Kadının en büyük düşmanı kimdir?

kadının en buyuk dusmanı kendıdır
en guclu gorunen bıle ozunde kedı gıbıdır ınanmak ıster teslım olmak ıster kadının zaafıda budur

Her koyun kendi bacağından asılır,o yüzden kendidir diyemiyorum..
Bana göre en büyük düşman gene bir kadındır hayatım..

ayol kadının kendi onursuzluğundan daha büyük düşmanı var mıdır... onurlu bir kadın her şeyin üstesinden gelir her düşmanı alt eder ama onursuzsa gurursuzsa ömür boyu acı çeker.. ömrüne de kendine de kadınlığına da acı verir.. kadın asil ve onurlu olmalıdır.. asil ve onurlu kadın başka bi kadının vereceği zarara güler geçer.. önüne bakar.. ha cehalet derseniz o sadece kadınların mı hepimizin düşmanı.. onursuzluk sadece kadının düşmanı mı derseniz ben.m kadın denince aklıma onurlu ve asil bi yaratık geliyor.. bunlar olmadı mı o kadınlığa yazık oluyor..

ben kadının en büyük düşmanı kadındır diyemiyorum.. böyle düşünerek erkeklere prim veriyoruz.. erkek de kadın kadar asil olsun bakalım hangi kadın onu yolundan caydırabilir.. erkekler her cilve yapan kadının yolundan giderse kendi kuş beyinliliğindendir.. gitmeyecek o kadar.. asil olacak asil.. asil ve sadık olacak erkek dediğin..hiç de korkmam hemcinslerimden isterse şeytan olsunlar.. erkeğimin asaletine güveniyorsam

Gozlemlerime dayanarak soyluyorum, kadinin en buyuk dusmani baska bir kadindir bence.
Kadinlarin birbirini cekemedigini goruyorum, bir ortamda birden fazla kadin varsa sacma sapan sebeplerden tartisma cikabilir, guzellik yarislarina girilebilir, vb. Tabii bunlar benim tanik olduklarim.

kadının en büyük düşmanı cehalet. her şeyin sonu cehalete çıkıyor

Aslında tüm saydıklarınız birbirine bağlı; cehalet insanı kendine yabancılaştırır, benliğini fark etmesini/ keşfetmesini engeller. Özgünlüğünü yok sayar ve özgün olmayan birey bir diğeri üzerinden kendini tanımlamaya değerini bir başkasının yargısına göre ölçmeye ve biçmeye çalışır. Başvuracağı kişi yine bir kadın olur haliyle, eğer ki başvurduğu kadın da hırslarına yenik düştü ise onunla rekabet eder, alt edilmesi gereken biri olarak görür ve manadan çok maddeye yönelerek maddi zenginlik ve güzelliğin tutsağı olur. Kendi değerini yaratamadığı ve yine hemcinslerine başvurduğu için kişi bu kez güzellik, hırs, para üçgeninde yaşamını sürdürür, tatminsiz olur, asla yetmez. Kendi ile uğraşır diğerleri ile uğraşır ve yaşamını amaçsız bir rekabetin pençesinde çürütüp gider.

Tabi kadınların birbirlerine karşı acımasızlığı da yadsınamaz; bir kadını bir kadın kadar acımasız kimse eleştiremez hele ki bu eleştirinin adı kimi zaman eleştiri nedir bilmeyenler tarafından dürüstlük olur ki akla ziyan:) üslup sorunu da değil olay, tamamen kişilikle alakalı bir durum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…