Kadın olmak zormuş...

Brownim

şükürler olsun rabbim bizi korusun :)
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
6.342
77
163
36
Merhaba kızlar,
3 aydır tedavi görüyordum kistlerim var yumurtalıklarımda
bugunde kontrolüm vardı,kullandığım ilaçlar hiçbir etki göstermemiş
kistlerim olduğu gibi duruyor 3 tane 5cm
9 aylık evliyim 22 yaşındayım,eşim çocuk istiyor ama ben hazır olmadığım için istemiyorum
doktor ameliyat olmam gerektiğini ya da hamile kalmak için korunmamam gerektiğini
söyledi,ancak hamile kalma riskimin normalden düşük olduğunu, tabii ki tıpta herşey köşeli
değil herzaman hersey olabilir dedi...
morelim çok bozuk,ameliyatın riskleri var,bebek olsada ben hazır değilim,
ya olmazsa diyede çok korkuyorum...Aklım karma karışık
eğer hamile kalırsam bunun benım açımdan daha iyi olacağını söyledi
bebekten sonra kıstleride o anda alırlarmış...
Şimdi arkadaşlar aranızda aynı durumda olupta hamile kalan ya da bu ameliyatı yaşayan varmı
tecrübeli arkadasların yorumlarına cok ihtiyacım var.

bu konu buraya açılırmı bilmiyorum ama benımde derdim bu işte

canım bence büyütüyorsun.ben ne zaman doktoruma gitsem benden öncekine kistin var dediğini duyarım.çok yaygın olan bir durum bu.zaten çocuğa hazır değilmişsin.hazır olmadan da yapma bence çok büyük sorumluluk çünkü.olacak mı olmayacak mı bunu çocuk istediğinde düşünürsün.şimdiden karalar bağlamana ne gerek var. belki ilk ay olacak çocuğun.bizim gelinimizde de kist vardı hem karnı falan hep davul gibi şiş olurdu.ciddiydi yani baya.ama şimdi hamile.şimdiden bunları düşünüp psikolojini bozma.psikoloji de lazım çünkü bu işler için.a.s.

benimde kistim var bir hafta sonra alınacak hatta jinekoloji bölümüne de yazdım pek cevap alabildiğim söylenemez ama doktor ve hastane ismi sormuştum gerçi kararımı verdim dün.geçmiş olsun

Bence hazır olmadığın birşeyi aklından geçirmemelisin sitresten uzak durmalısın gerçi bu hayat şartları altında kim stresten uzak durabulurki eşinede güzel bir dille anlat biraz daha bekleyebileceğinizi söyle benim sağlığım için gerekli de

Canım bir bilgim yok ama kisti olanlara hep doğum yapması öneriliyor...
Birkaç tanıdığıma da aynı şeyi söyledi doktor...

bnce çok canını sıkma bn 21 yaşındayım bekarım bnmde 2 defa kistim çıktı ama şükürler olsun ialçla ve zamala bitti gitti
her 2 kadında aolan bi sorun bu kuzenimde de aynı şey oldu onun durumu daha da kötüydü ama bebek yaptılar hemde ikizkaydirigubbakcemile2 şimdi çok iyi sorun kalmadı
annemde de kist olayı vardı ama onun çok ilerlediği için rahimi almak zorunda kaldılar
tedavi ol ilerlemeden önlemini al derim
çooook geçmiş olsun

canim gecmis olsun Allah sifa versin dua et Allahin bir bildigi vardir degilmi Allah herkese tasiyabilecegi yuku verirmis cocugunda olur ins. hic uzulme moral bozuklugu yasiyorsan taslarla tedavi bolumune girebilirsin kendine uygun tasi secersin renklerle terapi böulune gir renklerle tedavi benim bir arkadasda 4 5yil olmadi tedaviyle massallah 3 evladi var simdi aeo canin sagmi gerisi bosss

bu kadar uzulmene ve kafani takmana gerek yok . benim bundan 3 yil once yiyenim bu ameliyeti oldu .. cok basitmis . tabi biz olduk olduk dirildik . yiyenim 6 yasindaydi benim .. cok kotu gunlerdi .. ama inan biz cok abarmisiz sonunda onu anladik . amelayat cok basitti . laplaskopi ile kistleri cektiler . ve ertesi gunu eve cikti . gecmis olsun guzelim .

benimde kistim var bir hafta sonra alınacak hatta jinekoloji bölümüne de yazdım pek cevap alabildiğim söylenemez ama doktor ve hastane ismi sormuştum gerçi kararımı verdim dün.geçmiş olsun

Eğer Ankara'ya gitme ihtimaliniz varsa ki ben Konya'dan gitmiştim.Ali Ayhan var Başkent Hastanesindeydi eğer başka bi yerle anlaşmadıysa süper bir doktor ben ona ameliyat oldum ki bana burda kistin patlayacak acil ameliyat diye beni karambole ameliyata alacaktı doktorlar sonrasında kansersin deyip ameliyat edemediler orda oldum doktorum zaten Türkiye'deki ilk 5 doktordan birisi çok iyi ve o günden bu yana defalarca ultrasona girdim hiç tekrarlamadı ve o doktor bu ameliyat harici tüp bebek içinde tedavi yapıyor

çok geçmiş olsun canım.

bebek konusun da sanırım kararsızlık senin canını sıkan. aynı konudan bende müzdaribim. hatta sabaha karşı da gebelik bölümüne konu açtım benim şimdilik kistim yok. yada varsada henüz bilmiyoruz.

bebek konusunda sıkıntılı olmanı anlayabiliyorum. bu durumun üstesinden eşinle elele vererek aşacaksınız.
yeni evlisin diyedir bu endişeler sanırım. zamanla geçecektir inşallah.:Saruboceq:

Sevgili er_ca;
evet asıl canımı sıkan bebek konusundaki kararsızlığım
doktor hamile kalmamı öneriyor ama bende o cesaret yok
bütün planlarım alt üst oldu 2-3 yıl düşünmezken
böyle bir durumla karşılaşmak beni derinden etkiledi...

bugun yerdemiydim göktemiydim bilemedim
akşam olsun eve gideyim diye dualar ettim
eşimle ince detay konuşup ameliyat ya da hamile kalmak
arasında bir seçim yapıp kendimi rahatlatmayı
eşimden destek görmeyi beklerken.
eşim eve geldi yemek yedik ben mutfağı toplarken
kendisi çoktan rüya alemine geçiş yapmış
bir güzel uyuyordu...kaldırdım odaya gitti şuan uyuyor.

bu durum beni dahada üzdü çünkü bugün ona çok ihtiyacım vardı
ben işyerimdeyken aradıgında sonucları sormustu yoğun olduğumdan
dolayı evde uzun uzun konusuruz dedim kapattım...

eve geldik tek kelime bile etmedi...
sanırım umurunda bile değilim.
bu tür davranışlarını gördükçe
bebek fikri bana hiç iyi gelmiyor..

Teşekkür ediyorum mirka;
sanada çok geçmiş olsun
tez zamanda acil şifalar
diliyorum ...

Öncelikle çok geçmiş olsun canım.
Kesinlikle katılıyorum kadın olmak zor gercekten..
Evlenmeden önce jinekologa cok fazla gitmişliğim yoktu şimdi binbir cesit rahatsızlık oluyor ılıskıden sonra..
İnsallah mutlu haberi verirsin yakın bir zamanda allahtan kötü birşey degil o kadar canım..

Brownieciğim başka bir doktorla görüşmeyi düşündün mü bence birine daha görün bana da bir doktor illa ki ameliyat diyip duruyordu ben de başka bir doktora göründüm artık ona gidiyorum kadın Ankara Üniversitesi proflarından bana ben yaşlıyım belki ölür kalrım sakın ameliyat olma yumurtalığa her müdahale yumurta rezervini azaltır ne kadar iyi yapıldığı fark etmez dedi

bu arada anneme de zamanında aynı şeyi söylemişler kistin var çocuğun olmaz diye ama üç çocuğu var

her kist illa kısırlık yapacak diye bir şey yok polikistik olup hamile kalan arkadaşım bile var benim üstelik de farkında olmadan yaşın da küçük bence hazır değilsen çocuk falan düşünmeden başka doktor ve başka tedavi yöntemi araştır eğer göründüğün ikinci doktor da aynını söylerse o zmaan düşünürsün

kilit sorun işte bu canım.
ona ve ilişkiye tam anlamıyla güvenememek.
sabrımı ileride zorlayabilir düşüncesi... ya daha kötüye giderse'' sorusu...

onunla iyice konuş.. enine boyuna anlat. tepkilerini incele.
onun tavırlarına göre karar vermelisin.boshayallersmile

senin için hayırlısı olsun tatlım:)a.s.

browni benimde seninkine benzer sorunlarim var.
doktorlar bebek icin cok gec kalma dediler, ben 6-7 yil sonra dusunuyorum ancak suan mumkun degil dedim ama o kadar gecikme dediler :gitme:
ama yine de doktorlarin dedigine bakip yakin zamanda cocuk yapamam cunku maddi-anevi hazir degilim.
daha yasim kucuk senin gibi ve bir cok planim var.
bana kalirsa hazir oldugun zaman bebek sahibi olmalisin, olsun diye yapmak cok mantikli degil acikcasi.
insallah bizim de bebislerimiz olur canim :ecrin_bebek:

Yorumun için teşekkür ederim;
okuduklarım morel oldu bana
bu üçüncü doktorum...
bir buçuk yılda 3 doktor değiştirdim
hepsi önce doğum kontrol hapı verdi
3 ila 6 ay arası kullandım
fakat sonucunda hiç bir ilerleme
kaydedemedim..
Karamsarlığımın sebebi 3 doktorunda
aynı şeyi söylemesi...

Sanada çok geçmiş olsun canım
gerçekten zor bir durum,
yapmak istediğin birçok şey varken
maddi manevi hazır değilken
bir de üstüne daha yaşımız küçükken
bu fikir insana iyi gelmiyor...
Korkum ameliyat sonrasında yapışıklık falan oluyormuş
çocuk olmama riskide varmış,hatta kistlerin tekrarlaması vs...
yumurtalıklarımız çok kıymetli ve hassas
doktorum bir bebeğin olsa hiç düşünmem ameliyata gir derim dedi
ama bebeğin olmadığı için tereddütlüyüm dedi...
cevabını veremediğim aklımı karıstıran bir sürü düşünce var canım
yapmadığım için ileride pişman olmaktanda korkuyorum
hakkımızda hayırlısı Allaha dua ediyorum bana bir yol göstersin diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…