kadının erkekten fazla maaş alması sorun yaratır mı?

vegann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
847
275
123
Diğer
kızlar bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum, kadının maaşı erkeğinkinden epeyce fazlaysa sizce bu evliliğe nasıl etki eder?

var mı aramızda böyle bayanlar?

Son düzenleme:
Genelde erkekler bu konularda gurur yapıyorlar,

fakat nadir durumlarda var, kadın çalışıp hiç çalışmayan erkekler gibi.

bir de şöylesi var bu bizde yaşanan bir durum;

kız kardeşim hemşire 2500-3000 tl arası maaşı var, eşi öğretmen 1800 tl alıyor, evde kız kardeşimin sözü geçiyor, eşi ise pısırık biri, huyu öyle galba,
herşeyi kardeşim yönetiyor. Onunda sesi çıkmıyor, gurur murur yok adamda. Her halde fazla maaşın etkisi diyorum:)

Bu olayın sorun olup olmaması tamamen, erkeğin karakterine, kendine olan güvenine, bu konuyu gurur meselesi yapıp yapmamasına, kadının da bu konuyu erkeğe koz olarak kullanıp kullanmamasına bağlı olarak değişir..

Yukarda saydıklarım normal sınırlardaysa sorun olmaz..

Özet olarak kişiden kişiye değişir..Genelleme yapılamaz..

eşimle aynı sektorde calısmamıza ragmen ben eşimden daha fazla para kazanıyorum.

bugune dek hiç problem olmadı, sonucta onun parası benim param yok. yarın obur gun o da benden cok kazanabilir diye dusunuyorum

Genelde erkekler bu konularda gurur yapıyorlar,

fakat nadir durumlarda var, kadın çalışıp hiç çalışmayan erkekler gibi.

bir de şöylesi var bu bizde yaşanan bir durum;

kız kardeşim hemşire 2500-3000 tl arası maaşı var, eşi öğretmen 1800 tl alıyor, evde kız kardeşimin sözü geçiyor, eşi ise pısırık biri, huyu öyle galba,
herşeyi kardeşim yönetiyor. Onunda sesi çıkmıyor, gurur murur yok adamda. Her halde fazla maaşın etkisi diyorum:)

belki mutlulardır gerçekten,gurur yok derken kötü anlamda mı ki bu?

gurur yapması mı iyi yapmaması mı anlamadım :44:

ben de eşinden fazla maaş alan kadınlardanım am bu şimdi böyle ilerde eşimin çalışma koşulları ve maaşı benimkini geçebilir. Bizde bu durum hiç bir zaman sorun olmadı

karşılıklı anlayışa ve kişiliğe bağlı bu durum.kimi erkek sorun yapabilir,gurur yapar.kiminin hoşuna gider yan gelip yatar.kimi de önemsemez hayatına devam eder.:34:

Kişiden kişiye değişen bir durum bu...

Kiminin işine gelir.Oh ne ala der .

Kimininse gururuna batar.

bencede sağlıklı bir evlilikte senin paran benim param değil bizim paramız olmalı...bizde eşit sayılır benim maşım eşimden çok az (100 tl falan) fazla kıdemden dolayı onunda ek dersi benden oldukça fazla ki şimdi hiç almıyorum zaten ama zamanında benim ondan fazla aldığım da olmuştur...sen-ben değil biziz...

bence aklı başında bir erkek ya da kadın bunu sorun yapmaz ayrıca parayla gurur yapmak bana saçma geliyor...olaya sizin nasıl baktığınız daha önemli toplumun değil...bu tarz meselelerin sonradan öğrenilmiş toplumsal dayatmalar olduğunu düşünüyorum ben...

Son düzenleme:

Erkek sorun etmez, ama kadın zorla sorun ettirirse ne olacak? :)

Kaldı ki böyle kadınların sayısı hiç de azımsanacak kadar degil.

Dolayısıyla sadece erkegin degil,
hem kadının hem erkegin kişiliğine baglı bence.

kesinlikle bi genelleme yapılamaz. kişilerle alakalı.
evli değilim ama ilişkilerimde hep çok kazanan ben oldum.
ki muhtemelen evleneceğim adamdanda çok kazanacağım.
eski erkek arkadaşım tutucu bi yapıya sahip olmasına rağmen
evlendiğimizde sorun olmayacağını çünkü benim bunu koz olarak kullanan
bir tip olmadığımı söylemişti.
kimin ne aldığı değil eve ne kadar girdiği önemlidir.
fekat kadın maaşını az söylemeli ve köşeye para atmalıdır şahsi düşüncem.
dünyanın binbir türlü hali var :37:

bence maaşlar eşit olmalı yada erkek fazla almalı.çünkü erkekler kompleks yapıyor.buda huzursuzluk yaratır.

ben kadınların gizli birikim yapmasını saçma buluyorum.zaten boşanma durumunda herşey ortak olmuyor mu?yalana dolana ne gerek var.bizde kasa benim.birikimler benim hesapta.eşimin benden gizli birikim yaptığını hiç sanmıyorum.

ben esimden 1 yil kadar bir sure daha fazla maas aldim
Az buz da degil 1000tlden fazla fark vardi
Bir gun olsun soorun etmedik cunku nasip isidir kismet isidir biliyorduk
Esimin daha fazla hak ettigini de biliyorduk
Velhasili kelam 1yil sonra kidem aldi ve maasi yukseldi

Ben hic eziklik hissettirmedim cunku ezilecek birsey yoktu
Maasimi alir almaz birikim hesabimimiza trinkk diye yollar ve arkasini aramazdim
Buyuk harcamalarda esim oradan kullanirdi hic hesap kitap yapip senin paran benim param ayrimina girmedik
Hesabimiz kitabimiz birdi

Isyerinde bir arkadasim vardi
Araba aldilar ve odedikleri kredi miktari kadar fazla maas aliyordu bayan
Zaten onun maasi sayesinde kredi cekebilmislerdi
Sk sk ben olmasam nasil binecektik bu arabaya hic kiymet bilmiyorsun o kadar yoruluyorum vs vs adami sindirmisti

Yine ayni isyerimde bir bayan arkadasim yonetici esi ise duz memur
Ve gaayet mutlular

Insana bakar boyle isler
Olaylara durumlara degil

Herkesin yetenekleri, mesleği, rızkı eşit olamaz.

Erkek çalışıyorsa ve elinden geleni yapıyorsa hiç sorun teşkil etmez, etmemelide.

Ama erkek elinden geleni yapmıyorsa, daha iyisine sırf rahatı için geçmiyorsa o zaman sorun olur.

paraya yüklenen anlam, kadının karakteri, erkeğin karakteri,çiftin arasındaki bağ, bu değişkenlerin hepsi etken cevap vermede, kendi hayatımdan örnek veriyim, eşim değilde ben onun 2 katı kadar maaş alsam sorun olacağını sanmıyorum çünkü paramız bi havuzda toplanıyo ondan bu kadar geldi ben bu kadar verdim gibi bi muhasebe yok,aramızdaki bağın kuvvetli olduğuna inanıyorum herşeyden önce arkadaş, sonra sevgili en sonda eşiz,daha az para kazanıyo diye kimseye gurursuz demem, o gözle bakmam

kişiden kişiye değişir bana göre kimi erkek yada bayan sorun etmezken kimisi sorun ediyor, bende eşimden fazla maaş alıyorum hatta ara sıra takılır bana seni biraz daha okutayım da maaşın artsın diye

Sorun olmamalı diye düşünüyorum ama erkeğin eğitimi ve hayata bakışı önemli bu durumda.
Ben eşimden az maaş alırken sorun etmiyorum ayrıca:))):12:

Bu para mevzuları rızık kısmet işi... Kimin kimden fazla aldığının hiç önemi yok önemli olan ailenin rızkı... ama tabi şu var ki ne kadın çok kazanıyorum diye üstünlük taslayacak ne erkek kazanamıyorum diye gurur yapacak.
Ne yaparsak yapalım Allah'ın bize biçtiği rızkı bir kuruş bile arttıramayızzz... Keşke anlayabilsek sahip olduğumuzu sandığımız hiçbişeyin aslında biizm olmadığını...

bence evliliklerde sen ben olmamalı sadece biz olmalı öenmli olan kimin ne kadar miktarda maaş aldığı değil huzurdur zaten ben senden daha çok maaş alıyorum bu evde benim sözüm geçer diyen bir eş ile zaten bir ömür geçmez o ilişki bitmiş demektir

Back
X