- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
- Konu Sahibi Umudumbitmedi_
-
Yıllar geçiyor , aileler yaşlanıyor ,Merhaba hanımlar.
Şu sıralar karar vermekte epey zorlandigim bi konu var.hangisi mantikli göremiyorum.icinde debelendigim icin.
Esim öğretmen.8 yildir doguda bi ilcede calisiyor.bende 5 yildir yim.evlendim buraya geldim.burayi sevdik kaldik.
Sonra esimin ailesi tayin isteyip yakinlara gelmemiz icin epey bi söylendiler.
Bu sene esim özür grubu atamasinda annesinin durumunu gostererek bulunduklari ilceye tayin istedi.
Acik olmadigi icin ilce emrine verdiler.
Sadece maas karsiligi calisacak.ek ders yada herhangi bir getiri olmayacak.
Orada kiralik evler de 700 800 civari.ve kiralik ev yok.
Burda ise 400 tl veriyoruz.okul evimizin karsisinda.ek ders hafa sonu kursu egzersiz gibi gelirler var.
Ben ev hanimiyim.
Burda komsulugum çevremde var.
Simdi gelelim buranin eksilerine.
Aileme 14 saat,esimin ailesine 7 saat var.
Tayin isticez diye bi esya almadim.esyalarim.kolilerde.firin yataklik dolap ayakkabilik gibi elzem seyleri alamdim.ya gidersk ya ev alirsak diye.bu sürecte para biriktirdim.
Cogunlugu altin olmak uzere geri kalani dolarda.
Sorum şu;
Tayini iptal ettirmez oraya gidersek ev almak zorundayim.kiralik ev yok.
Bi ev buldum.225 bin diyor ev sahibi.
142 metrekare.3+1.kileri var.kilerde gömme dolap.ankastresi yapilmis.doğalgazi dösenmis.
5 yada 6 senelik bi ev.heryer parke.
Cift banyo.gömme büyük bi vestiyeri var.banyoda dolap var.ev öğleden sonra günes gorüyor.altinda firin.karsinda bim.site icinde.oyun parki ve araba parki var.yol üstünde.merkeze giden dolmuslar geciyor önünden.yaninda anaokulu ve ilkokul var.
Simdi geldik mali duruma.en cok bu dusünduruyor beni.
Dolarda 10 bin zarardayiz.
Altinda gecenlerde 140 bin yapiyordu.simdi düstü 135 bin yapiyor.
Ev sahibiyle söyle anlastik.220 bin pesin.5 milyar da maaşta.yani ekim ve kasim aylarinda.
Biz bugün 217 bini toparlamisken altin da düstü biraz.
Kaba hesapla 217 bin üstüne 10 binde babam verecek.(evlenirken bana ceyiz almadi.ev alirsan sana 10 bin verecem dedi.)
Tapuda 6 milyar istiyorlar.
Yani 225+6÷231 bin lazim.olacak.
217 bizim+10 babamdan=227 bin oluyor.
Ev sahibine 220 bin verip 5 bini sonra vericez.7 milyar da tapu ve su elektrik dogalgazi üstümüze almaya gidecek.
Sorun şu ki altin bu hesaptan sonrs düstü.iyice ice girdik.2 milyar acik doğdu.altinlar yanimizda degil.kv lerin orda.
Bozdurmaya gidene kadar epey dusecek gibi.
Fakat yarına kadar kararimizi vermemiz gerek.
Ya iptal ettirecez tayini ya da burda kalicaz.
Sizce hangisi mantikli?ne olursa olsun bu evi alip gitmeli miyiz?dolar ve altindaki zarara rağmen.yoksa burda kalıp böyle devam mı edelim?
Lütfen cvp yazin.
Burda mutluyum.ama biraz da sıkılmışlık var.Hesaptan epey kafam karıştı ama şunu söyleyebilirim ; siz nerede huzurlu /mutlu olacaksanız onu yapın . Bide kayınvalide ile anlaşabiliyor musunuz ? Ev alıp sonradan pişman olmak var
Düştü canim.güncellenmemistir.grami 300 den 278 e düstü.altin kac liraydiki dustu ben bakiyorum ceyrek hala 481 gorunuyor suan hatta yukselis isareti var hem dolar hem euro hemde altinda
Ama ben bu dar zamanda almaliyim evi.yani en gec pazartesi.burda biraz sıkıldıım.bide düzen istiyorum artik.cocugum var.Ya bugün düşer yarın iki katı artar canını sıkma sen.
Mutlu olacaksan ev al derim. Şu an rahatsanız da bulunduğunuz yerde kalın
Düştü.keske düşmeseydi.5 milyar zarardayim.Altın düştü mü?
Benim ailemin oldgu yer degil.esimin ailesi.orda kimsem yok.aslinda esim de akrabam ama pek kimse yok gibi akrabalardan öyle gelip giden.Yıllar geçiyor , aileler yaşlanıyor ,
Ömür bitiyor.
Uzakta yıllar geçirmişsiniz ,
Bence dönün :)
Eski firinlardan degil.bide alacagim ev 5.kat.Hakkınızda hayırlı olan karar olsun ama evin altında fırın var dediniz.o apartmanda böcek olabileceği geldi aklıma.bi akrabamizin evinin altında da fırın vardı ev böcek kaynıyordu.ne yaptılarsa olmadı aritamadilar evi.bi komşulara sordurun kesin karar vermeden önce derim ben
Evet.biraz karisik olmus.kusura bakmayin.Hesap kitap işlerinden ne okuduğumu unuttum
Karisanim olacak.hemde 3 kisi.kv kp ve kb.herbiri bir kaynana!Benim ablamda yıllarca Kars'ta yaşadı sonra Ankara'ya tayin çıktı ordada lojmanda kaldılar bulundukları yer kasaba gibiydi çok gelişmiş değildi ordada çok güzel komsuluklari oldu mutluydu 2 çocukları oldu büyüdüler iki tane evleri var şimdi. Taşındılar lojmandan çok güzel bir eve yerleştiler.
Sorduğunuza göre sizde çok emin değilsiniz kaygılarınız var bence düzeninizi bozmayın önünüzde ki fırsatlar güzelmiş bence bunları bırakıp sıkıntıya gitmeyin hem çevremde iyi diyorsunuz bırakmak ayrılmakta sizin için ayrı bir üzüntü olucak. Eminim taşınmak için daha iyi şartlar olacaktır. Ayrıca ailenizin yakınına tasinmak istediğinizden emin misiniz bunlarıda düşünün orda ne güzel kendi yaginizda kavruluyorsunuz karisaninizda yok. Düzeninizi bozmayın derim ben. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Altın kışa doğru düşer ama yaza doğru yükselir yahu bekleyin biraz.Merhaba hanımlar.
Şu sıralar karar vermekte epey zorlandigim bi konu var.hangisi mantikli göremiyorum.icinde debelendigim icin.
Esim öğretmen.8 yildir doguda bi ilcede calisiyor.bende 5 yildir yim.evlendim buraya geldim.burayi sevdik kaldik.
Bu sene esim özür grubu atamasinda annesinin durumunu gostererek bulunduklari ilceye tayin istedi.
Burda ise 400 tl veriyoruz.okul evimizin karsisinda.ek ders hafa sonu kursu egzersiz gibi gelirler var.
Ben ev hanimiyim.
Tayin isticez diye bi esya almadim.esyalarim.kolilerde.firin yataklik dolap ayakkabilik gibi elzem seyleri alamdim.ya gidersk ya ev alirsak diye.bu sürecte para biriktirdim.
Sorum şu;
142 metrekare.3+1.kileri var.kilerde gömme dolap.ankastresi yapilmis.doğalgazi dösenmis.
Cift banyo.gömme büyük bi vestiyeri var.banyoda dolap var.ev öğleden sonra günes gorüyor.altinda firin.karsinda bim.site icinde.oyun parki ve araba parki var.yol üstünde.merkeze giden dolmuslar geciyor önünden.yaninda anaokulu ve ilkokul var.
Ev sahibiyle söyle anlastik.220 bin pesin.5 milyar da maaşta.yani ekim ve kasim aylarinda.
Kaba hesapla 217 bin üstüne 10 binde babam verecek.(evlenirken bana ceyiz almadi.ev alirsan sana 10 bin verecem dedi.)
Ev sahibine 220 bin verip 5 bini sonra vericez.7 milyar da tapu ve su elektrik dogalgazi üstümüze almaya gidecek.
Sorun şu ki altin bu hesaptan sonrs düstü.iyice ice girdik.2 milyar acik doğdu.altinlar yanimizda degil.kv lerin orda.
Sizce hangisi mantikli?ne olursa olsun bu evi alip gitmeli miyiz?dolar ve altindaki zarara rağmen.yoksa burda kalıp böyle devam mı edelim?
Lütfen cvp yazin.
Ben yatırım için değil oturmak için ev alıyorum.yine de mantıksız mı?Bence duzeninizi bozmayin. Elinizdeki butun parayi da bir eve gommeyin. Yatirim yapacaksaniz arsa falan bakin.
Aynı zamanda fırının sıcağından dolayı binanın kolonları zamanla çatlama patlama yapabiliyormuş iyi araştırın derim.hesap çok karıştı net anlamadım . ama evin altndafırın olması dikkatimi çekti bizim binamıza yakın bi yerde fırın vardı üsstündeki evleri kimse almıyordu bir kaç daire vardı dolu sadece sormuştum neden alınmıyor diye de fırın olunca hem çamaşır vs asamıyoruz her yer is oluyor hep bi koku var hemde fırının olduğu binalarda bi böcek olurmuş demişlerdi o yüzden o binalar hem düşük fiyata satılırmış demişlerdi ne kadar doğru bilmiyorum aklınızda bulunsun..
Bende 1 yıl güneydoğuda bir ilde çalıştım oranın arkadaşlıkları dostlukları o kadar güzel ki tayin istediğime çok pişman oldum yerinizde olsam orda kalmay a devam ederdim bırakın evi eşyayı bunlar mutlu etmez insanı inaninMerhaba hanımlar.
Ben ev hanimiyim.
Sorum şu;
Lütfen cvp yazin.
Bu cümleyi okuyana kadar sen bilirsin derdim ama ölümlü dünya. Hastaymış kadın. Bence gidin.Kv herseye karisan biri ama felcli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?