Kadın sığınma evi. Peki sonra....?

Zeryya

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
468
226
18
Iyi geceler hanımlar, (öncelikle daha önce görenler icin, konuyu baska bi bölüme acip ve cvp alamadigim icin yeniden buraya actigimi belirteyim) bi sorum olacakti. Kadın sığınma evi gidebilecek uygun bi yeri olmayan madur kadinlarin yeri bilindigi gibi. Peki oraya gidildigi takdirde esinden bosanmak icin , ya sonra aile ısrar ederse dönsün diye ve kisi bunu istenmiyorsa gönderilme gibi bi durum olabilir mi. Yani merak ettigim su, oraya siginan bi kadın hicbisekilde ne olursa olsun madur edilmez isterse izi de kaybedilebilir mi? Yoksa aile veyahut este sartlar uygun görülürse geri gönderilebilir mi?

Kadın istemediği müddetçe ne git denilir ne de kimseye adres verilir. Zaten adres vermek yasak.[/QUOTE]

Sizin istemediğiniz hiç bir şeyi başka birisi istiyo diye yaptiramazlar o konuda rahat olun önemli olan tek şey atacağınz her adımda kararlı olmak
Ben oraya adimimi attigim an , zaten yepyeni bi hayata baslama umudu ile atacagim o adimi. Cünkü bana baska care kalmadi. Bi gün buraya böyle bi konu açacağımı söyleseler asla inanmzdim, sacmalama derdim. Ama insanin gittigi her kapi yuzune kapaninca iyice düşünüp bi adim atmasi gerekiyormus

Hayır sizin güvenliğiniz için hersey yapılıyor. Yerinizi kimse bilemez kimsede gönderemez istediğiniz zamanda cıkabilirsiniz.

Düşmez kalkmaz bi Allah.. Hiç birimiz bilmiyoruz yarın başımıza ne gelecek..Yaşadığımz müddetçe imtihana mahkumuz..Herkes başka bi şekilde imtihan oluyo üzmeyin kendinizi hep daha kötüsünü de düşünüp şükür edin Daha iyisi olması içinde dua edin..Rabbim sizi darda bırakmasın inşallah

Dediklerinizin hepsi cok doğru ve su an sadece bu sitede olanlari yani sizleri yanimda hissediyorum desem inanir misiniz. Cok duygusal konuştuğumun farkindayim , ama gercekten hislerim böyle..

6 aylikmış orası ben bizzat konustum. Ömür boyu hiçbir kadına bakamazlarmiş, sonra kendi basının çaresine bakmak zorundasın
Aslinda her ne kadar cok zor olsada bakarim basimin caresine bi sekilde de, bunun icin gerekli sartlari, imkânlari saglarlar mi acaba. Izimi tamameb kaybettrmek ve is konusunda yardimci olmak gibi?

Hayır sizin güvenliğiniz için hersey yapılıyor. Yerinizi kimse bilemez kimsede gönderemez istediğiniz zamanda cıkabilirsiniz.

İstediği zaman değil kadınin şartları ve riskine göre 3 ve 6 aylık bir zaman tanınıyor.

Bazı yerler çocuk kabul ediyor , bazi yerler etmiyor.

Evet kimlik saklanır , kimse kadını zorla alamaz oradan. Gerekirse yeni bir hayat yeni bir kimlik sağlanır mahkeme kararıyla.

Her evde kendi çapında kurallar uygulanıyor. Çoğu zaten ücra köşelerde oluyor.

Kimi 15 günde bir dışarı çıkma izni veriyor , kimi hafta da bir kimi ise daha kısa zaman dilimlerinde izinleri veriyor.

İçeriye ziyaretci yasak olduğu için dışarıdan gelecek bir tehditte olmuyor.

Boşanmak isteyen kadına hukuki destekte sağlanıyor.

Denetimleri zayıf, dolayısıyla ilgi açığı çok fazla.

Psikolojik olarak kendinizi buna hazırlamalısınız. Orası sizin bosanmanizi kolaylaştıracak , yatacak bir yer , bir kap yemek sağlayacak bir yer.

Gittiğiniz yerden çok büyük bir beklentiniz olmasın. B planınız olsun mutlaka.

Ne iş yapacaksiniz , size ayrılan sürede ne gibi hazirliklariniz olacak bunları hepsini hesaplayın.

Birikiminiz var mı, çocuk var mı ?

Dediklerinizin hepsi cok doğru ve su an sadece bu sitede olanlari yani sizleri yanimda hissediyorum desem inanir misiniz. Cok duygusal konuştuğumun farkindayim , ama gercekten hislerim böyle..

Keşke bir kadın olarak bir kadına elimizden gelen başka bişey olsa..En azından yanınızda olduğumuzu hissettiriyosak ne mutlu bize :) üzmeyin siz canınızı herşey gelir geçer güzellikler hatıra kötü anılarda tecrübe oluyo bundan sonraki adımlarınz hep güçlü olsun..

hayir ne birikimjm nede cocugum , ikiside yok . Su ana kadar da hic calismadim acikcasi. Yapabilir migim evet. Fakat lise mezunuyum sadece

Cok tesekkur ederim. Yanimda oldugunuzu hissetmek yetiyor

Bir tanidigim esinden siddet goruyordu. Bir gun yine boyle esi onu hastanelik olana kadar dovmus. Hastanedeki polis buna cok uzulup mor cati dernegini aramis. Onlar gelip aldilar. Kendi ailesinin ve esinin bile bilmeigi baska bir sehirde kadin siginma evine yerlestirdiler sonra is bulmus kendine. Esinden bosanmasi icin yardimci oldular. Ara sira kendi ailesini ariyor. Ailesine yerini soylemis ama basja kimse bilmiyor. Ev almis. Huzurluymus.

Çocuğun da yokmuş, daha kolay atlatırsın inan ki. Dışarıdan açıköğretim bile okuyarak üniversite mezunu olabilirsin çalışıyorken. Çocuğun olsa onu bırakacağın birini bulmak onun ücreti derken daha zor olurdu. Şimdi orda sana yardımcı olsalar iş konusunda, bir de kendin gibi kafa dengi bir ev arkadaşı edinirsin. Zaman geçip çalışmaya başladıktan sonra kiranı faturalarını ortak ödeyerek rahat geçinirsin. İnsallah rahata erersin, içini ferah tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…