kadının erkekten fazla maaş alması sorun yaratır mı?

Benim bir tanıdığım var.Arkadaşımın ablası.Bayan doktor.Eşi de müezzin.Çünkü bayan olan evlenirken ahlakı düzgün olsun dürüst olsun namazını kılsın mesleğinden önce bunlar önemli.Ben evimi geçindiririm eşimin yetişemediği yerde deyip evlenmiş.
Çok da mutlular.Bir de çocukları var :)
Yani insanın değerleri yaşamak istediği hayata göre bu durum değişir.

kızlar bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum, kadının maaşı erkeğinkinden epeyce fazlaysa sizce bu evliliğe nasıl etki eder?

var mı aramızda böyle bayanlar?

erkekler sorun edebiliyor bunu...bence maaş farkından öte statü farkı varsa sorunlar çıkar. ikisi de statü olarak eşit ama kadın şansı iyi gitmiştir, torpili olmuştur vs vs iyi bir yerde daha iyi bir maaş alırsa bence çok sorun olmaz. ama aralarındaki maaş farkı sosyal sınıf ya da meslekten kaynaklanıyorsa ileride sorun çıkar diye düşünüyorum.

Bence bu tamamen fazla maaş alan kadının tavırlarıyla alakalı bir durum.
Eğer kadın bunu sürekli konu eder ve hareketleriyle hissettirirse ister istemez karşı taraf ezilecek, gurur yapacak ve sorun çıkacaktır.
Zira bende eşimden yüksek maaş alıyorum neredeyse iki katı ama dört yıllık evliliğimiz boyunca hiç sorun olmadı bu durum.
Bir defa bile ikimiz arasında konusu geçmedi.
Başkaları bana muhabbetini yaptığı zaman bizim aramızda ayrı gayrı olmaz bu gün ben çalışamasam o bana bakmayacak mı?
Elbet bakacak o zaman bu gün benim ondan yüksek maaş almamın hiç bir anlamı yok. Para ikimizin parası dedim hep ve hep de böyle düşündüm..
Ve ne olursa olsun ben, eşimin kazandığı paraya, yaptığı işe saygılıyım. Tabi o da bana aynı şekilde karşılık veriyor.
Çok şükür bu güne kadar maddi sorunlar yaşadık ama aramızda ki maaş farkı gibi konulara hiç takılmadık.
Birlikte borçlandık, birlikte ödedik, hayatı birlikte yaşadık ..

Son düzenleme:
Erkek kadınının fazla maaş almasından rahatsızsa, eve ekmek getirme içgüdüsü, gurur varsayımı ve ben erkeğim eve ben bakarım düşüncesi varsa, kadını çalıştırmasın, eve helal para getirsin, kadınına ilgi göstersin, tüm gün çalışmaktan önünü göremesede o kapı açıldığında hiç yorulmamış bi gülümsemeyle heyecanla içeri girsin. Ve fazla maaştan çok bu ülkede maaş alamayan, çalışmayanları düşünsün? Erkek, kadın eşittir bence. Ne kadar paradan çok ne kadar huzur getiriyosun eve, bu önemli.

150 lıra fazla alıyorum ah dıyorum kekse da cok olsa maasımda da rahat gecınsek :1:

Back
X