• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadin siginma evi hakkinda Bilginize ihtiyacim var.

Ben bu yoruma katılıyorum

Konu sahibesi zaten adam eve gelmiyor yazmışsınız

Bir iş bulun birikim yapın üstünüzde çatı varken

Sonra siz adamı evden atın siz kiralık evle vs uğraşmayın
Couklarim 2bucuk yasinda ve birakacak kimsem yok.kadin siginma evinde cocuklar ocin anaokulu imkani varmis.ayrica esim burda calismama da izin vermiyo

Arkadaslar merhaba.ben 4 yillik evliyim ve 2bucuk yasinda ikizlerim var.esimle bi turlu anlasamaiyoruz.aslinda ozunde iyi biri.ama surekli tartisiyoruz.oda bende pisman oluyoruz ama bu durum hic bitmiyo.o kadaryoruldumki.artik icimden hicbisey yapmak gelmiyo.bosanmak geciyo aklimdan.karar veremiyorum cocuklara kiyamiyorum.ama bizi o kadar cok ihmal ediyoki.cocuklar evde baba diye sayikliyo surekli.icim yaniyo.ama o yine saat en erken gece iki de geliyo.olurda bosanmaya karar verirsem kadin siginma evine gitmek zorunda kalaccam.cunku ailem cocuklara bakarmi emin olamiyorim.bende calismiyorum toparlanana kadar orda kalmam gerekecek.aranuzda kadin siginma evjnde kalan var mi nasil biyer.ozellikle kucik cocuklar icin nasil bi yer
Psikolojik veya fiziksel siddet var mi belgeleyebilir misiniz? Eger aileniz varsa siginma evi icin kabul edilmeme ihtimaliniz var cunku onceligi siddet magdurlari ve kimsesizlere veriyorlar. Mesleginiz var mi? Siginma evine kabul edilirseniz calismaniz ve cocuklarinizi oraya bagli krese gondermek zorunda kalacaksiniz. Yogunluga bagli olarak 6 aya kadar siginma evinde kalma ihtimaliniz var.

Bak simdi madem siddet yok esinle cok muhatap olmadan cokta onu duymadan kendi evinde kalmaya devam et.siginma evleri kalabalik tanimadigin insanlar cocuklar rahat edemez kendi evin gibi olmaz

• Beğen
Reactions: s u
Psikolojik veya fiziksel siddet var mi belgeleyebilir misiniz? Eger aileniz varsa siginma evi icin kabul edilmeme ihtimaliniz var cunku onceligi siddet magdurlari ve kimsesizlere veriyorlar. Mesleginiz var mi? Siginma evine kabul edilirseniz calismaniz ve cocuklarinizi oraya bagli krese gondermek zorunda kalacaksiniz. Yogunluga bagli olarak 6 aya kadar siginma evinde kalma ihtimaliniz var.
Fiziksel siddet yok.bastada soyledim.psikolojik siddet mesajlasmalarimizla ispatlanabiliyorsa ispatlanabilir.cocuklarimdan ayrilamam ve ailemin cocuklarimi kabul etmeyecegini biliyorum.bu yuzden aileme gitmeyi dusunmuyorum

Bak simdi madem siddet yok esinle cok muhatap olmadan cokta onu duymadan kendi evinde kalmaya devam et.siginma evleri kalabalik tanimadigin insanlar cocuklar rahat edemez kendi evin gibi olmaz
Bende oyle diyorum kendime takmicam o yokmus gibi yapacam ama olmuyo.onu seviyorum hemde cok.ama onun bana sevgisinden emin olamiyorum.icim o kadar yaniyoki.uyusam agliyorum uyansam agliyorum bi turlu teselli edemiyorum kendimi.aileme anlatamiyorum cunku beni babaevine alirlar ama cocuklarimi onda birakirlar

En azından bu adamdan boşanamam gidecek yerim yok deyip pasif hareket etmiyorsunuz.
Eşinizi en iyi siz tanırsınız ileride şiddet olur diyorsanız boşanmanız en dogrusu.
Allah yardımcınız olsun.

En azından bu adamdan boşanamam gidecek yerim yok deyip pasif hareket etmiyorsunuz.
Eşinizi en iyi siz tanırsınız ileride şiddet olur diyorsanız boşanmanız en dogrusu.
Allah yardımcınız olsun.
Allah razi olsun.cok dusundum ama 4 yildir evliyolim surekli ayni sorunlari yasiyoruz.dayanamiyorum ki artik.cocuklarima bakabilmem icin toparlanmam lazim ve bu evliyken olmuyo

Fiziksel siddet yok.bastada soyledim.psikolojik siddet mesajlasmalarimizla ispatlanabiliyorsa ispatlanabilir.cocuklarimdan ayrilamam ve ailemin cocuklarimi kabul etmeyecegini biliyorum.bu yuzden aileme gitmeyi dusunmuyorum
Calismaniz gerekecek yapabilir misiniz peki? Cocuklarinizin yaslari kucuk,hicbir mahkeme onlarin velayetini babaya vermez, esiniz icin bosanma davasi acarsaniz siginma evine o belgeyle kabul edilme olasiliginiz var. Eger kesin degilse karariniz hic o topa girmeyin derim. Cunku cogu siginma evinde asiri bir yogunluk var ve yer bulmak cidden zor. Uc gun sonra evine kocasina donecek insanlar icin gercekten ihtiyaci olanlar geri cevriliyor maalesef. Tavsiyem bosanma davanizi acin, bulundugunuz sehrin belediyesine mutlaka basvurun ve durumunuzu anlatan bir dilekce yazin. Ayrica asagidaki kurumlari da mutlaka arastirin
  • Türk Kadınlar Birliği
  • Türk Anneler Derneği
  • Çağdaş Eğitim Vakfı
  • AÇEV
  • Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
  • Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı
  • Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı

Niye gec geliyor cocuklari ile arasi nasil seviyormu onlari size ne yapiyor mesela bu kadar uzuluyorsunuz aldattimi ne
Arkadaşlarıyla takiliyo diyo ama artik inanmiyorum.bi insan 2bucuga kadar arkadasiyla takilir mi.ve her gece.cocuklarim sabah aksam babasini sayikliyo.geliyo 5 dakka seviyo bicibici falan diyo sonra uyuyo.cocuklar uyanik oldugunda ve o uyuyooldugunda yanima yaklasmasinlar falan diyo.ama cocuklar ozledigi icin rahat birakmiyolar.sirf bu yuzden bile hergun kavga var

Kadın Sığınma Evine Müracaat İçin Gerekli Belgeler

*Dilekçe

*Nüfus Cüzdanı,Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

* Kadının bulaşıcı ve sürekli tıbbi bakım isteyen bir hastalığı bulunmadığı,ruh sağlığının yerinde olduğu,alkolik ve uyuşturucu madde bağımlısı olmadığına dair sağlık raporu

*Kadın,çocuklarıyla müracaatta bulunduysa çocukların nüfus cüzdanı

*Kadın evliyse evlenme cüzdanı, boşandıysa boşanma belgeleri

* Kadın herhangi bir şiddete maruz kaldıysa polis tutanağı

Belirtilen kötü koşullara maruz kalmış kadınlar, varsa çocuklarıyla birlikte, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne şahsen müracat edebilmektedir.

Calismaniz gerekecek yapabilir misiniz peki? Cocuklarinizin yaslari kucuk,hicbir mahkeme onlarin velayetini babaya vermez, esiniz icin bosanma davasi acarsaniz siginma evine o belgeyle kabul edilme olasiliginiz var. Eger kesin degilse karariniz hic o topa girmeyin derim. Cunku cogu siginma evinde asiri bir yogunluk var ve yer bulmak cidden zor. Uc gun sonra evine kocasina donecek insanlar icin gercekten ihtiyaci olanlar geri cevriliyor maalesef. Tavsiyem bosanma davanizi acin, bulundugunuz sehrin belediyesine mutlaka basvurun ve durumunuzu anlatan bir dilekce yazin. Ayrica asagidaki kurumlari da mutlaka arastirin
  • Türk Kadınlar Birliği
  • Türk Anneler Derneği
  • Çağdaş Eğitim Vakfı
  • AÇEV
  • Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği
  • Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı
  • Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı
Burda morcati var ve yogunluk yok.belediyeden hic bilgim yok.gidersem zaten kesin bi kararla giderim.ama once oranin cocuklarim icon nasil bi yer oldugundan emin olmam gerekiyo

Ailenizin yanına gidin. Eşiniz anlattığınız gibi ihmalkar biriyse çocukların velayetini isteyeceğini düşünmüyorum

Evim kira.bakmaz bize.biraz toparlanip daha uygun bi eve gecerim diyorum
Yaşın çok küçük o yüzden duygusal davraniyorsun.
Hayat o kadar kolay değil.Adımlarını yanlış atarsan çıkmaz sokaklara sürüklenirsin.
Ben çok mutsuzum sen yokken hep ağliyorum de. Duygularini paylaş.Madem özünde iyi biriymiş belki seni üzmemek için değişebilir.Umarım...
Allah seni doğru yoldan ayirmasin.

• Beğen
Reactions: s u
Burda morcati var ve yogunluk yok.belediyeden hic bilgim yok.gidersem zaten kesin bi kararla giderim.ama once oranin cocuklarim icon nasil bi yer oldugundan emin olmam gerekiyo
Cocuklariniz krese gider siz calisirsiniz. Mesleginiz yoksa meslek edindirme kurslarina yollanirsiniz ve hayatinizi idame ettirmek icin cabalarsiniz. Tum siginma evlerinde durum bu sekildedir.

Back
X