• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının adı ...

Kendinden memnun olmayanlar kendine sıfat arıyor bence.

İlk sayfadaki yorumlar harici diğerlerine bakmadım ama kendini böyle tanımlayan birinin mantıklı bir yorum getirmesini umuyorum.

Aksi takdirde yandan yandan alaycı gülüşlere devam edeceğim.

Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Son cümlede belki diyebilirim, o tarz insanlar bana hayatı boyunca birinin karısı, birinin annesi olmaktan başka hiçbir başarısı olmayan insanlar gibi geliyor tanışırken bile falancanın eşiyim diyenler yok mu acıyorum sadece kardeş sen bir adını söyle sonra kimin eşi olduğunu söylersin. Ben benim adımla soy adımla mesleğimle ha illa birinin bir şeyi olacaksam kendimin prensesiyim

Bende merak ediyorum herkes mi zengin herkes mi birbirune asik herkesin cocugu mu uslu.bunlar hic kavga etmiyor mu hic evleri dagilmiyor mu.kafamda deli sorular:deli::deli:

Ben de gideyim de tazeleyeyim madem. Ama önce kuyumcuya eğer bu şartsa :))
Olmayani dovuyorlar bence. Tvde gordum. Ayrica evlilik teklifinde,kiz istemede de kamerayla gitmek sart. Kiz babasi olanlar kapiyi acip da kameraman gormezlerse direkt olarak kapiyi suratlarina carpiyormus ;)

Allahim sen gorgusuzlerden koru yarabbim,evlatlarimizi normal insanlarla karsilastir

Ne kadar guzel demissin
Bende arada rastliyorum saskinlikla bakiyorum

Kendimi hicbir zaman sunun kizi bunun karisi bunun anasi olarak tanimlamadim

Kendini 5 kelimeyle tanimla demissin ya 5 kelimeye hic gerek yok , benim iste , tek bir ismim var bana yetiyor :)

Bu arada burdaki nickim kizimin ismi ama ortaya cikis sebebi cok farkliydi :)

Benim tercih ettiğim bir durum değil. Edene de saygı duyuyorum beni ilgilendirmez.

Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim bu tarz konularda bir süre sonra bahsedilen şahıslar hakkında geyiğe dönen ve hatta hakarete varan yorumlar okuyoruz. Gerek var mı? Bence yok.

Olmayani dovuyorlar bence. Tvde gordum. Ayrica evlilik teklifinde,kiz istemede de kamerayla gitmek sart. Kiz babasi olanlar kapiyi acip da kameraman gormezlerse direkt olarak kapiyi suratlarina carpiyormus :KK66:

Allahim sen gorgusuzlerden koru yarabbim,evlatlarimizi normal insanlarla karsilastir

Tühhh bilseydik kameraman ayarlardık kızımı istemeye geldiklerinde,şöleeee kabarırdımmm en güzelinden.:kızgın:

Benim eltim de yazmış X’in aşkı, prensesi diye. Her gün aşkla gezmeler bilmem neler paylaşıp duruyor ama yakında boşanacaklar. İşte aslında kendilerini kandırıyorlar, ne acı.
Ben hiç sevmem öyle şeyleri. Allahtan o eltimden başka kimse yok böyle yapan :)

Toplumumuzda kadın olmak çok zor evet, ve bu zorluğu aşıp bir birey, bir meslek sahibi kişilik sahibi insan olmak zor. Kadınlarımız ya bu zorluğu göze alamıyor, almak istemiyor, ya da kolaylarına geliyor kendilerini "eş, anne" üzerinden tanımlayıp onlar üzerinden varolmak. Daha eskiler aile tarafından okutulmamış da olabiliyor.

Burda okuduğumuz çoğu kv sorununun da özünde bu var, tek amacı tek gayesi ailesi çocuğu olmuş kadınlar , oğulları evlenince hayattaki tek amacının "başka bir kadın tarafından ele geçirilmiş çalınmış" olduğunu düşünerek gelinlerine düşman oluyor. Çünkü tek hayat amacınız gitti bomboşsunuz...

Bunu mu dert ettim? Evet ettim.
kadınların sosyal medyada sürekli yenilenen akımlar arasında sürüklenip giderken, bir baktım ki artık adı da yok olmuş...
Ahmet’in Ayşe’si
Mehmet’in prensesi
Zeynep’in annesi
İki çocuk annesi
Eren ile Emre’nin kraliçesi vs vs...
Bunu romantik yada adanmışlık falan mı buluyor insanlar bilmiyorum.
Ben bir kadının kendini böyle tanımlamasına üzülüyorum.
birinin eşi yada annesi olmak o kadının hayatının bir parçası olur, ama bu kadar kendini yok etmek neden?

Kendinizi 5 cümle ile anlatsanız, kaçıncı sırada .... annesiyim, evliyim, dersiniz?
Çok haklısınız ya sırf bu yüzden sosyal medyadan soğudum yemin ederim.
Bir de mükemmel bi anne ve eş olduğunu hayatının çok mükemmel olduğunu gösterme çabaları yok mu :KK71:
Bebeğinin günde yüz bin defa fotoğrafını atıp altına maşallah demeyi unutmayalım yazanlar, bebeğine ne yedirdiğine kadar foto atanlar (atmadıkları bi çocuğun boklu bezi kalmış :)) yahu kardeşim bütün bebekler güzeldir tamam kabul her anne çocuğunu dünyanın en güzel çocuğuymuş gibi görür. Bana da benim kızım öyle geliyor ama sizin çocuğunuz diğerlerine göre sıradan bi bebek kesinlikle herkesin bunun bilincinde olması lazım.

hay agzina saglik konu sahibi, nefis bi konu olmus. sinir oluyorum, instagramda kendini anlatan kisma kadinlarimizin abuk subuk seyler yazmasi beni benden aliyor!
artik kadinlarimiz olduklari gibi sevemiyor kendini demek ki, sadece birinin esi, birinin annesi olunca seviyorlar kendilerini ki oyle anlatiyorlar kim olduklarini.
gecen ne yazmis birisi biliyomusun, 'nursing mom'. sustum, baktim, biraz daha sustum, baktim, fotograflarinin altina igneleyici bikac soru sormamak icin kendimi zor tuttum. bide bu kadini binlerce kisi takip ediyor !!!!
nursing mom nedir, emziren anne nedir. Allah askina bu nedir. tahammul sinirimi asan seyler bunlar inanin. neyi kime gostermeye/anlatmaya/imaa etmeye/kanitlamaya calismak bu.

bir gun universitede bir profesor bize 'kendinizi uc kelime ile tanimlarsaniz nasil tanimlarsiniz' diye sordu. sinifta nerden baksan 200 kisi vardi. basortulu bir bayan el kaldirip 'muslumanim, kadinim, ve arap asilli bir hollandaliyim' dedi. inan gidip kizi kutlayip kucaklayasim geldi. nasil guzel bir tanimlamaydi o. nasil kendinden emin, nasil gururlu. sinifta derin bir sessizlik, ardindan profesorun iltifati. hic unutmam bunu o gun bugundur hatirladikca gururlanirim.

Ayrıca benim sadece adım soyadım, mezun olduğum fakülte/okul, gönüllü kulüplerim ve evli olduğum yazıyor :)

Hiçbir sosyal platformda eşimle olduğum profil resmim yok. Evlendikten sonra aldığım soyismi var hepsinde. Sadece Facebook çift soyisimli. Şimdi baktım da, Instagram'a açıklama kısmına da kısaltmalar halinde mesleğimi, unvanımı, okulumu, işimi, son olarak da evli olduğumu yazmışım. Kısaltmalardan dolayı da muhtemelen evli olduğum anlaşılmıyor çünkü sadece bir harf var. :)

Benim de en rahatsız olduğum şey geçen birinde görmüştüm kocasının karısı diyeydi sanırım ss alıp arkadaşıma atmıştım,koca mı görmemişler hiç diye bazı insanlar çok saçma

Back
X