O tamamen bir turk gelenegi... Ataerkil toplumlarin alisagelinmis duzeni. Ben kocamin yaninda degilim vede hatta onu kendi yanima almak icin ugrasiyorum, senin sevgilin halt etmis, kendi duzeni bozulmasin, aman erkek anasi oglundan uzak kalmasin diye butun dertleri. Kiz anasinin ne eksigi sucu var ? Kadinin evlenmeden onceki hayati duzeninin neden bir onemi yok ? Neden kadin evini isini kimi zaman ailesini arkadaslarini ve bazen dogup buyudugu sehrini birakip gitmek sorunda sirf evlenmek icin ?
Bana tum kadinin yeri kocasinin yani lafi tamamen uydurulmus erkeklerin kendilerine yonttuklari bir zorlama laf olarak geliyor. Boyle bir kural yoktur, illa bir yere gidilecekse orta yol bulunur, iki kisinin gelecegi acisinda en iyi yer neresiyse oraya gidilir, ve illa bir taraftan birisi herseyini birakip birsuru seyden vazgecmek zorunda kalacaksada o kisinin kadin olmasi sarti diye bir yazili kural yoktur.
Boyle dayatmalara gelmeyin , gelirsen gel gelmezsen biter tarzi ici bos bloflere de kanmayin, blof degilse hatta hic kanmayin cunku oyle adamdan zaten hayir gelmez.