Herkes burada şu kadar o yüzden az vermişsin demiş de, zaten anlaştıkları da 80 TL ve kadın toplasanız normalde iki saatte bitecek iş yapmış aslında, 4 saat sürmesine rağmen. Sonuçta diğer kadınla 80 üzerinden konuşuyorlar, başka yerde 200 TL, 80 az diye onun da hakkına girmiş olmuyor. Anlaşılan şey üzerinden oranlamak lazım. 20 TL evet bakınca az ama sayısal olarak mantıklı.
Bence haklısınız ve bence bu konuda işini doğru yapmayan insana paranın birazını vermek bile çok mantıklı değil. Örneğin ben bir tasarım yapıyorum, işi tamamen kendimden dolayı final tarihine yetiştiremezsem kimse bana ama canım işin birazını yapmışsın diye ücret ödemiyor. Anlaşılan iş belli verilen süre belli. O insanlar bekledikleri ve anlaşılan hizmeti alamamış oluyorlar. Bunda da öyle bakmak lazım.
Ben daha önce evin mutlaka o gün temizlenmesi gereken bir durumda evden çalışıp temizlikçi almıştım. Kadın saat 4e kadar sadece salonun camını silmiş ve yerini süpürmüştü ki ev bir oda bir salon, salonun bir cephesi yarıya kadar camdı. 50 60 metrekare bir evden bahsediyorum. Saat 5’e kadar diye konuşmuştuk. odaya girmeyecek misin dediğimde ben orayı hallettim demişti ve yerleri üstünkörü süpürmüş, toz bile almamış, evin geri kalan her yeri duruyordu. Çıldırdım, işini düzgün yapmadığını ve gitmesini istedim. Ağladı, paramı almadan gitmem, dedi. Hakaret etmeye, tehdit etmeye başladı. Normalde verirdim belki giderken yine parayı ama iyice sinirlendim. Sabahtan beri zaten ettiği lafın haddi hesabı yoktu. Temizli şirketini aradım, epey zorladı ve sonunda çıktı gitti evimden. Giderken hala şey diyor, banyoya da su tutayım bitti işte paramı ver gideyim diyor. Türlü beddualar ederek çıktı. Oturdum o yorgunlukla ve sinirle akşam 5te bütün evi baştan temizledim.
Şimdi bu kadının akşama kadar yalnızca salonun camlarını silebilmiş olması benim suçum mu? Bana faydadan çok zararı dokundu kadının, bütün günümü yedi.
Sonra içim rahat etmedi, kadına ulaşamadım o parayla hayır yaptım. Ama hala hak etmediğini düşünüyorum.