kadınlar çalışmalı mı ,çalışmamalı mı?

kesinlikle katılıyorum.her bayan mutlaka çalışmalı.kocasının eline bakmamalı.hem destek olmak hem de koca tarafından hafife alınmamak çok güzel bişey..:enbuyukkk:

slm..ablam eşinden ayrılalı neredeyse 1 sene oldu.daha küçük yaşta evlendi ve işini bıraktı.aradan 12 sene geçti eski eniştem ablamı aldattı ve onu 2 kızıyla bıraktı....
şimdi ablam keşke evlendiğimde işimi bırakmasaydım diye yakınıp duruyor eskiden işi masa başıydı şimdi ise bi fabrikada işçi olarak çalşıyor.çocuklarına ve kendine bile zaman ayıramıyor yeri geliyor..bu açıdan bakacak olursak kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi için şart çalışması..

birde benim sıkıntım var erkek arkadaşımla bana ilk çıkmaya başladığımızda evlenince tabii çalışacaksın falan diyodu.ama şimdi iş ciddiye bindi seneye evlenmeyi düşünüyoruz artık bana eger kamu kurumunda olursa çalışırsın diyo..ben ezdirmem karımı kimseye diyo ve ben biraz sessizim yani sesimi çıkaramam pek oyüzden sen iyi niyetlisin sana kıyamam ben diyo..ben çalışıyorum(kendi iş yeri var) baktın olmadı evlendikten sonra ikimizin yada senin yapabileceğin gibi bi iş kurarız sen işletirsin çalışırsın sen patron olursun diyo..bi yandan seviniyorum güzel diyorum bi yandanda hep aynı ortamda olmaz diye düşünüyorum..napıcam bilmiyom vallafisfisfis

ben kendi hobilerimle ilgili bir iş yapardım,özgür olduğum,mesailerle kısıtlanmadığım bir iş.ev hanımlığı da zor.

ben evlendiğimden beri çalışıyordum 1 senedir çalışmıyorum. eşimin hareketleride çalıştığım zamana göre farklılaştı. gene saygı duyuyor ama ozaman daha çok saygı duyuyordu gibi geliyordu. hem evişlerinede yardım ediyordu. Şimdi ramazandan sonra tekrar işe gircem.Çalışırken ev düzenim daha iyiydi. herşeyim daha düzenliydi.ama evdeyken o düzeni kuramadım desem yeridir.şimdi eve alıştığım için hiç çalışmak istemiyorum ama kadının çalışmasından yanayım sadece beni deli eden mecbur olmak öyle hissetmek.bende bir kaynana varki çalışmayan gelin kabul etmiyorlar düşmanıma vermesin allah.sonuç olarak kadın çalışmalı erkekler daha çok saygı duyuyorlar.

babuba ya katılıyorum. kesinlikle hem ev hem iş çok zor oluyo. kocam trilyoner olsa hiiiç çalışmazdım. ha evde bir yardımcım olsa işten geldikten sonra bana yapacak iş kalmasa tamam. ama günün sekiz dokuz saati dışarda çalışıp sonrasında koştura koştura eve gelip yemekti bulaşıktı çamaşırdı temizlikti derken kendine doğru dürüst vakti kalmıyo insanın. ben hep canımın istediği zamanlarda giebileceğim bir iş istemişimdir. var mıdır acaba öyle bir iş ???? :)) :)))

Ben çalışıyorum, çalışmayı seviyorum. Zaten çalışmaya mecburum çünkü eşimin kazancı yetmez.
Fakat bebeğim olunca onu bırakıp gitmek zorunda kalıcam bu da beni şimdiden üzüyor.Ya ateşi çıkarsa, biri üzerse vs. vs.
Zor da olsa çalışmak iyidir ama artık farklı bir işte çalışmak istiyorum. Mesela daha az gürültülü bir ortamda.........

ben çalışmayı çok seviyordum.fakültemde seve seve okudum.iş hayatına atıldım şevkle çalışmaya başladım.taaa ki evlenene kadar...

işim gereği gün boyu bilgisayar başındayım.sürekli telefonda birilerine bilgi vermek zorundayım.milyarların altına imza atıyorum.bu da beni dikkatli olmaya itiyor...

akşam mesai bittiğinde ben de bitmiş oluyorum eve gidip ne yemek ne de iş yapıyorum..Allah ıma şükür eşim çok anlayışlı.ev temizliği için bayan tuttuk.işleri o yapıyor.akşam ve öğle yemeklerimizi kayınvalidemde yiyoruz....

yani iş hayatı yorucu ama evde beni zorlayan bir durum yok.ama evde bu kadar rahat olmasydım işimi çok sevmeme rağmen ayrılıp ev hanımı olurdum sanırım...

bende çalışıyorum ama maaşım elime hiç gelmez.ihtiyacım da yok zaten...eşimle aynı yerde çalışıyoruz...çalışmak güzel aslında yerim rahat ama evde oturmayı çok isterdim..akşam eşim gelince çeşit çeşit yemek yepmış olmak.onunla oturmak isterdim.ama ben misafiri bile zor ağırlıyorum eve gelince o tv izliyo ben iş yapıyorum....

Bencede çalışmalı maddi açıdan olmasa bile kendi ayakları üzerinde durubilmek bambaşka bişey insan evde durdukça köreliyor sanki.Ben şuan çalışmıyorum ama çokda pişmanım heleki buaralar bunalımdayım tam yarama basan bi konu.Ama kısmetten ötesi yok hayırlısı

kocam trilyoner olsa yatardım ne çalışcam:))

koca dediğin bugün var yarın yok herşeye rağmen bir meslek sahibi olmalı kadınlar

ha trilyoner kocanın trilyonlarını çaktırmadan zula edebilirsin tabi nolur nolmaz dünyanın binbir türlü hali var dimi amaa:Roflol:

kesinlikle çalışmalı!! maddi bağımsızlığı olmayıp kocalarına boyun eğen ne kadar çok kadın var... hiç bi zaman boşanmayı tasvip etmem ama oldu ayrılmanız gerekti(işkenceci bir sürü adam var) kadın çocuğunu alıp kendine bi hayat kurabilmeli...
hem bi de sabahtan akşama kadar evde olmak ev işleriyle ilgilenmek bi yerden sonra kadının psikolojisini bozuyo bence... tamam hem çalışıp hem evi çekip çevirmek çok zor ve yorucu ama günün sonunda küçük dağları yaratmış olmanın zevkide başka olur. (evli olmayabilirim ama evi ben çekip çeviriyorum, okuyorum ve fırsat bulduğum zaman da çalışıyorum)

gene de çalışırdım. o kocanın daima hayatımda olucağı garanti değil. bi gün ortada kalmak da var. hem ne yapıyım bütün gün evde... çalışmayıp bütün gün gezen kadına hangi erkek tabi hayatım ben para kazanıyım sen çatır çatır ye der ki?? hem ben babamdan bile harçlık almıyorum yıllardır kocamdan mı alıcam?? hayır ben genede çalışırdım

bende çalışmazdım arkadaşım,ne çalışcam kadınlar çalışıyorda ne zorluklarla off offf kocamdan tatlı talı para ister ,kendimi daha çok sevdirir,ev aldırıp üstüme yaptır,araba aldırır tatlı tatlı üstüme yaptırır,yazlık aldırıp üstüme yaptırırdım.bankayada tasarruf yapıyorum hayatım ,bak harçlıklarımı biriktiriyorum diyip diyip para atardım dışardanda sigortamı ödetirdim ssk isteğe bağlı emeklide olurdum.evli adamların hayatına giren kadınlar ne yapıyor bööööyle tatlı tatlı ....... yapıyorlar işte, biz onlar kadar olamıcakmıyız kızlar.fırsatı olanlar yapsın vallahi helal olsun derim

çalışmak güzel ama patronun kendinsen....diğer türlü iş,çocuk,eş,ev....çok zor.ama kendi işinse herşey farklı.ben bunu sefiorum işte...

bence kadınlar çalışmalı.çalışmak sadece para kazanmak değildir.kendini geliştirmek,ilerlemektir.tabii bunun yanında maddi olarak da durumunuz ii olucaktır.bende çalışıorum zaman zaman zorlukları oluo benim için.şuan çocuğum yok.çocuk olduğunda belli bi süre çalışamam ama daha sonra çalışmaya başlarım sanırım.çok yoğun geçior günlerim.bazen şikayetçi olduğum zamanlar olmuor mu benimde.tabi ki oluyor.ama herşeyin olduğu gibi bunun da artı ve eksileri var.
herşeye rağmen kadın çalışmalı diorum..
sengözlerimebaksanab

Günümüz şartları belli çalışmak için erkek yada kadın olmak farketmez herkes çalışıp başının caresine bakmak zorunda eskidenmiş o erkek getirir kadın evde çocuklara bakar mutlu mesut yaşamaklar ne kadınlar eski kadınlar nede erkekler eski erkekler gibi her şey değişti değişime ayak uyduralım lütfen kadınlar birey olduğunuzu unutmayın kimseye ezdirmek yok kendimizi....

bu konuyu gecen bir erkek arkadasimla konusmustuk
diyor ki kadin calisinca cocuk orda burda buyuyor, bakiciydi yuvaydi, anne sevgisin kisitli zamanlarda alabiliyor...kadinlar calisinca o da yorgun oluyor ve erkekler eskiden oldugu gibi eve geldiginde guler yuzlu bir es acmiyor kapiyi..

aslinda dusundum de hakli, eskiden kadinin ve erkegin yeri belliymis, erkek calisir kadin evde...Ama eskiden erkekler daha koruyucu ve sahiplenciymis, simdiki gibi bencil degillermis. Ben aksama kadar calisiyorum sen evde oturuyorsun napiyorsun ki diyecekse kadin calissin ve eve biraktigi paranin hesabini sorup napiyorsun ne aldin vs diyecekse...

Simdiki erkekler calisan kadin ariyor evlenmek icin, neden ona para yedireyim ki diyorlar, boyleleri de var...

Kadin calisabilir ama cok yorucu ve agir islerde olmamali bence sonuc olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…