- 4 Aralık 2014
- 2.782
- 1.406
- 158
- Konu Sahibi sezarsalataa
-
:) hiç böyle düşünmemiştim. Evlendikten sorma kilo alanlardanim, sebebi mutfak alışkanlığımın değişmiş olması. Annem ne güzel sağlıklı yemekler yapardı. Esim çok yemek seciyor, ben az yemek biliyorum, sonuç kilo 4 kilo olarak bana donmustu.merhaba canlarım :) uzun zamandır bu konuyu merak ediyorum, evli arkadaşlarıma da sordum ama onlar da doğru düzgün cevap veremiyor:) bütün tanıdıklarım istisnasız herkes evlendikten sonra kilo aldı.. onların söyleyemediği özel gizli ayıp bişey mi var? yani evlenince insanın çeşitli nedenlerden dolayı iştahı mı açılıyor? açık açık söyleyin de biz de öğrenelim yahu :)
Cok basit, kendi mutfagin (annenin evi gibi degil) ve istedigine gore (rahatina uygun) kendini simartacak sekilde dosedigin bi evin var...tabi bi de yemegi seven bir esin varsa kilo kacinilmaz, sabah kahvaltisi, cuma sinema gecesi, haftasonu kacamagi derken gidiyo...merhaba canlarım :) uzun zamandır bu konuyu merak ediyorum, evli arkadaşlarıma da sordum ama onlar da doğru düzgün cevap veremiyor:) bütün tanıdıklarım istisnasız herkes evlendikten sonra kilo aldı.. onların söyleyemediği özel gizli ayıp bişey mi var? yani evlenince insanın çeşitli nedenlerden dolayı iştahı mı açılıyor? açık açık söyleyin de biz de öğrenelim yahu :)
allahımm yandım ozaman ben:) ben zaten kiloluyum bi de evlendikten sonra böyle sebeplerden kilo alırsam yandım ki ne yandımCok basit, kendi mutfagin (annenin evi gibi degil) ve istedigine gore (rahatina uygun) kendini simartacak sekilde dosedigin bi evin var...tabi bi de yemegi seven bir esin varsa kilo kacinilmaz, sabah kahvaltisi, cuma sinema gecesi, haftasonu kacamagi derken gidiyo...(dogum kontrol hapi falan da yapabilir ama kullanmayan da aliyor..)
eee sizin kilo almanız kaçınılmaz olmuş ozaman :) çok fenayım dimi aklıma neler neler geldi konuyu yazarken:) hiç böyle düşünmemiştim. Evlendikten sorma kilo alanlardanim, sebebi mutfak alışkanlığımın değişmiş olması. Annem ne güzel sağlıklı yemekler yapardı. Esim çok yemek seciyor, ben az yemek biliyorum, sonuç kilo 4 kilo olarak bana donmustu.
Bir de bekarken tv karşısında bir şey atistirma alışkanlığım yoktu, evlenince bir film izleyelim, dur mısır patlatalim, bir cips açalım oldu.
Bonus olarakta birlikte haftada 1-2 dışarıda yemek yemeye, yeni yerler keşfetmeye çalışalım dedik.
Aferin bize :)
yaaa nolur söyle özelden mesaj at çok merak ettimm :)Evli değilim ama hep şey derler, kiloluysa rahat bi hayatı varBence onunla bir alakası yok. Muhtemelen yeme içme alışkanlıklarının değişmesidir. Erkekler de o kiloyu alıyor ki, kaç erkek var göbek yapan. Benim babam annemle evlendiğinde çok zayıfmış, üflesen yıkılacak gibiydi derdi annem. Sonra kilo almış mesela. Kadınlar genellikle doğum yüzünden alıyor. Evlendikten sonra olan şeylerden biri daha söylenirdi halk arasında, kadının vücudundaki bi değişim ama onu söylemeyeyim şimdi müstehcen olabilir.
o hapı kullanmayanlar da da gördüm o olayı :)Bende hep merak etmişimdir bana doğum kontrol hapı kullanıldığı için kilo alınıyor denmişti.
Ilk haftadan olaylar basladigi icin ben 10 kiloya yakin vermistim.. Mutlu olunca aliniyor sanirim, birlikte gezip tozup yiyip icince filan alinmasi normal..merhaba canlarım :) uzun zamandır bu konuyu merak ediyorum, evli arkadaşlarıma da sordum ama onlar da doğru düzgün cevap veremiyor:) bütün tanıdıklarım istisnasız herkes evlendikten sonra kilo aldı.. onların söyleyemediği özel gizli ayıp bişey mi var? yani evlenince insanın çeşitli nedenlerden dolayı iştahı mı açılıyor? açık açık söyleyin de biz de öğrenelim yahu :)
Genelleme dogru bir yerde, ama şunu da unutmamak lazım metabolizma 30 yasa dogru yavaşlar. Eski alışkanlıklar devam etse bile kişi bekar kalsa bile :) kilo almaya meyili artar. O yüzden hayatımıza ekstra bir şey eklemek gerekiyor, spor veya yediğin içtiğine dikkat etmek gibi.eee sizin kilo almanız kaçınılmaz olmuş ozaman :) çok fenayım dimi aklıma neler neler geldi konuyu yazarken
o hapı kullanmayanlar da da gördüm o olayı :)
ayy sizin gibilere imrendim hep ya :) allasen yiyip yiyip nasıl kilo almıyosun bu işin sırrı ne :)Bir yıl bitti ama bir gram almadım. Kocam kilo aldı ama. Yeme içme alışkanlığının değişmesinden kaynaklanıyor olabilir çünkü genelde alıyo evlenenler.
Ben şu yiyip yiyip kilo almayanlardanım
doğru diyosun bak.. malesef metabolizma yavaşlayınca ne yapsan olmuyor..Genelleme dogru bir yerde, ama şunu da unutmamak lazım metabolizma 30 yasa dogru yavaşlar. Eski alışkanlıklar devam etse bile kişi bekar kalsa bile :) kilo almaya meyili artar. O yüzden hayatımıza ekstra bir şey eklemek gerekiyor, spor veya yediğin içtiğine dikkat etmek gibi.
Yani bekar da olsan 3-4 kilo zamanla hediye ediliyor :)
Tamam ama banlanırsam sebebi sensin bakyaaa nolur söyle özelden mesaj at çok merak ettimm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?