• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının adı ...

Okuyunca instagram profilime bakayım ne yazmışım dedim:)) Önce ismim, ikinci sırada ...’ın annesi, üçüncü sırada mesleğim yazıyor. Kocişkomu unutmuşum, ekleyeyim:))

:)) neyseki adınız yazıyormuş.

Serzenişinize hak versem de bahse konu kişiler aile, ve aile çok önemlidir, kişinin kendisini ailesiyle tanınlaması anormal olamaz ki. Aile çünkü diğer her şeyden daha önemli.

Ayrıca bir şeyin önemli oluşu diğer şeylerin önemine engel teşkil etmez.

Kendimi tanımlarken sanırım ilk önce hayata bakışımı, sonra ailemi, mesleğimi de onun ardından söylerim.

Tabiki önce aile de, o zaman anne-babadan başlayalım yazmaya :)
Orası kişisel sayfa. O kişiye ait.
Yoksa
Babasının kızı, annesinin yoldaşı, kocasının prensesi, oğluşlarının annesi diye yaz dur :)
Bir insanın kendisi ile ilgili anlatmak istediği ilk şey aile aidiyetleri mi?

kendisi olmakla ilgisi yokki. o anne yine kendisi. ama çocuğuna duyduğu sevgiyi bu şekilde kendince belirtmiş
Bir önceki mesajda biraz daha net bir cümle oldu sanırım anlatmak istediğim, size de sorayım.
Kendinizi ifade ederken anlatmak istediğiniz ilk şey aile aidiyetleri mi?

Cahil toplumların kadınları ne kadar egitilirse egitilsin istediğimiz kadın profiline pek az ulasabilen oluyor. Bu toplumun kadınları olarak ya éş ya da anne olursak değerli ve kişilikli olabiliyoru. Bunu kabul eden kadınlar da falancanın annesi filancanın sevgilisi oluyor. Vallahi bana tiksintiden başka bi şey vermiyor. Ben adımı ve soyadımı kullanıyorum. Eşimin soyadını bile çok mecbur kalmadıkca eklemiyorum. Kimsenin biseysi olduğum için değil kupakızı olduğum için kıymetliyim.
İşte hemşerim :))

Bu konuda yorumum yok gibi birşey. Biz ne söylersek söyleyelim neyseler o. İnsanın içini , kafa yapısını değiştiremedin mi birşey değişmiyor.

Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?

Birine adanmaktan başka çıkar yolu olmayan, özgüvensiz kadınlar bunlar
Hayatın merkezine kocayı ya da çocuğu koymaktan başka çareleri yok çünkü koyacak başka bir şeyleri yok, böyle böyle avunuyorlar işte. Sosyal medya çocuk rezaletinden geçilmiyor, ay s....tı resim, ay güldü resim, kocişimle kahve keyfi resim hayır özel hayatlarını cümle alemin bilmesinden huzursuzlukta duymuyorlar en anlamadığım yanı bu

Son düzenleme:
Ayyyy ne kadar bayat. Bunlar bana abartidan daha cok görmemislik olarak geliyor. Gormemisin bebegi olmus, gormemisin kocasi olmus vs..
Tmm evlendin tmm bebegin oldu ama bu kadar bangir bangir mutluluk imajlari cizmek neden?
Annelik guzel bisi, evlilik guzel bisi ama bu kadarina gerek yok. 3 yil oldu evleneli 2 yasinda oglum var k.k haric hic bi yerde uyeligm yok ne face ne ins. Gerekte yok.
Beni bilen insanlar biliyor gerisi fisss

Her insan önce bireydir, ben eşimden önce de jane idim şimdi de , sadece medeni durumum değişti, ben evimin kraliçesi yok kocamın prensesi falan değilim yahu ,çocuğum yok ama olsa da fikrimin çok değişeceğini sanmıyorum, bilmem kimin karısı, annesi diye de hatırlanmak istemem.

kendimi 5 cümle ile anlatmak istiyorum.

13 senedir bilfiil tiyatro ile uğraşan
30 yaşında bankacı
dünyayı gezmeye ve okumaya/araştırmaya tutkun
evli ve
1 çocuk annesi.

her zaman söylerim. önce kendini mutlu etmezsen kimseyi mutlu edemezsin. önce bir birey olarak kadın olmazsan çocuğuna anne olamazsın. başkalarının hayatından önce kendi hayatını doya doya yaşamaz, kısıtlar/kısıtlanırsan bu dünyaya geliş amacına hakaret etmiş olursun.
bana bencil diyenler oluyor. neymiş efendim önce kendimi düşünüyormuşum sonra çocuğum geliyormuş. evet arkadaş önce ben kendimi mutlu etmeye çalışıyorum. mutlu olunca evladım da mutlu ve huzurlu oluyor. gerilmiyoruz, ailecek özgürüz.. birbirimize bağımlı değil bağlıyız. gerek ailece gerek arkadaşlarla ilişkilerimiz hep bu yönde.

ah ben bunları çevremdeki çoğu kadına anlatamamışım ki hepsi okumuş, çalışan kadınlar.

ama yılmamak lazım. kadın olarak birey olmanın gerekliliklerini el birliği ile tüm kadınlara duyurmak her bilinçli kadının vazifesidir.

:)

Şükür onu unutmadım:))

Siz nasıl tanımlıyorsunuz kendinizi? 5 cümlede?
Merak ettim:)

Sosyal medya hesaplarımı çok aktif kullanmamakla birlikte,
İlk açtığım andan itibaren adım soyadım.
Evlendim ama soyadı eklemedim :)
Biyografi kısımda,

Okur, yazar,
çizer olmaya yeteneksiz, yeteneği seven,
Gezgin, uzay meraklısı, sağlıksız ne varsa seven,
İnatçı ama sakin,
Evlat, kardeş, dost, arkadaş, yoldaş, meslektaş,
Eş, anne.

Yazıyor :) yarın obur babaanne olduğumda ekleyeceğim :))

Hahaha.

Kendi ismime bakıp gülüyorum şu an. :)) Yıllar önce bir isim bulamayıp sonra bir üye görüp aa böyle yapayım deyip kalmıştı. :))

Onun dışında şahsım adına gayet sosyal, eğitimli ve adı olan bir kadınım. Biraz önce bir isim gördüm “avukat bilmem ne”. Bu da bana abes geldi mesela. Bahsettikleriniz bana da aşırı itici geliyor. Hiçbir zaman kociş, bebiş, aşkıığm falan olmadım. O kadar güzel ve kaliteli anlar paylaştık beraber ama hiçbirini sosyal medya hesabından paylaşmadım. Birini bile. Sosyal medyada da sadece ismim ve okulum yazılıydı.

Hiç babamı kral erkek arkadaşımı da prens olarak da göremedim. :))

Sırf ismimden dolayı öyle bir imaj çizdiysem diye şee ettim.. :işsiz:

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Hic aklima gelmez xin anasiyim ynin karisiyim demek
Aferin kiz turuncu,bugun de senin yuzunden banlanacagiz ;) simdi dolusur prensesin annesigiller, husmenin karisigiller

Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

valla 4. cümlede falan sanırım
o da belki

Hahaha.

Kendi ismime bakıp gülüyorum şu an. :)) Yıllar önce bir isim bulamayıp sonra bir üye görüp aa böyle yapayım deyip kalmıştı. :))

Onun dışında şahsım adına gayet sosyal, eğitimli ve adı olan bir kadınım. Biraz önce bir isim gördüm “avukat bilmem ne”. Bu da bana abes geldi mesela. Bahsettikleriniz bana da aşırı itici geliyor. Hiçbir zaman kociş, bebiş, aşkıığm falan olmadım. O kadar güzel ve kaliteli anlar paylaştık beraber ama hiçbirini sosyal medya hesabından paylaşmadım. Birini bile. Sosyal medyada da sadece ismim ve okulum yazılıydı.

Hiç babamı kral erkek arkadaşımı da prens olarak da göremedim. :))

Sırf ismimden dolayı öyle bir imaj çizdiysem diye şee ettim.. :işsiz:

:))

Hic aklima gelmez xin anasiyim ynin karisiyim demek
Aferin kiz turuncu,bugun de senin yuzunden banlanacagiz :KK66: simdi dolusur prensesin annesigiller, husmenin karisigiller

Nasıl gelmez? Cık cık cık... nasıl anasın sen?
En azından yüzük ve gelin resmi ekle profiline.
Bir de emzik. Ne olduğun belli olsun :D

birinin annesi ya da eşi olmak ayrıcalık kazandırmaz bence ama bız özenmeyi severiz sonuçta byle gelmiş böyle gider...

5E1D3E1E-41A8-4077-9470-1026D1F23C31.webp
Nasıl gelmez? Cık cık cık... nasıl anasın sen?
En azından yüzük ve gelin resmi ekle profiline.
Bir de emzik. Ne olduğun belli olsun :KK70:
Daha boynumda aha sundan bile yok ;) bence benim nikah duser. Gecersiz :KK70:

Back
X