Ayi dedigim kocam oluyor
Ayi gibi bi insan degildir gerci ama
atasozu iste.
Basladigindan beri ite kaka yuruyen 7 yillik bi evliligim var.
Az duzelir gibi oldugu zamanlarda 2 cocuk yaptim.
Itiraf etmek gerekirse, bi daha koca kahri cekemem bosansam da cocuklarim olsun diye dusundum.
Pisman olmamakla beraber simdi beni bu evlilige mahkum eden cocuklarim.
Maddi manevi onlara yetebilecek olsam gozumu kirpmam ilk kavgada solugu mahkemede alirim. Ama simdi kavga sirasinda bile biraz buyusunler bosanacagim o zaman rahatlarsindan oteye gitmiyor tehditlerim bile.
Gurbetteyim, calismiyorum cunku 2 cocugun kres masrafi maasimi gecer. .buranin vatandasi olmadigim icin sosyal haklardan yararlanamiyorum.
Bosanma durumunda iki secenegim olur. Nafakayla gecinmek
Turkiye'ye kesin donus.
Ilk secenek bana gore degil.
Turkiye'ye donme durumunda ise cocuklar devreye giriyor.
1) oglum ozel ihtiyacli bir cocuk, turkiyede egitimi nasil olacak?
2) babalari yurtdisindayken nasil onu gorecekler
3)2 cocukla gecinebilecek miyim? Ozel egitim masraflari da goz onunde bulundurularak.
Esim...
Fiziksek siddet, aleni hakaret, aldatma, asagilama, maddi sorunlar, cinsel sorunlar bu gibi dertlerim yok.
Ama psikolojik siddetin dik alasini yasiyorum.
Cok elestirel ama asla elestri kabul etmeyen. Mukemmeliyetci, bazen olmasi gerekenden fazla ciddi. Kontrolcu biri.
Bense mukemmellikten cok uzagim.
Haliyle her gun elestirecek biseyler buluyor.
Cocuklarin bakimi, yemesi, evin duzeni, yemegin tuzu, suyun buzu derken boguldugumu hissediyorum.
Bazen sessiz kaliyorum ama cogunlukla sesimi yukseltiyorum. Bu sefer de bana bagirma diye uste cikiyor. Ozel gunlerde, tatillerde illa ki sorun edecek bir sey bulup zehir etmistir. Konusurken isine gelince dinler. Hastayken olumcul bir sey degilse nasilsin demez. Eve gelir selam vermez. Ben de artik hos geldin deyip yuzune bile bakmiyorum.
Ben.. Duzensiz bi ev hanimi, anlik yasayan biriyim. Bulasiklar dag gibiyken cocuklari parka goturebilirim. Yikadigim kuru camasirlar 3 gun koltuk tepesinde kalabilir.
Bir yere gidilecegi zaman esim ister ki o rahat rahat takilsin ben cocuklarla beraber tam zamaninda hazir olayim.
3 dk gec kalmak bazen arabada bagira bagira kavga etmemize neden oluyor.
Ev islerine yardim etmeyi teklif eder. Ama is yaparken o kadar cok dirdir eder akil verir ki yapmasin daha iyi derim.
Ben cok yoruldum. Esim illa ki duzenli tertipli ve esinin sozunden cikmayan bi kadinla mutlu olabilirdi.
Ben de belki daha rahat daha cocuksu bi adamla. Ama olmadi.
Artik evlilik denen kurumdan kilometrelerce otede olurum. Asla evlenme gibi bi niyetim olamaz.
Simdi soyleyin bana 3 sene sabredip vatandaslik icin, cocuklarin gelecegi ve babalarindan temelli ayrilmamalari icin ayiya 3 sene boyunca dayi demeli miyim?