Pes etmeli miyim? Kadının yeri kocasının yanı mı? Peki ya aile?

eşin her gün metrobüse binip o işkenceyi çekmemek istemekle haklı gerçekten çok kötü bir yaşam şekli. insanda ne sabur ne kafa kalıyor.. ancak baştan öyle konuşmuşsunuz. başka şehre tayin istemeyin. o sitede de oturmayın. eşinin işyerine yakın bir ev bulup çıkın yani orta yolu bulun. açıkçası kanser hastası da olsa sırf torununa yakın olmak istiyor diye damadın her gün o kadar yol gitmesi insafsızlık gibi geldi.. aynı şehirde olduğunuz için her istediğinde gelip görür

ailem munis insanlar. aynı sehırde yasamaktan vazgecırecek bır muamelelerı sozlerı olmamıstır asla...
belli ki ne kadar munis olsa da bu kadar dipdibe olmak istemiyor. onun ailesinin yaşadığı şehre gitmeyi kabul etmeyin ama 3 gün de gitse o trafiği çekmeyi istememek hakkı. bir de evlenmeden önce şart koştum demişsiniz, evlenmeden önce konuşulan çoğu şey sonradan değişebiliyor. benim eşimin annesinin de ağır bir hastalığı var, farklı bir rahatsızlık. bu nedenle yakın olmayı kabul ettim. ancak bazen illallah geliyor. sırf hasta diye bu kadar naz kapris çekmek, evimin içine kadar herşeye karışması insanı bunaltıyor, eşimle de konuşulmaz en ufak sorun yansıtsam annem hasta anne hakkı ödenirmiye geliyor konu. acaba sizde de benzer durum olabilir mi?

Valla konunu özünde eşin haklı bile olsa sizinle ortak bir karara varmadan ev sahibine ağustosta çıkacağız demiş olması ve bunu size danışmadan yapması olayın boyutunu tamamen değiştirir. Hiç bir kuvvet beni kanser hastası olan babamdan uzaklaştıramazdı. Baştan sizinle bunları konuşsa ve sizin kafanız karışıp buraya konu açsanız daha yapıcı yaklaşabilirdim. Ama eşiniz zaten kafasında karar vermiş ve sizi köşeye sıkıştırmış bence bu kabul edilebilir bir durum değil.

Daha fazla okuyamadim

Daha fazla okuyamadim, ailenize bu kadar duskunseniz evlenmeseydiniz, artik birinci onceliginiz kocanizla cocugunuz, burada kocasi aileci oldugu icin yuvasi dagilan huzuru kacan kac kadin var biliyor musunuz, siz de onlarin bayan versiyonusunuz, ailenizden ayrilamiyorsaniz evlenmeyin, evlenip yurtdisina giden insanlar var, onlar evlat degil mi, gunde 3 saatlik yolu kocaniza reva goruyorsunuz ama ailenizden ayrilamazsiniz, ne diyeyim, cocugu kocaniza verin ailenizle yasamaya baslayin, zira sizin gibiler yuzunden kendini dis kapinin dis mandali gibi hisseden suruyle insan var, bunlardan birisi de benim, evlenmesin bi zahmet aileci olanlar, benim asil ailem anam babam diyenler evlenince olusturduklari kurum aile olmuyorsa nedir? Biraz da onun ailesinin dibinde yasayin biraz da siz cok zor sartlarda ise gidin bakalim, kocaniz ailesinden cikmasin, biraz da siz dislandiginizi hissedin, evlenmeden once sart koymusmus, LAF! :ukala:

Yazdığım cevapları okumamışsınız, haklısınız onca sayfayı nasıl okuyacaksınız... Şunu söylemeliyim ki, ben bahsettiğiniz adamların bayan versiyonu değilim. Eşimden habersiz, eşimsiz annemlere inmem, o hadi gidelim demedikçe gidelim demem, sırf onun aılesı baska memlekette, kendını kötü hıssetmesın dıye. Yanı anlayacagınız gitmek istemesinin benım aılemın tavırları ıle veya benım aılemın evınden cıkmamam ıle hıcbır alakası olamaz.

Konuyu aileden ayrilamamaya baglamayin arkadaslar. Ortada ne kadar ömrünün kaldigi belli olmayan, morale ihtiyaç duyan bir baba var. Konu sahibi baska sehre gittiginde Allah korusun babasi vefat edersse omru boyunca beraber geciremediği zamanin vicdan azabini ceker.

Evet tam olarak bu benı sıkıntıya sokan. Ben lüks bir araba için, daha uygun kiralı bir ev için babamsız geçirdiğim zamanlar için, onu cok sevdıgı torunundan ayırmak durumunda kaldıgım zamanlar ıcın ölene dek pişmanlık duymak istemiyorum....

Ne esimin ailesine ne de kendi aileme yakin degilim ama sanki kendi ailesinden ayri bir duzeni yokmus, kocasiyla aile degilmis gibi davranilmasini dogru bulmuyorum, acaba evlenmeden once sart koyarken de babasi kanser miydi, kendi esi tek erkek evlat olsa ve ailesine bu denli yakin olsaydi, anneci kocamla sorunlarimiz var diye konu acmaz miydi konu sahibi, bazilari eslerini damızlik gibi kullaniyor, zinciri bozmayim yasim gelince evleneyim, cocugum olsun ama hic evlenmemis gibi ailemle diyalogum devam etsin ayni seyi kocasi istese kabul eder mi, hadi bakalim kocasi ayni siteye ailesini tasisin ve konu sahibinin duskunlugu kadar duskun olsun ailesine acaba o zaman kendisi nasil hisseder, bir daha soyluyorum, yuvalarini sahiplenemeyen aileciler evlenmesin!

İŞte bahsettıgınız gıbı davranmıyorum efendım ben. Anneci değillim... Evet evlenmeden evvel babam kanser hastasıydı.. Hemde yeni teşhis edilmiş, 4. evrede doktorların 6 ay yaşar dediği bir dönemdi.. Eşim yine babamın bu durumundan dolayı annemlerın ust katında olan bu daireyi kiralamıştı.
bence fazla tartışmaya girmeden inatlaşmadan "ben babamı bu haldeyken gözü yaşlı bırakamam. aynı durumda senin baban olsaydı yine bırakmazdım" gibi net konuş. ama istersen boşan bilmem ne diye rest çekme. sadece babanın bu haldeyken yanında yakınında olmak istediğini belirt. devamında bi açıklama hiç yapma kendisi düşünsün acaba benden boşanır mı, beni tek başıma bırakırmı diye sen deme öyle şeyler hiç.
Önceki konunuda bunuda baştan sona okudum. ve eşinin ailesi aynen babannem ve amcamlar gibi.
bence eşin iyi bir insan olabilir bilmiyorum senin yazdıklarından pek öyle görünmüyo ama ailesinden fazka etkilendiğini düşünüyorum ben. annesi ve kardeşleri senin ailenle aynı yerde oturmasından dolayı onu çok eziyolar bence. işte senin ailenin ve senin kölen olmuş gibi davranıyolar adama ve esin onlar için canını verse yinede az gelir. onlar tarafindan böyle görülmemek için ne isteseler yapıyo ama yinede onlar ailesini bırakıp elin kızının ve onun ailesinin kölesi olmuş muamelesi yapıyolar. oda sırf ailesini bi köşede bırakıpta başkalarına damatlık yapmadığını göstermeye çalışıyo sürekli.
seni küçücük bebekle bırakıp onlara gidip 1 hafta kalması, kendi parası olmadığı halde onlara para yetiştirme çabası bundan bence. iyi hir evlat olduğunu kanıtlanmaya çalışıyo ayrıcada sırf bu yüzden seni ve aileni üzmekten haz duyuyo. çünkü annesi "aslan gibi oğlumu aldılar benden" diye konuşan bunu oğluna empoze eden bi kadın. ve kesin "sen onların hizmetçisi misin, o kadar kira ödeme, seninde ailen var, seni parmağında oynatıyolar, şöyle yapma böyle derlerse yapma" gibi cümlelerle dolduruyodur oğlunu.
bence seni bırakıp başka bi yerde yaşamaya ancak ailesinin gazıyla karar verebilecek bir insan. ve eğer bu karar verme sürecinde seni bırakıp ailesini ziyarete giderse anası onu gaza getirir bence.
ailesi hakkındaki tahminlerim doğru mu çok merak ettim? elizanelizan elizanelizan

Sizi ayakta alkışlıyorum, tamamen doğru tespitler, doğru düşünceler. Kesınlıkle ve kesınlıkle boyle olduğunu düşünüyorum. Çok tesekkur ederım geçmiş konularımı okumaya ayırdıgınız zaman ıcın, tum parçaları bırlestırınce bu sonuca vardınıız degıl mı sızde? Hakıkaten mesele tam anlamıyla bu....
Konuyu okudugunuzu iddia etmiyorsunuzdur herhalde?

Zira konu sahibi degil esi aileci. Konu sahibi ailesiyle kocasi olmadan gorusmuyormus bile.

Esi ise ailesini asalak gibi davransalar da, kadina hamile ve lohusayken eziyet cektirseler de evde tutuyormus. Ustelik ailesinin maddi olarak somurmesine de izin veriyormus.

Yani ayni sitede oturmak ve aileci olmak alakasiz seyler. Aileci olmayi elestiriyorsaniz esini elestirmelisiniz konu sahibinin.

teşekkür ederim. Benı hakiki manada anlayan arkadasların oldugunu gormek bana güç veriyor.
Bu mesajınıza o kadar üzüldüm ki. Gözlerim doldu gece gece. Lütfen dik durun ve gitmeyin. Kocanız boyle bir fedakarlığı hakeden bir insan da değil gibi görünüyor zaten. Babanıza bir şey olursa çok vicdan azabı çekersiniz. Resti çekin, çok istiyorsa kendi gitsin. Gerçekten çok üzüldüm kötü niyetli bir kocanız var.

:( Babam '' torunuma salıncak yapacağım, parka götüreceğim '' diye cocuklar gıbı sevınıyor. Alıyor kızımı , oturdugumuz sıtede kucuk bır park var oraya goturup sallıyor. Benı arıyor kızım camdan bak dıye.... :( Ben her park gördüğümde yüzüm gözüm şekil değiştirene kadar ağlamak istemiyorum...... :( :( :(
Son durum ne konu sahibi?

Son durum aynı... Eşim hala başka bir ilde il dışı görevde. Cumartesi dönecek.

En son ben bıryere gıtmeyecegımı, bu zamana kadar ezip geçtiğin sözler gibi beni de ezip geçecekse kendinin bileceği bir iş olduğunu, bana ıstemedıgım bır hayatı yasamak konusunda baskı yapamayacagını soylemıstım... O da zaten rahatsız hısedıyorum kendımı, vıcdan yaptırmak ıcın soylemıyorum, doktora gıtmekten korkuyorum dıye tamamen duygu somurusu olduguna ınandıgım bır mesaj atmıs. cevap vermedım.

Bugün Olağanüstü hal ilan edildi ya, olağanüstü hal yokken bensiz nasılsınız dıye mesaj atmış, ki bu tür mesajları sonradan çark ettıgını yumustmaya calıstıgını ıfade eden mesajlardır. Iyıyız de kızımı bılemem babasız nasıldır dedım. Kızının nasıl oldugunu sordu. soyledım. öyle... doğru düzgün konusmuyoruz. Bırsey sorarsa yanıtlıyorum. Sessızım sımdılık. döndüğünde ne olur bılemem... bakacagız. ama direnmekte kararlıyım...

Bence gayet net ifade etmissin kendini, sanki esin sana göre daha nazlı gibi geldi
Ama sen netsin ya mecbur geri adım atacak çünkü sen huzursuzsan onu da huzursuz edersin farkında ;) tabii isteyerek değil de net sekilde olmandan dolayi

Bence gayet net ifade etmissin kendini, sanki esin sana göre daha nazlı gibi geldi
Ama sen netsin ya mecbur geri adım atacak çünkü sen huzursuzsan onu da huzursuz edersin farkında :KK66: tabii isteyerek değil de net sekilde olmandan dolayi

evet fazlasıyla nazlıdır. Canı tatlıdır mesela. Poşet taşırken sızlanır. Alısverıse gıtmeden evvel neyı ne kadar alacagımızı tek teksöyletir bana ki taşıyabilecek mi diye... :)

Mutlaka geri adım atmalı. Kendisi babası gecen sene vefat etmişti, etmeden evvelki bayramlarda masraf cok olur dıye gıtmedı zıyarete. ben ısrar ettım gidelim bır sekılde masrafı hallederız olsun dıye. Dınlemedı benı. Sonra da keske gıtseydım dıye pısman oldu.Bana da aynı pısmanlıgı nasıl yaşatırsın dıyorum, her zaman dıbınde mı olacaksın babanın, kader dıye bır sey var dıyor bu kez de...

Merhaba kızlar. Mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışacağım. Umarım başarılı olabilirim.

İstanbul'da yaşıyorum. Öğretmenim, çalışmıyorum. 7aylık bir kızım var.

Eşim mühendis. Bir devlet kurumunda çalışmakta. 4bin liraya yakın bir maaşı var...

Evimiz oldukça geniş çok kullanışlı havuzlu site içerisinde kirası 1400 lira. Aidat ile birlikte 1600... Yeni zam yaptı ev sahibi bu şekilde. Tek başına düşünüldüğünde fazla olan bu kirayı civar semtleri ve istanbulu düşündüğünde, bu ev fazlasıyla hakediyor.
Ve bu arada kendi ailem ile aynı sitedeyiz.

Mesele şu ki, kiramız eşime artık fazla geliyormuş, metrobüse binmek istemiyormuş (işi ile evimiz arasında gidiş geliş toplam 3 saate yakın bir mesafe var), araba alıp daha ıyı sartlari yasamak ıstıyormus ve bunun ıcın en kısa surede tayin isteyecekmiş. Ev sahibine agustos ayı sonuna kadar cıkacagımızı dahi söylemiş...

Ben evlenmeden evvel asla ailemden uzakta bır yerde yasamak istemediğimi peşin peşin konuşmuştum o da kabul etmişti. Kendi ailesi doğuda bir şehirde yaşıyor. Burada yalnızca bir ablası ve kardesı yasıyor.

Şimdi böyle yan çizmesi sinirimi bozuyor.
Tayin istemiyorum. İlk sebebi ailemden uzakta olmak istememek, ikincisi de eşimin geçinemediğimizi iddia etmesine ragmen ailesine (asla ihtiyaçları olmamasına ragmen, gereksiz istekleri için)Robin hood'luk yapması ve bunun daha uygun bir şehirde yaşamakla beraber cebimize kalacak fazla para ile daha da arttıracak olma ihtimali...

Bana guven dıyor boyle olmayacak dıyor ama ınanmıyorum. Cunku benım bastan konuştuğum hemen hemen her konuda lafını ezip gecmis birisi eşim.

Beni anlamıyor. Anlamak istemiyor. Babam kanser hastası. Tek kızım, ilk ve tek torunları var. Torunlarına bitiyorlar. Onunla şifa bulduklarını söylüyorlar.

Öte yandan eşim bu isteklerim neticesinde ailemi kıskanmakta. Ben bir hiçim, ailen değerli, onlar varsa mutlusun, ben kocan değilim gibi saçma triplerde ve sureklı buna benzer seyler soyluyor.

Bu arada Babam aynı sitede 1000 liraya ev ayarlayacagını söylemesine ragmen ınat etmis durumda eşim.

Doğru mu yapıyorum.? Ailemden uzakta yasamak onları torunlarından ayırmak ıstemıyorum. Sırf eşim lüks araba alacak dıye. Metrobüse binmeyecek dıye. Daha rahat işe gidecek dıye ben ailemden uzak kalmak ıstemıyorum. Gıdecegımız sehıre kardesı de gelecektir iş yapmak için. İş için ablasının yanında kalıyor burada cunku. O da var. Ailesi geçimsiz. Bu da kafa karıştırıcı..

Ne yapmalıyım? Tayini kabul etmeli miyim?isteklerimde haksız mıyım? Eşim haklı mı? Çıkamıyorum işin içinden... ;(
Esin cok anlayissiz konus bu durumu yani sonucta evlisiniz beraber yasiyosunuz ve herseye beraber karar vermenz lazm esin senin isteklerini hice saymamali

Sizi ayakta alkışlıyorum, tamamen doğru tespitler, doğru düşünceler. Kesınlıkle ve kesınlıkle boyle olduğunu düşünüyorum. Çok tesekkur ederım geçmiş konularımı okumaya ayırdıgınız zaman ıcın, tum parçaları bırlestırınce bu sonuca vardınıız degıl mı sızde? Hakıkaten mesele tam anlamıyla bu....:KK43::KK43:
elizanelizan elizanelizan
o zaman tahminlerime devam ediyorum bakalım bunlarda tutacakmı. eşin aslında ailesine bağlı falan değil ailesi onu kullanıyor aslansın, oğlumsun, evimin direğisin, özlüyoruz bizi birakip gittin nerelere gibi laflarla gaza getiriyolar eşini ve her istediklerini yaptırıyorlar.
ama sana şunu söyleyim eşin seni ezdi geçti diyelimki ayrıldı ve ailesinin yanına gitti. adamı eşek yapıp sırtına binerler o ayrı bi konuda deli divane gibi sürünerek pişman olarak döner sana. çünkü ancak o zaman dank eder sana verdiği hiç bi sözü tutmadigi, pişmanliktan geberir. tabi hala babamdan yola çıkarak tahminde bulunuyorum inş. o kadar büyümez bu mesele. büyümez bence en azından erteler bu şehir değiştirme konusunu.

kocan çocuk gibi çok kolay kandırılabilecek bi adam. sende onu erkekliğinden vur ben seni sözünün eri bi adamsın diye sevmiştim diye. ara arada ne kadar mert dürüst bir insan olduğunu belirt çok çaktırmadan gerçekten öyle düşünüyomuş gibi ve yeri gelince yap bi olayı davranisini örnek göstererek bak o zaman nasıl gaza geliyo. sen ne kadar dikkat etsende o ailene daha değer verdiğini düşünüyo. kendisini ait hissedememiş hala kendisini annesine kardeşlerine ait hissediyo. bi koca bi baba olarak onu yetersiz bulduğunu belli ediyosun bence oda kendisi öyle görüyo. ama sen "evimin direği, kızım babasına bi başka bakıyo,Allah seni başımızdan eksik etmesin, sen yokken evin tadı tuzu yok hiç" gibi cümleler kur ona sürekli o zaman annesine karşı sen daha ağır basarsın ve onlarla ilgili problemlerini seninle Paylaşmaya başlar artık sürekli savunmaya geçmeyi bırakır. eşin gıcık mıcık ama çok kolay kandırılır çocuk gibi. senin gözünde kahraman olduğunu düşündürebilirsen o gerçekten kahramanlık yapar sana hep.

Aileni bırakma sakin esin araba alsin ise öyle gitsin.ailede eş de önemli ama esin çok nankör aileni kıskanıyor ve inat ediyor.sende ona pabuç bırakma tek kizmussin ve baban hasta yazik torununu ayırma.bende ailemin yanında alt katta oturuyorum coook harika.Senin ailen onlar esin haksız katiyyen terketme onları.gerekirse calis katkı olsun eve ama hicbiyere gitme.bu erkekler bir tuhaf zaten karısını ailesinden koparmak hoşlarına gidiyor seni o yasa koçan deyil ailen getirdi kocan yokken annen bsbsn vardi unutma asla kabul etme resti çek.
Kadının yeri kocasının yanı diye birşey yok.Sen baştan konusmussun şimdi giderse tek gitsin ben gelmiyorum de ve aileni bırakma.kadın ailesiyle erkek tarafı bir olmaz.asla gitme pişman olursun......

Esin cok anlayissiz konus bu durumu yani sonucta evlisiniz beraber yasiyosunuz ve herseye beraber karar vermenz lazm esin senin isteklerini hice saymamali

Böyle olmalı evet ama ben gitmek istemiyorum. Eşim gitmek istiyor. Bu durumda boyle bırseye nasıl ortaklaşa karar verilir? Biri siyah biri beyaz. Bunun ortası nasıl bulunur? Ya onun dediği olacak ya benim....
Sizi ayakta alkışlıyorum, tamamen doğru tespitler, doğru düşünceler. Kesınlıkle ve kesınlıkle boyle olduğunu düşünüyorum. Çok tesekkur ederım geçmiş konularımı okumaya ayırdıgınız zaman ıcın, tum parçaları bırlestırınce bu sonuca vardınıız degıl mı sızde? Hakıkaten mesele tam anlamıyla bu....:KK43::KK43:
elizanelizan elizanelizan
o zaman tahminlerime devam ediyorum bakalım bunlarda tutacakmı. eşin aslında ailesine bağlı falan değil ailesi onu kullanıyor aslansın, oğlumsun, evimin direğisin, özlüyoruz bizi birakip gittin nerelere gibi laflarla gaza getiriyolar eşini ve her istediklerini yaptırıyorlar.
ama sana şunu söyleyim eşin seni ezdi geçti diyelimki ayrıldı ve ailesinin yanına gitti. adamı eşek yapıp sırtına binerler o ayrı bi konuda deli divane gibi sürünerek pişman olarak döner sana. çünkü ancak o zaman dank eder sana verdiği hiç bi sözü tutmadigi, pişmanliktan geberir. tabi hala babamdan yola çıkarak tahminde bulunuyorum inş. o kadar büyümez bu mesele. büyümez bence en azından erteler bu şehir değiştirme konusunu.

kocan çocuk gibi çok kolay kandırılabilecek bi adam. sende onu erkekliğinden vur ben seni sözünün eri bi adamsın diye sevmiştim diye. ara arada ne kadar mert dürüst bir insan olduğunu belirt çok çaktırmadan gerçekten öyle düşünüyomuş gibi ve yeri gelince yap bi olayı davranisini örnek göstererek bak o zaman nasıl gaza geliyo. sen ne kadar dikkat etsende o ailene daha değer verdiğini düşünüyo. kendisini ait hissedememiş hala kendisini annesine kardeşlerine ait hissediyo. bi koca bi baba olarak onu yetersiz bulduğunu belli ediyosun bence oda kendisi öyle görüyo. ama sen "evimin direği, kızım babasına bi başka bakıyo,Allah seni başımızdan eksik etmesin, sen yokken evin tadı tuzu yok hiç" gibi cümleler kur ona sürekli o zaman annesine karşı sen daha ağır basarsın ve onlarla ilgili problemlerini seninle Paylaşmaya başlar artık sürekli savunmaya geçmeyi bırakır. eşin gıcık mıcık ama çok kolay kandırılır çocuk gibi. senin gözünde kahraman olduğunu düşündürebilirsen o gerçekten kahramanlık yapar sana hep.

Hayretler içindeyim gercekten sanki evliliğimizin, eşimin röntgeni çekmiş gibisiniz. Ben biraz güçlü duran, minnet etmeyen biriyim. Eşim çoğu zaman ben kimim ki ben hiçim gibi cümleler kurar. Veya laf arasında agzından kaçırır erkegin gururunun okşanması ile kadınınki farklıdır. Kadına saçın güzel dersin havalara uçar erkeğe dersin bir işe yaramaz pek. Onun gururunu okşaman lazım vs. Diye. Arada bir diyprum dediklerinizi. Galiba evlenmeden önceki ve evlendikten sonraki bır süre için sergilediğim dik duruşta dolayı samimi bulmuyor benı ve heee evet öyle hımm gunu cevaplar veriyor. Sürekli sen horoz gibisin der mesela.

Ya ben siyaset yapamıyorum ne varsa dılımde içimde söylüyorum. İlmek ilmek işlemek gerek biliyorum ama sabredemuyorum yapamıyorum

Dün bu konu yine açıldı. Sakince konuştum;

Ben: benım babam hasta,kımın önce öleceği belli olmaz ama hasta ınsan daha yakın gıbı gelıyor ölüme. Babam kızımızla oynamak ıstıyor parka götürmek istiyor ona kıyafetler almak ıstıyor. Ben baska bır sehıre gıdıp yaşama ve yaşatma ıhtımalim olan bu zamanlar için sonradan pişman olmak kahrolmak ıstemıyorum.
Senın baban kanser olsaydı gitme deseydi sen memleketten ıstanbula atama ıster mıydın?
Üstelik bana söylediğin gerekçeler lafı bıle edilmemesi gereken seyler hasta bir insanın yanında.
Ben uc parca daha fazla daha marka kıyafet alacaksın dıye, guzel bır araba bıneceksın dıye, daha lüks yaşayacaksın dıye babamı arkamda bırakıp gıdemem.

Eşim: eee baban hasta dıye ne yapacağız hasta dıye 10 sene 20 sene 5 sene neyse artık boyle mı yasayacagız benım hayallerim var ben boyle ucu ucuna yaşamak ıstemıyorum.

Ben: sen bu sozu soyledın ya sana inanamıyorum. Demek babam hasta ıse ne yapalım öyle mi...

Sonrası sessizlik hayretlık kırgınlık.

Babasına suskun ve bır sene once kaybetmis olan yaşamadıkları için pişman oldugunu soyleyen adam aynı pismanlığı bana yasatmak ıstıyor. Bır kac parca fazla kıyafet ve bır araba ugruna.

Sustum sustum o kadar agır geldı kı hastaysa ne yapalım lafı. Nasıl söylenir bu. Nasıl acımasızlık bencillik umarsızlık dolu bır cümledir.

Sonradan toparlamaya calıstı cevırmeye calıstı lafı. Sen yanlıs anlıyorsun hemen dedı. Zaten benım kırıldığımı anladığında ben hemen yanlıs anlamış oluyorum sen oyle demek ıstemıyorsun...

Velhasılı bır arpa boyu yol katedememekle birlikte daha da kırılıyorum duyduklarım karşısında. Deli olacağım sanırım yakında. Ya sabır.

Dün bu konu yine açıldı. Sakince konuştum;

Ben: benım babam hasta,kımın önce öleceği belli olmaz ama hasta ınsan daha yakın gıbı gelıyor ölüme. Babam kızımızla oynamak ıstıyor parka götürmek istiyor ona kıyafetler almak ıstıyor. Ben baska bır sehıre gıdıp yaşama ve yaşatma ıhtımalim olan bu zamanlar için sonradan pişman olmak kahrolmak ıstemıyorum.
Senın baban kanser olsaydı gitme deseydi sen memleketten ıstanbula atama ıster mıydın?
Üstelik bana söylediğin gerekçeler lafı bıle edilmemesi gereken seyler hasta bir insanın yanında.
Ben uc parca daha fazla daha marka kıyafet alacaksın dıye, guzel bır araba bıneceksın dıye, daha lüks yaşayacaksın dıye babamı arkamda bırakıp gıdemem.

Eşim: eee baban hasta dıye ne yapacağız hasta dıye 10 sene 20 sene 5 sene neyse artık boyle mı yasayacagız benım hayallerim var ben boyle ucu ucuna yaşamak ıstemıyorum.

Ben: sen bu sozu soyledın ya sana inanamıyorum. Demek babam hasta ıse ne yapalım öyle mi...

Sonrası sessizlik hayretlık kırgınlık.

Babasına suskun ve bır sene once kaybetmis olan yaşamadıkları için pişman oldugunu soyleyen adam aynı pismanlığı bana yasatmak ıstıyor. Bır kac parca fazla kıyafet ve bır araba ugruna.

Sustum sustum o kadar agır geldı kı hastaysa ne yapalım lafı. Nasıl söylenir bu. Nasıl acımasızlık bencillik umarsızlık dolu bır cümledir.

Sonradan toparlamaya calıstı cevırmeye calıstı lafı. Sen yanlıs anlıyorsun hemen dedı. Zaten benım kırıldığımı anladığında ben hemen yanlıs anlamış oluyorum sen oyle demek ıstemıyorsun...

Velhasılı bır arpa boyu yol katedememekle birlikte daha da kırılıyorum duyduklarım karşısında. Deli olacağım sanırım yakında. Ya sabır.
son durum ne oldu canim bence birakma babani

Hayretler içindeyim gercekten sanki evliliğimizin, eşimin röntgeni çekmiş gibisiniz. Ben biraz güçlü duran, minnet etmeyen biriyim. Eşim çoğu zaman ben kimim ki ben hiçim gibi cümleler kurar. Veya laf arasında agzından kaçırır erkegin gururunun okşanması ile kadınınki farklıdır. Kadına saçın güzel dersin havalara uçar erkeğe dersin bir işe yaramaz pek. Onun gururunu okşaman lazım vs. Diye. Arada bir diyprum dediklerinizi. Galiba evlenmeden önceki ve evlendikten sonraki bır süre için sergilediğim dik duruşta dolayı samimi bulmuyor benı ve heee evet öyle hımm gunu cevaplar veriyor. Sürekli sen horoz gibisin der mesela.

Ya ben siyaset yapamıyorum ne varsa dılımde içimde söylüyorum. İlmek ilmek işlemek gerek biliyorum ama sabredemuyorum yapamıyorum

bende hiç siyaset yapamıyorum zaten mutlu bir evliliğimde yok aslında. size akıl verecek durumda hiç değilim aslında. ama formül bu eminim :) ama bunu uygulayacak sabır soğukkanlılık olgunluk yok bende. hemen parlıyorum kendimi bir türlü durduramıyorum.
Şehir değiştirme probleminiz çözülmüştür inş. umarım erkekliğini ispatlama olarak görmüyodur bu durumu. Eğer ailesi ona bu aklı verdiyse onlara karşıda geri adım atmak istemeyebilir. senide bırakamaz gibi geldi bana ama tabi sen böyle bi kumar oynama.orta yol taşınma meselesini biraz ertelemeye en azından ikna et ama söz verme zamanda verme bu arada onu avucuna almaya bak

="NihanH, post: 47329924, member: 751929"]Esinizin yerine ben de olsam kıskanırım cunku artık yeni bir aile kurdunuz ve kendi hayatinizi yasamaniz gerek. Benim de babam hasta hem de 7 yildir yataga bagli doktorlar basta en fazla 6 ay omur bicti ama Allaha şükür hala yanimizda atesi ciktigi anda ya da herhangi bir agir sokta kaybedebiliriz.
Esimin ailesi de ayni sehirde yasamakta. Biz esimle daha rahat kosullar elde etmek ugruna aileme 1 saat mesafede bir ilcede yasiyoruz her sey cok daha ucuz ve birikim yapıyoruz sartlarimiz cok iyi suan ama tam istedigimiz yere ulaşamadık. Yakin oldugumuz icin ha deyince cikip gelebiliyoruz. Bence siz de sadece babanız icin degil kendi kurdugunuz aileniz icin ödün vermelisiniz biraz cunku Allah uzun omur versin ama anne baba bir yere kadar hayatinizda, size kalacak size bakacak esiniz ve cocugunuz var. A bu arada -belki henuz bebegim dogmadigi icin - hayatimda en cok sevdigim ve deger verdigim insan babamdır yani duygusal bağım kuvvetlidir ama olmasi gerekeni yapmak zorundayim ben de.
Yanlis dusunuyorsun.

Konuyu okuduğumda yazma ihtiyacı duydum.. Durumlarımız bir kaç ay öncesine kadar benzerdi.. Bende tek çocuğum ve evlenirken şartım hasta yatalak annem ve kanser olan babamın yakınında oturmaktı..

Eşimin ailesinin başka bir semtte ( 6-7 km mesafe uzakta ) evleri varken eşim kiraya çıkmayı kabul etti çok şükür ki.. Her ne kadar ailesi çok onaylamasalar da duruşumu değiştirmedim. Eşim de baştan kiraya çıkmak istemese de durumumu açık ve net bir şekilde anlatınca ve vicdanımın elvermediğini anladı :KK68:
Şansıma çok şükür ki aynı apartmanda 2-3 kat üstte oturdum tam 1 yıl 8 ay.. Bu arada doğum yaptım ve kızım 3,5 aylıkken babam vefat etti..

Şu an hiç bir pişmanlığım yok.. Elimden geldiğince yardım ettim aileme hamile olduğum zamanda düşük tehlikem yüzünden edemedim ama allah affetsin artık.. Babam vefat ettikten sonra daireyi tadilat yaptırıp annemi de yanımıza aldık ve şükür ki kiradan kurtulduk.. Eşimin annesi arada bir orası sizin eviniz değil sizin eviniz burda diye üst katlarını gösterse de duymazdan geliyorumm..

Senin yerinde değilim evet ama seninle hemen hemen aynı şartlarımız.. Yerinde olsam eşimi ikna etmeye çalışırdım..
Ailemden uzak yaşamak istemiyorum çünkü babama bir şey olursa o vicdan yükünü ne sen ne de ben kaldıramayız diyebilirsin.. ( ki benim ilk cümlem buydu ) Tek çocuk olduğunu ailene karşı sorumlu olduğunu , onun gibi kardeşlerin olmadığı için tüm sorumluluğun senin üzerinde olduğunu vs vs anlatabilirsin eminim ki sakin ama samimi bir dille anlatırsan eşin anlayacaktır..

Back
X