılıskı sevgının temel oldugu bır ılıskı ıcın kadınlarda ıdarecı mı olmalı ? yada her turlu kaprısımle ceksın benı mı demelı?yanı sevdıgınız ınsanı ya herseyı ıle banada herseyı sorun etse bıle severım dıyebılır musunuz ? denmelı mı?

evet hep alttan alan fedakarlık yapan kadınlar oluyo...
ben bunu pek fazla doğru bulmuyorum...
çünkü kadında sonuçta insandır,onu yut bunu yut,ona sesini çıkarma buna sesini çıkarma...
eee sonunna ne oluyo,bir zaman sonrada,kadın içinde biriktirdiği herşeyi söylüyo...
o zamanda daha kötü sonuçlar doğuruyo...

:dance::dance:

BENCE ALTTAN ALMAK VE İDARE ETMEK KARŞILIKLI OLMALIDIR.
Çünkü her insanın farklı karakteri vardır, iyi ve kötü huyları vardır. Ama bunları değiştirmek için kavga etmek yerine, güzellikle söyleyip ikna etmek daha iyi olur.
Ama bana da kayınvalidem hep şunu söyler 'KADINLAR HEP ALTTAN ALMAK VE SUSMAK ZORUNDALAR. VE BEN DE HEP HAYIR ASLA HEP ALTTAN ALMAK VE SUSMAK ZORUNDA DEĞİLLER, EĞER EŞLERİ HAKSIZSA SONUNA KADAR HAKKINI SAVUNUP, KENDİNİ EZDİRMEMELİ DERİM. EĞER ERKEK HAKSIZSA O SUSSUN VE ÖZÜR DİLEMEYİ BİLSİN DERİM.
Ve hep bu yüzden tartışırrız. Ama nedense hep sonunda benim dediğim olur..

malesef ben beceremiyorum.sakin kalmaya çalışıyorum ama uzun sürmüyor.bi yerden patlıyorum sonunda.çok çektim bu yüzden.yaşlanınca uslanırım belki:delphin:

ilişkide kadının partnerine uyguladığı tavır,aşağı yukarı küçük erkek çocuklarına uygulananla aynı olmalıdır.yani ödüllendirme ve ufak cezalandırmalarla düzene sokma yöntemi.
hep senin dediğin diyip sözde idare edersen istemediğin şekilde yaşamaya mahkum olursun,çünkü alışkanlık haline dönüşmüştür.
ben evliliğimde sekizinci yılımdayım,şu anki hali başta hayaldi,yavaş yavaş hissettirmeden alıştırdım herşeye,gitgidede daha iyi olacak inşallah.
akıllı kadın bence hissettirmeden,hayatındaki değişiklikleri gözüne gözüne sokmadan halleder herşeyi.

kadın 29 yasinda bekar, eger bu isleri o kadar iyi bilseydi evli olmaz miydi, cok ta takilmamak lazim elin ne dedigine...Ben cok alttan almayi dogru bulmuyorum, erkek kadindan korkmali, onu ustun gormeli

Hep alttan olan taraf olmak nedense bu düşünceyi hiç benimseyemiyorum. Alttan almak diyince benim kestirebildiğim bir tek şey varki karşındaki insanı haklı görüp susmaktır veya kırılmaması için boyun eğmek. Eğer bir insan bir tartışma anında susup daha sonra sağlıklı kafa ile konuşmak istiyorsa bu bana göre alttan almak değildir sadece istemediği kelimeleri düşünmeden tüketmek istememesindendir.Anlayıştır.

Hep alttan alan taraf olursak bütün yükü kendi omuzlarımıza yükleyeceğimiz için bir gün olur ki o omuzlar daha fazlasını tartmaz işte o zaman bir çekirdek çiğidi bile büyük bir kıyametin doğmasına sebeb olur.

İnsanlar kafalarında soru işareti bırakan veya ünleme dönüşen şeyleri konuşarak noktaya çevirmeliler bence.

Hep alttan olan taraf olmak nedense bu düşünceyi hiç benimseyemiyorum. Alttan almak diyince benim kestirebildiğim bir tek şey varki karşındaki insanı haklı görüp susmaktır veya kırılmaması için boyun eğmek. Eğer bir insan bir tartışma anında susup daha sonra sağlıklı kafa ile konuşmak istiyorsa bu bana göre alttan almak değildir sadece istemediği kelimeleri düşünmeden tüketmek istememesindendir.Anlayıştır
bu çok doğru bır saptama a.s.
ben daha sonradan bılıyorum kı parlayınca bı soz soylecegım ve yıne ceremesını ben cekecegım... bıraz cabuk sınırlenebılıyorum, ki bunu ılk haftada cogu defa yasadık:1no2:

mesela yarın ıcın benım bulundugum sehre gelecektı su an hasta, ve belkı gelemeyecegını soyledı, şu an moralım cok bozuk ama onada bısey soyleyemıyorum , desem ne dıyecegım nıye hasta oldun mu dıyecegım:bbo:
anlayıslı olmayı bu yuzden sevmıyorum zaten gecen hafta sonu gorusmedık bu hafta sonu ıle 15gun olacak...

ve ben buna bısey dıyemıoyrum cunku gıtme ımkanım kısıtlı , o da calısıyor bu yuzden her hafta gelemıyor...

ben evliliğimde sekizinci yılımdayım,şu anki hali başta hayaldi,yavaş yavaş hissettirmeden alıştırdım herşeye,gitgidede daha iyi olacak inşallah.
akıllı kadın bence hissettirmeden,hayatındaki değişiklikleri gözüne gözüne sokmadan halleder herşeyi.

işte tam dedıgınız gıbi bunu ogrenmek gerekıyor sanırım, şöyle yap ya da böyle yap demek hoşuma gıtmıyor, sanırım davranıslarla ona yön vermek gerekıyor...yanı bana gore sorun olan bırseyı gordugumde onu bır ızleme surecıne alıyorum , eger duzeltırse kendı kendıne anında o sorunu yok edıyorum, eger ılıskı ıcın sorun olacak bıseyse, konusmakla duzelebılecek bısey deılse onu aklımda tutuyorum ne kadar tolore edebılırım ona bakıyorum , konusulacak bıseyse ankaraya geldıgınde konusuyorum...

ayşe özyılmazel madem böyle düşünüyor, neden her ay bir sevgili değiştiriyor acaba...hani kadın idareci olmalıydı? neden alttan alıp idare etmiyormuş...

ben kendi yaşadığımı söyleyeyeyim, ben kaprissiz bir insanımdır, alttan alırım, siniri yatışsın diye susarım; ama hiç bir faydasını görmedim şu güne kadar.sen insan gibi davrandıkça tepene çıkıyor erkekler malesef, kıymetin bilinmiyor.
arkadaşlarımın ne kaprisler yaptığını görüp hayret ediyorum sevgilileri nasıl tahammül ediyor diye.
ama biraz öyle olmak lazım sanırım..

arkadaşlarımın ne kaprisler yaptığını görüp hayret ediyorum sevgilileri nasıl tahammül ediyor diye.
ama biraz öyle olmak lazım sanırım..

canım valla agzımdan lafı aldınnn
ya bende en yakın arkadasımın bıle kaprıslerını gorunce donup kalıyorum ya sevgılısı nasıl cekıyor diye...
yanı ben kendımı dusunerek yapmıyorum aslında , cunku bana yapılsa hos karsılamayacagımı dusunuyorum, zaten o sekılde kaprıs yapan arkadaslarım baslarda cok cok ıyı davranıp sonradan yavas yavas baslıyorlar...

canım valla agzımdan lafı aldınnn
ya bende en yakın arkadasımın bıle kaprıslerını gorunce donup kalıyorum ya sevgılısı nasıl cekıyor diye...
yanı ben kendımı dusunerek yapmıyorum aslında , cunku bana yapılsa hos karsılamayacagımı dusunuyorum, zaten o sekılde kaprıs yapan arkadaslarım baslarda cok cok ıyı davranıp sonradan yavas yavas baslıyorlar...

aynen canım ben de bana yapılmasını istemediğim şeyleri başkasına yapmam hele ki bu sevdiğim insansa...
bir de yapı olarak yapamıyorum kapris, şımarık nazlı bir insan da değilimdir...
her zaman insanlara insan gibi davranırsan öyle tepki alırsın diye düşünürüm ama sanırım yanlış düşünüyorum...
çünkü karşındakine ne kadar çektirirsen o kadar değerli oluyorsun sanırım..

aynen canım ben de bana yapılmasını istemediğim şeyleri başkasına yapmam hele ki bu sevdiğim insansa...
bir de yapı olarak yapamıyorum kapris, şımarık nazlı bir insan da değilimdir...
her zaman insanlara insan gibi davranırsan öyle tepki alırsın diye düşünürüm ama sanırım yanlış düşünüyorum...
çünkü karşındakine ne kadar çektirirsen o kadar değerli oluyorsun sanırım..

evet canım haklısın
yanı en azından su ıyılıkcı yapımızı bıle ustlerınden ceksek o bıle kar kardır...

bazen eşim alttan alır bazen ben.ama eşim benden daha çok alttan alır bu da bir gerçek.ama biz dengeliyoruz bunu. :))

Neden ve niye idare ediyoruz ki?:uhm:
Kocamın huysuzluklarını,kayınvalidemin bize yaşattıklarını,görümcemin taleplerini,yakın arkadaşlarımın kaprislerini..
Olmadı üstüne çalışıyorsak işverenimizin ruh halini..
İdare edecez öyle mi?
Peki biz ne olacağız bu idare işinin sonunda..
Hiç kimsenin başka birini idare etmesine gerek var mı?
İnsanlar nerede nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar mı?:delphin:
Bu saatten sonra biz mi öğreteceğiz yoksa "aman olsun,bana bir şey olmaz,ben neciyim ki zaten" diye alttan almaya devam mı edeceğiz?
Peki ya bir gün patlarsak,en çok kimin canı acır?O her isteyenlere he dediklerimizin mi yoksa biriktire birktire benlikten çıkan bizlerin mi?:tomato:

Kocamın huysuzluklarını,kayınvalidemin bize yaşattıklarını,görümcemin taleplerini,yakın arkadaşlarımın kaprislerini..
İdare edecez öyle mi?
Bu saatten sonra biz mi öğreteceğiz yoksa "aman olsun,bana bir şey olmaz,ben neciyim ki zaten" diye alttan almaya devam mı edeceğiz?
Peki ya bir gün patlarsak,en çok kimin canı acır?O her isteyenlere he dediklerimizin mi yoksa biriktire birktire benlikten çıkan bizlerin mi?:tomato:

Aynen bende böyle düsünüyorum, herkesi idare etmekten benligni kaybeden kadinlar, her zaman aman tatsizlik cikmasin diye umutlarini, hayallerini, sevinclerini, üzüntülerini geri plana atmakla hicbir kazanmiyorlar...:delphin:

Belki ortam yumusuyor, belki huzursuzluk cikmiyor, belki idareci kralicesi seciliyoruz ama icimizi kemiren mutsuzluktan huzursuzluktan kimsenin haberi olmuyor,
Gece basimiza yastiga koydugmuz zaman kafamizdan gecenleri sadece biz biliyoruz...:çok üzgünüm:

Kimseyi idare edecek sabrim kalmadi kimsede beni idare etmesin, nerde ve nereye kadar gidecegini insanin kendisi bilmeli, bilmiyorsada ögrenmeli...:kahve:

İdare edecez öyle mi?

evet cok dogru
zaten ben su an son zamanlarda etrafımdakı kımseyı ıdare etmedıgımı farkettım, bır tek sevgılımı ıdare edıyorum oda kalbımde bı duygu oldugu ıcın...

ıdare etme de su sekılde oluyor, oyle hakaretamiz konular gecmedı aramızda...
sadece sehır dısında oldugu ve calıstıgı ıcın bazı hafta sonları gelemıyor bende ona anlayıs gosterıyorum...acaba bundada mı hata yapıyorum, yanı bu kadar anlayıslı olmamak mı gerek

bazı konularda anlık fevrı cıkıslarım vardır onları yapmamak ıcın kendımı tutuyorum, onu ızlıyorum...

ama bıraz deli dolu bı yapım oldugu ıcın bu sakinlık benı yoruyor sanırım:1shok:

Back
X