Kadın olmak.

Evet zaten birşey yapmak istemiyorum.Sadece değersizliğim gücüme gidiyor.Toplumsal değersizlik.Kadına karşı olan tutum gücüme gidiyor.
Diğer kız kardeşlerinizle bir olun ve bu saçma karara karşı koyun. Sonradan çok pişman olursunuz. Ezik hissetmenin zamanı değil birşeyler yapma zamanı. Sonradan mahkemeyle de alırsınız buna hakkınız var ama bu ülkede mahkemeler yıllar sürer. Şimdi sonuna kadar savaşın

Hangimizin gitmiyor ki? Benim Babam çok zengin değil fakat gecen yıl köyden bir daire satın aldı bunu da abimin üzerine yapmış. Baba yapma abimin başına birşey gelse elin kızına kalacak direk dediğim halde yapmış. Şimdi inkar ediyor yapmadım kendi üzerimde diyor ama ortada ne tapu var ne birşey. Köyden duyduğumuza göre abimin üzerine yapmış.
O kadar zoruma gitti ki geçen sene o kadar ağladım ki bu degersizlik duygusu yüzünden ev için falan değil..
Arabamız vardı sattı parasını abime verdi borçlarını ödedi abim.
Düğününü 4 4 lük yaptılar eşyasının aldılar. Tabi almaları gerekiyordu.
Su an abime ssorsan Babam bana birşey yapmadı der oyle de nankördür hep karısının ailesini el üstünde tutar babamı falan sayip sevdiği de yok öyle .
Çok kırıldim babama şimdi tek isteğim kendi ayaklarım üzerinde durup kimseye muhtaç olamamak kimseden bir beklentim yok.
Toplum düzeni böyle kafalar malesef değişmiyor ne kadar gelissekde. Özümüzde var ataerkillik.
Mesela annanem köyde tarlalari bağı bahçeyi herşeyi oğluna yani dayima vermek istiyor 3 kızı var umrunda değil el olarak görüyor annemleri. Dayiminda 2 kızı var ikiside evli hemde yabancılarla başka şehirden insanlarla. Dayimdan kime kalacak tarlalar kuzenlerime yani dayımın kızlarına e e o zamanda ele gitmiş olmayacak mi bunu düşünemiyor öz kızlarına el muamelesi yapiyor torunlarını kızlarından çok seviyor sırf oğlunun çocukları diye. Öyle bir beyin bunlarda ki.
Bence parayı al sen imzalanacak şeyi güzelce oku sanırım o imza parayı aldığına dair birşey. Babanız vefat edince dava açıp hakkınızı ararsınız.

Kuranda böyle bir şey var evet ama İslama göre ailedeki erkekler o aileye dahil olan tüm kadınları bakmakla yükümlü oldukları için hüküm budur. İslamda kadının parası kendine aittir erkeğin parası tüm aileye. Kuran erkek kayıran bir kitap değildir, aksine erkeğe her zaman daha ağır yük verilmiştir. Erkeğe 2 derken altını doldurun, Kuran’ı adaletsizliğe alet etmeyin
Günümüz dünyasında erkekler ailelerine dahil olan tüm kadınlara bakmadıkları için kadın eşit miras hukukundan faydalanmak zorundadır
Ne güzel açıklamışsınız ❤️ Okuyup anlamadan, öğrenmeden hemen erkekler kayırılıyor muhabbeti yapılması ne üzücü...

Valla dava mava anlamam ben, evli de drğilim çoluğum çocuğum yok o yüzden sizin kafanızda düşünemem ama allah korusun sizin durumunuzda olsam ne kadar zorda olursam olayım bir kuruşunu dahi istemem allaha havale ederdim. Siz ihtiyacım var diyosunuz ama bu durumda ya kabul edeceksiniz verilen parayı ya da kabul etmeyip ailenize karşı çıkacaksınız. hoş siz ne kadar hakkımı arıyorum da deseniz aileniz tarafından paragöz yaftasını yiyeceksiniz bi kere. Ne yapmak istediğinize karar verip gereken şeyleri en iyi avukata danışarak öğrenebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun ben sinirimden yüzlerine bile bakamazdım.

Evet evet tamda bu dediğiniz.Cesaretim yok,gücüm yok.İnsanların dünya malı karşısındaki acizliğine şaşıyorum.Evlat ayrımını anlamaya çalışıyorum.İnsanların paraya verdiği gereksiz değere şaşıyorum.Sadece çok üzgünüm.
Durumunuza o kadar üzüldüm ki... evlat ayrımı hele hele kız çocuk ayrımı yapılması ne korkunç...geçen aylarda kayınvalidem ameliyata girerken sahibi olduğu malların ablamlara verilmesini vasiyet etmiş, kızların ellerinde meslekleri yok ileride başlarına bişey gelirse kimseye muhtaç olmasınlar diye...keşke insanlar bu şekilde düşünse... evlat ayıranların kalbine Allah merhamet nasip etsin... inşallah gönlünüzce olur her şey ❤️

Ne güzel açıklamışsınız ❤ Okuyup anlamadan, öğrenmeden hemen erkekler kayırılıyor muhabbeti yapılması ne üzücü...

Okumak lazım
Allah önünde kulları eşittir, kadını erkeği kayırmaz yaradan, iki cinsi farklı yaratmıştır ve farklı görevler yüklemiştir. Erkeğin fiziksel olarak güçlü yaratılmasının sorumlulukları cidden çok çok ağır. Erkek egemen toplumlar dini kendilerine göre yorumladılar diye orda böyle yazıyor demek haksızlık. Bunu çarpıtan, içeriği işine geldiği gibi yorumlayan toplumların hali malum, Allah CC nin bu kadar hilkat garibesi gibi yaşamamızı istediğine inanmak mümkün değil benim açımdan.
Bu işine geldiği gibi yorumlamanın, çarpıtmanın içinden çıkılamadığı için ulu önder Atatürk laiklik demiş ve kadını yeniden toplumda hak ettiği eşit yere koymuştur. Yani müslüman toplumlar kendi kendilerini mahvettikleri için ben suçu Kurana atamıyorum, aslını okudum ve öğrendim çünkü.

Babaniz yasadigi surece feragatname imzalayamiyorsunuz öldukten sonra uzerine olan seyler cikarip ondan sonra oluyor. Ben notere gittigimde ölüm belgesi yoksa bisey yapamazsiniz demisti. Mahkeme karari lazimmis onun icinde herkesin ayni anda o mahkemede olmasi lazin falan. Ayrica erkek kardesleriniziz uzerine mal yaparsa olumden sonra dava acio hak talep edebiliyorsunuz

Babanız dindar biri mi

Babaniz yasadigi surece feragatname imzalayamiyorsunuz öldukten sonra uzerine olan seyler cikarip ondan sonra oluyor. Ben notere gittigimde ölüm belgesi yoksa bisey yapamazsiniz demisti. Mahkeme karari lazimmis onun icinde herkesin ayni anda o mahkemede olmasi lazin falan. Ayrica erkek kardesleriniziz uzerine mal yaparsa olumden sonra dava acio hak talep edebiliyorsunuz
Bunu bilmiyordum teşekkür ederim

Okumak lazım
Allah önünde kulları eşittir, kadını erkeği kayırmaz yaradan, iki cinsi farklı yaratmıştır ve farklı görevler yüklemiştir. Erkeğin fiziksel olarak güçlü yaratılmasının sorumlulukları cidden çok çok ağır. Erkek egemen toplumlar dini kendilerine göre yorumladılar diye orda böyle yazıyor demek haksızlık. Bunu çarpıtan, içeriği işine geldiği gibi yorumlayan toplumların hali malum, Allah CC nin bu kadar hilkat garibesi gibi yaşamamızı istediğine inanmak mümkün değil benim açımdan.
Bu işine geldiği gibi yorumlamanın, çarpıtmanın içinden çıkılamadığı için ulu önder Atatürk laiklik demiş ve kadını yeniden toplumda hak ettiği eşit yere koymuştur. Yani müslüman toplumlar kendi kendilerini mahvettikleri için ben suçu Kurana atamıyorum, aslını okudum ve öğrendim çünkü.
Atatürk ü sevmenin ya da laik liğin aslında din düşmanlığı olmadığı ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Elinize yüreğinize sağlık.

O miras sonradan eşit bölünse ne fark eder anne baba gözü önünde nasıl değersiz olduğunu gördükten sonra :/

Anne babanız elden ayaktan düştüğü zaman kim bakacak onlara?

Bende şunu anlamıyorum sonradan gelen el kızı mirastan bir güzel hak alacak ama evin asıl kızı azla yetinmeye çalışacak 🙄

Bir kere baştan hata yapılıyor anne baba sağken malını kimseye vermemeli öldükten sonra zaten kimse bir şey yapamaz herkes hakkı olanı alır.

Senin yerinde olsam asla onun verdiği kuruşu kabul etmez bu saatten sonra da yüzlerine bakmaz silerdim onları. Allah gecinden versin öldüklerinde de söke söke alırdım hakkım olanı. Ben bu kadar değersiz bir evlatsam o zaman görüşmesinler. Gerçi bizim ailemiz de öyle. atılmıyor satılmıyor allahtan bizde bölüşülecek bi mal yok .

İmzalamasam ne olacakki.Hakkımı yasal yollarla isteyecek bir insan değilim.Allaha havale ederim sadece.

Neden?
Hukuk devletinde yaşıyoruz farkında mısınız?

Siz isteyerek feragât ederken burada konu açmanız saçma. Çünkü herkes hakkını savun der.
Zira dinimizde hakkınızı savunmayı emreder..

Merhabalar üzülmeyin bunları açık bir şekilde ailenizle konuşun.çözüm olmaz ise dert etmeyin herkesin hakkını alacağı ebedi dünya var.

2 kardeşiz ..
abim ve benn..
babamı 4 yasında kaybettim..
Dededen kalma köyde ki ev tarlalar ve ist 3 daire kaldı..
bana ne mi kaldı istdan 1 daire :) o da kız çocugusun yarın öbur gun kocanla sorun olur guvencen olsun gelir oturrsun dediler :) sağolsunlar :))) evde kıyamet vs . koptu.. Abimi aldım karsıma defalarca konustum..
halam butun hakkını abime verdi.. Şuan benm evdeki kiraya konmayı dusunuyor.. Baba parası yiyecekmiş , yiyememiş..
hatam çoookk.. ve evime gelip baksan bi ustume titremeler bi iyi davranmalar :D çok sevdiklerinden değil sebebini söyleyeyim : Nişanlıyım gideceğim ondan :D onlara sorarsan gayet iyi her şey :)
sana tavsiyem : İmzalama , ben yaptım o e*ekliği sen yapma kimse değerini bilmiyor.. İmzalamıyorum de hatta baska da bir şey söyleme .. Bir şey derseler o kadar borcum vardı kimse yardım etmedi.. Eşit paylaştırılacak de ve konuyu kapat.. gerekırse imzalama kanun eşitliyor zaten ..

Back
X