Kadın olmak.

2 kardeşiz ..
abim ve benn..
babamı 4 yasında kaybettim..
Dededen kalma köyde ki ev tarlalar ve ist 3 daire kaldı..
bana ne mi kaldı istdan 1 daire :) o da kız çocugusun yarın öbur gun kocanla sorun olur guvencen olsun gelir oturrsun dediler :) sağolsunlar :))) evde kıyamet vs . koptu.. Abimi aldım karsıma defalarca konustum..
halam butun hakkını abime verdi.. Şuan benm evdeki kiraya konmayı dusunuyor.. Baba parası yiyecekmiş , yiyememiş..
hatam çoookk.. ve evime gelip baksan bi ustume titremeler bi iyi davranmalar :KK70: çok sevdiklerinden değil sebebini söyleyeyim : Nişanlıyım gideceğim ondan :KK70: onlara sorarsan gayet iyi her şey :)
sana tavsiyem : İmzalama , ben yaptım o e*ekliği sen yapma kimse değerini bilmiyor.. İmzalamıyorum de hatta baska da bir şey söyleme .. Bir şey derseler o kadar borcum vardı kimse yardım etmedi.. Eşit paylaştırılacak de ve konuyu kapat.. gerekırse imzalama kanun eşitliyor zaten ..

heee Bende allaha havale ettim... Kim hakkımı yediyse çıksın dedim . . yalan yok .. şimdi aldıkları paraların bi bereketi yok.. oldukları yerde sayıyorlr .. abim 1 kere banyoda dustu .. gecen annemden öğrendim arabası ile kaza yapmış arabada hasar olusmus maddi kaybı varmış..
heee bunlar marifetmiş gibi anlatmıyorum.. Demem şu ki Allah bırakmıyor.. ve hala diyorum .. Kim hakkımı yediyse çıksın..
Ben Ailemden soğudum.. Sadece evlenene kdr görevimi yerine getiriyorum hepsi bu. . Evlendıkten snra da görevimi yerine geitreceğim baska da bir şey yok. .

Benim kaynanaya da hak ettiğini vermediler ki birde yıllarca annesine ve babasına baktığı halde mal varlığın erkek kardeşleri aldı köyde bir süre tarlaları üzüm bahçelerini bir de babadan kalma şehirin göbeğinde 2 katlı ev ona paylaştırmadılar tamamem kızdırmamak için köyün ilersinde bir tepede annesinden kalma zeytin bahçesi ve bir küçük miktar susturma ve hak aramama parası vermişler, tabi kaynana halen hakkını alamadığı için onlara beddua okuyor ki kardeşlerinin durumu huzur açısından pek iyi değil evlatlarından çekiyorlar, neden hakkını almadın mahkemeye gitmedin deyince o zaman onların yüzüne bakmamam gerekirdi diyor bunuda ben yapamazdım diyor

O miras sonradan eşit bölünse ne fark eder anne baba gözü önünde nasıl değersiz olduğunu gördükten sonra :/

Anne babanız elden ayaktan düştüğü zaman kim bakacak onlara?
Tamda bahsettiğim şey bu.3 günlük dünyada yaşıyoruz.Trilyonlar benim olsa ne olmasa ne.Tek üzüntüm gördüğüm muamele.değersizlik hissiyatı.

Yaziklar olsun bu dusuncedeki insanlara. Benim babamda cok zengin. Fazlasiyla mal varligi var. Arsalar magazalar apartmanlar. Dort bir yandan geliri var. Annem bir kere laf arasinda ilerde bize birsey olursa erkek kardeslerinin eslerinin minnetini cekeceksin demeye getirdi. Deli oldum sinirden. Kim bu firsati veriyor dedim. Siz adaletli davransaniz bir anne baba olarak uzerinize duseni yapsaniz ben neden elalemin minnetini cekmek zorunda kalayim dedim? Igreniyorum bu pis dusuncelerden. Lafa gelincede biz evlat ayirimi yapmiyoruz diyorlar. Kulahimiza anlatsinlar.

imzalamayın derim ama bu seferde malı mülkü satıp paraya çevirip bu şekilde elden erkeklere dağıtabilir.bunu yapacak biriyse 180bini alın.

Tam tersi kız evlatlara yapılan pozitif ayrımcılık o evladı belki mutsuz bir evliliğe mahkum etmeyebilecekken -öyle yapılsın demiyorum ama erkek evlat kayırmaktan daha mantıklı- çoğunlukla kendilerine bakmayan erkek evladın gelinin kendi kızlarından daha iyi durumda yaşamasına müsaade eden anne babaları hiç anlamadım. Padişah soyundan gelir gibi herkes erkek evlat soyumu devam ettirecek deme peşinde, hayır olay genetiğini devam ettirmekse onu kadın da yapabiliyor ama sen bilmemne bilmemnegilin ne özelliği var ki soyadın devam etsin?

Hayır kavga çıkarsan para yüzünden çirkinleşti olur, öldükten sonra hakkını arasan derdi gücü paraymış babası ölmüş umrunda değil olur. Ben anlıyorum sizi de, sinirden avuçlarım kaşındı konuyu okuyunca...

Bilemiyorum bunu yapan babaya anneye "Elden ayaktan düşersen de sana oğlunla gelinin baksın ben karışmam." demek lazım...

Tam tersi kız evlatlara yapılan pozitif ayrımcılık o evladı belki mutsuz bir evliliğe mahkum etmeyebilecekken -öyle yapılsın demiyorum ama erkek evlat kayırmaktan daha mantıklı- çoğunlukla kendilerine bakmayan erkek evladın gelinin kendi kızlarından daha iyi durumda yaşamasına müsaade eden anne babaları hiç anlamadım. Padişah soyundan gelir gibi herkes erkek evlat soyumu devam ettirecek deme peşinde, hayır olay genetiğini devam ettirmekse onu kadın da yapabiliyor ama sen bilmemne bilmemnegilin ne özelliği var ki soyadın devam etsin?

Hayır kavga çıkarsan para yüzünden çirkinleşti olur, öldükten sonra hakkını arasan derdi gücü paraymış babası ölmüş umrunda değil olur. Ben anlıyorum sizi de, sinirden avuçlarım kaşındı konuyu okuyunca...

Bilemiyorum bunu yapan babaya anneye "Elden ayaktan düşersen de sana oğlunla gelinin baksın ben karışmam." demek lazım...
Ben yazacaktım siz yazmışsınız . Anne baba hakkı ödenmez ama anne baba olana iki dinli gibi erkek evlada farklı kız evlada farklı davranana değil . Herhalde sizin yerinizde ben olsam ben o parayı alırım böyle düşünen zihniyet iki gün sonra daha azını layık görüyor . Alın verilen parayı imzalayın istediklerini iletişimi de kökünden kesin . İlahi adalet birindeki hakkı diğerine bırakmıyor . Binlerce kez bunu yaşamış ve denk gelmiş biri olarak söylüyorum . Allah yarına bırakıyor yanına kimsenin bırakmıyor . Anne babama bende bakmazdım zaten miras malından hak yiyen kardeş anne baba ne evlat ne çocuk hayrı ne de mal mülk hayrı görüyor. Bu zihniyetteki bir kişi de demiyor benim malımı Yicek olan oğlum bunu karısına yedirecek el Kızı yiyecek ha damat yemiş ha gelin kızımı neden böyle bir adaletsizlikle zor duruma bırakayım . Demiyor demiyor . Benim de ananem annemden ve teyzelerden dedemin arabasını kaçırdı küçüğe verdi . Büyük dayıma da yarı yarı hisse etti payını verdi ne anneme ne teyzelerime hak hukuk ne getire . Sonra o arabaya ne oldu dersiniz büyük dayımın oğlu parçaladı ve hurdaya atmak için para ödediler araları da bu araba ile bozuldu . Sevindiğim bir durum değil kesinlikle üzüldk de ailecek ama her zaman ilahi adaletin senden önce onu bulacağını gördüm .

Benim babam 15 yaşındayken erkek kardeşime ev almıştı evet ev 😂😂😂😂
Üniversitede de araba aldı. Başlarda kırgındim galiba biraz ama şu an pek umrumda değil.

Babasının aylık 30 bine yakın geliri olan bir arkadaşıma babası yatak odası dahi almadı. Bir kına gecesi yaptı. Birde bilezik aldı. Bulunduğumuz yerin en zengin insanı.

Ananem arsalarina apartman yapılması karşılığında aldığı 5 daireyi direk dayilarimin üstüne yaptirtti kızlar pay almasin diye.

Yani yanlız değilsiniz sadece sizin babanız böyle değil. Milyonlarca kadının kaderi bu. Bosverin derim ne yapacağız vermek istemiyorlarsa zorla mı alalim ailemizden

Ben çok inanmadım konuya. Öncelikle neden yaşarken dağıtsın mal varlığını bunun daha yaşlılığı var bakacaklarının garantisi var mı mantığı yok yani.Kaldı ki artık evlatlıktan reddetme bile yok o durumda dahi mirastan men olmuyor noterde gidip bir imzayla feragat edilemiyor mirastan. Haa babanız kimseye vermez vakıfa falan bağışlar o ayrı ama medeni.hukukta kız erkek eşit hakka sahip dava konusudur.

Babamın 2 apartmanı dükkanları arsaları 2 de yazlığı var.Oturduğu ev hariç tüm mal varlığını evlatlarına paylaştıracakmış.2 kız kardeşiz bizlere nakit olarak 180 bin tl verecekmiş.Geriye kalan herşeyi 3 oğluna verecek.Mevzum para değil.Çok üzgünüm bu kadar değersiz olmak çok acı.Sanırım noterdende miras hakkından feragat ediyorum şeklinde kağıt imzalatacak.Kız çocukları neden bu kadar değersiz.Erkek kardeşlerim ömürleri boyunca bir zorluk çekmediler ve ben borç içinde yüzüyorum.Sahip olduğum herşeye tırnaklarımla kazıya kazıya ulaştım.Çok üzgünüm söyleyecek birşey bulamıyorum.
Hiç ımzalama Abılerınde ıs yok.

Her zaman diyorum Rabbim yiyebolecegim mali nasip etsin bana, çevremde gördüğüm kadarıyla erkek evlatlara adanan mallarin hiçbir zaman hayrini gormuyorlar ne yazikki niye😒çünkü içinde kızlarının ahi var😧

Feragatnameyi imzalamayın şakın şuan baban herşeyi erkeklerin üzerine yapsa bile allah geçinden versin devlet mirası eşit olarak bölüyor ama o belgeyi imzalar iseniz hiç birşey alamaz sınız

Benim annemin babası da böyle birşey yapmaya çalıştı. Oğullarına sağlığında herşeyi bölüştürmek istedi. 2 oğlu vardı. 1 tanesi kabul etti diğer oğlu biz 2 kardeş değiliz herkesin hakkını eşit vermelisin diyerek reddetti. Kızlar da duruma itiraz etti ve sonuç olarak dedem düşündüğünü gerçekleştirmedi. Erkek kardeşlerinizin tavrı ve sizin kız evlatlar olarak tepki göstermeniz de önemli.
Benim baba tarafindan da 4 erkek kardesler bir o kadar kiz kardes var. Erkekler "nasilsa kizlar bugune kadar hasat toplamadi, burada da yasamiyorlar bahceyle ilgilenemezler. Evli kadin her hasat zamani gelemez vs" diye tum tarla mirasini 4e bolmek istemisler. Kizlara da ne vermeyi dusunduler bilemiyorum orasini-gecmis zaman.
Annem engel olmustu olaya. Sonuc olarak kizlara da epey bir yer verildi, her sene birisi gelecek sekilde ayarlandi. Halamlar itiraz etmese , annem babam itiraz etmese , herkes susup otursa yazik, babalarindan birsey kalamayacakti. Simdi de akmasa da damliyor en azindan her birkac senede bir ellerine toplu para geciyor.
Bu islerde biraz ses cikarmak gerekiyor ki ezilmeyesin.

Ote yandan aileni en iyi sen taniyorsun. Annen sizi onemsemiyorsa,baban insandan saymiyorsa, erkek cocuklari en kiymetliyse ses cikarmanin kime ne faydasi var ki?
Ya da adli surece girmenin?
Sen sorun cikartiyorsun diye sağ iken herseylerini ogullarina pay edebilir esit hak alacaginizdan korkup. Ki bunu yapanlar var. Gecen baska konuda anlatmistim bizim komsumuz sirf cocuklarina kalmasin diye ikinci esinin uzerine yapti istanbulun gobeginde bahceli evini. Yaslaninca kadin ilgilenmedi yine cocuklari aldi bakiyor. Evde de hicbir haklari kalmamis- akil sagligi yerindeyken satmis gibi gostermis diye (ya da oyle birseyler)
Sizde de hersey daha kotu olabilir yani..yine de babanızın esref saatinde evlerden birini isteyebilirsiniz. Gerci bilmiyorum Mardin'de 180bin liraya ev alinabilir mi?
Ama vermiyorsa da adamin parasi,adamin tezahürü. Ne kadar sacma da olsa calismis biriktirmis,kazanmis. Parasini istedigi gibi dagitma hakkina sahip akil sagligi yerindeyken

Bir gun bir iftar programinda izlemistim. Bir kadin cikti aglaya aglaya anlatti. Ablam kanser hastasiydi son asamasina geldiginde annem butun mal varligini erkek kardesimin uzerine tapu etti dedi. Ablamin cocuklari mirasta hak idda etmesin diye. Cocuklarda kucuk. Ablam hastanede olumu beklerken benden sonra cocuklarim ne olacak diye kahrolurken onlar tapu tapu geziyorlardi dedi. Son gunlerinde birde bu darbenin acisini yasadi dedi. Ablam oldugunden beri annem ve kardesimle gorusmuyorum vebali varmi diye sordu. Yuzlerine tukurup oyle kesseymis gorusmeyi keske. Izledigimde goz yaslarima hakim olamadim. Bir anne kizi o durumdayken nasil boyle hesaplarin pesine dusebilir. O sabiler annesiz kalacakken dunyalari baslarina yikalacakken anneanneleri olarak bir tekmede o nasil atabildi aklim almiyor. Boyle igrenc mahluklar hic yasamasa bu dunyada keske.

Babam sağlığında miras hakkında hiç konuşmadı, kimseyi konuşturmadı, vasiyetname de yazdırmamıştı...
Şimdi annem kontrolu ele almış oğullarım da oğullarım diyor, para dağıtıyor, miras islam hukukuna göre bölünecek, siz 1 pay alacaksınız diye diretiyor. Babam kızlarına, özellikle de bana düşkündü, fakat annem ciddi derecede erkek çocuk hastası. Eminim babam şu yaşatılanlara razı olmazdı.
Ben bekarım bu arada.
Babamın senelerce alnının teriyle kazandığı malını gelinlerin yiyecek olması ağrıma gidiyor. Üstelik babama yılladır bakan da bendim...
En kötüsü de erkek kardeşim beni daha babamızı kaybedeli 1.5 ay olmuşken, “eğer eşit bölünürse hakkımı helal etmem” diye tehdit etmişti.
Bazen boşver diyorum onlara da yar olmayacak, sen yoluna bak diye, ama adaletsizlik, haksızlık, evlat ayrımcılığı, üstüne de yapılan çirkin tehditler beni resmen kaşıyor.
Hakkımdan vazgeçmeyeceğim ben. Bir düzen kuracağım, çünkü artık bu hayatta yalnızım ve kalanı babam için bağışlayacağım.

Hakkınızdan feragat etmeyin.

Yaziklar olsun bu dusuncedeki insanlara. Benim babamda cok zengin. Fazlasiyla mal varligi var. Arsalar magazalar apartmanlar. Dort bir yandan geliri var. Annem bir kere laf arasinda ilerde bize birsey olursa erkek kardeslerinin eslerinin minnetini cekeceksin demeye getirdi. Deli oldum sinirden. Kim bu firsati veriyor dedim. Siz adaletli davransaniz bir anne baba olarak uzerinize duseni yapsaniz ben neden elalemin minnetini cekmek zorunda kalayim dedim? Igreniyorum bu pis dusuncelerden. Lafa gelincede biz evlat ayirimi yapmiyoruz diyorlar. Kulahimiza anlatsinlar.
tabi canım maalesef benmde öyle.. 1 ev verdiler susturdular heee hakkımı helal etmedim o ayrı.. şimdide ne uzayıp ne kısalıyolr ve benm zerre umurumda değil düşün abim düşün halam.. Annem allahtan benden yana..

Back
X