Kadının erkekten güçlü hissetmesi..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.897
57.822
798
Aranızda böyle hissedenler var mı?

Ben pek çok konuda kendimi eşimden daha cesur, daha atılgan, daha sorunlara karşı dik duran olarak görüyorum.

Ama açıkçası bundan bazen rahatsız oluyorum.
Isterdim ki o beni yüreklendirsin.
Yapabiliriz, kolay o iş , takma kafana yaparsın sen desin.
Ama bugün öyle deyip 10 gün sonra bir yerde tersini söylemesin.
Bunu söylerken içten olsun..

Az önce tam da bundan ötürü tartıştım onunla. Millet keyfine ev taşıyor. Adama temizliğin, işin cogunu ben yaptığım halde taşınmak zor geliyor.

Bir kaç gün önce tamam halletcem ben o işi merak etme diyordu. Bugün 1 sene daha sıksan dişini cok zor taşinmak diyor mesela.

Ehliyetlerimiz var ama arabamız hiç olmadı kendisi hevessiz ve artık eminim ki korkuyor. Benim de endişelerim var ama artık bunun ciddi bir eksik olduğunu düşündüğüm için kafaya koydum araba alip ögrencem bir şekilde.
Bir kaç gün evvel korkunç bir kazada is arkadaşının eşi öldü. 28 yaşında iş makinesinin altına girdi yeni hamileymiş falan :KK43:
Benden çok etkilendi inanabiliyor musunuz?

Az evvel kaza yapip ölürsek sebebi sensin dedi ya!
Abi ölüm vaktin geldiyse bir sebeple gideceksin diyorum. Bakış acisi neden böyle bu adamın?

Sen kullan ben kullanmam o zaman dedi sonra bir sinir geldi içime anlatamam.

Gerçekten çok yoruldum.
Sen bizi her konuda dibe çekiyorsun biraz cesur ol yeter artık dedim bozuldu.

Bilmiyorum böyle olsun istemezdim gerçekten. Keşke o benden güçlü, gözüpek olsaydı her konuda..

Anlattıklarınızın sizin eşinizden daha güçlü olmanız sonucuyla ilgisiz.Siz daha cesur olabilirsiniz.Sonuçta yaşanmışlıklarınız sizi bu konuma getirmiş.Yani cesur olmak,olaylara bakış açısı kolayca değişebilen olgular değil.Tüm hayatımız boyunca elde ettiğimiz tecrübeler ve büyütülme şeklimiz ile oluşuyor.İnsanları bu şekilde eleştirip değiştirmeye çalışmanız pek işe yaramaz gibi geliyor.

Sadece başlığa cevap olarak tabii ki olabilir,ben size sorayım neden olmasın?

Anlattıklarınızın sizin eşinizden daha güçlü olmanız sonucuyla ilgisiz.Siz daha cesur olabilirsiniz.Sonuçta yaşanmışlıklarınız sizi bu konuma getirmiş.Yani cesur olmak,olaylara bakış açısı kolayca değişebilen olgular değil.Tüm hayatımız boyunca elde ettiğimiz tecrübeler ve büyütülme şeklimiz ile oluşuyor.İnsanları bu şekilde eleştirip değiştirmeye çalışmanız pek işe yaramaz gibi geliyor.

Sadece başlığa cevap olarak tabii ki olabilir,ben size sorayım neden olmasın?

Güçten kastım fiziksel değil kendine inanma konusunda mesela..
Manevi güç demek istedim..
Verdiğim örnekler bir kaçı hepsini yazsam dağ olur konu okunmaz tabi :)

Genel olarak hayatta duruşu bu.

Gözünde gereksiz büyütüyor çoğu mevzuyu.

Hayatımızı güzelleştirmek varken bu tutukluk neden?
Düşeriz diye koşmamak gibi saçma bir duruş sergiliyor..

Işın kötü tarafı sizi de engelliyor.
Çünkü yüreklendirmek söyle dursun kötü ihtimallerle olan üç kuruşluk cesaretinizi de kırıyor.

Konuya baska yönden bakıp kadınların daha cesur olması, daha güçlü olması gerektiğini düşünen kesimdenim. Çünkü cesaretimiz ve gücümüz eksik olduğu için kadınlar bu kadar zorluk çekiyor...
Konuya yorum yapmam gerekirse bende esimden bazı konularda daha cesurum o da hep söyler bunu zaten. Ve bundan hiç rahatsız olmadım. Çünkü benim eksigimi eşim, eşimin eksigini ben tamamliyrum.

Güç veya güçsüzlük değil de daha temkinli gibi geldi bana eşiniz. Tabi verdiğiniz kısıtlı örneklerden yola çıkarak söylüyorum. Sizin birkaç konunuza denk gelmiştim. Kafamda biraz uyuşuk, temkinli, heyecansız bir koca ile kanlı canlı, değişikliği seven, aktif bir kadın canlandı nedense :)

Konuya baska yönden bakıp kadınların daha cesur olması, daha güçlü olması gerektiğini düşünen kesimdenim. Çünkü cesaretimiz ve gücümüz eksik olduğu için kadınlar bu kadar zorluk çekiyor...
Konuya yorum yapmam gerekirse bende esimden bazı konularda daha cesurum o da hep söyler bunu zaten. Ve bundan hiç rahatsız olmadım. Çünkü benim eksigimi eşim, eşimin eksigini ben tamamliyrum.

Toplumsal cinsiyet kaniniza işlemiş bence.
Kadınlar adamlardan daha atik olabilir, daha cesur olabilir. Bunda ne var ki? Baskın olan tarafın , tuttuğunu koparanin erkek , ezilip pısıp yönetilen tarafta olanın kadın olması mı normal olan?

Ay yanlış mı ifade ettim acaba? :)

Eşitlik olsun eşitlik.
O benden daha güçlü olmasın ama benden çekimser olup bana da engel olmasın.
Aslında derdim tam olarak bu..
Onun bu bakış açısı, hayata karşı duruşu beni de etkiliyor.
Tartismaktan yoruluyorum..

Güçlü olmak değil sorunum.

Aranızda böyle hissedenler var mı?

Ben pek çok konuda kendimi eşimden daha cesur, daha atılgan, daha sorunlara karşı dik duran olarak görüyorum.

Ama açıkçası bundan bazen rahatsız oluyorum.
Isterdim ki o beni yüreklendirsin.
Yapabiliriz, kolay o iş , takma kafana yaparsın sen desin.
Ama bugün öyle deyip 10 gün sonra bir yerde tersini söylemesin.
Bunu söylerken içten olsun..

Az önce tam da bundan ötürü tartıştım onunla. Millet keyfine ev taşıyor. Adama temizliğin, işin cogunu ben yaptığım halde taşınmak zor geliyor.

Bir kaç gün önce tamam halletcem ben o işi merak etme diyordu. Bugün 1 sene daha sıksan dişini cok zor taşinmak diyor mesela.

Ehliyetlerimiz var ama arabamız hiç olmadı kendisi hevessiz ve artık eminim ki korkuyor. Benim de endişelerim var ama artık bunun ciddi bir eksik olduğunu düşündüğüm için kafaya koydum araba alip ögrencem bir şekilde.
Bir kaç gün evvel korkunç bir kazada is arkadaşının eşi öldü. 28 yaşında iş makinesinin altına girdi yeni hamileymiş falan :KK43:
Benden çok etkilendi inanabiliyor musunuz?

Az evvel kaza yapip ölürsek sebebi sensin dedi ya!
Abi ölüm vaktin geldiyse bir sebeple gideceksin diyorum. Bakış acisi neden böyle bu adamın?

Sen kullan ben kullanmam o zaman dedi sonra bir sinir geldi içime anlatamam.

Gerçekten çok yoruldum.
Sen bizi her konuda dibe çekiyorsun biraz cesur ol yeter artık dedim bozuldu.

Bilmiyorum böyle olsun istemezdim gerçekten. Keşke o benden güçlü, gözüpek olsaydı her konuda..
Peki bu güçlü kadın bu pısırıkla neden evlendi

Güç veya güçsüzlük değil de daha temkinli gibi geldi bana eşiniz. Tabi verdiğiniz kısıtlı örneklerden yola çıkarak söylüyorum. Sizin birkaç konunuza denk gelmiştim. Kafamda biraz uyuşuk, temkinli, heyecansız bir koca ile kanlı canlı, değişikliği seven, aktif bir kadın canlandı nedense :)

Gel uçurumdan atlayalim demiyorum ki ya :)
Bu ev bize iyi gelmedi. 2 senedir alışamadım bilmiyorum taşınmak bize iyi gelecek hissediyorum diyorum. Önce tamam sen yeter ki mutlu ol diye sallıyor. Is ciddiye binerken taşınmak kolay mi bla bla..

Kolay mı kolay mı diye diye hayatımızı iyilestiremedigimizi farkediyorum.

Baskı ile çözülecek bir konu değil biliyorum ama gerçekten keşke o da benim onu yureklendirdigimin yarısı kadar beni yureklendirebilseydi..

Evet iyi hissetmissiniz :) doğru tespit.
Yaşamıyor adeta yaşar gibi yapıyor.

Ay yanlış mı ifade ettim acaba? :)

Eşitlik olsun eşitlik.
O benden daha güçlü olmasın ama benden çekimser olup bana da engel olmasın.
Aslında derdim tam olarak bu..
Onun bu bakış açısı, hayata karşı duruşu beni de etkiliyor.
Tartismaktan yoruluyorum..

Güçlü olmak değil sorunum.
Yön ben Genel yorum yaptım aslında. Ama değişeceğini sanmıyorum pek. Bi laf var ya 7 sinde neyse 70 inde de o diye aynen o hesap.

Biz tam da öyle bir çiftiz.
Gözü kara, hakkını arayan, bedenen acıya dayanıklı, kötü durumlarda soğukkanlı olan, gerekene cevap veren, her konuda atılgan ve yeniliklere açık olan benim.
Eşim ise ‘ aman Ali Rıza bey, ağzımızın tadı kaçmasın’ modunda ve herkese niyeyse fazla bir iyi görünme çabasında.
Bana bu ikiyüzlülük geliyor...

Gel uçurumdan atlayalim demiyorum ki ya :)
Bu ev bize iyi gelmedi. 2 senedir alışamadım bilmiyorum taşınmak bize iyi gelecek hissediyorum diyorum. Önce tamam sen yeter ki mutlu ol diye sallıyor. Is ciddiye binerken taşınmak kolay mi bla bla..

Kolay mı kolay mı diye diye hayatımızı iyilestiremedigimizi farkediyorum.

Baskı ile çözülecek bir konu değil biliyorum ama gerçekten keşke o da benim onu yureklendirdigimin yarısı kadar beni yureklendirebilseydi..

Evet iyi hissetmissiniz :) doğru tespit.
Yaşamıyor adeta yaşar gibi yapıyor.

Haklısınız. Keşke olsa.. ama siz çabaladıkça olacak gibi de görünmüyor. Belki en iyi yol kendi başınıza halledebileceğiniz şeyleri onun desteğini görmeden halletmek. Biraz da onu olduğu gibi kabullenmek. Bence siz biraz fazla düşünüyorsunuz. Eşinizi çok mu irdeliyor veya oldurmaya çalışıyorsunuz acaba?

Biz tam da öyle bir çiftiz.
Gözü kara, hakkını arayan, bedenen acıya dayanıklı, kötü durumlarda soğukkanlı olan, gerekene cevap veren, her konuda atılgan ve yeniliklere açık olan benim.
Eşim ise ‘ aman Ali Rıza bey, ağzımızın tadı kaçmasın’ modunda ve herkese niyeyse fazla bir iyi görünme çabasında.
Bana bu ikiyüzlülük geliyor...

Istemsiz güldüm çok sevimli ifade ettiniz :)

Yaa bugune dek hiç sorun etmedim.
Ben gerçekten bizi ayakta tutarım elimden geldiğince ama sen karar ver sen işini bilirsin desin bari. Sen başarırsın deyip bana biraksa her şeyi gerçekten sorun etmeyeceğim.
Bana da köstek olup geri tutmaya calisiyor.
Bu fikir ayrılıkları yoruyor ondan daha güçlü olmak değil. .

Haklısınız. Keşke olsa.. ama siz çabaladıkça olacak gibi de görünmüyor. Belki en iyi yol kendi başınıza halledebileceğiniz şeyleri onun desteğini görmeden halletmek. Biraz da onu olduğu gibi kabullenmek. Bence siz biraz fazla düşünüyorsunuz. Eşinizi çok mu irdeliyor veya oldurmaya çalışıyorsunuz acaba?

6 yıldır oldurmaya çalışmadım.
Ona zaman verdim.
Üstte bir arkadaşın yazdığı gibi yetiştiriliş şeklini düşündüğümde böyle oluşunu anlıyorum.
Ama ne zamana kadar?
Benim gibi bir eşi var artık benden güç alsın ve kırsın zincirlerini azar azar değil mi ama?
Yerimizde sayıyoruz gerçekten.
Sadece kendisine değil bana da etki ediyor.

Istemsiz güldüm çok sevimli ifade ettiniz :)

Yaa bugune dek hiç sorun etmedim.
Ben gerçekten bizi ayakta tutarım elimden geldiğince ama sen karar ver sen işini bilirsin desin bari. Sen başarırsın deyip bana biraksa her şeyi gerçekten sorun etmeyeceğim.
Bana da köstek olup geri tutmaya calisiyor.
Bu fikir ayrılıkları yoruyor ondan daha güçlü olmak değil. .
Ben sizi anlıyorum aslında.
Eşimi çözdüm, başarısızlık, beceremeyecek olmak korkusu var ve bu sebeple garantici yaşıyor.
Sorumluluk almak istemiyor.
Örneğin ikimiz de aynı üniversitenin alakasız fakültelerinden mezunuz.
Yıllarca dedim ki, benim bilgimle seninki birleştirdiğimizde birçok işin altından kalkarız ama nafile...
Gitti adam babasının bilmemkaç senelik işini yapıyor, esnaf oldu.
E ne oldu 40 senelik dükkan battı ve kapandı.
Bu sürede benim mesleğim zaten yaşadığım il için sıkıntılı, maddi sıkıntımız olmadığından kendime hayalim olan işi kurayım dediğimde ‘ aman çok kolaydı, batarsın işte ne anlarız biz restoran ya da nail bar işinden’ vs derken çalışmadım evlendiğimden beri.
Şuan yaş 30 ve ikimizin de iş tecrübesi sıfır, çok güvendiği dükkan battı, kaldık el eşde baş başta.
O nail bar deyip küçümsediği mekanlar, günde 25 bin lira kar elde ediyor şimdi.

En basiti yurtdışına bile zor ikna ettim o da turlarla, kendi gitmez.
İlk deneyimi balayımızdı, bir ardıma saklanmadığı kaldı.
Tamam muhteşem bir yabancı dilimiz yok ama derdimizi anlatırız yani, yok efendim orada ekipten ayrılırsak kayboluruz, beceremeyiz, başımıza bir iş gelir vs...
Zaten başımıza bir iş gelse de ben çözeceğim onu, orası belli.

Ay döktüm içimi bir anda kusura bakmayın.
Ama insan bazen sırtını yaslayıp izlemek istiyor, bir işe el atmadan da yolumda gidebileceğini, her şeyi düşünmeden de eşinin onu halledebileceğine güvenmek istiyor.

Back
X