arkdasım sen mühendisliği gözünde cok büyütmüşsün ya
bu ülke de elini sallasan bir mühendise carparsın
her üniversitede bir sürü mühendislik bölümü var
iyi kazanan mühendisler elbette var ama onlar daha öğrenciyken yaratıcı fikirleriyle kapılıyor,sizin eşiniz de o yaratıcılık zaten yok
ayrıca 1500tl maas az demişsiniz de bu ülke de bir cok mühendis 700 tl maasla calısıyor,dünya o kadar toz pembe değil
ayrıca ben de işi bırakayım mantığı cok korkunc
borcunuzu da komsuya ödetirsiniz artık
kadın erkek eşitti hani ne oldu
ben çalışıyorum bundan gurur duyuyorum,istediğimi alıp istediğimi giymek, yatırım yapabilmek bana inanılmaz bir özgüven veriyor
iş bulamayan o yüzden calısmayan kadınlara asla lafım yok
ama işi varken sırf kocasına gıcık olup ben erkekmiyim diyen bir kadına da diyecek laf bulamıyorum
eşime para versem bundan utanmak gıcık olmak suratımın düşmesi yerine onur duyarım
siz de biraz aile kavramınızı değiştirin
bir arkadas eşine üzüldüm demiş ya al benden de o kadar,zavallı kk da karısından kredi parası aldığıı için konusunun acıldığını bilse ne hale gelirdiAllahım sen koru
Ha tabi bir de kızın artık dul bir kadın olmuş olması var. Ama neyin bedeli ne? Bilemedim.
Ateş düştüğü yeri yakıyor,insan başına gelmeyince bu şekilde konuşabiliyor ama gerçeklerle karşılaşınca kendi tarafından bakmak zorunda kalıyor.Annem 250bın tl ye evını sattı,Gelini kendi ailesine yakın oturmak istiyor diye onların yakınında ev aldı ,çocuklarım rahat etsin diye hatta uzerıne 50bın kredi çekti ve şu an hem kıra oduyor hem kredi.Kardeşimin anlattıgına gorede afedersiniz tatıl sabahı yatıyoruz kapı açılıyor kaynana gelmiş diyor.Kardeşimin tarafından bakmak istemiyorum ama bunlar yenı evlı 80 gunun 30 gununu kaynanamda geçırdık dıyor yenı evlı ınsanların ne işi var orda.Neyse geçmiş zaman,bunun konuyu açan arkadaşın konusuyla bir ilğisi yok.Kanuyu başlatan arkadaşada katıldıgım noktalar var,ama eşini çalıştıran erkek erkek degıldır gibi yazı yazan arkadaşlarıda kınıyorum.
evet ona ben de çok şaşırdım, sanırım bunu diyen arkadaşın kocası isteksiz.normalde erkekler geberir çocuk sahibi olmak için.benim eşim iki çocuk yaparız bir de kazayla olsa ne güzel olur deyip duruyor evlendiğimizden beri.çevremde de erkekler hep ikinciyi üçüncüyü istiyor kadınlar "hayır" diyor,"bakamam" diyor.erkekler çocuğa doymuyor.
Ateş düştüğü yeri yakıyor,insan başına gelmeyince bu şekilde konuşabiliyor ama gerçeklerle karşılaşınca kendi tarafından bakmak zorunda kalıyor.Annem 250bın tl ye evını sattı,Gelini kendi ailesine yakın oturmak istiyor diye onların yakınında ev aldı ,çocuklarım rahat etsin diye hatta uzerıne 50bın kredi çekti ve şu an hem kıra oduyor hem kredi.Kardeşimin anlattıgına gorede afedersiniz tatıl sabahı yatıyoruz kapı açılıyor kaynana gelmiş diyor.Kardeşimin tarafından bakmak istemiyorum ama bunlar yenı evlı 80 gunun 30 gununu kaynanamda geçırdık dıyor yenı evlı ınsanların ne işi var orda.Neyse geçmiş zaman,bunun konuyu açan arkadaşın konusuyla bir ilğisi yok.Kanuyu başlatan arkadaşada katıldıgım noktalar var,ama eşini çalıştıran erkek erkek degıldır gibi yazı yazan arkadaşlarıda kınıyorum.
Evi anneniz almış olabilir ama abinizin de elini cebine sokması gerekir bu borcun ödenmesinde........
Narmikcim kendi evini satıp, kiraya çıkan oğluna ev alıp kredisini de üstlenen anneye o evlat yardım etmez. Çünkü sorumluluk duygusundan uzak, armut piş ağzıma düş mantığı ile yetişmiş...
Destek olmakla da alakası yok, sömürü var ortada, evlat anasını sömürmüş. Gelinde hazır boşanırken az da ben sömüreyim demiş herhalde...
Yazık olmuş gerçekten...
Çalış para kazan,ev işleriyle ilgilen,çocukla ilgilen kadınlık vazifeni yap.Çok sıkıldım bunaldım artık.Neden tüm yük biz çalışan bayanların üzerinde ya.Çalışmaktan şikayetçi değilim bekarlığımdan beri çalışıyorum.O zamanlar tabi geçim derdi vs. yoktu.Her istediğimi alıyor para bile biriktiriyordum.Ama evlendik ne oldu.Elde avuçta bişey kalmadı.Gider çok yetişmiyor.İstediğim birşeyi alırken düşünür oldum alamaz oldum.Aybaşında para geliyor ertesi gün bitiyor.Neden kocamın yüzünden hep.Kendisi mühendis istese çok güzel işler bulur evi kendi başına idare eder.Ama o ne yapıyor.Eniştesinin işyerinde çalışmaya 1500 e talim etmeye devam ediyor.Bu zamanda bu maaş nedir ki?Ev mi geçindirilir bu parayla.Ev kredisi araba kredisi kredi kartı vs.Gelir gideri karşılamıyorki.Bin defa anlattım.Çocuğumuz 4 yaşında masraflar artıyor yakında kreşe gidecek.Şu işini değiştir.Tamam diyor hala duruyor.6 yıl oldu evleneli bunaldım artık.Ne kıymetli işi varmış ya.Bana güveniyor resmen.Ben oğlum doğduktan sonra 1 yıl çalışmadım.3 yaşına gelene kadarda çalışmaya niyetim yoktu.Bana durduk yere iş buldu.Bir de ben seni zorlamıyorum.Sigortan için çalışmanı istiyorum.İstemezsen çalışma diyor.
Neyse ben o işte hala devam ediyorum çalışıyorum.Ama kendisi hala bir atılım yapmıyor.Sıkıntıyı çekiyor yinede işini bırakmıyor.Ne kıymetli işi varmış.Yüksek maaş alsa neyse o da yok.Hatta düzenli bile alamıyor maaşını.Ben 1000 lira alıyorum 700 ünü ona veriyorum.Deliricem yakında.Bu kadarda olmaz ya.Ben çalışmasam ne yapacak çok merak ediyorum.İnsan karısından para almaya utanır benim bildiğim ama bunda utanma falan yok.Tamam hayat müşterek ama sende bişeyler yap hayat kalitesini artırmak için.Yok ben kadınmıyım erkekmiyim bilmiyorum.Evin geçimini erkek sağlar.Bayan her zaman para vermek zorunda değildir ya.Bıktım usandım ağlamak istiyorum.:2:
Yanlış anlama ama annen çok safça davranmış, kendi oturduğu evi satmış üzerine kredi çekip abine ev almış, hemde k.validesine yakın yerden. Tüm borcu da kendi üstlenmiş...
Çok verirsen hep senden gider, karşındaki de hep daha fazlasını bekler...
Kimse çocuğu rahat etsin diye kendi kiraya çıkıp çocuğuna ev vermiyor. Böyle bir durumu ilk defa sizde gördüm. Konu sahibi gibi ev sahibi olmak için aileler ile yaşayanı duydum, ekstradan kirada evi olup çocuğuna vereni duydum, çocuğuna peşinat verip ev sahibi olmasına destek olanı da duydum, ama böylesini hiç duymadım.
Narmikcim kendi evini satıp, kiraya çıkan oğluna ev alıp kredisini de üstlenen anneye o evlat yardım etmez. Çünkü sorumluluk duygusundan uzak, armut piş ağzıma düş mantığı ile yetişmiş...
Destek olmakla da alakası yok, sömürü var ortada, evlat anasını sömürmüş. Gelinde hazır boşanırken az da ben sömüreyim demiş herhalde...
Yazık olmuş gerçekten...
SOCİAL sizin konuda girmiş araya burası sanal ortam eski gelininizi dinleyemecegime gore sadece sizin anlattıklarınızla yorum yapacagım anneniz o evi vermekle hata yapmış 80 günlük 22 yasında bir kadın ne emek vermiş de evi almış .bazi arkadaslar o da dul kalmış yazmış dul ne Allah askına herkes evlenip bosanabilir bu kotu bir sey degilki hayatina biri dahil olmus anlasamamis cikarmis hayatindan ,cok şanslı ki bunu 80 günde basarmış cok genc yeniden evlenebilir ben açıkcası haketmedigim bir malı almayı vicdanen dogru bulmazdim social annen icin üzüldüm sadece oğlunun mutluluğunu istemiş annen .
Abim diye savunmayacagım evet yardımcı olmuyor.Üzerine başına çok fazla yatırım yapıyor ki meslegide avukat yani geliri yerinde.Annemde istemiyordur ama kardeşimin düşünmesi gerekiyor.
Sizin oraları bilemiyorum ama bizde çocuk rahat etsin dıye herşey yapılır,hatta benım k.pederim bize ev verdi kendisi kirada oturuyor.
O adamın ev işlerine yardımcı olduğuna dair her şeyine iddiaya girerim. Burada problem para para para.
Yeni nesil kızlarımız analarının 35 senede yaptıklarını 3 buçuk senede istemeyip, borç-kredi altına girmese böyle şeyler olmayacaktır.
Konu sahibi ev işi konusunda dertli değilki, sizler nereden böyle bir kanıya vardınız hayret.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?