- 4 Temmuz 2008
- 5.767
- 14.793
- 773
İmzalamayın..Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İmzalamayın..Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak
2 kardeşiz ..
abim ve benn..
babamı 4 yasında kaybettim..
Dededen kalma köyde ki ev tarlalar ve ist 3 daire kaldı..
bana ne mi kaldı istdan 1 daire :) o da kız çocugusun yarın öbur gun kocanla sorun olur guvencen olsun gelir oturrsun dediler :) sağolsunlar :))) evde kıyamet vs . koptu.. Abimi aldım karsıma defalarca konustum..
halam butun hakkını abime verdi.. Şuan benm evdeki kiraya konmayı dusunuyor.. Baba parası yiyecekmiş , yiyememiş..
hatam çoookk.. ve evime gelip baksan bi ustume titremeler bi iyi davranmalarçok sevdiklerinden değil sebebini söyleyeyim : Nişanlıyım gideceğim ondan
onlara sorarsan gayet iyi her şey :)
sana tavsiyem : İmzalama , ben yaptım o e*ekliği sen yapma kimse değerini bilmiyor.. İmzalamıyorum de hatta baska da bir şey söyleme .. Bir şey derseler o kadar borcum vardı kimse yardım etmedi.. Eşit paylaştırılacak de ve konuyu kapat.. gerekırse imzalama kanun eşitliyor zaten ..
Bizimde memelerimiz var :)Evet cunku onlarin bi karis fazlaliklari var. O yuzden degerliler.
Tamda bahsettiğim şey bu.3 günlük dünyada yaşıyoruz.Trilyonlar benim olsa ne olmasa ne.Tek üzüntüm gördüğüm muamele.değersizlik hissiyatı.O miras sonradan eşit bölünse ne fark eder anne baba gözü önünde nasıl değersiz olduğunu gördükten sonra :/
Anne babanız elden ayaktan düştüğü zaman kim bakacak onlara?
Ben yazacaktım siz yazmışsınız . Anne baba hakkı ödenmez ama anne baba olana iki dinli gibi erkek evlada farklı kız evlada farklı davranana değil . Herhalde sizin yerinizde ben olsam ben o parayı alırım böyle düşünen zihniyet iki gün sonra daha azını layık görüyor . Alın verilen parayı imzalayın istediklerini iletişimi de kökünden kesin . İlahi adalet birindeki hakkı diğerine bırakmıyor . Binlerce kez bunu yaşamış ve denk gelmiş biri olarak söylüyorum . Allah yarına bırakıyor yanına kimsenin bırakmıyor . Anne babama bende bakmazdım zaten miras malından hak yiyen kardeş anne baba ne evlat ne çocuk hayrı ne de mal mülk hayrı görüyor. Bu zihniyetteki bir kişi de demiyor benim malımı Yicek olan oğlum bunu karısına yedirecek el Kızı yiyecek ha damat yemiş ha gelin kızımı neden böyle bir adaletsizlikle zor duruma bırakayım . Demiyor demiyor . Benim de ananem annemden ve teyzelerden dedemin arabasını kaçırdı küçüğe verdi . Büyük dayıma da yarı yarı hisse etti payını verdi ne anneme ne teyzelerime hak hukuk ne getire . Sonra o arabaya ne oldu dersiniz büyük dayımın oğlu parçaladı ve hurdaya atmak için para ödediler araları da bu araba ile bozuldu . Sevindiğim bir durum değil kesinlikle üzüldk de ailecek ama her zaman ilahi adaletin senden önce onu bulacağını gördüm .Tam tersi kız evlatlara yapılan pozitif ayrımcılık o evladı belki mutsuz bir evliliğe mahkum etmeyebilecekken -öyle yapılsın demiyorum ama erkek evlat kayırmaktan daha mantıklı- çoğunlukla kendilerine bakmayan erkek evladın gelinin kendi kızlarından daha iyi durumda yaşamasına müsaade eden anne babaları hiç anlamadım. Padişah soyundan gelir gibi herkes erkek evlat soyumu devam ettirecek deme peşinde, hayır olay genetiğini devam ettirmekse onu kadın da yapabiliyor ama sen bilmemne bilmemnegilin ne özelliği var ki soyadın devam etsin?
Hayır kavga çıkarsan para yüzünden çirkinleşti olur, öldükten sonra hakkını arasan derdi gücü paraymış babası ölmüş umrunda değil olur. Ben anlıyorum sizi de, sinirden avuçlarım kaşındı konuyu okuyunca...
Bilemiyorum bunu yapan babaya anneye "Elden ayaktan düşersen de sana oğlunla gelinin baksın ben karışmam." demek lazım...
Bence de imzalamayin.Imzalama. Olum hak miras helal demisler. O parayi da vermesin boyle esit davranmayacaksa.
Hiç ımzalama Abılerınde ıs yok.Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.
Benim baba tarafindan da 4 erkek kardesler bir o kadar kiz kardes var. Erkekler "nasilsa kizlar bugune kadar hasat toplamadi, burada da yasamiyorlar bahceyle ilgilenemezler. Evli kadin her hasat zamani gelemez vs" diye tum tarla mirasini 4e bolmek istemisler. Kizlara da ne vermeyi dusunduler bilemiyorum orasini-gecmis zaman.Benim annemin babası da böyle birşey yapmaya çalıştı. Oğullarına sağlığında herşeyi bölüştürmek istedi. 2 oğlu vardı. 1 tanesi kabul etti diğer oğlu biz 2 kardeş değiliz herkesin hakkını eşit vermelisin diyerek reddetti. Kızlar da duruma itiraz etti ve sonuç olarak dedem düşündüğünü gerçekleştirmedi. Erkek kardeşlerinizin tavrı ve sizin kız evlatlar olarak tepki göstermeniz de önemli.
tabi canım maalesef benmde öyle.. 1 ev verdiler susturdular heee hakkımı helal etmedim o ayrı.. şimdide ne uzayıp ne kısalıyolr ve benm zerre umurumda değil düşün abim düşün halam.. Annem allahtan benden yana..Yaziklar olsun bu dusuncedeki insanlara. Benim babamda cok zengin. Fazlasiyla mal varligi var. Arsalar magazalar apartmanlar. Dort bir yandan geliri var. Annem bir kere laf arasinda ilerde bize birsey olursa erkek kardeslerinin eslerinin minnetini cekeceksin demeye getirdi. Deli oldum sinirden. Kim bu firsati veriyor dedim. Siz adaletli davransaniz bir anne baba olarak uzerinize duseni yapsaniz ben neden elalemin minnetini cekmek zorunda kalayim dedim? Igreniyorum bu pis dusuncelerden. Lafa gelincede biz evlat ayirimi yapmiyoruz diyorlar. Kulahimiza anlatsinlar.