Kadın mıyım, erkek miyim anlamadım

hayatım ben zaten çalışan bir kadındım evlenmeden önce .eşimle böle bir karar aldık .tamam iki tarfta kabul ediyorsa evlensin ben kadınların ezilmesinden yana değilim .ben mesleği olan biriyim zaten istersem yine çalışırım yani.tabikide evlenirdim imkanı olmasaydı da .

Bende su cinsiyetlere bicilmis rolleri anlamiyorum. Adam neden karisinin parasini almaya utanacakmis? evlilikte onun isi onun parasi benim isin benim param olmaz ki. Belki isi rahattir, enistesinin yaninda calistigi icin rahati bozulacak diye endiselidir. Tkerar konusmayi deneyin. Bende yeni evliyim is bulamiyorum. esim 1.5 aliyor, cocuk olsa asla yetinemeyiz. bende bekarligimda calisiyordum her istedigimi aliyordum, para da biriktiriyorum. ama sunu unutmayin kocaniz da ayni durumda. o da bekarken yaptiklarini simdi yapamiyodur eminim. fedakar olmak zorunda her iki tarafta.

Ben eşimle aramda bir kez senin paran benim param diye muhabbet geçse bu evlilikten soğurum, varsa birlikte yeriz, yoksa birlikte aç otururuz, para gibi bir şey için birbirimizi kırıyorsak bu evlilikten hayır gelmez diye düşünürüm. para konusu geciyorsa, o zaman ekmeği ben aldıysam eşim yemesin sofrada. Zeytini de o aldıysa ben yemiyeyim, hani öğrenci evlerinde dolaptaki yiyeceklerin üzerine isim yazılır ya başkası yemesin diye onu da yapalım tam olsun. bazen eşimin harcamalarını gereksiz ve abartı bulurum, kibarca belirtirim o ayrı mesele

tamamen konu sahibinin konusundan alakasız yazdım ama o kadar çok yok kartını verdiysen eziksin erkek egemenliği şunun parası bunun maaşı diye konuşulmuş ki, içim şişti.

Ben şimdi anlamadım.
El kızı çalışıp oğlunun eline para verince senin verdiğin evin değerini karşılamış mı olacak? o zaman gelinin hakkında hazıra konmamış, boşandığı zaman o evin yarısını haketmiş olacak öyle mi?

Konu sahibi para mevzusu yapıyor diyorsunuz siz seceresine kadar maddiyat kaygısı güdüyorsunuz farkında mısınız?

Üstüne üstlük insanın evladına verdiği ev ile, evlendiği kadının çalışmasının alakasını bu şekilde kurmanızı takdire şayan buluyorum. Medeni hukukçuları bilgilendirelim de mal paylaşımını buna göre yapsınlar. Nafaka ve tazminatlar da kalksın el kızı boşamış gitmiş ne gerek var....

Dipnot: Konu kadının çalışması ile ilgili olunca bu konuyla bağdaştırdığınızı düşündüm.

Son düzenleme:
bozguncu bu topiğin reytingini düşürdü

canım bu mantığa göre sende kira vermen gerekirken bedava oturuyosun, bence bu kayınpedere kızma el üstünde tut

kadının çalışmak zorunda olmaması erkeğin 4 eş hakkını ortadan kaldırmıyor ki.işimize nasıl geldiği hakkında bir malumat var mı elinizde acaba.eşimiz üstümüze kuma getirdi de mahkemeye mi verdik.medeni hukuka göre de kadın çalışmak zorunda değil ayrıca.acaba bunu da yontuyor muyuz sizce.verdiğimiz referans ta en geçerli olanı değil mi

evet ezik bir insan yapıyor.ben sizin ne anlamda yazdığınızı bilemem ki,yazılana bakarım.mantık yürütmedim,direkt yazdım.farkındaysanız ana fikire yorum yapmadım,yazılana cevap verdim.yazılanlar komik mi geliyor?başkalarının fikirlerine komik demek te bana komik geliyor.kimseye bağımlı yaşamak istememek başka şey,çalışmaya zorlanmak başka.tabii ki boşansam ortak olacağım.20 yılımı verdim ben ona.o benim kaybettiklerimi ödeyebilirse ben de 1 kuruş almam.elbette ki kocamsın bakacaksın diyeceğim.ama onun verdiğiyle yetinmeyi de bileceğim.sizin eşinize maddi destek olmaktan memnun olmanıza kimse birşey diyemez.ama destek olmak istemeyenlere de siz birşey diyemezsiniz.ben şahsenhele ki bu devirde kadının ekonomik özgürlüğünün kesinlikle olmasından yanayım.dünyanın binbir türlü hali var.ama yanlış bulduğum konudan hareketle kadının çalışmaya zorlanması.karısını çalıştıran erkek erkek değildir demek kimsenin haddine değil tabii ki.ama bu karşılıklı rıza ile olursa güzel.aksi ise.....ha çalışmak isteyen kadını zorla evde oturtmuşsun ha istemeyeni zorla çalıştırmışsın.sizce her ikisi de zulüm değil mi

siz eşinize kızdığnız şeyi kendiniz de yapıyorsunuz şöyle ki
kendi hayatınızla ilgili yapamadığınız şeyleri eşinize yaptırmaya çalışıyorsunuz
kendiniz daha fazla para kazanamıyorsunuz eşinize yükleniyorsunuz
mesela kadın olarak çok daha fazla maaşlı biri olsanız da eşim de iyi kazanmıyor buna dert ediyorum deseniz anlardım ama, kendi maaşınız da istediginiz kadar yüksek değil, neden eşinizden bekliyorsunuz, siz kendinizi geliştirmeye çalışın

ayrıca hem ev kredisi hem araba kredisi azımsanacak bir yatırım değil, bu kdr bunalmadan önce neden bu kadar borca girdiniz, bir planlama yapmadınız mı ailecek anlamadım

bozguncu bu topiğin reytingini düşürdü

canım bu mantığa göre sende kira vermen gerekirken bedava oturuyosun, bence bu kayınpedere kızma el üstünde tut

Kesinlikle kızmıyor,hak verdigimi oncekı mesajlarımda belirttim,ayrıca kendılerının boyle bırşey soylemedıgını erkek kardeşimin başından geçen bir olay sebebıyle,belkide benım böyle bir fikre saplanmış olabilecegimi daha oncekı mesajlalarımda yazdım.

Size cevap veremıyorum,lakin aynı dili konuşmuyoruz.

Sayın DepresifPolyanna, bir kaç mesaj oncesını eger okuyabılırsenız,yada kısaca belirteyim.Annem tek başına 2 çocuk buyuttu ve evlendıkten çokaz bır sure sonra Erkek kardeşime kendı evini satarak ev aldı,80 gun sonra boşandılar ve kardeşimin eşi evin yarısını aldı.Neyse sonuçta annecim kirada oturuyor.Tek başına 25 yıl ebe hemşirelik yaptı bizleri okuttu.Emekli ikramiyesiyle 1 ev alabıldı ondada huzura kavuşamadı.Ben düşüncemin haklı oldugunu savunmuyorum belkide sizin bakış açınızla haksızım ama bu durum benım psikolojımı bozdu.Kendım aynı duruma duşmuş olsam,napalım kısmet derım belki ama 65 yaşında bir kadının bu şekilde bir duruma düşmesi beni çok üzdü.

annen mağdur durumda kalmış üzüldüm haklısın ama o kızda genç yaşında evlenmiş boşanmış bir kadın oldu bide yaşadığı travmada cabası yani .bence trilyonlar verseniz o kıza abinin verdiği zararı ödeyemezsiniz .

Çizgilerin çok keskin öncelikle. Aslında kesin değil de bilinçsiz tam anlamıyla. Mühendismiş eşin.
1.) Kaç yaşında?
2.) Mühendislik tecrübesi var mı?
3.) Branşı ne?
4.) İş bulma durumu ne?
Artık ekmek aslanın ağzında değil midesinde biliyorsun. Mühendis olduğu için kapılar sonuna kadar açılmıyor artık. Bakalım senin dediğin kadar kolay mı iş bulmak ya da bulabilecek mi?
Önce reel anlamda bunu yargıla sonra ikinci adıma geç derim ben.

Valla her olayı kendi içerisinde değerlendirmek gerekiyor; aksi takdirde, insan doğru sonuca ulaşamaz. Ben de kadınım, hukukun da kadınları koruması gerektiğini düşünüyorum ama bu olayda erkek kardeşinizin eşinin yaptığı bana göre kesinlikle yanlış. İnsanın vicdanına kalmış bir şey. 80 günlük evlilikte birbirlerine ne vermişler de kadının kendi evini satarak o evi aldığını bile bile yarısını almış gitmiş? Eski gelininiz için çok karlı bir alışveriş olmuş. 80 günlük evliliğin bedeli yarım ev olmuş. Ben burada size katıldım açıkcası.

Ha tabi bir de kızın artık dul bir kadın olmuş olması var. Ama neyin bedeli ne? Bilemedim.

evet ona ben de çok şaşırdım, sanırım bunu diyen arkadaşın kocası isteksiz.normalde erkekler geberir çocuk sahibi olmak için.benim eşim iki çocuk yaparız bir de kazayla olsa ne güzel olur deyip duruyor evlendiğimizden beri.çevremde de erkekler hep ikinciyi üçüncüyü istiyor kadınlar "hayır" diyor,"bakamam" diyor.erkekler çocuğa doymuyor.

arkdasım sen mühendisliği gözünde cok büyütmüşsün ya
bu ülke de elini sallasan bir mühendise carparsın
her üniversitede bir sürü mühendislik bölümü var
iyi kazanan mühendisler elbette var ama onlar daha öğrenciyken yaratıcı fikirleriyle kapılıyor,sizin eşiniz de o yaratıcılık zaten yok
ayrıca 1500tl maas az demişsiniz de bu ülke de bir cok mühendis 700 tl maasla calısıyor,dünya o kadar toz pembe değil

ayrıca ben de işi bırakayım mantığı cok korkunc
borcunuzu da komsuya ödetirsiniz artık

kadın erkek eşitti hani ne oldu
ben çalışıyorum bundan gurur duyuyorum,istediğimi alıp istediğimi giymek, yatırım yapabilmek bana inanılmaz bir özgüven veriyor
iş bulamayan o yüzden calısmayan kadınlara asla lafım yok
ama işi varken sırf kocasına gıcık olup ben erkekmiyim diyen bir kadına da diyecek laf bulamıyorum
eşime para versem bundan utanmak gıcık olmak suratımın düşmesi yerine onur duyarım

siz de biraz aile kavramınızı değiştirin

bir arkadas eşine üzüldüm demiş ya al benden de o kadar,zavallı kk da karısından kredi parası aldığıı için konusunun acıldığını bilse ne hale gelirdi
Allahım sen koru

Son düzenleme:
konulardan epey uzak kalmıştım.malum bir ev hanımı olarak üç gündür gece gündüz geziyordum (çatırt =) ohh sefam olsun,.deli gibi para harcadığını iddia edenler habire forumda.

neyse konu sahibine geleyim .arkadaşım ,eşini ben tek bir konuda haksız buldum o da ev işlerine yardım etmemesinde.ama bulunduğu iş ortamında rahat ve maaşı düşük de sayılmaz.ha 3000 vercem illa gel diyen firmalar diziliyse kapısında o zaman farklı ama sanmıyorum.inan garantili bir yerde çalışması daha önemli yeni maceralar atılmasındansa,.

ev ve araba almışsınız.bunlar sana da ait o yüzden senin de çalışmanı istemesi yanlış değil.ha sen çalışmak istemiyorsan o zaman ona göre bütçe oluşturacaktınız.bazı şeyleri erteleyecektiniz.

bence sen eşini 150 lira falan eve yardımcı almak için bütçe ayırmaya ikna et ki o kadar yorulma.küçük yerdeymişsin bu paraya2 haftada bir gelirler,dpköşe yaptır.sen de yüzünden yaparsın.her dakika eşinden iş bekleyip sinir küpü olacğına bu formül daha iyi bence.eşin de biraz daha az çeşit yemeğe,aynı yemeği iki-üç gün yemeye razı olacak artık çalışıyorsun sonuçta.hayat müşterek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…