Daha fazla okuyamadim
Daha fazla okuyamadim, ailenize bu kadar duskunseniz evlenmeseydiniz, artik birinci onceliginiz kocanizla cocugunuz, burada kocasi aileci oldugu icin yuvasi dagilan huzuru kacan kac kadin var biliyor musunuz, siz de onlarin bayan versiyonusunuz, ailenizden ayrilamiyorsaniz evlenmeyin, evlenip yurtdisina giden insanlar var, onlar evlat degil mi, gunde 3 saatlik yolu kocaniza reva goruyorsunuz ama ailenizden ayrilamazsiniz, ne diyeyim, cocugu kocaniza verin ailenizle yasamaya baslayin, zira sizin gibiler yuzunden kendini dis kapinin dis mandali gibi hisseden suruyle insan var, bunlardan birisi de benim, evlenmesin bi zahmet aileci olanlar, benim asil ailem anam babam diyenler evlenince olusturduklari kurum aile olmuyorsa nedir? Biraz da onun ailesinin dibinde yasayin biraz da siz cok zor sartlarda ise gidin bakalim, kocaniz ailesinden cikmasin, biraz da siz dislandiginizi hissedin, evlenmeden once sart koymusmus, LAF!
Yazdığım cevapları okumamışsınız, haklısınız onca sayfayı nasıl okuyacaksınız... Şunu söylemeliyim ki, ben bahsettiğiniz adamların bayan versiyonu değilim. Eşimden habersiz, eşimsiz annemlere inmem, o hadi gidelim demedikçe gidelim demem, sırf onun aılesı baska memlekette, kendını kötü hıssetmesın dıye. Yanı anlayacagınız gitmek istemesinin benım aılemın tavırları ıle veya benım aılemın evınden cıkmamam ıle hıcbır alakası olamaz.
Konuyu aileden ayrilamamaya baglamayin arkadaslar. Ortada ne kadar ömrünün kaldigi belli olmayan, morale ihtiyaç duyan bir baba var. Konu sahibi baska sehre gittiginde Allah korusun babasi vefat edersse omru boyunca beraber geciremediği zamanin vicdan azabini ceker.
Evet tam olarak bu benı sıkıntıya sokan. Ben lüks bir araba için, daha uygun kiralı bir ev için babamsız geçirdiğim zamanlar için, onu cok sevdıgı torunundan ayırmak durumunda kaldıgım zamanlar ıcın ölene dek pişmanlık duymak istemiyorum....
Ne esimin ailesine ne de kendi aileme yakin degilim ama sanki kendi ailesinden ayri bir duzeni yokmus, kocasiyla aile degilmis gibi davranilmasini dogru bulmuyorum, acaba evlenmeden once sart koyarken de babasi kanser miydi, kendi esi tek erkek evlat olsa ve ailesine bu denli yakin olsaydi, anneci kocamla sorunlarimiz var diye konu acmaz miydi konu sahibi, bazilari eslerini damızlik gibi kullaniyor, zinciri bozmayim yasim gelince evleneyim, cocugum olsun ama hic evlenmemis gibi ailemle diyalogum devam etsin ayni seyi kocasi istese kabul eder mi, hadi bakalim kocasi ayni siteye ailesini tasisin ve konu sahibinin duskunlugu kadar duskun olsun ailesine acaba o zaman kendisi nasil hisseder, bir daha soyluyorum, yuvalarini sahiplenemeyen aileciler evlenmesin!
İŞte bahsettıgınız gıbı davranmıyorum efendım ben. Anneci değillim... Evet evlenmeden evvel babam kanser hastasıydı.. Hemde yeni teşhis edilmiş, 4. evrede doktorların 6 ay yaşar dediği bir dönemdi.. Eşim yine babamın bu durumundan dolayı annemlerın ust katında olan bu daireyi kiralamıştı.
bence fazla tartışmaya girmeden inatlaşmadan "ben babamı bu haldeyken gözü yaşlı bırakamam. aynı durumda senin baban olsaydı yine bırakmazdım" gibi net konuş. ama istersen boşan bilmem ne diye rest çekme. sadece babanın bu haldeyken yanında yakınında olmak istediğini belirt. devamında bi açıklama hiç yapma kendisi düşünsün acaba benden boşanır mı, beni tek başıma bırakırmı diye sen deme öyle şeyler hiç.
Önceki konunuda bunuda baştan sona okudum. ve eşinin ailesi aynen babannem ve amcamlar gibi.
bence eşin iyi bir insan olabilir bilmiyorum senin yazdıklarından pek öyle görünmüyo ama ailesinden fazka etkilendiğini düşünüyorum ben. annesi ve kardeşleri senin ailenle aynı yerde oturmasından dolayı onu çok eziyolar bence. işte senin ailenin ve senin kölen olmuş gibi davranıyolar adama ve esin onlar için canını verse yinede az gelir. onlar tarafindan böyle görülmemek için ne isteseler yapıyo ama yinede onlar ailesini bırakıp elin kızının ve onun ailesinin kölesi olmuş muamelesi yapıyolar. oda sırf ailesini bi köşede bırakıpta başkalarına damatlık yapmadığını göstermeye çalışıyo sürekli.
seni küçücük bebekle bırakıp onlara gidip 1 hafta kalması, kendi parası olmadığı halde onlara para yetiştirme çabası bundan bence. iyi hir evlat olduğunu kanıtlanmaya çalışıyo ayrıcada sırf bu yüzden seni ve aileni üzmekten haz duyuyo. çünkü annesi "aslan gibi oğlumu aldılar benden" diye konuşan bunu oğluna empoze eden bi kadın. ve kesin "sen onların hizmetçisi misin, o kadar kira ödeme, seninde ailen var, seni parmağında oynatıyolar, şöyle yapma böyle derlerse yapma" gibi cümlelerle dolduruyodur oğlunu.
bence seni bırakıp başka bi yerde yaşamaya ancak ailesinin gazıyla karar verebilecek bir insan. ve eğer bu karar verme sürecinde seni bırakıp ailesini ziyarete giderse anası onu gaza getirir bence.
ailesi hakkındaki tahminlerim doğru mu çok merak ettim?
elizanelizan
Sizi ayakta alkışlıyorum, tamamen doğru tespitler, doğru düşünceler. Kesınlıkle ve kesınlıkle boyle olduğunu düşünüyorum. Çok tesekkur ederım geçmiş konularımı okumaya ayırdıgınız zaman ıcın, tum parçaları bırlestırınce bu sonuca vardınıız degıl mı sızde? Hakıkaten mesele tam anlamıyla bu....
Konuyu okudugunuzu iddia etmiyorsunuzdur herhalde?
Zira konu sahibi degil esi aileci. Konu sahibi ailesiyle kocasi olmadan gorusmuyormus bile.
Esi ise ailesini asalak gibi davransalar da, kadina hamile ve lohusayken eziyet cektirseler de evde tutuyormus. Ustelik ailesinin maddi olarak somurmesine de izin veriyormus.
Yani ayni sitede oturmak ve aileci olmak alakasiz seyler. Aileci olmayi elestiriyorsaniz esini elestirmelisiniz konu sahibinin.
teşekkür ederim. Benı hakiki manada anlayan arkadasların oldugunu gormek bana güç veriyor.
Bu mesajınıza o kadar üzüldüm ki. Gözlerim doldu gece gece. Lütfen dik durun ve gitmeyin. Kocanız boyle bir fedakarlığı hakeden bir insan da değil gibi görünüyor zaten. Babanıza bir şey olursa çok vicdan azabı çekersiniz. Resti çekin, çok istiyorsa kendi gitsin. Gerçekten çok üzüldüm kötü niyetli bir kocanız var.

Babam '' torunuma salıncak yapacağım, parka götüreceğim '' diye cocuklar gıbı sevınıyor. Alıyor kızımı , oturdugumuz sıtede kucuk bır park var oraya goturup sallıyor. Benı arıyor kızım camdan bak dıye....

Ben her park gördüğümde yüzüm gözüm şekil değiştirene kadar ağlamak istemiyorum......
Son durum ne konu sahibi?
Son durum aynı... Eşim hala başka bir ilde il dışı görevde. Cumartesi dönecek.
En son ben bıryere gıtmeyecegımı, bu zamana kadar ezip geçtiğin sözler gibi beni de ezip geçecekse kendinin bileceği bir iş olduğunu, bana ıstemedıgım bır hayatı yasamak konusunda baskı yapamayacagını soylemıstım... O da zaten rahatsız hısedıyorum kendımı, vıcdan yaptırmak ıcın soylemıyorum, doktora gıtmekten korkuyorum dıye tamamen duygu somurusu olduguna ınandıgım bır mesaj atmıs. cevap vermedım.
Bugün Olağanüstü hal ilan edildi ya, olağanüstü hal yokken bensiz nasılsınız dıye mesaj atmış, ki bu tür mesajları sonradan çark ettıgını yumustmaya calıstıgını ıfade eden mesajlardır. Iyıyız de kızımı bılemem babasız nasıldır dedım. Kızının nasıl oldugunu sordu. soyledım. öyle... doğru düzgün konusmuyoruz. Bırsey sorarsa yanıtlıyorum. Sessızım sımdılık. döndüğünde ne olur bılemem... bakacagız. ama direnmekte kararlıyım...