• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının erkekten güçlü hissetmesi..

Ben sizi anlıyorum aslında.
Eşimi çözdüm, başarısızlık, beceremeyecek olmak korkusu var ve bu sebeple garantici yaşıyor.
Sorumluluk almak istemiyor.
Örneğin ikimiz de aynı üniversitenin alakasız fakültelerinden mezunuz.
Yıllarca dedim ki, benim bilgimle seninki birleştirdiğimizde birçok işin altından kalkarız ama nafile...
Gitti adam babasının bilmemkaç senelik işini yapıyor, esnaf oldu.
E ne oldu 40 senelik dükkan battı ve kapandı.
Bu sürede benim mesleğim zaten yaşadığım il için sıkıntılı, maddi sıkıntımız olmadığından kendime hayalim olan işi kurayım dediğimde ‘ aman çok kolaydı, batarsın işte ne anlarız biz restoran ya da nail bar işinden’ vs derken çalışmadım evlendiğimden beri.
Şuan yaş 30 ve ikimizin de iş tecrübesi sıfır, çok güvendiği dükkan battı, kaldık el eşde baş başta.
O nail bar deyip küçümsediği mekanlar, günde 25 bin lira kar elde ediyor şimdi.

En basiti yurtdışına bile sor ikna ettim o da turlarla, kendi gitmez.
İlk deneyimi balayımızdı, bir ardıma saklanmadığı kaldı.
Tamam muhteşem bir yabancı dilimiz yok ama derdimizi anlatırız yani, yok efendim orada ekipten ayrılırsak kayboluruz, beceremeyiz, başımıza bir iş gelir vs...
Zaten başımıza bir iş gelse de ben çözeceğim onu, orası belli.

Ay döktüm içimi bir anda kusura bakmayın.
Ama insan bazen sırtını yaslayıp izlemek istiyor, bir işe el atmadan da yolumda gidebileceğini, her şeyi düşünmeden de eşinin onu halledebileceğine güvenmek istiyor.

Ayy yemin ederim sanki ben yazdım.
Hislerime tercüman oldunuz Allah razı olsun.
Ben gerçekten aynen bu yorgunluktayim.
Işin kötüsü sizin esiniz kendisini sizin kollarınıza bırakmış en azından. .
Benimki bana direniyor bir arpa boyu yol alamıyoruz .

Ayy yemin ederim sanki ben yazdım.
Hislerini tercüman oldunuz Allah razı olsun.
Ben gerçekten aynen bu yorgunluktayim.
Işin kötüsü sizin esiniz kendisini sizin kollarınıza bırakmış en azından. .
Benimki bana direniyor bir arpa boyu yol alamıyoruz .
Yok, nerede bırakma falan.
Biz aynı tv de yemek programları gibiyiz.
Güya sunucu yapar ya yemeği, ama yanındaki çalışana ‘ şunu kes, getir, at, pişir’ der.
Halbuki tüm işi yardımcı yapar hatta yemeği bile o seçer ama sunucu halden hale girer, artisliğinden ödün vermez.
Görünürde külhan beyi, ev reisi; ardında ise çenesiyle adamın beynine girip her şeye yön verip hayatımızı idare eden ben.
Vallahi çok yorucu...

Yok, nerede bırakma falan.
Biz aynı tv de yemek programları gibiyiz.
Güya sunucu yapar ya yemeği, ama yanındaki çalışana ‘ şunu kes, getir, at, pişir’ der.
Halbuki tüm işi yardımcı yapar hatta yemeği bile o seçer ama sunucu halden hale girer, artisliğinden ödün vermez.
Görünürde külhan beyi, ev reisi; ardında ise çenesiyle adamın beynine girip her şeye yön verip hayatımızı idare eden ben.
Vallahi çok yorucu...

Çok iyi anlıyorum. .
Bu gece ben de çok yoruldugumu hissettim.
Etrafimda hiç cesaretim yoktu eşim sayesinde başardım diyen kadınlar var.
Bendeyse tam tersi cesaretimi kıran eş var..

Araba konusunda bir kere -burda çok tır var- sen tır altında kalmak istiyorsun galiba? dedi. Bir kere de -sık sık ayagim takilir yolda- daha düz yolda yuruyemiyorsun araba mi kullanacaksın dedi. Kendine güveni yok anlıyorum bana da yok yahu..
Biz ne olacağız bu şekilde bilmiyorum ben .

Hatayı güzellikle onayını beklemekle, ayni noktada buluşmaya calısmakla yapıyorum sanırım.

Kafama koyup karar verdim yapiyorum bitti mi demeliyim?

Çok iyi anlıyorum. .
Bu gece ben de çok yoruldugumu hissettim.
Etrafimda hiç cesaretim yoktu eşim sayesinde başardım diyen kadınlar var.
Bendeyse tam tersi cesaretimi kıran eş var..

Araba konusunda bir kere -burda çok tır var- sen tır altında kalmak istiyorsun galiba? dedi. Bir kere de -sık sık ayagim takilir yolda- daha düz yolda yuruyemiyorsun araba mi kullanacaksın dedi. Kendine güveni yok anlıyorum bana da yok yahu..
Biz ne olacağız bu şekilde bilmiyorum ben .

Hatayı güzellikle onayını beklemekle, ayni noktada buluşmaya calısmakla yapıyorum sanırım.

Kafama koyup karar verdim yapiyorum bitti mi demeliyim?
Aynen öyle, bitti demelisiniz.
Bir şeylere karar verince, ben bunu yapıyorum istersen ortaklaşa yapabiliriz ama sen gelmesen de, onaylamasan da ya da ne bileyim konuya göre ortak olmasan da ben bunu yapacağım deyin ve yapın.
Ben eşime inat aldım ehliyetimi, o zaman sevgiliydik.
Kendisi şofördü ama sürekli beceremeyeceğimi söyler, demoralize ederdi.
Valla şuan kaymağını o yiyiyor, bir kere beni bir yerden almışlığı yok bu sayede.
Evle çocuklarla alakalı da öyle, çocuk hasta gel derim araban altında sen götür işte der mesela.
Ben hep kendi giden, kendi halleden oldum.
Size ne diyorsa aksini yapın, sizin motivasyonunuz bu olsun.
Bırakın cesaretlendirmeyi, gölge etmesin yeter durumuna şükretmek lazım bizim gibi evliliği olanlarda.

Nomu neden boşanmıyorsun? hiç cevabını verdin mi bilmiyorum ama.

seni sürekli dibe çeken bir adam var tüm enerjini sömürüyor resmen..
korkarım bir gün sen de eh yeter artık deyip onun gibi olacaksın :olamaz:

Seviyorum yaa..

Garip anlamda farklı iyiye gidişler gözlemliyorum.

Etrafımdaki erkeklerin her birinde bir kusur. O kadar ki anam düşmanımin başına vermesin dedirten şeyler. .
Hani ben ki neler çekmişim buna rağmen bana bile ağır gelen kusurlar görüyorum. .

Güçlüyum cabbarim ama ben de mükemmel kadın değilim. .

O böyle yaşamaktan memnun değil ama iyi yaşamayı bilmiyor sanki gözümde..
Tattirayim, öğreteyim, güzelleştireyim istiyorum..

Belki çok anlamsız görünüyor haklısın . .

Aynen öyle, bitti demelisiniz.
Bir şeylere karar verince, ben bunu yapıyorum istersen ortaklaşa yapabiliriz ama sen gelmesen de, onaylamasan da ya da ne bileyim konuya göre ortak olmasan da ben bunu yapacağım deyin ve yapın.
Ben eşime inat aldım ehliyetimi, o zaman sevgiliydik.
Kendisi şofördü ama sürekli beceremeyeceğimi söyler, demoralize ederdi.
Valla şuan kaymağını o yiyiyor, bir kere beni bir yerden almışlığı yok bu sayede.
Evle çocuklarla alakalı da öyle, çocuk hasta gel derim araban altında sen götür işte der mesela.
Ben hep kendi giden, kendi halleden oldum.
Size ne diyorsa aksini yapın, sizin motivasyonunuz bu olsun.
Bırakın cesaretlendirmeyi, gölge etmesin yeter durumuna şükretmek lazım bizim gibi evliliği olanlarda.

Haklısınız. .
Gölge etme yeter diyeceğim ben de artık.

Bugünkü kadar yorgun hissetmem inşallah. .
Çok teşekkür ederim.
Size de bana da kolaylıklar dilerim :)

Ay yanlış mı ifade ettim acaba? :)

Eşitlik olsun eşitlik.
O benden daha güçlü olmasın ama benden çekimser olup bana da engel olmasın.
Aslında derdim tam olarak bu..
Onun bu bakış açısı, hayata karşı duruşu beni de etkiliyor.
Tartismaktan yoruluyorum..

Güçlü olmak değil sorunum.
Eh konu başlığı ; Kadının erkekten güçlü hissetmesi, ister istemez o onyargiyla okunuyor.
Ben bir tahminde bulunmak istiyorum .
Kocanız boğa Burcu mu?
(Siz de aslan/ikizler/yay/koç falan gibi geldiniz. evet 3te 1ini yazdım burçların.:)

Eh konu başlığı ; Kadının erkekten güçlü hissetmesi, ister istemez o onyargiyla okunuyor.
Ben bir tahminde bulunmak istiyorum .
Kocanız boğa Burcu mu?
(Siz de aslan/ikizler/yay/koç falan gibi geldiniz. evet 3te 1ini yazdım burçların.:)

Itiraf et uzun diye içeriği okumadın hehe :)
Ben aslan o ikizler :/

Haklısınız. .
Gölge etme yeter diyeceğim ben de artık.

Bugünkü kadar yorgun hissetmem inşallah. .
Çok teşekkür ederim.
Size de bana da kolaylıklar dilerim :)
Tam oldu diyeceğiz, rahata erdik kıvama geldiler diyeceğiz ama elden ayaktan düşmüş olacağız bu gidişle.
İnsan 7sinde neyse 70 de de o çünkü.
Ve cesaret, ailelerin öğrettiği bir kodlama aslında.
Minnacık bebeklerimi düşseler bile yeniden teşvik ediyorum başarması için değil, denemesi için.
Çünkü başarısızlığı da kendi iç dünyasında benimsemeli ve utanmamalı insan.

Seviyorum yaa..

Garip anlamda farklı iyiye gidişler gözlemliyorum.

Etrafımdaki erkeklerin her birinde bir kusur. O kadar ki anam düşmanımin başına vermesin dedirten şeyler. .
Hani ben ki neler çekmişim buna rağmen bana bile ağır gelen kusurlar görüyorum. .

Güçlüyum cabbarim ama ben de mükemmel kadın değilim. .

O böyle yaşamaktan memnun değil ama iyi yaşamayı bilmiyor sanki gözümde..
Tattirayim, öğreteyim, güzelleştireyim istiyorum..

Belki çok anlamsız görünüyor haklısın . .
yoo hayır anlamsız demek istemedim.
iyiye gidişler görüyorsan ne ala, içinde olan sensin.
evet bazen öyle şeyler okuyoruz ki şahsen bazen benimkini öpüp başıma koyasım geliyor, ama yapmıyorum tabi :27:

kimse dört dörtlük değil, şahsen kendi adıma söyleyeyim benim de eksik yönlerim vardır, eşimin de mutlaka.
sanırım bazı şeyler için ona söyleyip direkt uygulamaya geçmen gerekiyor, çünkü her konu açışında olan biteni anlatıyorsun konu burda kapanınca hayatında da kapanıyor gibi duruyor uzaktan..

yoo hayır anlamsız demek istemedim.
iyiye gidişler görüyorsan ne ala, içinde olan sensin.
evet bazen öyle şeyler okuyoruz ki şahsen bazen benimkini öpüp başıma koyasım geliyor, ama yapmıyorum tabi :KK53:

kimse dört dörtlük değil, şahsen kendi adıma söyleyeyim benim de eksik yönlerim vardır, eşimin de mutlaka.
sanırım bazı şeyler için ona söyleyip direkt uygulamaya geçmen gerekiyor, çünkü her konu açışında olan biteni anlatıyorsun konu burda kapanınca hayatında da kapanıyor gibi duruyor uzaktan..

Içimde kapanmıyor ama :)

Dilim keskindir ama uygulamada davranışlarım pek keskin değil sanirim ondan :)

Mesela şimdi ayrıyız tatilden dolayi.

Şeytan dedi al burdan bir araba uzun yolda artık 5 gün sürerek götürürsun belki ama olsun kapak olur.
Ama bende onu yapacak popo var mı?
Yok galiba

Tam oldu diyeceğiz, rahata erdik kıvama geldiler diyeceğiz ama elden ayaktan düşmüş olacağız bu gidişle.
İnsan 7sinde neyse 70 de de o çünkü.
Ve cesaret, ailelerin öğrettiği bir kodlama aslında.
Minnacık bebeklerimi düşseler bile yeniden teşvik ediyorum başarması için değil, denemesi için.
Çünkü başarısızlığı da kendi iç dünyasında benimsemeli ve utanmamalı insan.

Babası yüzünden böyle evet biliyorum.
Bu kadar zamanı anlayışla tanıdım bu yüzden. Öyle kolay değil çünkü farkındayım.

Öyle olmasın ya :(
Yakın zamanda yapamam dediklerini aşsin göreyim inşallah. .

Valla kendimi düşünüyorum evet ama daha çok onu düşünüyorum.
Ot gibi, lezzet almadan yaşıyor sanki.

Itiraf et uzun diye içeriği okumadın hehe :)
Ben aslan o ikizler :/
Allah Allah çok da uyumlu iki burç aslında.
İkizler burcu yaşam enerjisi olan, aktiviteden aktiviteye koşan bir burçtur. Size niye böylesi denk gelmiş bilmiyorum. Bir boğa da kimliği mi geç yazdırmışlar acaba birkaç gün? :)
Valla işiniz çok zor. Benim de hayatımda tüm planları benim yaptığım, tüm kararları benim aldigim, yarın ne yapalım sorusuna mütemadiyen 'bilmem, farketmez' diyen bir insan vardı .Gercekten de ona hiç farketmezdi, yaşayıp yaşamadığı bile farketmez sizin söylediğiniz gibi yaşıyor taklidi yapan bir insandı.
Coook zor ve yorucu olduğu için daha başlamadan bitirmistim.
Gerçekten insanı yoran birşey.
Hem hiçbir plana müdahil olmaz, herşeyi siz yaparsınız hem de sizin yaptığınız planda bir aksilik çıkarsa suçlusu siz olursunuz

Içimde kapanmıyor ama :)

Dilim keskindir ama uygulamada davranışlarım pek keskin değil sanirim ondan :)

Mesela şimdi ayrıyız tatilden dolayi.

Şeytan dedi al burdan bir araba uzun yolda artık 5 gün sürerek götürürsun belki ama olsun kapak olur.
Ama bende onu yapacak popo var mı?
Yok galiba
o kadar da değil yahu :)
mesela ev bak, hatta çok beğenirsen kapora ver:)

Allah Allah çok da uyumlu iki burç aslında.
İkizler burcu yaşam enerjisi olan, aktiviteden aktiviteye koşan bir burçtur. Size niye böylesi denk gelmiş bilmiyorum. Bir boğa da kimliği mi geç yazdırmışlar acaba birkaç gün? :)
Valla işiniz çok zor. Benim de hayatımda tüm planları benim yaptığım, tüm kararları benim aldigim, yarın ne yapalım sorusuna mütemadiyen 'bilmem, farketmez' diyen bir insan vardı .Gercekten de ona hiç farketmezdi, yaşayıp yaşamadığı bile farketmez sizin söylediğiniz gibi yaşıyor taklidi yapan bir insandı.
Coook zor ve yorucu olduğu için daha başlamadan bitirmistim.
Gerçekten insanı yoran birşey.
Hem hiçbir plana müdahil olmaz, herşeyi siz yaparsınız hem de sizin yaptığınız planda bir aksilik çıkarsa suçlusu siz olursunuz

Benimki babasi yüzünden böyle olmuş ne burcu olursa olsun aynı olurdu onun elinde büyüyen :)

Diğer iki kardeşi de aynı.
Teki yaşam mücadelesi veriyor ama şükür ki :)

o kadar da değil yahu :)
mesela ev bak, hatta çok beğenirsen kapora ver:)

Onu yaparım.
Ev konusunda istediğim olur da mücadelesi yoruyor.
Adam diyor ki haklısın bu evi ben de sevmiyorum pişman oldum.
Ama taşınmak zor gel idare edelim.
Herifin hayatı idare etmek üzerine kurulu.

Be adam desene doğrusun yaptık bir hata bu evi seçtik belki yarına cikmiycaz bir hafta sıkıntı çeker yerleşiriz mutlu oluruz.
Yuva önemli bir şey. .

Bir sene daha disimizi sıkalim belki tayinimiz çıkar diyor ya :)

bu biraz da karakterle alakalı bişey canım adamın eksikliği degil.nasıl ki aynı huylar bi kadında olsa bu kadın eksiktir diyemeyecegimiz gibi.sarıyı nasıl kırmızıyı nasıl oldugu gibi kabul edebiliyosan bunu da öye düşün.adamin burnu gibi yüzü gibi huyu da sekil almis bikere fiziksel özellikler nasilsa karakter özellikleri de onun bi parcasi ya oldugu gibu kabul edeceksin ya da disaridan müdehale edeceksin.ufak ufak baslayarak güvenini kazanabilirsin mesela adam belli ki daha temkinli belki de korkuyo.korkmak de her duygu gibi insan olmanin bi getirisi bu yönünü küçük görme bence.korktugu seyleri yavas yavas alistira alistira deneyin biraz güvensin hicbisey olmadigina daha sonda buyuk adimlar atmaya daha cesaretli ve istekli olur.koskaca adami ben mi egitecegim demeyin daha buyuk sorunlariniz yoksa eger bunlar asilabilecek seyler emek vermeye ugrasmaya deger

Nomucum insanın sahip oldukları arttıkça kaybetme korkusu da artıyor. Eşin bence işi dolayısıyla da bazı olaylara şahit olduğu için daha temkinli hale gelmiş.

Tanıdığım çoğu aslan burcu karşıdakini hep değiştirme derdinde. Ben güçlüyüm karşımdaki güçsüz fikri hiç değişmiyor bu burçta. Halbuki sandığınız kadar güçlü değilsiniz seni seviyorum nomu :) ama neden kurallarla örülü bir hayatta kendini mutsuz etmek için çabalıyorsun sürekli? Bir ölüm olayına kimse aynı tepkiyi vermek zorunda değil mesela. Sen daha yüzeysel düşünüyor olabilirsin ama belki o an seni kaybetmekten çok korktu yada kendininde acı bir şekilde ölebileceğini düşünmek istemiyor. En iyi ihtimalle 30 küsür yaşında olan birinden 20 yaşındaki gibi araba sürme cesareti bekleyemezsin mesela hem senin eşinin karakteri de bu. Ben sürekli eleştirildiğim birine 6 sene katlanabilmiştim eşin bu durumdan da memnun gözüküyor. Sizin ilişki çözümsüz geliyor bana artık.

Back
X