Kadın olmak.

Benim babam 15 yaşındayken erkek kardeşime ev almıştı evet ev 😂😂😂😂
Üniversitede de araba aldı. Başlarda kırgındim galiba biraz ama şu an pek umrumda değil.

Babasının aylık 30 bine yakın geliri olan bir arkadaşıma babası yatak odası dahi almadı. Bir kına gecesi yaptı. Birde bilezik aldı. Bulunduğumuz yerin en zengin insanı.

Ananem arsalarina apartman yapılması karşılığında aldığı 5 daireyi direk dayilarimin üstüne yaptirtti kızlar pay almasin diye.

Yani yanlız değilsiniz sadece sizin babanız böyle değil. Milyonlarca kadının kaderi bu. Bosverin derim ne yapacağız vermek istemiyorlarsa zorla mı alalim ailemizden

Kadınlarda var aynı zihniyette hakkından feragat eden. Bir arkadaşım vardı hiç bir mal mülk istemiyorum, erkek kardeşim dururken elin oğluna mı yedireceğim diyordu kendi kocası için. Şimdi boşanma durumundalar hala aynı mı düşünüyor bilemiyorum..

Kadınlarda var aynı zihniyette hakkından feragat eden. Bir arkadaşım vardı hiç bir mal mülk istemiyorum, erkek kardeşim dururken elin oğluna mı yedireceğim diyordu kendi kocası için. Şimdi boşanma durumundalar hala aynı mı düşünüyor bilemiyorum..
elin kızı yesin demiş yani.. çok guzel bi dusunce cidden.. benmde yengem öyle dusunuyor.. babasınn her seyi var ama biz kıskardesler bişiy istemıyoruz yani diyorki sende isteme :) hepsini erkek kardesıme ver baba diyormuş.. süper zeka süper kafa.. anne baba da erkek evlat derdinde.. sonuc yaşlanınca gelinler bakmaz kızlarım da kızlarım .. halamda bi gun geldi iştee yaşlanacagız kızım bakım gerekecek belki yataklara duseceğiz bakmayacakmısın fln dedi. Duş alıcamda hala dedim sadece kapıyı kapattım.. malını mulkunu kime verdiysen git o baksın yani..

Bir gun bir iftar programinda izlemistim. Bir kadin cikti aglaya aglaya anlatti. Ablam kanser hastasiydi son asamasina geldiginde annem butun mal varligini erkek kardesimin uzerine tapu etti dedi. Ablamin cocuklari mirasta hak idda etmesin diye. Cocuklarda kucuk. Ablam hastanede olumu beklerken benden sonra cocuklarim ne olacak diye kahrolurken onlar tapu tapu geziyorlardi dedi. Son gunlerinde birde bu darbenin acisini yasadi dedi. Ablam oldugunden beri annem ve kardesimle gorusmuyorum vebali varmi diye sordu. Yuzlerine tukurup oyle kesseymis gorusmeyi keske. Izledigimde goz yaslarima hakim olamadim. Bir anne kizi o durumdayken nasil boyle hesaplarin pesine dusebilir. O sabiler annesiz kalacakken dunyalari baslarina yikalacakken anneanneleri olarak bir tekmede o nasil atabildi aklim almiyor. Boyle igrenc mahluklar hic yasamasa bu dunyada keske.

Benzerini yaşadım. Anne tarafınla görüşmüyorum. Cenazeye bile gitmiyorum ama karşıda anlayan, helal harami ayırt edebilen insan olmadığı icin benim onlara küsmem zırt gelip transit geçiyor.
Bu konuda ilahi adelet malasef bende işlemedi. Calan cirpanlar pek mutlu.

Kardeşinden bir fayda bir destek görmeyince kafasını çoook taşlara vuracaktır. Ki bu tarz yetiştirilme türlerinde kardeslerinde birbirlerine pek faydaları olmuyor. Aile öyle davrandığı için kardeste kız kardeşe aman ele gidecek zaten diye bakıyor. Bir süre sonra sanırım kardeşlik duygusunu bile yitiriyor. Toplumumuz ne zaman kaçıncı yüzyılda bu şeyi terkedecek inanın bilmiyorum. Cook çok uzun yıllar katetmemiz lazım

Benzerini yaşadım. Anne tarafınla görüşmüyorum. Cenazeye bile gitmiyorum ama karşıda anlayan, helal harami ayırt edebilen insan olmadığı icin benim onlara küsmem zırt gelip transit geçiyor.
Bu konuda ilahi adelet malasef bende işlemedi. Calan cirpanlar pek mutlu.
Insanlarin civisi cikmis. Soz konusu para maddiyat olunca insanlarda ne adalet kaliyor ne vicdan. Islerine nasil gelirse. Bir oglum var kismetse birde kizim olacak. Buyuk konusmak degil ama allah bana bu cani verdigi surece cocuklarim arasinda zerre kadar fark dusurmeyecegim. Esimide uyariyorum simdiden. Fark dusurdugunu sezecek bile olsam cok fena olur diyorum. Ben tek kizim uc erkek kardesim var. Bekarken hic ayrimcilik sezmedim annem babam tarafindan hatta bir cok seyin iyisini benim icin yapmaya calistilar. Ama evlendikten sonra isin rengi oyle bir degistiki. Aklim almiyor gercekten.

Bir gun bir iftar programinda izlemistim. Bir kadin cikti aglaya aglaya anlatti. Ablam kanser hastasiydi son asamasina geldiginde annem butun mal varligini erkek kardesimin uzerine tapu etti dedi. Ablamin cocuklari mirasta hak idda etmesin diye. Cocuklarda kucuk. Ablam hastanede olumu beklerken benden sonra cocuklarim ne olacak diye kahrolurken onlar tapu tapu geziyorlardi dedi. Son gunlerinde birde bu darbenin acisini yasadi dedi. Ablam oldugunden beri annem ve kardesimle gorusmuyorum vebali varmi diye sordu. Yuzlerine tukurup oyle kesseymis gorusmeyi keske. Izledigimde goz yaslarima hakim olamadim. Bir anne kizi o durumdayken nasil boyle hesaplarin pesine dusebilir. O sabiler annesiz kalacakken dunyalari baslarina yikalacakken anneanneleri olarak bir tekmede o nasil atabildi aklim almiyor. Boyle igrenc mahluklar hic yasamasa bu dunyada keske.

Şu okuduğuma inanamıyorum

Benim baba tarafindan da 4 erkek kardesler bir o kadar kiz kardes var. Erkekler "nasilsa kizlar bugune kadar hasat toplamadi, burada da yasamiyorlar bahceyle ilgilenemezler. Evli kadin her hasat zamani gelemez vs" diye tum tarla mirasini 4e bolmek istemisler. Kizlara da ne vermeyi dusunduler bilemiyorum orasini-gecmis zaman.
Annem engel olmustu olaya. Sonuc olarak kizlara da epey bir yer verildi, her sene birisi gelecek sekilde ayarlandi. Halamlar itiraz etmese , annem babam itiraz etmese , herkes susup otursa yazik, babalarindan birsey kalamayacakti. Simdi de akmasa da damliyor en azindan her birkac senede bir ellerine toplu para geciyor.
Bu islerde biraz ses cikarmak gerekiyor ki ezilmeyesin.

Ote yandan aileni en iyi sen taniyorsun. Annen sizi onemsemiyorsa,baban insandan saymiyorsa, erkek cocuklari en kiymetliyse ses cikarmanin kime ne faydasi var ki?
Ya da adli surece girmenin?
Sen sorun cikartiyorsun diye sağ iken herseylerini ogullarina pay edebilir esit hak alacaginizdan korkup. Ki bunu yapanlar var. Gecen baska konuda anlatmistim bizim komsumuz sirf cocuklarina kalmasin diye ikinci esinin uzerine yapti istanbulun gobeginde bahceli evini. Yaslaninca kadin ilgilenmedi yine cocuklari aldi bakiyor. Evde de hicbir haklari kalmamis- akil sagligi yerindeyken satmis gibi gostermis diye (ya da oyle birseyler)
Sizde de hersey daha kotu olabilir yani..yine de babanızın esref saatinde evlerden birini isteyebilirsiniz. Gerci bilmiyorum Mardin'de 180bin liraya ev alinabilir mi?
Ama vermiyorsa da adamin parasi,adamin tezahürü. Ne kadar sacma da olsa calismis biriktirmis,kazanmis. Parasini istedigi gibi dagitma hakkina sahip akil sagligi yerindeyken
Komşunuz da nasıl böyle birşey yapabildi? Evlatları dururken 2. eşin üstüne evin tapusunu vermesi tuhaf. Gerçi ev ya da mal sahibi olmak için böyle yaşlı adamlarla evlilik yapanları görüyor ve duyuyoruz. Evlatları da hayırlı imiş.

Komşunuz da nasıl böyle birşey yapabildi? Evlatları dururken 2. eşin üstüne evin tapusunu vermesi tuhaf. Gerçi ev ya da mal sahibi olmak için böyle yaşlı adamlarla evlilik yapanları görüyor ve duyuyoruz. Evlatları da hayırlı imiş.
Evlatlari enayi. Anneleri öldükten sonra yuzlerine bile bakmayan adami hala el üstünde tutuyorlar.
Ikinci es de daha gencten bir kadin. Belki de elde etmek için yapti boyle bisey. Kiz cocuklarina deger vermedigi icin "onlara kalmasin" diye dusunmus de olabilir
Sonuc olarak stv sirlar dunyasi gibi oldu.
Adam elden ayaktan düşüp yine kizlarina muhtac kaldi. Ikinci esi evde sefa sürüyor.
Insallah adam vefat ettikten sonra yenisiyle evlenir o evde de adamin kemikleri sizlar. Ne denir ki?

Kendi erkek kardeşim de hayırsız biri. Ne çalışır ne aile saygısı sevgisi vardır. O hali ile evlendi ve çocuğu da oldu. Evleneceği kıza da anlattık bunu. Aman etme eyleme dedik. Hala düzenli çalışmaz. Anneden babadan ablalardan para isteyip duruyor. Karısı da bizden bekliyor. Ne evimize gelmişliği vardır, ne özel günlerde ziyaret ve arama. Bir şeyine koşmaz annem babamın ama sürekli malları erkek çocuklara bölüştürün kıza miras düşmez hem zaten onların ihtiyacı yok deyip duruyor.

Evlatlari enayi. Anneleri öldükten sonra yuzlerine bile bakmayan adami hala el üstünde tutuyorlar.
Ikinci es de daha gencten bir kadin. Belki de elde etmek için yapti boyle bisey. Kiz cocuklarina deger vermedigi icin "onlara kalmasin" diye dusunmus de olabilir
Sonuc olarak stv sirlar dunyasi gibi oldu.
Adam elden ayaktan düşüp yine kizlarina muhtac kaldi. Ikinci esi evde sefa sürüyor.
Insallah adam vefat ettikten sonra yenisiyle evlenir o evde de adamin kemikleri sizlar. Ne denir ki?
2. Eşten ayrılmadı sanırım. Çocuklar babaya bakarken o napıyor? Hala evli iseler evin yarısını talep edebilir adam. Her evladın yapabileceği birşey değil bu.

Sakın gurur yapıp kabul etmeyin bu durumu hiç bir yerede imza atmayın.onların istediğini kabul edersiniz bu değersizliği kabul etmiş sayılırsınız.

2. Eşten ayrılmadı sanırım. Çocuklar babaya bakarken o napıyor? Hala evli iseler evin yarısını talep edebilir adam. Her evladın yapabileceği birşey değil bu.
Evliler ama adam gidici. Akil sagligi cok yerinde degil. Bosanma davasi falan acamaz zaten. Ikinci Kadin da yasiyor kendi kendine..

Insanlarin civisi cikmis. Soz konusu para maddiyat olunca insanlarda ne adalet kaliyor ne vicdan. Islerine nasil gelirse. Bir oglum var kismetse birde kizim olacak. Buyuk konusmak degil ama allah bana bu cani verdigi surece cocuklarim arasinda zerre kadar fark dusurmeyecegim. Esimide uyariyorum simdiden. Fark dusurdugunu sezecek bile olsam cok fena olur diyorum. Ben tek kizim uc erkek kardesim var. Bekarken hic ayrimcilik sezmedim annem babam tarafindan hatta bir cok seyin iyisini benim icin yapmaya calistilar. Ama evlendikten sonra isin rengi oyle bir degistiki. Aklim almiyor gercekten.

Malasef çoğu kadin yaşıyor bu durumu.
Cok üzücü :(

Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.
Cok dogru kardesim sakin imza atayim deme

Back
X