• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadınlar çalışmalı mı ,çalışmamalı mı?

tabikine calismali heleki bu zamanda en basta okumali sonrada is hayatina atilmali, erkegin eline cebine bakip kalmamali!!!

AtatlicadiarzuRKADAŞLAR! EV HANIMI OLUP KEŞKE ÇALIŞSAYDIM,YA DA ÇALIŞIP KEŞKE EVİMDE KALSYDIM NİYE BU KADAR KOŞTURMA YALAN DÜNYA DİYENLERİNİZ VAR MI?:oklava::oklava::oklava:benneyaptımkibenneyaptımki

evhanımıyım keşke keşke çalışsaydım ekonomik özgürlüğüm olsaydı hayatım daha başka olurdua.s.

Ben kesinlikle çalışırken daha mutluyum.yine fırsatım olsa yine çalışırım.ev hanımlığı bana ağır geliyor açıkçası.bütün gün ev temizliği yemek ,çamaşır çocuk akşam eşine hizmet oof çok yorucu.ben de zaten beceremiyorum.:))çalışıyor olsam her sabah erken kalk,git çalış haksızlıklarla ,stresle mücadele et, çocuğuna yeteri kadar zaman ayırama bu da zor iş.Bir kadının kendi iş yeri olmalı.istediği saatte işe gidecek ,işten istediği saatte çıkacak.adet sancısı çektiğinde izin almaya gerek duymayacak.çocuğuna gereken zamanı verebilecek.evini yardımcı tutup temizletecek.işten yorgun argın gelip yemek ve diğer işlerle uğraşmayacak.hafta sonları dinlenebilecek.yani ben başkasının iş yerinde de çalışamam bir ömür.ev hanımı da olamıyorum idare ediyorum işte:))istediğim herşeyi aldığım için ve eşimden hiç para istemediğim için o konuda bir rahatsızlığım yok.benim için kazanıyor ve parayı getirip elime veriyor.ne alırsam alayım mutlu edebildiği için seviniyor sadece.sanırım şanslıyım.oysa evlenmeden önce bir erkekle bu kadar bütünleşebileceğimi hiç düşünmemiştim.asla eşimin parasına tenezzül etmem diyordum.eşim sağolsun beni öyle şartlamışki parayı o değilde sanki ben kazanmışım gibi rahatım:Roflol::Roflol:

Yaptığım işi çok seviyorum ve çalıştığım için de çok mutluyum.
Mezun olduktan sonra uzun bir süre çalışmamıştım. Maddi sorun da yaşamıyorduk. Ama ben yine de çalışmak istedim ve iyi ki de istemişim.
Çalışan kadın sadece maddi özgürlüğe sahip olmuyor. Kendine güven duygusu maddiyatın da önüne geçiyor.

kesinlikle calışmalı.Okuldan mezun oldugumdan beri ki okuldan önce lise yıllarında yaz ayları dahil çalışıyorum.Eşimin durumu cok çok iyi.Hiçbirşeye ihtiyacımız yok ama ben calışmaya maddiyat olarak bakmıyorum.Hergün sabh kalkmak,kendine çekidüzen vermek,Çalışmak,iş arkadaşlarınla hoşbeş yapmak,İşe yaramak.bunlar beni hayata baglayan seyler.Ev işi jhiç sorun değil.Hem yıllardır bizimle beraber olan bi ablamız var hemde ben varım.Biraz önce eve gittim iftara yamak hazırladım (ögle arasında)şuan tekrar işime döndüm.Bugün 7 de cıkıcam hazır olsun dite.Yani ham ev hem iş aynı anda rahat rahat idare edilebiliyo.Ben kesinlikle calışmakdan yanayım.

kesinlikle ve kesinlikle çalışmalı. eş istiyor diye, çocuk sevgisiz kalacak diye çalışmamazlık olmaz. çocuk Allah göstermesin babasız kalsa ne olacak. annelik çocuğuna tek başına sahip çıkabilmeyi gerektirir.

bence kadın kesinlikle çalışabilecek eğitime ve donanıma sahip olmalı.ondan sonra çalışıp çalışmamaya kendi karar vermeli.ama günümüz türkiyesinde evli ve çocuklu bir kadının çalışması gerçekten çok zor.çünkü çalışma şartları ağır.tabi bu işine göre değişir.bi öğretmen kadın kesinlikle çalışmalı diyebilir ama bi makinacıda çalışmak istemeyebilir.yani işine göre değişir.ama kesinlikle kadının pasif birtek eve ve çocuklara bağımlı sosyal hayattan kopuk yaşaması taraftarıda değilim.

bir kadın meslek sahibi olması şart benceşakkıdı,evlendikten sonrası iseŞeniz,eğer maddi durumunuz iyise çalışmıyebilirsengözlerimebaksanab:nazar:,

ben çalışmak istemiyorum vallahi ne yalan söyleyeyim
kocam iş bulsun hemen çıkcam
zaten çocuğumuda kendim büyütmek isterim ben pimpirikliyim güvenemem kimseye

Çalışmak sadece para kazanmak değilidir.
Eğer severek yaptığınız bir mesleğiniz varsa insana mutluluk verir çalışmak.
Hayattan sıkılmanızı engeller, monotonluğu yıkar.
Sosyalleşmenize, çevre edinmenize, etrafınızda saygı görmenize olumlu katkı yapar.
Elbetteki her çalışan için geçerli değildir, istisnalar vardır ama genel olarak böyledir.
Tabii bunlar için düzgün bir mesleğiniz olması gerekir, eğer bir eğitiminiz yoksa size hiçbir katkı sağlamayacak bir iş yapıyorsanız durum değişebilir.
Ayrıca bana göre eşin durumu ne kadar iyi olursa olsun, ayrılmayı koyun bir kenara allah göstermesin ölüm var hepimizin başında.
O yüzden ilerleyen zamanda bir sıkıntı yaşamamak, kimseye muhtaç olmamak için bence bir kadın hatta kadın demek de yanlış her insan (erkeği kadını fark etmez) tembellik etmemeli, bir meslek edinmeli ve çalışmalıdır.
Çünkü eşlerimiz zengin bile olsa, garantisi yokki bu zenginliğin sürekli olacağının.
O yüzden özellikle bir mesleği olan kadınlar evlendim diye boşvermemeli bence.

aslinda coooook param olsa,calismaz gercekten yapmak istedigim seylere zaman ayirirdim. ama cok param olsa derken esimden geleni yada onun mal varligini kastetmiyorum.bence kadinin da kendine ait biseyleri olmali.zaten bunca cabanin amaci bu degil mi? hangi kadin cocugunu kendi büyütmek,her aninda yaninda olmak istemez? yada mutfagina girip keyfince strese girmeden yemekler yapabilmek?
malesef herkes bu lükse sahip olamiyo ve buyüzden de bedelller ödüyo....

BENCE KESİNLİKLE ÇALIŞMAMALI.HER ÇALIŞAN KADIN ERKEĞİNE Nİ VERİYOR MAAŞINI SENİN PARAN BNİM PARAM OLUYOR ŞAHSEN ÇALIŞMIYORUM AMA ÇALIŞANLARA ORANLA FEVKALADEYİM kaydirigubbakcemile3

bencede calışmalı ne olursa olsun bır kadın....
calışmalıda calısırken erkekten daha cok yorulduu kesin....-tatlicadiarzu-
hem iş te calış hem ewde calış cocuk dour,yemek yap derken kosusuturma içinde gecıp gıdıor hayat...ama su bı gercek calışan ureten kadın daha bı guvenle basıyor ayaklarını yere...ben 2 sene oncesıne kadar yazları calışıp kışları ewdeydım..ılk bı kac ay ewde kalmak ıı gelırdı ama sonrası kabus gıbı..hergun aynı şeyler...uretmek iş cewresı ve arkadaslar ılk once ıı hıssetmesıne yardımcı kadının...ve yarın ne getırecek hiç bellı olmaz dımı ama..erkeklerede guven olmaz noolur nolmaz:delphin:yerimseniben

bencede calismali kadinlar icin bütün gün calismak cok zor ben yillarca calistim bunun zorlugunu gördüm:delphin: ama simdi yarim gün calisiyorum en güzeli kadinlar kendi ayaklarinin üstünde durmali dünya hali.:1closedeyes:

kesinlikle calismali bir kadin kesinlikle kocasi ne kadar zengin olursa olsun
söyle bir örnek vereyim
annemin kuzeni zengin bir adamla evliydi simdielrde bosanmak üzereler
herseyleri vardi ev araba bütün mal varliklarida kadinin üzerineydi
ama noldu esi bir iflas etti ellerinde ne var ne yoksa gitti borc icinde yüzüyolar 2 cocugunuda alip anneisnin yanina tasindi
gecen yil bu zamanlar jeeplerde gezerken yurtdislarina tatile giderken simdiyse asgari ücrete talim is bulsam diye bakiyor :(

herkese inat
CALISMAMALIIIIII erkeklerin isleri ne baksınlar kardesim
oh ne ala kadin hem para getirsin hem evin isini gorsun

Back
X