- 24 Aralık 2015
- 4.405
- 6.191
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böyle güzel seyler duydukca cok mutlu oluyorum. Umarım benim de sonum böyle huzurlu bi yasam olur..Bir tanidigim esinden siddet goruyordu. Bir gun yine boyle esi onu hastanelik olana kadar dovmus. Hastanedeki polis buna cok uzulup mor cati dernegini aramis. Onlar gelip aldilar. Kendi ailesinin ve esinin bile bilmeigi baska bir sehirde ona is buldular. Esinden bosanmasi icin yardimci oldular. Ara sira kendi ailesini ariyor. Ailesine yerini soylemis ama basja kimse bilmiyor. Ev almis. Huzurluymus.
İzinizi kaybettirmek derken kayıp diye polise falan giderlerse elbet bulurlar. Sığınma evleri hakkında bildiğim bir şey yok sadece dua etmeye geldim kendine çok dikkat et![]()
Dedikleriniz gercekten hayalim . Evet cocuk da acikcasi , evliligimin ilk zamanlari istiyordum falat Allah kismet etmedi. Ondaki hayir da buymus heralde. ElhamdulillahÇocuğun da yokmuş, daha kolay atlatırsın inan ki. Dışarıdan açıköğretim bile okuyarak üniversite mezunu olabilirsin çalışıyorken. Çocuğun olsa onu bırakacağın birini bulmak onun ücreti derken daha zor olurdu. Şimdi orda sana yardımcı olsalar iş konusunda, bir de kendin gibi kafa dengi bir ev arkadaşı edinirsin. Zaman geçip çalışmaya başladıktan sonra kiranı faturalarını ortak ödeyerek rahat geçinirsin. İnsallah rahata erersin, içini ferah tut.
Bu tanidigim kisi sanirim 6 ay kadin siginma evinde kalmis. Sonra evlere temizlige falan gitmis. Evine duzenli olarak gittigi doktor ona baska bir semtteki evinde oturmasina izin vermis. Cuzi bir kira ile sanirim. Sonra ek isler falan yapip o oturdugu evi satin aldi. Su an ne is yapiyor bilmiyorum.Böyle güzel seyler duydukca cok mutlu oluyorum. Umarım benim de sonum böyle huzurlu bi yasam olur..![]()
kim kimi neden geri göndersin siz kargo paketi misiniz, koca yetişkin bir kadınsınız.ayrıca kadın sığınma evinin adresleri çok gizlidir.o evin sahibi bile kiracılarının kadın sığınma evi olduğunu bilmez.bambaşka şehre yerleştirilirsiniz isterseniz.Iyi geceler hanımlar, (öncelikle daha önce görenler icin, konuyu baska bi bölüme acip ve cvp alamadigim icin yeniden buraya actigimi belirteyim) bi sorum olacakti. Kadın sığınma evi gidebilecek uygun bi yeri olmayan madur kadinlarin yeri bilindigi gibi. Peki oraya gidildigi takdirde esinden bosanmak icin , ya sonra aile ısrar ederse dönsün diye ve kisi bunu istenmiyorsa gönderilme gibi bi durum olabilir mi. Yani merak ettigim su, oraya siginan bi kadın hicbisekilde ne olursa olsun madur edilmez isterse izi de kaybedilebilir mi? Yoksa aile veyahut este sartlar uygun görülürse geri gönderilebilir mi?
Aslında önemli olan kararli olmak. Sonrasi bi sekilde gelir.. benim sonum daha kötü mü olur veya daha iyi mi bilemem ama cesaret edip biyerden baslamak gerekiyorBu tanidigim kisi sanirim 6 ay kadin siginma evinde kalmis. Sonra evlere temizlige falan gitmis. Evine duzenli olarak gittigi doktor ona baska bir semtteki evinde oturmasina izin vermis. Cuzi bir kira ile sanirim. Sonra ek isler falan yapip o oturdugu evi satin aldi. Su an ne is yapiyor bilmiyorum.
Cok mutlu olmanizi dilerim.
Acikcasi benim de istediğim yeni bir hayata baslamak ve bunun icin yanimda kimse olmadigi icin ufak da olsa bi dayanagimin olmasiKadın sığınma evleri aslında yeni bir hayat için sizin atacağınız adımlara destektir.
Size mucizevi bir hayat sağlayamazlar fakat kendinizi toparlamanız ve yeni hayata başlamanız için sizi desteklerler.
Siz istemediğiniz sürece kimse sizi oradan tabi ki alamaz. Şayet imkanınız varsa bir Mor Çatı Vakfı'nın danışma hattını arayın derim. Sorularınıza daha net cevap alabilmek adına yardımcı olabilirler.
Umuyorum her şey çok güzel olur sizin için.
Evet kararli olmak gerekiyor. Ben de bosandim. Benim de isim yoktu bosandigimda. Diplomam vardi ama issizdim. Tek bildigim neye karar verirsen hayat ihtiyacin olan kisileri karsina cikariyor. Tabi herkese cabuk kanmaman da lazim ama dunyada iyiler de var. Ve Allah yardim ediyor, yol gosteriyor, sana ihtiyacin olan kapilari aciyor.Aslında önemli olan kararli olmak. Sonrasi bi sekilde gelir.. benim sonum daha kötü mü olur veya daha iyi mi bilemem ama cesaret edip biyerden baslamak gerekiyor
İnşallah çok güzel bir başlangıç yapar bizlere de haberini verirsiniz :)Acikcasi benim de istediğim yeni bir hayata baslamak ve bunun icin yanimda kimse olmadigi icin ufak da olsa bi dayanagimin olmasi
Ben oraya gidersem artık asla geri dönmeyeceğim insallah ki genel olarak da attigim adımlardan geri donen biri degilim ,bunun sebebi de iyice düşünüp kararlarini veren bi karaktere sahip olmamEn fazla 4-6 ay kalabiliyorsunuz. Siz adresinizi vermezseniz kimse vermiyor. Ve siz geri donmek istemezseniz kimse sizi ailenize veya kocaniza teslim etmiyor. Cogu kadin kendi istegiyle kocasina geri donuyor sonra tekrar geliyor geri
" neye karar verirsen hayat ihtiyacin olan kisileri karsina cikariyor." Bu cümlenizi unutmayacagim...Evet kararli olmak gerekiyor. Ben de bosandim. Benim de isim yoktu bosandigimda. Diplomam vardi ama issizdim. Tek bildigim neye karar verirsen hayat ihtiyacin olan kisileri karsina cikariy Tabi herkese cabuk kanmaman da lazim ama dunyada iyiler de var. Ve Allah yardim ediyor, yol gosteriyor, sana ihtiyacin olan kapilari aciyor.
Umarım sonum güzel olurda musmutlu bi sekilde sizlerle paylaşirim :)İnşallah çok güzel bir başlangıç yapar bizlere de haberini verirsiniz :)
Konuyu okumaya baslayinca şöyle düşündüm. Benim gibu kv zulmune maruz kalan ve esi de arkasinda olan biri. Ama sonunu okuyunca inanamadim bi an dondum kaldim. Sürekli arkamda durdugu halde hic bi suçu olmayan esimle kv ye olan öfkemdem dolayi tartsmalarim aklima geldi. Daha dün yine kv yüzünden tartstk esim de madur olan arada kalan taraf oluyor herzaman. Annem o benim atamamki diyo. Sana yaptıklarını görüyorum elimden geleni yapiyorum dedi. (Ki gercekten bana yaptığı hakszlklardan dolayi annesi ile siddetli tartsmis biri) Bu anlattilarinjz bende dönüm noktası gibi birsey oldu. Artık asla asla esimle kv nin bana yaptıkları yüzünden tartsmayacagim.
Lutfen ara sira bize de nasil oldugun ile ilgili bilgi ver, merak ederz seni. En azindan bana ozelden de olsa mesaj atarsan cok mutlu olurum. Rabbim yardimcin olsun. Cok cok mutlu olmani dilerim. Hayat hep iyilerle karsilastirsin seni." neye karar verirsen hayat ihtiyacin olan kisileri karsina cikariyor." Bu cümlenizi unutmayacagim...