Kadin sorunsali

Artık herşey ateş pahası, çoğu kadının artık genel sorunu bu ,eskiden en uygun marka olan lcw bile alınmıyor
Evet o yüzden bir ayda ihtiyac duydugum seyleri almam imkansiz. Her sey cok pahali. Normal magazalar bile markalilarla yarisiyor.

Birseyi alirken cok begendim diyip almayin. Evde o parçayla kombin edeceginiz kiyafet, canta, ayakkabi var mı düşünün mesela yoksa almayin ya da o parcayla birlikte herseyi kombin yaparak alin. Mesela ben 2 gün önce beyaz bir blazer ceket aldim ama onunla giyecegim üstü, ayakkabiyi, çantayi düşündüm. Ona uygun ayni zaman da farkli kiyafetlerimle de kombin edecek ayakkabi da aldim yaninda vs.

Gidip kiyafetleri o anlik begenip tek parca şeklide alip donerseniz giyecek birsey bulamazsiniz.

Ne alırsan al baştan sona ne ile giyineceğini ve nerde giyineceğini planlayarak al. Mesela beyaz bir kazak beğendin. Düşüncen şu şekilde olmalı "Bunu işe giderken bej eteğim ve taba botlarım ile giyebilirim. Beyaz kol çantam ve kahverengi kabanımla kullanırım. Ten rengi çorap giyerim. İnci küpelerimi takarım. Ofis dışında da lacivert kot, füme bot, gri mont, siyah çanta." Gibi planlayarak alın yoksa bu kazak güzel ama bu pantolona uymadı başka kazak giyeyim diye dolapta doğru pantolonun gelmesini bekler sürekli. Bir de mesela ofise kazak alırsın ama ofiste kalorifer çok yandığı için sıcak gelir giyemezsin . Bu tarz olasılıkları düşünerek alışveriş yaparsan daha verimli olur. Bir de sentetik kumaş alma çok rahatsız ediyor bence.

klasik parcalardan sasma derim, ama ben zaman zaman sikilip bodruma indiririm sonra alir cikaririm bir daha giyerim.
bu ara ben de momjean e takmis durumdayim, saglik acisindan da bence kullanilmali, dar pantalon selülit yapiyor diye biliyorum kan dolasimini engelliyor

Birseyi alirken cok begendim diyip almayin. Evde o parçayla kombin edeceginiz kiyafet, canta, ayakkabi var mı düşünün mesela yoksa almayin ya da o parcayla birlikte herseyi kombin yaparak alin. Mesela ben 2 gün önce beyaz bir blazer ceket aldim ama onunla giyecegim üstü, ayakkabiyi, çantayi düşündüm. Ona uygun ayni zaman da farkli kiyafetlerimle de kombin edecek ayakkabi da aldim yaninda vs.

Gidip kiyafetleri o anlik begenip tek parca şeklide alip donerseniz giyecek birsey bulamazsiniz.
Evet benim sorunum tam olarak bu. Tek begendigim parcalari alip daha sonra kombin yapamamak. Cok tesekkür ederim:)

Ne alırsan al baştan sona ne ile giyineceğini ve nerde giyineceğini planlayarak al. Mesela beyaz bir kazak beğendin. Düşüncen şu şekilde olmalı "Bunu işe giderken bej eteğim ve taba botlarım ile giyebilirim. Beyaz kol çantam ve kahverengi kabanımla kullanırım. Ten rengi çorap giyerim. İnci küpelerimi takarım. Ofis dışında da lacivert kot, füme bot, gri mont, siyah çanta." Gibi planlayarak alın yoksa bu kazak güzel ama bu pantolona uymadı başka kazak giyeyim diye dolapta doğru pantolonun gelmesini bekler sürekli. Bir de mesela ofise kazak alırsın ama ofiste kalorifer çok yandığı için sıcak gelir giyemezsin . Bu tarz olasılıkları düşünerek alışveriş yaparsan daha verimli olur. Bir de sentetik kumaş alma çok rahatsız ediyor bence.
Bir tane kislik kahverengi ve kiremit renklerinden olusan bir elbise aldim. Tek basina cok begenmistim ama kombinleyemiyorum simdi onu. Bundan sonra dediginiz gibi alirken düsüncem tek tek aksesuar corap taki ile..

Bir tane kislik kahverengi ve kiremit renklerinden olusan bir elbise aldim. Tek basina cok begenmistim ama kombinleyemiyorum simdi onu. Bundan sonra dediginiz gibi alirken düsüncem tek tek aksesuar corap taki ile..
Elbise yerine etek bluz alırsanız kombin seçenekleri çoğalır tek parça elbise sürekli giyilmiyor. Bir de benim tavsiyem kahverengi kiremit gibi arada renkler almayın. Gri lacivert siyah kırmızı gibi net renkler alın. Kahverengi sizi yutar ama bu dediğim renkler silüetinizi keskince çizip sizi belirginleştirir

benim dolabımda vazgeçemediğim en önemli parça beyaz tişört. yazın haftanın 3 günü giyiyorum resmen. desenli tişört kullanmam. tek renk alırım.

siyah skinny pantolon ve mavi kot skinny pantolon kesinlikle olmalı. ben açık renk kot ya da renkli pantolon sevmiyorum. çok ciddiyetsiz geliyor.

gömlek tabi ki. ama dar kesim değil bol kesim. aşırı desenli, çiçek desenli vs gömlekler sevmiyorum. düz renk, çizgili, puantiyeli ya da çok küçük desenli parçalar seviyorum. ekose mühendis gömleklerinden de kesinlikle uzak duruyorum.

trençkot. sonbahar vazgeçilmezim. siyah, lacivert, bej ya da taba olmalı.

ceket. 2. el satan bir mağazada eski tip 40 beden bir ceket buldum. çok da kalındı. 36 beden olmama rağmen aldım, kışın mont niyetine giyiyorum. onun dışında da ceketlerim var. çok severim.

sigaret pantolonlar ve mom jeanlar hoşuma gidiyor. ama benim bacak tipime uymadığı için ikisini de giyemiyorum maalesef.

onun dışında en büyük tavsiyem ucuz almanız. yani ucuz mal alacak kadar zengin değilim derler ama ben kıyafet konusunda bu söze katılmıyorum. belki bana göre ekstra lüks olan zaradan pantolon alınca farkediyodur ama onun dışında koton ya da bershkadan alınan pantolon arasında bi fark yok bence. bildiğim markalardan ucuza giyinmeye çalışıyorum. özellikle kotonun kendi sitesindeki ve trendyoldaki indirimleri çok iyi oluyor.
mesela şunu 90 liraya aldım geçenlerde.

Son düzenleme:
Back
X