kadınlar kulübünden sonra tuhaflaştım...

aynen yaaa.. tam beni dile getirmişssin.. hatta bende bir konu açmıştım etkileniyorum falan diye :)

eşi ve ailesi bölümünü okumayım diyorum olmuyor, gözüme çarpıyor, merak ediyorumm.. açıveriyorum bir bakmışım insanlar neler yaşıyor.

ondan sonra 'aahh bu erkekler pis yaratıklar' diye düşünüyorum. yada 'aah bu şeytan kayınvalideler' diyorum.. halbu ki eşim gerçekten mükemmel bir insan.. kayınvalidemden şüpheliyim :27:

iş yerinde çok yoğun olmadığım için de burada vakit geçirmek beni gayette oyalıyor..

ne yapsam bilemedim bende :)

Ne yalan soyleyeyim ben de ilk uye oldugumda, vay be ne iliskiler varmis diyordum :)

Sonra anladim ki, bir insan ne yaparsa kendine yapiyor .
Hic bir sey karsiliksiz degil ...

Iliskilere bakin ne demek istedigimi anlarsiniz .

Siz iyi olursaniz, kendinize deger verirseniz o kadar da deger gorursunuz .

Kari -koca gelin-kayinvalide vs iliskilerinde hep boyle .
Siz iyi veya kotu bir verirseniz karsiliginda 2 alirsiniz.

Ben de bu sitede bunu gordum .

Igneyi kendimize cuvaldizi baskasina batirmaliyiz :)

bu forum odak noktası olarak görülürse bu dedikleriniz normal.

ilk zamanlar ben de şaşkınlıkla okuyordum "vay beee bunlar da olabiliyor gerçekten " diye.

fakat gazete ya da haber sunumu haberleri gibi baktığımda çıkarmam gereken dersi alırım. Ama ilişki yaşadığım insana güvensizlik vs. duymam. her kapının kilidi nasıl ayrı ise herkesin ilişkisi ya da yaşanmışlıkları ayrıdır.

olumsuzluk düşünme derim.:34:

kk dan erkeklerle ve aldatmalarla ilgili çok şey öğrendim ben..mesela bir adam cep teliyle Wc ye bile gidiyorsa ondan şüpheleneceksin ya da toplantılara falan seni götürmemek için bir bahane buluyorsa yine bi düşüneceksin..birden bire değişirse,ergenlik dönemine dönerse yine şüphe duyacaksın..bunlar temel şeyler :)

sonra aslında kötü olan hep k.valideler değilmiş bunu da öğrendim.k.validesi öff dese alınan ve bunu devlet meselesi haline getiren gelinler varmış bunu gördüm.ama tam tersi düşman başına dediğim eltiler,görümceler ve k.valideler de varmış bunu da öğrendim ve halime şükrettim..

sonra kimsenin derdine çok sahip çıkıp üzülmemeyi öğrendim.kimseye boşan kurtul demeyeceksin çünkü birden suçlu sen oluveriyorsun.Hayırlısı olsun diyeceksin.

ama en önemlisi kendini kaptırmayacaksın,sanal sanal da kalmalı diye düşüneceksin..

kk dan erkeklerle ve aldatmalarla ilgili çok şey öğrendim ben..mesela bir adam cep teliyle Wc ye bile gidiyorsa ondan şüpheleneceksin ya da toplantılara falan seni götürmemek için bir bahane buluyorsa yine bi düşüneceksin..birden bire değişirse,ergenlik dönemine dönerse yine şüphe duyacaksın..bunlar temel şeyler :)

sonra aslında kötü olan hep k.valideler değilmiş bunu da öğrendim.k.validesi öff dese alınan ve bunu devlet meselesi haline getiren gelinler varmış bunu gördüm.ama tam tersi düşman başına dediğim eltiler,görümceler ve k.valideler de varmış bunu da öğrendim ve halime şükrettim..

sonra kimsenin derdine çok sahip çıkıp üzülmemeyi öğrendim.kimseye boşan kurtul demeyeceksin çünkü birden suçlu sen oluveriyorsun.Hayırlısı olsun diyeceksin.

ama en önemlisi kendini kaptırmayacaksın,sanal sanal da kalmalı diye düşüneceksin..

bir kaç sene önce birisi konu açmıştı.sürekli kocasıyla tartışıyor ve kocası suçlu olmasına rağmen hep konu sahibi özür dileyerek barışıyormuş.gene kavga etmişler ve bu sefer evi terk etmiş konu sahibi.ama kocasından haber almak içinde sürekli kocasının arkadaşıyla görüşüyordu.sözde arkadaşı konu sahibinin tarafında idi.

neyse konu sahibi bu defa kesin kararlıydı,adam özür dilemeden eve dönmeyecekti.epey direndi.ben de destek oldum ama eşinin arkadaşı bu direnci kırdı.yapma dedim.kapına gelip özür dilemedikçe gitme dedim,dinlemedi.eşinin arkadaşı sürekli kocasının zor durmda olduğundan,kocasının üzüldüğünden bahsediyormuş,evden çıkmıyor üzüntüden diyormuş ama aradığında evde bulamıyordu kocasını buna rağmen inandı ve gitti.çok üzüldüm.günlerce onunla yazışmıştım.neden gittin kocan gelecekti az daha sabretseydin dedim diye bir de buradan birilerinden zılgıt yedim,size ne kocası değil mi gider diye:1:

neyse aradan epey zaman geçti.geçen yaz bir konuda farkettim o kişiyi.boşanmış kocasından.son belliydi:50:

kadınlar kulübü yalnızlığımı bir nebze gideriyor. ama bazı arkadaşların açık sözlülükten ziyade patavatsız olduğunu fark ettim. olaylara farkl bir bakış açısı şart tabi ama, uçurumun kenarında olan insanlara soldan soldan konuşan şeytan gibi ''şimdiye kadar yaşaman hata'' diyen insanlar var. birbirimizi tanımıyoruz diye bu kadar ters tepkiler vermek, konu sahibinde aşırı derecede hayal kırıklığına ve kendini suçlamasına neden oluyor.

aslında bu başlıkta bundan bahsetmeyecektim ama ellerim benden bağımsız yazdı. asıl mevzu şu:

erkeklere güvenim kalmadı kadınlar kulübünden sonra. erkek arkadaşımın her tavrından şüphelenir, her şeyini kurcalar oldum aldatılmış kadınları gördükçe... henüz adı sanı belli olmayan kaynanam ve görümcem hakkında da hiç iyi şeyler düşünmüyorum. :) ne diyorsunuz?

Alışırsın canım merak etme :))) Ben de bazen kötü oluyorum ama alıştım,kontrollü davranıyorum.. :27:

Sonuçta sanal ortam da her türlü yalan dolan var,her söylenene inanamamak etkilenmemek lazım.. :19: Sırf günlük stersi atmak,ezikliğini unutmak için saldıranlar var..Bunları ayırmak lazım.. :ssz:

Buraya gelmeden önce de hiç bir erkeğe güven olmayacğını, her an herşey beklenmesi ve hazırlıklı olunması taraftarıydım.
Ama gerçek olan hayatlarla yüzleştikten, okuduktan sonra daha bi gözlerim açıldı, tecrübe etmeden tecrübe sahibi oldum bi yerde.

Dengesizce yorum yapan arkadaşlara gelince hepsinin "klavye delikanlısı" olduğunu düşünüyorum.
Sırf fark yaratabilmek için çirkinleşmelerini şaşkınlıkla izliyorum.:31:

erkeklerin bu hayata 1 - 0 galip başladığını bi kez daha anladım bazı durumlarda 3 e bile çıkabilir :31:

Ay çok güldüm son cümlene:))

Bende burda takılmaya başladıktan sonra daha bi olgun oldum sanki, sürekli ''bacımm şunu şöyle yap'' diye akıl verecek kıvamdayım. :27:

bende burda kaynanasıyla yada eşiyle ilgili konu açan birine nutuk atan ben olsam şöyle yapardım böyle yapardım sen çok safsın bilmem ne diyen bazı üyelerin bikaç gün sonra konu açtıklarını gördüm benzer sebeblerden....konu açarken gayet masum olan bazı üyeler yardım isterken kendi dertleri varken gayette ılımlı olduklarını ama başkalarına yorum yazmaya gelince bi okadarda acımasız olduklarını gördüm malesef...

bir kaç sene önce birisi konu açmıştı.sürekli kocasıyla tartışıyor ve kocası suçlu olmasına rağmen hep konu sahibi özür dileyerek barışıyormuş.gene kavga etmişler ve bu sefer evi terk etmiş konu sahibi.ama kocasından haber almak içinde sürekli kocasının arkadaşıyla görüşüyordu.sözde arkadaşı konu sahibinin tarafında idi.

neyse konu sahibi bu defa kesin kararlıydı,adam özür dilemeden eve dönmeyecekti.epey direndi.ben de destek oldum ama eşinin arkadaşı bu direnci kırdı.yapma dedim.kapına gelip özür dilemedikçe gitme dedim,dinlemedi.eşinin arkadaşı sürekli kocasının zor durmda olduğundan,kocasının üzüldüğünden bahsediyormuş,evden çıkmıyor üzüntüden diyormuş ama aradığında evde bulamıyordu kocasını buna rağmen inandı ve gitti.çok üzüldüm.günlerce onunla yazışmıştım.neden gittin kocan gelecekti az daha sabretseydin dedim diye bir de buradan birilerinden zılgıt yedim,size ne kocası değil mi gider diye:1:

neyse aradan epey zaman geçti.geçen yaz bir konuda farkettim o kişiyi.boşanmış kocasından.son belliydi:50:

karı-koca arasına girilmezmiş derler ya doğru aslında..ama buraya fikir istemek için konu açıyor arkadaşlar,mecburen aralarına giriyoruz..

sert youmlara gelince,o kısmı atlamışım ben..hakarete varmadıkça bence sorun yok,üslup farkı işte.kimisi sert yazıyor kimisi daha yumuşak.saldırmadıktan,dalga geçmedikten ve hakaret etmedikten sonra herkese saygım var benim..

Oluyor öyle canım herkesin yorumu farklı. ''Eşim bana bağırdı'' diye dert yanana boşa gitsin tarzı yazanlar çıkıyor. Kim sana faydalı yorumlar yapıyorsa amacı sana yardımcı olmaksa o yorumları ciddiye al diğerlerine açıklama bile yapmaya çalışma derim. Çünkü sen ne yaparsan yap lafı cımbızla çekip eleştirilerine devam ediyorlar.

Hiç bi zaman kendi hayatımla kıyaslamadım burdakileri şüphelenmedim yani çünkü burda yaşananlar daha farklı geliyor bi şekilde anlayabliyosun başına gelecekleri. Ben sadece okuyup yardımcı olma niyetinde ve halime şükretmek için bakıyorum. Çokta iyi arkadaşlar edindim burdan iyi ki var kk bi konuda haklısın bazılarımız çok eleştirel ve acımasız olabiliyoruz ama kişilik meselesi diyorum kesinlikle nasıl yaklaşmak istersen öyle bakarsın

sert youmlara gelince,o kısmı atlamışım ben..hakarete varmadıkça bence sorun yok,üslup farkı işte.kimisi sert yazıyor kimisi daha yumuşak.saldırmadıktan,dalga geçmedikten ve hakaret etmedikten sonra herkese saygım var benim..

Kadişim, bende çoğu zaman sert yazıyorum.

Nedenine gelince. Ben hemcinslerimin ayakları üzerinde duran, tüm hayatını ve geleceğini bir erkeğe bağlamamış, işi gücü mesleği olan, şu dünyada tek başına da olsa yaşamını sürdürecek kadar gücü olan kısaca güçlü olmalarını istiyorum.

Karşımda hem işi hem mesleği olupta silik, ezik, muhtaç kadınlar görmeye tahammül edemiyorum, delleniyorum. Kimse müh, dr, öğretmen, memur vs olmak zorunda değil.

İstiyorum ki merdivende silseler, bardakta yıkasalar kimseye muhtaç olup kocaları da olsa hiçbir adamın ağzına bakmasınlar.

Yoksa zaten hiçbirşeyi yok, adam ekmek verirse karnı doyacak, yoksa aç kalacak ona ne diyebilirsin ki ?

Kısaca artık bu yüzyılda güçlü kadınlar görmek istiyorum, işleri meslekleri ne olursa olsun.

Son düzenleme:
kk beni karamsar yaptı konulardan kötü etkilendim diyemem aksine birçok yönden gözümü açtı:31:
üsluba gelince kimileri yorumlarında terbiye sınırını çok aşıyor haddinden fazla konu sahibinin üstüne gidiyor.bunu doğru bulmuyorum :50:

henüz adı sanı belli olmayan kaynanam ve görümcem hakkında da hiç iyi şeyler düşünmüyorum. :) ne diyorsunuz?

son cümlene çok güldüm

kk banada iyi geliyor bazen...

Son düzenleme:
Söylediklerine baştan sona katılıyorum! Bazen okurken konu sahibesi adına üzüntü duyuyorum.Bu kadar çaresiz ve mutsuzken başka bir kadın ona destek olacağına nasıl bu kadar gaddar olabilir, inanamıyorum.Mevlana'nın çok güzel bir sözü vardı.'Sapmam dersin saparsın' gibi..Herkes hata yapar, önemli olan yargılamadan önce durup düşünmek.Biz çok mu kusursuzuz?
Ve evet. ben de yazdan beri üyeyim ama daha bekarken evlilikten, kayınvalidelerden, erkeklerden soğudum :1: Çoğu zaman gerçekten şahane şeyler öğreniyorum, bana çok iyi geliyor.Ama bazen de karamsarlık çöküyor..İşte hayatın gerçeklerini görüyoruz, biraz da ondan sanırım :)

ben ilk defa bura itiraf edeceğim ben güya idealist ne istediğini bilen diye tanınırım oysa bilinçaltım karşımdakini mutlu etmeğe endeksli aman o mutlu olsun der susarım kendi isteğimden vaz geçerdim amaaa buraya ne zaman üye oldum hatırlamıyorum 40 yaşından sonra hayır ben onu istemiyorum diyorum hiç muhabbetim olmayan kv nerde kaldın dye söylenirken sen bana artık karışamazsın diyebiliyorum sakince allahım ne güzel bir duyguymuş tşkrler kk....

300 bin kadın demek 300 bin kültür, fikir demektir:1:

kk'yı okuyunca şükrü öğrenindim ben en çok.
Benim kocam yapmaz dememeyi:9:
k.v hemen heryerde aynıymış bunları öğrendim :9:

geleceğin k.v adayı olarak tam donanımlı oldum :52:
bir k.vnin gelini olarak hadi ordan demeyi öğrendim:60:

genelde adı sanını öğrenip tanıdıktan sonra da pek haz almadığın zamanlar oluyor. o biraz elektrik biraz da karşılıklı iki kişinin hayat felsfesine bağlı.
ama son cümlene bende bayıldım.:52:

Back
X