Kadının hakkına mi girdim?

Canım ben dadıyla büyüdüğüm icin ve onum harici de evime cok kisi geldigi icin temizlikci baba evime de koca evime.de artik bunlarin varya kanını biliyorum desem yeridir. Dadı haftanın hergunu geliyordu ve utuden tutta herseyi yapiyordu evde ama 14 sene öncesinden bahsediyorum sana sanirim o zamanki para ile 1000 tl aliyordu ama yatılı degildi ve emin degilim
Burda tum gun temizlii ücreti 200
Yarım gun 100
Ütü culer utu basina 1 tl alır
Eve çağırılanlar saati 30 tl ye yapar.
1 saatte de baya yapiyorlar ama
Sen 14 parca utuletmissin 14 tl arti 5 yol parasi 20 vermen gerekirdi
25de iyiymis 4 saati gitmis kadinin eli yavas belliki. Utun de kazanli degilse uzun sürmüştür.
Ben boyun fıtığı hastasıyım kolum ağrıyor bu sebeple ve ben 5 tane yuz havlusu 3 gomlek 3 şort 1 saatte ütülüyorum. Onuda nerden biliyorum camasir.makinasi yıkanırken bitime saatinden anlıyorum :D Bendede sayma takıntısı var :) utumde cok lüks bisey degil normal philips buharlı
Yani eli baya yavaşmış .
4 ten sonra evi temizleyemez ki hadi 6 ya kadar kaldi napcak hangi isi bitirecek keske evi temizletse idin önce
Bir de yarim gune gelen kadin az is yapiyor,senin koltuğunu silmesi lazim atiyorum 1 hafta geldiyse oturma odasi koltufu oteki hafta salon koltug
1 hafta geldiyse salonun camlari oteki hafta baska bir odanin cami ve mutfak dolaplarının dışını sandalyeleri bunlari da yapmasi lazim varsa 1 hafta halilari silebilir mesela.
Benimde yarim gun geliyor oglen ezaninda isi bitiyor.. ve bu saydiklarimi yapiyo ucrette 100 tl.
Evi yakin yol parasi vermiyorum ve sadece kahve veriyorun
Tum gun gelir ise oglen yemeği ve kahve.
Sen cok yumusak yüzlü ve iyi niyetlisin belli ki ama çalıştığı yerde hakkını alması lazim ama hakkini da vermesi lazim standart 3 oda 1 salon bi evde benim esimin çalışma odasini tozlu birakiyor ise o temizlikcinin isi olmaz mesela.
Simdikinin de suyu ısındı göndercem biktim artik sagligim yerinde olsa kendi isimi kendim yaparim.

Sinirlenmekte haklisiniz gununuz kotu gecmis ama;
Yaninizda calisan bayanlarin da zor durumda olabilecegini,dertleri olabilecegini her zaman ayni performansi gosteremeyecegini bir dusunseniz keske .siz nasil bazen cok yorgun oluyor,uzgun oluyor,o an birsey yapmiyorsaniz yada daha azini yapabiliyorsaniz onlar da birer kadin olduguna gore bir derdi oldugunda o gun her zamankinden yavas olabilir yada yapamayabilir..illa para veriyorsunuz diye kotu davranmak zorunda misiniz? Benim bildigim once temizlik yapilirbsonra utu.kadincagiz once temizlik yapayim deseydi izin verecek miydiniz. Ustelik miktar cok az.kusura bakmayin 25 liraya utu yaptirilmaz disarda da yapildigini sanmiyorum. Kimbilir ne kadae uzuldu ustelik de engelli.varsin o gun kotu yapmis olsun, bir dhaa gelmemesini istersiniz ama illaki hakkini vermeliydiniz ve kirici olmayabilirdiniz.
Sizin cocuklaeiniz da varmis sinirinizi anliyorum.Ama gununuzun kotu yada iyi gecmesi sizin elinizde.bir gun icin bu kadae takacak birsey yok bence.ve ben 25 lirayi cok az buldum.cok da uzuldum.insanlar kendine muhtac olana kotu davraniyor iste olan bu.onun yerine kendinizi koyun bakalim.temizlim degil de baska bir is yaptiginizi dusunun.engelli oldugunuzu ,evinize yardimci alacak kadae maddi gucunuz olmadigini dusunun.ve patronunuzun o gun sizin isinizi begenmeidgini,her zaman cok iyi oldygunuz halde o gun sans sizlik oldugunu..performansinizin dustugunu..hakkinizi size bu sebeple vermedigini..
Yillardir evimize yardimci gelir gider .annem temizligini begenmedigi de oldu hic bie zaman hakkini vermemezlik etmedi.yavassin vs.demedi.
Sadece bir an bazi seylere cok ihtiyacimiz oldugunu dusunsek,karsimizdakini anlayabiliriz.
Ne olur sanki baska bir temizlikci gelir.isini cok guzel yapar. Bundan sonra rahat edersiniz .cozumu olmayan birsey degil yani.
Begenmeseniz bile kirmadan yollasaniz ve hakkini verseniz daha iyi olurdu.ben cok uzuldum acikcasi.o kadincagizin evine nqsil gittigini dusunuyorum ve uzuluyorum

Son düzenleme:
en azından 50 tl verseydiniz sonuçta kadın emek vermiş belki ihtiyacı vardı. keşke temizliği başta yaptırsaydınız. bi de 4 saat niye beklediniz ki 2 saat dolunca söyleseydiniz madem yapamıyosan bırak temizliğe geç diye.

Hiç üzülme. Bahaneleri hep aynı. Utu yapmayı bilmiyorum!! Tabii tabii bilmiyordur zaten. Temizlikten de başlasa yine ağır ağır 2 oda süpürmeyi yapardı o 4 saate. Saat 12:00 de gelmesi bile başlı başlı fiyasko. Biz ise 12 de gidebiliyor muyuz?

4 saat Ütü ne demek kadının önüne 1000 gömlek 500 pantolonu koymuştunuz ? Bencede 4 saat çok uzun zaman normal aşırı çamasır yoksa

Bunu soylemeniz iyi oldu. Bu yüzden vicdanım rahat değil. Bir anlık sinirle yapamıyorsa gelmesin benim günümü mahfetti falan dedim ama sinir geçince daha sağlıklı düşünebiliyor insan

ben içinizi rahatlatayım ne 5i ne 10u inanın ki ütüm dağ gibi olur benim. bi ablamız var ne kadar ütün olursa olsun saati 20 tl dedi ve 1 saatte benim o dağ gibi ütümü bitirdi.. kadının eli yavaşmış 4 saatte anca bitirmiş.. çok çok üzüldüyseniz her zaman gelen abla ile yardım gönderebilirsiniz..

İyi akşamlar..
Bana haftada bir gelen temizlikçi var. Ütü yer sil.supur balkonları tuvaleti ve banyoyu yıka 80+5 TL alıyor. Yarım günde bitiriyor işini. Memnunum ondan.
Dün önemli bir işi olduğunu istersem bir arkadaşını gonderebilecegini söyledi. Bende kabul ettim. Özellikle unutma utuyu soyle çünkü bazı kadınlar utu yapmaya pek yanaşmıyor sonra sıkıntı yaşamayalim dedim tamam dedi.
Ben çocuklardan dolayi sabah 7.30 dan uyandim. (İki bebeğim var) onlari doyurdum. Eşime kahvaltı hazırladım. Esimle yemedim ki kadın gelince beraber yaparız dedim. Bekle bekle gelmedi. Aradım açmıyor. Saat 10 kadar bekledim çok acıktım için mecbur yedim.
Kadın saat 12 de geldi. Yolu bulamadım kayboldum falan dedi. Kadının kulağında işitme cihazı vardı. Ondan kaynaklı mi yoksa.baskq bir nedencldeb mi bilmiyorum anlamasindq da sıkıntı vardı. Kayboldum evi bulamadım.dedi.
O gelmeden utu masasini çıkarmıştım .Sen ütü yap ben çocukları yatirayim sonra sana yardım ederim dedim.
Kadın utuyu tam saat 16.00 kadar yaptı. 6tane gömlek 8 tane keten pantolon(düz ütü ) yapti. Sadece 1 kere yemek molasi verdik.
İlk geldiğinde gözüm tutmadı geri gondereyim diye duaundun ama üzülür hem hangi gerekçe ile.geri göndereceğim yapabildiği kadar yapsın diye düşündüm. Ama abartmiyorum utuyu tam 4 saatte yaptı.
Gittim geldi hadi bak böyle iş bitmez dedim tamam dedi sadece . ben konusuncq sadece durup bakıyb hiç cevap vermiyordu ama sofrada çok güzel konuştu. Çocuğu varmış onu anlattı beni de duydu..
Utuyu elinden alsam kalbi kırılır üzülür diye hep sabrettim ama sonra kendi kendime duaundum. Utuyu bu kadar saatte yaptıysa temizliği hiç yapamaz diye.
Bende bir gün için iş yerinde izin kuandim. Bütün günüm haram oldu. Temizlik yapılacak diye ortalığı topladım. Her yer dağıldı bebekler uyandı vozviz hic durmadilard onlarıyedir doyur derken iyice sinirlendim.

İşte ütü bitince 25 TL para uzattim 20 TL utuüicin 5 tl de yol paran ustunu giyin temizlik kalsın dedim. Neden dedi? Sen 4 saatte 3 parça ütü yapamadin.temizligi nasıl yapacaksın sabah kadar seni bekleyemem ki dedim.
Yok ben temizliği hızlı yapiyorum. Ütü elim yavaş alışık değilim diye çok zorlandım. Temizliğe başlamış olsaydı şimdiye kadar çoktan bitirmistim dedi. Bende çok sinirlenmiştim. Hadi ablam sen çık bir saate kadar eşim işten dönecek daha bu saatten sonra temizlik falan olmaz dedim. Çok ısrar etti morali bozuldu. Bende. Sinirlenmiştim diye dinlemedim onu giyindi çıktı gitti.
Ama dünden beri onun muhasebesini bir türlü atamıyorum içimden. Sadece ütü yaptı. Utu masasini bile ben kurdum ben kaldırdım. bı yandan sonucta 4 saat mesaimyaptı belki çok ihtiyacı da vardı diye dusunuydüşü bı yandan da sadece ütü yaptı bişey yapmadı ki diyorum.

O an cok sinirlendim.izin aldığım için bütün günüm gitti. Ortalık darma dağınık kaldı. Yapamıyorsa gelmeseydi dedim ama sonra vicdanen rahatsız oldum. Siz olsanız ne yapardınız.
Geri gönderir miydiniz? Belki ilk geldiğinde yada ilk bir saat içinde geri gindermleiydim ama ne diyeceğimi nasıl davranacağımi bilemediğim için bekledim.
Bir de para meselesi 25 TL az mı oldu ?
Aynen hak yemişsiniz?
Bütün gününü size ayırmış ve siz eline 20 lira mı tutusturdunuz? Çocuğun eline bile verilmez.

Ayrıca kendi yardimcinizin da hakkına giriyorsunuz.Bu zamanda 80 liraya ne alınıyor Allah aşkına..

Kadınlara acıdım demek ki çok zor durumdalar.

Bize Konya'da tüm gün 50 tl ye geliyor bi abla..
Ben de Konya'dayim.50 Tl ye iyiymis .En son 150 ye gidiyordu bir tanıdığım. Mevkii olarak neresi acaba ?Su an bebegim var belki ben de cagiririm 100 e gelse yine iyi .

5 saatti 100 geliyor benımkı
Evi supuruyor sılıyor mobilyaları utu yapıyor ve bir tane ekstra ıs yapıyor saati dolana kadar.
Ben bir sepet utu bırakıyorum yarim saatte yapıyor daha cok bebek ve cocuk giysisi gercı bizde gomlek veya takım elbise giyen yok tshırt fılan oluyor. 4 saatte o ne bicim utuymus anlayamadım

Temizlik yaptırmamanıza birşey diyemem ama 14 parça için verdiğiniz para çok az, üzüldüm.

Tüm ev temizliği ve ütüyü hem yarım güne sığdırıp hem ücretin 85 tl olmasına da şaşırdım zaten. Tüm gün gelenler ekstra cam siliyor, fiyat bu kadar fark ediyor mu?

4 saat utumu yapilir benimde gomlek pantolon o kadar cok oluyo ve duz utu de degil pantolonlar en fazla 1 bucuk saat surer siz yine 4 saat beklemissiniz bitirsin diye ben sabredemezdim o kadar yaptigi istende bisey cikmazdi o konuda katiliyorum size ama keske 50 tl verseydin 20 lirada sanki az olmus

Ütü yer sil.supur balkonları tuvaleti ve banyoyu yıka 80+5 TL

85 tl bana çok az geldi. 150den aşağı olmaz mesela ankarada ben duymadım.

ama kız sadece 4 saat çalışmış. 12de gelmesi de büyük kabalık. kayboldu ise arayıp haber verebilir yol sorabilirdi.

Ben kırıp gönderemem bir daha çağırmam kimseye yapamam annem aklıma gelir ben de durumum çok iyiydi şimdi işim yok birgün bizde mecbur kalabiliriz ama ukalaysa o zaman farklı

Back
X