• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadınlar çalışmalı mı ,çalışmamalı mı?

Benim bu konudaki fikrim hep sabit kaldı.Evet kadın çalışmalı,sosyal güvencesi mutlaka olmalı,ama bunun yanında bir anne çalışmalı mı derseniz ona cevabım da tam tersi olur.
Birşeyleri yoluna koymak lazım.İlk üç yıl çocuk anne ilişkisinin çok önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz.İlk üç yıl hatta bana kalsa ana okuluna başlayana kadar anne çocuğu ile olmalı mümkünse tabii.
Ama mecbur değilse çalışma hayatına çocuk olduktan sonra ara vermeli diye düşünüyorum.
Çalışan kadın olmak zor belki ama çalışan anne olmak daha da zor.....
Kadın hep birşeylerden feragat etmek zorunda bırakılıyor yazık ki!...............

çoğu yerde hemfikiriz ama çocuğun geleceği açısından bakınca annenin çalışması daha mantıklı gibi geliyor bana ..........çalışan anne çocuğuyum ve iyi ki annem çalışmış diyorum zaman zaman, ne yazık ki evlilikler her zaman güllük gülistanlık olmuyor ve annem iyi ki çalışmış ve öğrenimlerimizi tamamlamak için iyi ki babamıza muhtaç kalmamışız dediğim anlar çok olur

evine hizmetçi tutacak kadar iyi maaş alıp da çalışanlara diyecek birşeyim yok ama hem çalışıp hem akşam eve gidip yemek yapıp, haftasonları temizlik, ütü bilmem ne yapıp bir de üzerine kocana, çocuğuna yetişmeye çalışıyorsan salaktan başka bişey değilsin, kimse kusura bakmasın.

eskiden erkek dışarda kadın evde çalışırdı, normal olan buydu. şimdi kadın hem evde hem dışarda çalışıyor adamlar da eve gelince yorgunum diyip seriyor kendini koltuğa. kullanıyorlar yani resmen kadınları, eskiden bi evlerini geçindirme zorunlulukları vardı artık onu da attılar üzerlerinden.

paraya ihtiyacım olmasa hobi kurslarına falan giderim ya da kendi işimi kurar, ara sıra uğrarım ama asla bir kurumda v.s çalışmam.

Arkadaşım tam benim duygularıma tercüman olmuş.Annem beni bi daha mı dünyaya getirecek sanki.Herkesin yediği iki lokma ekmek nihayetinde.

Bencede kadın sürekli çalışmamalı çünkü çalışan kadınla çalışmayan asla bir olmaz çevremdede görüyorum çalışan bayanların hali çok zor. Üstelik bayanların kendi ayaklarım üstünde duruyorum lafı da tam bi kendini kandırmakdan başka bişey değil. Ha bi doktor olursun vs iyi bir mesleğin olur o ayrı ama onun dışında çalışıyosan resmen ev kirasına katkı oluyo yada ev geçimine. Bence kadın dediğin evinde eşiyle ve çocuğuyla ilgilenmeli. Çalışan bayan birde çocuk sahibiyse çocukda ilgisiz büyüyor ve sonuçlarıda kötü oluyor. Tabi günümüz kadınlarıda mecbur bırakıyor çalışmaya o ayrı. Ama mantıken de kadınların yeri evi olmalı.

yapmayın kızlar....özellikle çalışan arkadaşlar hayır diyor gibi geldi...ailelerimiz onca yıl emek veriyor para döküyor..yeri geliyor okul yıllarında dirsek çürütüp kafa patlatıyoruz uykusuz kalıyoruz.bunlar sadece evde oturup çocuk bakmak için mi..çalışmak sadece para kazanmak değildir..sosyal statü belirtisidir...gelecek garantisidir...eskiden kadın otururdu...şimdi hayat zor .erkekler eskisi gibi adam gibi adam değil.maaşlı eş isteyen erkeklere kızamam açıkcası...çünkü bende bu yüzden çok çektim..annemde ayrıldığına çok pişman..belki şimdi çalışıyor olsaydı biz daha da rahat olabilirdik...o yüzden kızıyorum ona...kocam zengin olsa diyenler var...güvenemem açıkcası erkeklere bugün var yarın posta koyarlar...para kazanan olursanız başınız dik olur posta koyan siz olursunuz sesiniz yüksek çıkar..çalışan arkadaşların yerinde olmak isterdim..hele de türkiye gibi belirsizliğin olduğu yerde işinizin kıymetini bilin......ben eğitimimi en iyi şekilde tamamlamadan kendi geleceğimi kurmadan çocuk istemem şahsen..çünkü onun en iyi şartlarda yetişmesini istediğimden anne olarak elimi taşın altına atmalıyım...

Zaten bi kadının yıllarca çalışması genelde olmuyor çocuk oluyor başka şeyler çıkıyor işinden ayrılmak zorunda kalıyor.

Bence böyle bir konu açılması bile saçma!!!! Tabi ki çalışmalı, ama tabi yeni doğum yapmışsa ya da bebeği küçükse vss. durum değişir, onun haricinde ben kesinlikle evde oturarak yaşayamam... :1no2:

yapmayın kızlar....özellikle çalışan arkadaşlar hayır diyor gibi geldi...ailelerimiz onca yıl emek veriyor para döküyor..yeri geliyor okul yıllarında dirsek çürütüp kafa patlatıyoruz uykusuz kalıyoruz.bunlar sadece evde oturup çocuk bakmak için mi..çalışmak sadece para kazanmak değildir..sosyal statü belirtisidir...gelecek garantisidir...eskiden kadın otururdu...şimdi hayat zor .erkekler eskisi gibi adam gibi adam değil.maaşlı eş isteyen erkeklere kızamam açıkcası...çünkü bende bu yüzden çok çektim..annemde ayrıldığına çok pişman..belki şimdi çalışıyor olsaydı biz daha da rahat olabilirdik...o yüzden kızıyorum ona...kocam zengin olsa diyenler var...güvenemem açıkcası erkeklere bugün var yarın posta koyarlar...para kazanan olursanız başınız dik olur posta koyan siz olursunuz sesiniz yüksek çıkar..çalışan arkadaşların yerinde olmak isterdim..hele de türkiye gibi belirsizliğin olduğu yerde işinizin kıymetini bilin......ben eğitimimi en iyi şekilde tamamlamadan kendi geleceğimi kurmadan çocuk istemem şahsen..çünkü onun en iyi şartlarda yetişmesini istediğimden anne olarak elimi taşın altına atmalıyım...

Hay ağzına sağlık a.s.

Bencede kadın sürekli çalışmamalı çünkü çalışan kadınla çalışmayan asla bir olmaz çevremdede görüyorum çalışan bayanların hali çok zor. Üstelik bayanların kendi ayaklarım üstünde duruyorum lafı da tam bi kendini kandırmakdan başka bişey değil. Ha bi doktor olursun vs iyi bir mesleğin olur o ayrı ama onun dışında çalışıyosan resmen ev kirasına katkı oluyo yada ev geçimine. Bence kadın dediğin evinde eşiyle ve çocuğuyla ilgilenmeli. Çalışan bayan birde çocuk sahibiyse çocukda ilgisiz büyüyor ve sonuçlarıda kötü oluyor. Tabi günümüz kadınlarıda mecbur bırakıyor çalışmaya o ayrı. Ama mantıken de kadınların yeri evi olmalı.

Peki sevdem hanım, eşiniz olacak kişi sizi aldatırsa, döverse, ya da onuda bırakın bi gün bi kadına kapılıp giderse ki bir sürü örneği var okuyoruz o zaman ne yapacaksınız?

Peki sevdem hanım, eşiniz olacak kişi sizi aldatırsa, döverse, ya da onuda bırakın bi gün bi kadına kapılıp giderse ki bir sürü örneği var okuyoruz o zaman ne yapacaksınız?

Bu kısmet meselesi sanki çalışınca garanti mi oluyor herşey madalya mı takıyolar. Katılmıyorum. Zaten çalışan bi bayan yani normal bi asgari ücret alıyorsa eşiylede ayrılmış olsa sanki o paramı kurtaracak insanı. Yani ben çalışmaya karşı değilim tabiki çalışmak da olucak ama çalışan bi bayanın eviyle ilgisi çalışmayan bi bayan gibi olmaz lafını savunuyorum ben. Yani zaten ülkemizin hali ortada görmüyor musunuz çalışanların halini.

Ha bu arada şunuda atlamak istemem düzgün bi mesleğin olur yaparsın o ayrı sonuçta üniv. okuyupta sonra evde oturmak tabiki olmaz ama doğru düzgün bi mesleğin yoksa bence deymez. En azından çocuk olduktan sonra bence maddi durumda iyiyse yeterliyse düzgün bi mesleğinde yoksa çalışmamak en güzeli.

selam kızlar
tam da bugün böyle bir konuyu görmem isabet oldu. 15 yaşımdan beri çalışıyorum. sekiz yıllık evliyim sekiz yılın toplam da dört yılını çalışarak geçirdim. ve de her ikisi de yaşamış biri olarak hem evet hem hayır diyorum çünkü;
1- özellikle çalışma hayatını da alışınca ve de yorgun olduğunu hissettiğin anda işten ayrıldıysan ilk bir kaç ay çok güzel evde işler düzenli oluyor temizlik yemek gezmek(gündüz) ama sonra farkediyorsunki tam bir kısır döngü hiçbir faaliyet yok. hemen her gün aynı rutin sosyal aktivite yok. yaptığın en sosyal aktivide eşe dosta gitmek veya evde ağırlamak gezmeye gitsek "çok yoruldum ben işte " cümle hep aynıdır.

2- evden sıkılırsın bari çalışayım kendime daha iyi bir ortama bırakayım çevre edineyim, evet güzel daha çok sosyalleşiyorsum ama bu kez de işten gelince evin işi yemek çocukla ilgilenmek iki kat daha yoruluyorsun. değermi diyorsun çocuğuma daha iyi baksam yemeğini daha düzenli versem.

3- bu gelgitler arasında hayat geçiyor ve hiç bir şeyden memnun olamayan insan konumunda kalıyorsun eşine doğal olarak

4- ortak yaşam gerçekten ortak olsa her şeyi ile sadece sen akşamları koşturmasan külçe gibi olmasan işte o zaman çalışmak çalışmak çalışmak

5- malesef günümüz türkiyesinde böyle bir koca bulmak çok ama çok zor olduğu için evde kalmak evde kalmak

6- birde kapının önüne atılmak, katılmıyorum eğer elinizde bir meslek varsa isterseniz on yıl çalışmayın o güven sizde olduktan sonra

sevgilerimle...

önce şu yanlış cümleler kuran arkadaşları uyarmak istiyorum..bu konuda benim ennn sinir olduğum laflardan biri"ev hanımları kendine bakmıyor,çeki düzen vermiyor,oysaki çalışanlar herzaman bakımlı" vs vs...

ben çalışıyordum evlenince bıraktım dinlendim çokta iyi oldu..sonra hamile kaldım doğumdu derken evdeyim ama asla şikayetçi değilim...benim kocam benden hiçbir zaman para hesabı sormadı..aksine para bendedir ben ona hesap sorarım..hiçbir zaman sen evdesin şöyle yapsana böyle yapsana gibi kaprislerine maruz kalmadım..çok anlayışlı saygılı bir eşim var..Allah razı olsun kendisinden...
evet ben evdeyim ama düşünüldüğü gibi hiçbir zaman öğleye kadar uyumadım..eşimden önce kalkıp üstüme başıma çeki düzen verip kahvaltı hazırladım,bol bol kitap okudum,kendimi değişik alanlarda geliştirdim evde...temizlik yemekte öyle gün boyu sürmüyor abartmayalım...eğer sabah erken kalkarsanız 10 a kadar bütün işiniz halloluyor..eliniz ağırsa bilemem...günün geri kalanını istediğiniz gibi kendinize ayırabilirsiniz..şuan benim oyuncağım var vaktim onunla geçiyor...biraz büyüyene kadar çalışmayı asla düşünmem...anne yetiştirmesiyle kreşte bakıcıda büyümesi bir mi Allah aşkına..eğer paraya çok çok muhtaç değilseniz vaktiizi bir kaç yıl çocuğunuza ayırmalısınız...benim işim hazır,msleğim elimde çcouğum büyüsün başlarım..ama kendim için isterim,çalışmakta güzel şey...
evde oturmakta..dğerlendirmesini bilirseniz tabi...

bide benim eşim hep şöyle söylüyor...çalışsan aldığın maaş senin kuaför süs püs makyaj kıyafet parana anca yeter..yorulduğunla kalırsın diyor...bi yönden o da haklı..ben çalışmayı sadece bilgilerimi köreltmemek için isterim

Bu kısmet meselesi sanki çalışınca garanti mi oluyor herşey madalya mı takıyolar. Katılmıyorum. Zaten çalışan bi bayan yani normal bi asgari ücret alıyorsa eşiylede ayrılmış olsa sanki o paramı kurtaracak insanı. Yani ben çalışmaya karşı değilim tabiki çalışmak da olucak ama çalışan bi bayanın eviyle ilgisi çalışmayan bi bayan gibi olmaz lafını savunuyorum ben. Yani zaten ülkemizin hali ortada görmüyor musunuz çalışanların halini.

Madalya beklemiyorum, özgüvenimi kazanmak yetiyor bana ben aylarca işsiz evde oturduğumu da biliyorum, akşama kadar evlilik prg izlemek, oda olmadı komşu gezmek oda olmadı arkadaş gezmesi nereye kadar bu kısır döngü kendime saygımı bitirdi benim...

Kadının çalışmalı mı, çalışmamalı mı sorusuna cevap arayalım. Hz. Hatice Dul olduğu için, bizzat kendisi ticaretle uğraşıyordu. Hz. Aişe, Peygamber Efendimizin ölümünden sonra Ordulara Komutanlık yapmıştır..
ne gurur verici bir olay ve bize örnek...!!

--------------------
birde çalışan kadınlar için şu yazıyı buldum..!!1
Çalışan kadının yirmi dört saatini ele almak gerekirse, çocuğunu Kreşten alacak, yorgun argın eve gelecek, akşam için yemek yapacak, bulaşık yıkayacak, varsa ütü yapacak, çamaşır yıkayacak, çocuğunu uyutacak, sonra dinlenmek için zaman bulacak ve gece yarısı kocasının gönlünü görecek, uyuyacak, uyanınca çocuğunu emzirecek, kalkıp yıkanacak, kahvaltı hazırlayacak, giyinecek, süslenecek, çocuğunu Kreşe teslim edecek ve mesaisine yetişecek. Bu kadına 24 saat yetmeyecek. Bu yarışa bir kadının zarif ve nazik bedeni dayanamayacaktır. Sinir, stres, tartışma, şiddet sonucu mutlu aile çatırdamaya başlayacak. Benzetmiş gibi olmayalım, atalarımız; “İneği Çüte koşarsan, Süt alamazsın” demişler. Kadını çalıştırıyorsanız, bazı hizmetleri beklemeyeceksiniz. Beklerseniz, karşınızda öfke küpü bir kadın bulursunuz.

çalışan evli bayanların durumu yukarda özetlenmiş..
bende çalışan evlive çocuklu bir bayan olarak..yukardaki yazılanları yaşamıyor değilim normal olarak..
ama bence çalışan kadının en büyük destekçişi
eşidir eğer eşiniz size destek verimiyorsa ..
her bakımdan ev işi ,çocuklar vb..
işiniz çok zordur..
ama ne olursa olsun çalışmak çok güzeldir..
önce ülke ekonomisi ve gelişmesi açısından..
sonra bireyin kendi ayaklarında durup..
hayatın zor anlarında yıkılmaması
ve zor şartlarda ailesi ve çocuklarına sahip çıkması için
kadının çalışması çok önemlidir..
hayatın ne getireceği belli olmaz..
belki eşinizi kaybedeceksiniz yada boşanacak..
yada eşinizin başına bişi gelicek ve siz aile reisi olacaksınız..
belki çok zor maddi duruma gireceksiniz..
hayat çok zor heleki Türkiyede..
çocukalrın eğitimi
onların ihtiyaçları..
ve en önemlisi herkes gibi iyi şartlarda yaşamak için..
illaki çalışmak için eğitim şart değil..
çalışmak isteyen hem ev hanımı olur hem evde elişi vb şeylerle ..
evine katkıda bulunur ve bunu yaparken bile kendine güven gelir..
çalışmak sadece belirli bir işe girip ..
maaaş almak değil..
kendinizde evde elinizden ne geliyosa üretip ailenize katkıda bulunabilirsiniz..
'öğleye kadar yatıp sonra tv karışısına geçip ..
sonrada az ev işi az çocuklarla uğraşıp ..
komşularla dedikoduya giden kadınlar'' ..!!!
işte bunlar ne kendine nede topluma fayda getiren insanlardır..

ev hanımı çok onur verici bir meslektir aslında ..
ama bu dediğim insanlar bunu kapsamıyor..

bide benim eşim hep şöyle söylüyor...çalışsan aldığın maaş senin kuaför süs püs makyaj kıyafet parana anca yeter..yorulduğunla kalırsın diyor...bi yönden o da haklı..ben çalışmayı sadece bilgilerimi köreltmemek için isterim

Bu durum eşin durumuna göre değişir bence çünkü herkez ne yazıkki parasını süsüne püsüne harcama gibi bi lükse sahip olmuyor günümüz türkiyesinde.

Erkekler çalışmayan kadına bu bişey bilmez gözüyle bakıyorlar malesef. :oklava: Bu yüzden kadın çalışmalı. Ama istediği zaman ben çalışmıyorum da diyebilmeli. Yani hayatının belli bir döneminde mesela çocuk yokken veya büyümüşken çalışmalı, bebeği varken veya başka şeylerle ilgilenmek isterken çalışmasa da olur. Kadının keyfine kalmış yani sırnaşık şey sırnaşık şey sırnaşık şey

Ama şu bi gerçek kadın kendini geliştirmeli, gündemi takip etmeli. Dünyadan da çok kopmamalı :)))))

ev hanımı olmak istemezdim .günlerde gezmek, sabah kahveleri, hiç bana göre değil. calışan kadın olunca birsürü şey için de bahaneleriniz oluyor. ev işlerin de de fazla kasmam zaten kendimi. ama su ankinden farklı , daha hareketli bir işim olsun isterdim tabii..................

vallah ben şu an keyfini sürüyorum diyebilirim:utangac:,yıllar çalıştım,tercübem ömür boyü yeter:delphin:,ruhum yaşlı kadına benzetmiş,ama daha çok gencimsengözlerimebaksanab,ve yorgunum,bence yaptığı işine göre durum değişirCADIARZU,ben bir daha çalışmak istememyerimseniben,kendimi aileme odaklandım,sağolsun eşim iyi bir şekilde bana bakıyor ve kısıltmıyor hiç birşekilde:lepi::nazar:,

Her insanın düşüncesi, yorumu kendi yaşam standartlarına , kültürüne , koşullarına göre farklılıklar gösterecektir.
Yorum yapan tüm arkadaşların yorumlarına saygı duyuyorum.
Ben çalışan bir kadınım.
Elbette çalışma hayatının getirdiği birçok güçlükler yaşanıyor.Özellikle çocuk varsa bu güçlük katlanıyor.
ANCAK ne kadar güçlüklerde yaşasak ben iyi ki çalışıyorum diyorum.
Yarım gün çalışıyorum , eşimde mutfakta, çocuk bakımı konusunda yardımcı oluyor.
Düzenli olarakta ev işlerine yardımcı alıyorum.
Hayat kolay değil.Çalışan bir kadının en azından sosyal güvencesi var.Çalışmanın getirdiği birçok artılar var.Şu anki Türkiye şartlarında özellikle kadın çalışıyor olmalı.
Yarın nasıl bir olay yaşayacağımız meçhul.Eşimiz kaza geçirebilir,hastalık olabilir, ayrılık olabilir, ölüm olabilir.Hayata karşı garantimiz yok .Çocuklarımızla yalnız kalabiliriz..

Ben diyorum ki; mutlaka kadın çalışmalı , imkanı olmayan üretken olmalı.
Haaa çok mu güç koşullarda çaılışyorsunuz(çalışma ortamı, aile ,eş , özel sorunlar vs.) çaılşmanızın getirdiği artıları eksileri tartarsınız.Eksileri çok fazlaysa çalışmazsınız.Kendinizin bileceği bir iş.

Ama ben çalışmakatan , yaptığım meslekten çoooook memnunum....

Back
X