• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının adı ...

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.624
62.311
598
Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?

Üfff sırf bu tarz saçma şeyleri görmemek için karı koca hiç bir sosyal medya hesabımız Yok aşırı saçma sapan şeyler bence :işsiz: eşimle ilişkimiz çok iyidir çok seviyoruz aşığız vs ama ben asla yazmam böyle şeyler

bence o adı yok olmuş değil. sadece sevgi duyduğu insanların isimlerini kullanıyorlar. ayşenin annesi derken orada anne yazması anne olmaktan duyduğu mutluluk. bence bunda bir şey yok. kadın kendini yok etmez. kadın kendi yaparsa sorun olmaz. çünkü kadın sevdiklerine yapar. ama dışarıdan müdahaleyle yapılırsa ozaman tabiki sorun olur

Kesinlikle katiliyorum. Bana hic romantik gelmiyor. Aksine eziklik bence. Yani senin hic mi sifatin, niteligin yok? X’in karisi, y’nin annesi.. X ve y yoksa hicbir seysin mi demek bu?

Gayet nitelikli insanlar da var bunu yapan.
Onca zaman emek verdiğin karakterin, kişiliğin bir yana, eş/anne olmak bir yana demekki...
Adını aidiyetsiz yazamadıgına göre...

Bu konu beni de aşırı rahatsız ediyor. Geçenlerde bir arkadaşım evlendi. Pazar günü düğünü oldu pazartesi balayına çıkacaklar bir baktım fotoğraf paylaşmış artık x' in hanımı diyeceksiniz diye. Hani gerdek tamam iş bitti der gibi. Çok tuhaf anlaşılması zor. Onun bunun bişeyleri olmak...

Kesinlikle katiliyorum. Bana hic romantik gelmiyor. Aksine eziklik bence. Yani senin hic mi sifatin, niteligin yok? X’in karisi, y’nin annesi.. X ve y yoksa hicbir seysin mi demek bu?
O zaman da “babasının prensesi” var.

Hatta bir ara “prense ihtiyacım yok çünkü kralın kızıyım” vardı.

Her yer kraliyet, her yer premses dolu.

Saçma sapan şeyler ya. Sözde çok mutlular. Herkesin profilinde bilmem kimin tatlicadisi, bilmem kimin prensesi, huzurlu yuvam, huzurum...
Önyargi yapmiyordum illaki mutlu olanda vardir diyordum ama boyle seyler yazip gercekten mutlu olanlar azdir onlarda gösteriş yapiyordur. Onun disindaki cogunlukluk MUTSUZ.
Yuvam, huzurum bilmem ne yazanlarin bazilarini birebir taniyorum. Instagram fotolarina, hikayelerine baksin cidden mutlu sanirsin. Bunlardan bitaneside yakin akrabam kac kere nişan attilar bi ayril bir bariş. Sonunda evlendiler ama damat etmedik küfür hakaret birakmiyor kavgalarinda. Ikisinde birbirlerine karsi guven sorunu yasayan tipler, sorunlular.
Ama instagramda huzurlu bilmem ne yaziyor. Fotograflarin altinda biz 4 4 lügüz filan yaziyor :D

kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?

Hayatının tek amacı evlenip, çocuk doğurmak olan kişiler için boşuna dertleniyorsunuz. Sizin bu dediklerinizi okusalar durup düşünmek yerine "fesat" damgasını yapıştırıp geçiverirler.

Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi

Okuyunca instagram profilime bakayım ne yazmışım dedim:)) Önce ismim, ikinci sırada ...’ın annesi, üçüncü sırada mesleğim yazıyor. Kocişkomu unutmuşum, ekleyeyim:))

Serzenişinize hak versem de bahse konu kişiler aile, ve aile çok önemlidir, kişinin kendisini ailesiyle tanınlaması anormal olamaz ki. Aile çünkü diğer her şeyden daha önemli.

Ayrıca bir şeyin önemli oluşu diğer şeylerin önemine engel teşkil etmez.

Kendimi tanımlarken sanırım ilk önce hayata bakışımı, sonra ailemi, mesleğimi de onun ardından söylerim.

Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi

kendimi 5 cümle ile anlatmak istiyorum.

13 senedir bilfiil tiyatro ile uğraşan
30 yaşında bankacı
dünyayı gezmeye ve okumaya/araştırmaya tutkun
evli ve
1 çocuk annesi.

her zaman söylerim. önce kendini mutlu etmezsen kimseyi mutlu edemezsin. önce bir birey olarak kadın olmazsan çocuğuna anne olamazsın. başkalarının hayatından önce kendi hayatını doya doya yaşamaz, kısıtlar/kısıtlanırsan bu dünyaya geliş amacına hakaret etmiş olursun.
bana bencil diyenler oluyor. neymiş efendim önce kendimi düşünüyormuşum sonra çocuğum geliyormuş. evet arkadaş önce ben kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. mutlu olunca evladım da mutlu ve huzurlu oluyor. gerilmiyoruz, ailecek özgürüz.. birbirimize bağımlı değil bağlıyız. gerek ailece gerek arkadaşlarla ilişkilerimiz hep bu yönde.

ah ben bunları çevremdeki çoğu kadına anlatamamışım ki hepsi okumuş, çalışan kadınlar.

ama yılmamak lazım. kadın olarak birey olmanın gerekliliklerini el birliği ile tüm kadınlara duyurmak her bilinçli kadının vazifesidir.

bence o adı yok olmuş değil. sadece sevgi duyduğu insanların isimlerini kullanıyorlar. ayşenin annesi derken orada anne yazması anne olmaktan duyduğu mutluluk. bence bunda bir şey yok. kadın kendini yok etmez. kadın kendi yaparsa sorun olmaz. çünkü kadın sevdiklerine yapar. ama dışarıdan müdahaleyle yapılırsa ozaman tabiki sorun olur

Farklı bakış açısı...
Ayşe’nin annesi olmayı, kendisi olmaktan daha mı çok sevdiği için sizce?

Cahil toplumların kadınları ne kadar egitilirse egitilsin istediğimiz kadın profiline pek az ulasabilen oluyor. Bu toplumun kadınları olarak ya éş ya da anne olursak değerli ve kişilikli olabiliyoru. Bunu kabul eden kadınlar da falancanın annesi filancanın sevgilisi oluyor. Vallahi bana tiksintiden başka bi şey vermiyor. Ben adımı ve soyadımı kullanıyorum. Eşimin soyadını bile çok mecbur kalmadıkca eklemiyorum. Kimsenin biseysi olduğum için değil kupakızı olduğum için kıymetliyim.

Back
X