• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadin olmak cokkk zorrr!!!

siz hayattan bezmissiniz bence evliligin cocuklarin yukunu kaldiramsz duruma gelmissiniz benim gordugum kadariyla
Iki tane cocugum var benimde ama hoc bu kadar karamsar olmadim hayat guzel..

Eşinize alışveriş listesi hazırlayıp verin alışverişi o yapsın, bebekle alışveriş yapmak cidden zor olur. Diğerlerinde ben bi zorluk göremedim, bence siz şuan çok bunalmışsınız ve gözünüzde büyüyor herşey. Biraz daha sakin ve pozitif olmaya çalışın öncelikle Hoppa

Slm hanimlar kadin olmak cok zor yani kendi adima neye yetiscegimi sasiriyorum

Hersey kadinin omuzlarinda hele de evlenince anne olunca. Kadin kalkar kahvalti hazirlar ailesini doyurur kocayi ise gonderir cocuklari okula goturur evde bebek varsa biyandanda onu hazirlar her yere yaninda tasir dogal olarak sutu bezi mamasi kiyafeti ayatla derken kendine bakamaz sonra ev o ev her gun dagilit batar temizlik duzen ister camasir bi yandan birikit bulasik oteki tarafdan . Evde yemek olmaz haydaa kos alisverise eve gel pisir tasir yine sofra kur kaldir. Aksam cocuklara odev yaptir kocayla ilgilen cayi meyvesi tattlisi nazi cilvesi yatagi... Zira kocada bir diger cocuk ilgilenmezsen ust uste aman disari bekar evli erkek avcisi kadin dolu kaptiriverirsin mazallah.

Sonra gunluk allaha borcumuz kilinmasi gereken namazlar 5 vakit kuran okuma ibadet. Obur dunya crehennem urkitucu skyosa yapma onuda.

Sonra kocan ortalama kazaniyosa para yetmez hemen denir kadinda calismali eve destek cikmali blah blah zaten hergun monoton sekilde 10 parcaya ayrilmis kadin bir de is bakar bulur haydaa is telasesi eklenir bide tum bunlar yetmez gibi oda bi ayri dunya. Hadi diyelim haftayi boyle bitirdin ailen ilgi ziyaret beklet hos gitmesen cocuklar yirtinir akraba gormek icin sonra ev misafir ister arada birilerini agirlamak iki cift muhabbet. Gonul ister evli arkadaslar olsun cocuklu gidelim gelelim eglenelim. Disari cikip gezmek ister sinemaya yemege tatile. Bunlarda maddiyat ister skyosa calisma. Calismadan mumkunmu tatil gezmek eglenmek helede kocanin maasi anca gecime yetiyosa. Kadin bu kadar hirpalanirken birde kendine bakmali zayiff olmali sacina makyajina kiyafetine dikkat etmeli yoksa basta kocasi sonra tum cevre der kendini salmis diye.

Bide diyelim bunlarin ustune evde huzuru yok kocasiyla yada kaynana derdi var buyur al yak burdan bosansa bi dert arada cocuk var bosanmasa hergun cile mutsuzluk hos bosansa tum gecim ustune bincek

Ya adamlar sadece ise gider gelir eglenceye gezmeye var lar cokca sorgular bide seni begenmezler basa kadinlara bakarlar. Ucmaya hazir ari gibi kapi esiginde.

Vallah bunaldim biseyler yazin benmi abartiyorum sizde boyle hissediyomusunuz ?
Bence sonuna kadar haklisin erkklerin isi aksam 5 gbi bitet ama kadnlarnki mumknmu omur boyunca cals cals cals ...Rabbim kolaylik guc kuvvet versn insssss

kendini bu duruma sokan yine kadınlar değil mi?
en basta neden bütün evin sorumlulugunu yüklendiniz?
kadın yapar erkek yatar olayını bozmak için en başından konuşmanız lazımdı bunu..
1. çocukta aynı sıkıntı varken 2. niye...
umarım erkek çocugunuz varsa ona böyle yatmayı öğretmezsiniz.

bu yorum konu sahibine değil , geneldir.

kendini bu duruma sokan yine kadınlar değil mi?
en basta neden bütün evin sorumlulugunu yüklendiniz?
kadın yapar erkek yatar olayını bozmak için en başından konuşmanız lazımdı bunu..
1. çocukta aynı sıkıntı varken 2. niye...
umarım erkek çocugunuz varsa ona böyle yatmayı öğretmezsiniz.

bu yorum konu sahibine değil , geneldir.
En bastan konustum yardim istedim ama boyle gormus yetistirilmis anasi anane babanne erkek yapmaz sen otur oglum. Zaten annesini de gelin diye ezmisler yillarca oda ses cikaramamis kocasina kaynanasina. Ezilmis onlar nederse onu yapmis

Esim dogulu bir insan . Hayatı boyunca bir bardak dahi kaldırmamış. .
Ben dün işten geldiğimde ev elektrikli süpürge ile çekilmiş mutfak toplanmış bulaşık lar makine De idi..
Çalışmasam böyle bir şey olmazdı. .
Eşiniz demekki sizden destek bekliyor.
Sizin işinize çalışmak gelmiyor onun işine de ev işleri gelmiyor..
Herşeyin bi karşılığı var işte. .

Slm hanimlar kadin olmak cok zor yani kendi adima neye yetiscegimi sasiriyorum

Hersey kadinin omuzlarinda hele de evlenince anne olunca. Kadin kalkar kahvalti hazirlar ailesini doyurur kocayi ise gonderir cocuklari okula goturur evde bebek varsa biyandanda onu hazirlar her yere yaninda tasir dogal olarak sutu bezi mamasi kiyafeti ayatla derken kendine bakamaz sonra ev o ev her gun dagilit batar temizlik duzen ister camasir bi yandan birikit bulasik oteki tarafdan . Evde yemek olmaz haydaa kos alisverise eve gel pisir tasir yine sofra kur kaldir. Aksam cocuklara odev yaptir kocayla ilgilen cayi meyvesi tattlisi nazi cilvesi yatagi... Zira kocada bir diger cocuk ilgilenmezsen ust uste aman disari bekar evli erkek avcisi kadin dolu kaptiriverirsin mazallah.

Sonra gunluk allaha borcumuz kilinmasi gereken namazlar 5 vakit kuran okuma ibadet. Obur dunya crehennem urkitucu skyosa yapma onuda.

Sonra kocan ortalama kazaniyosa para yetmez hemen denir kadinda calismali eve destek cikmali blah blah zaten hergun monoton sekilde 10 parcaya ayrilmis kadin bir de is bakar bulur haydaa is telasesi eklenir bide tum bunlar yetmez gibi oda bi ayri dunya. Hadi diyelim haftayi boyle bitirdin ailen ilgi ziyaret beklet hos gitmesen cocuklar yirtinir akraba gormek icin sonra ev misafir ister arada birilerini agirlamak iki cift muhabbet. Gonul ister evli arkadaslar olsun cocuklu gidelim gelelim eglenelim. Disari cikip gezmek ister sinemaya yemege tatile. Bunlarda maddiyat ister skyosa calisma. Calismadan mumkunmu tatil gezmek eglenmek helede kocanin maasi anca gecime yetiyosa. Kadin bu kadar hirpalanirken birde kendine bakmali zayiff olmali sacina makyajina kiyafetine dikkat etmeli yoksa basta kocasi sonra tum cevre der kendini salmis diye.

Bide diyelim bunlarin ustune evde huzuru yok kocasiyla yada kaynana derdi var buyur al yak burdan bosansa bi dert arada cocuk var bosanmasa hergun cile mutsuzluk hos bosansa tum gecim ustune bincek

Ya adamlar sadece ise gider gelir eglenceye gezmeye var lar cokca sorgular bide seni begenmezler basa kadinlara bakarlar. Ucmaya hazir ari gibi kapi esiginde.

Vallah bunaldim biseyler yazin benmi abartiyorum sizde boyle hissediyomusunuz ?
Dun aksam(aksam dedigimde gecenin 23 ü)bulasik makinasini yerlestirirken bende ayni seyleri dusunuyodum valla:)acaba eslerimiz bu durumun farkindalar mi,bide bu cok dusunduruyor beni:KK14:

En bastan konustum yardim istedim ama boyle gormus yetistirilmis anasi anane babanne erkek yapmaz sen otur oglum. Zaten annesini de gelin diye ezmisler yillarca oda ses cikaramamis kocasina kaynanasina. Ezilmis onlar nederse onu yapmis

Yine de sizinle de ilgisi var bu durumun.
Eşimin yetiştirilişi de aynı.
Annesi son derece karşı ve kesinlikle iş buyurmaz.
Ama evlendiğimizden beri her işin içinde, çünkü böyle olmak zorunda.

Onun yardım etmediği işe ben yetişmeye çalışmam, evde düzen olmazsa olmasın ben kendimi yıpratamam.

Zor işleri eşin çocuklara bakarken yap canım çocuk uyurken gunluk işleri yap tamam senin gibi olup calışanlarda var öyle duşun yetişebildiğin kadar yap çocuklar aç kalmasın yeter

titilicik .!.:
Dun aksam(aksam dedigimde gecenin 23 ü)bulasik makinasini yerlestirirken bende ayni seyleri dusunuyodum valla:)acaba eslerimiz bu durumun farkindalar mi,bide bu cok dusunduruyor beni:KK14:
Şu an eşim yanımda ve sordum kadının omuzlarındaki yükün farkındamısın diye.
Farkındaymış...
Ne gariptir ki değişen bişey yok.:KK14:

okurken bile icime bayginlik geldi ama gercekten biz kadinlarin durumu boyle...cocugu ayri esi ayri esinin ailesi ayri...kadin hep mukemmel olmali iyi b I r asci:soyle bir saatte ben diyim uc cesit siz diyin bes cesit yemekle masayi donaticak, cocuklarina iyi bir anne:toplum buna terpiyeci olarakda bakiyor sanki cocugu anne tek basina yapmis ya bir anne yetistiricek,iyi bir temizlikci soyle ahdapot gibi kollu olanindan herseye iki el yetisemez ama dimi?iyi bir gelin kv. gittimi bes dakika oturmayacak yemek yapicak masa kurucak kaldiricak yikiyacak birde cayi meyvesi var servis edilecek kendi evinde yaptigi yetmiyor ya en onemlisi koca masajinida cilvesini yapmayi bilicek yedi yirmi dort etrafinda pir donecek yataga kocasindan once girip isiticak sabhlarida kocadan once kalkip kahvaltisini hazirliyacak velhasili kelam kadin olmak zor hele turk kadini olmak daha zor Allah guc saglik versinde bize b I r sekilde oyle boyle gidecek offff daraldim:KK12::KK57::63:

Evet,bunları yapan bir kadın için
kadınlığı zordur...
zaten kadınlık değil hizmetçiliktir bu dediğin..
şahsen şu anlattıklarının hiç birini düzenli yapmam...kendimi zora sokmanın mantığı yok...şükür ki herşeye el atan bir koca var
kenarda durmaz,hizmet beklemek ona göre değil

Şu an eşim yanımda ve sordum kadının omuzlarındaki yükün farkındamısın diye.
Farkındaymış...
Ne gariptir ki değişen bişey yok.:KK14:
Sorsan benimki de farkinda ama o gecenin sabahinda mesela kizim ikimizi de 5'de kaldirdi.esim koltuga yayilirken ben kahvaltiyi hazirladim.kizimla oynayip ise gitti.butun gun calisiyorum evde de olsam.aksam geldi esim,yemek yedikten sonra ben biraz uyuyim sabah erken kalktim dedi.sofrayi kaldiramadigim gibi,kizim onunla oynamak isterken onu da bana havale etti.bende kiyamadim biraz,git uyu dedim.ama bakarsan bende ayaktaydim butun gun.diyorum ya anca lafta farkindalar onlar...:KK34::KK39:

çok güzel anlatmışsınız her yük bizde gibi düşünüyorlar bu erkekelr hatta küçük yaşalrdan empoze ediliyor kız bebek ve erkek bebeklere bu durumlar erkekler kabul edelim çok gamsızlar

Back
X