Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Fikirleriniz çok güzel. İki oğlum var, haftasonları üçümüz girişir, temizlik yaparız, güle oynaya. Birimiz toz alırız, birimiz yerleri süpürürüz, birimiz sileriz. Eşim de aldığı balıkları temizler bir güzel, iş sonu pişirip yeriz. Herşeyi paylaşmak çok güzel, mutluluğunuz daim olsun :)

Ne güzel ya :) Bizde nişanlımla şimdilik 2 kukuman kuşu olarak birlikte hazırlayıp yiyoruz. İnş ilerde bizde çocuklarımızla kalabalık sofralara otururuz. Mutluluğunuz sonsuz olsun inş. :)

Ben şöyle düşünüyorum kadın olsun erkek olsun kimse sabahın köründe uyanmak, sabahın köründen akşamın körüne kadar çalışmak, milletin ağız kokusunu çekmek, mobbing olsun envai çeşit iş yerinde karşılaşılabilecek sıkıntılara katlanmak istemez. Kadın olsun erkek olsun herkes akşam gelince enerjisi olsun, gün içinde hobileri ile ilgilensin, arkadaşları ile buluşsun ister. Peki bizi özel kılan ne? Amaaan canım istemezse çalışmam kardeşim diyebilme lüksü nerden geliyor? 30 yaşında çalışmayan bir adam görünce (isterse mirasyedi olsun ve çalışmaya ihtiyacı olmasın) bir erkek gördüğümüzde bu bizi irrite ediyor, o yaşta çalışmayan kadını kabul edilebilir kılan ne?

ben bas edemedim acıkcası .. cok zor , yemek,temizlik hep kalıyor .. En Büyük TÜRKİYE
evliyken calısanlar,bide cocukları olup calısanları ayakta alkıslıyorum ..:KK9:
hem evli olup hem basaranlar hakikaten çalışkanlar ..:KK9:
evliyim,etliyim,butluyum,mutluyum koca parası yiyorum .. :KK71:
kendime uygun iş bulabilsem çalışırdım ama uyumak daha güzel ..:KK71:
eşimde çalışma yorulma diyor, gezip tozuyorum .. :-)

Ben şöyle düşünüyorum kadın olsun erkek olsun kimse sabahın köründe uyanmak, sabahın köründen akşamın körüne kadar çalışmak, milletin ağız kokusunu çekmek, mobbing olsun envai çeşit iş yerinde karşılaşılabilecek sıkıntılara katlanmak istemez. Kadın olsun erkek olsun herkes akşam gelince enerjisi olsun, gün içinde hobileri ile ilgilensin, arkadaşları ile buluşsun ister. Peki bizi özel kılan ne? Amaaan canım istemezse çalışmam kardeşim diyebilme lüksü nerden geliyor? 30 yaşında çalışmayan bir adam görünce (isterse mirasyedi olsun ve çalışmaya ihtiyacı olmasın) bir erkek gördüğümüzde bu bizi irrite ediyor, o yaşta çalışmayan kadını kabul edilebilir kılan ne?

Erkeğin asli görevi deniyor ya işte. Burdan anladığım erkek çalışmak zorunda, kadın çalışmasa da olur. Eh, bu sayede bazı kadınlar da çalışmamayı seçiyor işte.

evliyim ve birde 1,5 yaşında oğlum var özel sektörde çalışıyorum hayat çok ama çok zorrrr...ben de yatmak uyumak istiyorum :mad:

Şuan bacaklarımın ağrısından duramıyorum ve daha fazla para için yarın sabah mesaiye gidicem :( ama aybaşı gelince bu ağrıları unuttuğumdan sıkıntı olmıcak :) evlenince de inşallah devam edicem Allah sağlık verirse ve birgün çocuğum olduğunda onu kendim büyütmek için 3-4 yaşına kadae çalışmayı kesinlikle düşünmüyorum.

Söylemesi ayıptır sadece keyfi çalışıyorum...
Yarın işten çıksam ki Allahım saklasın,maddi olarak hiç bir sıkıntı çekmem.
Ama manevi boşluk?
Ben evde sıkılırım. Bazı sabahlar mızmızlansam da işyerimde çok sinirlenip ağlasam da tabiri caizse eşekler gibi çalışmaya devam edeceğim sağlığım elverdiği sürece...
Evde temizlik yapamam,bir kaç tane dışında yemek pişirmekten hoşlanmam...
Evimi çok çok sevsem de tüm gün uyumaktansa işyerinde koşturmak daha anlamlı bana göre.

merhabalar elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum aranıza ben 26 yaşındayım özel sektör işcisiyim yakın çevremde bir tane bile çalışan evli bayan yok ve bende çalışmayı hiç mi hiç istemiyorum şuan baba evinde mecburiyetim olduğu için çalışıyorum ( babam sağolsun el iyisi ) ama evliliğim de çalışmak bana göre değil gibime geliyor. çalışmayıp evde oturup koca parası yiyip mutlu olan bayan hiç yok mu ( benim etrafımda da ev hanımı olup mutlu olan insan sayısı çok az ama ben dualarımla kaderimin güzel olacağına inanıyorum ) biraz yardımcı olur musun fikirleriniz nelerdir vs. gibi ama lütfen rica ediyorum tartışmaya meyilli yaklaşmayın inanın hiç böyle tartışmaya meyilli bir insan değilim hepinizi görmeden yakından tanımadan seviyorum iyi eğlenceler :)

Bir de şöyle düşün: Bugün çalışmayıp koca parası yiyebilirsin ama yarın Allah korusun eşinden ayrılsan veya eşinin başına bir şey gelse ne yapacaksın? Mecburen çalışacaksın ama bu sefer de yaşın ilerlemiş ve tecrüben az olabilir, iş bulmakta zorlanabilirsin. Halbuki şimdi çalışsan kendince bir birikim yapabilirsin, sigortan ödenir, tecrübe kazanırsın v.s Bence bunları göz ardı etmemek lazım.

Söylemesi ayıptır sadece keyfi çalışıyorum...
Yarın işten çıksam ki Allahım saklasın,maddi olarak hiç bir sıkıntı çekmem.
Ama manevi boşluk?
Ben evde sıkılırım. Bazı sabahlar mızmızlansam da işyerimde çok sinirlenip ağlasam da tabiri caizse eşekler gibi çalışmaya devam edeceğim sağlığım elverdiği sürece...
Evde temizlik yapamam,bir kaç tane dışında yemek pişirmekten hoşlanmam...
Evimi çok çok sevsem de tüm gün uyumaktansa işyerinde koşturmak daha anlamlı bana göre.
cevabınızı okurken şaşkınlık içinde okudum ve sizin adınıza sevindim galiba sevdiğiniz bir işi yapıyorsunuz?

cevabınızı okurken şaşkınlık içinde okudum ve sizin adınıza sevindim galiba sevdiğiniz bir işi yapıyorsunuz?

Evet yıllarca istediğim bir yerdi.
Çok şükür emeklerimin karşılığını aldım ve alıyorum.
Hiç kimsenin işyerinde hergün partiler verilmiyor,herkes az ya da çok sıkıntı yaşıyor ama şükür halimize en azından helal ekmeğimizi kazanıyoruz ayrıca yine tekrar edeyim,evde tüm gün uyumak beni mahveder diye düşünüyorum.

Evet yıllarca istediğim bir yerdi.
Çok şükür emeklerimin karşılığını aldım ve alıyorum.
Hiç kimsenin işyerinde hergün partiler verilmiyor,herkes az ya da çok sıkıntı yaşıyor ama şükür halimize en azından helal ekmeğimizi kazanıyoruz ayrıca yine tekrar edeyim,evde tüm gün uyumak beni mahveder diye düşünüyorum.
sizin gibi çalışmayı seven bir insan sevdiği bir işi yapıyorsa kesinlikle bunları söyler bende geçen sene bunları söylüyordum mesela kesinlikle çalışmadan yaşayamam diyordum ama sektör değiştirdim parasıı iyi diye değiştirmez olaydım. bu aralar dediğim tek şey işi bırakıp evde oturmak istiyorummmmm. bu arada ne iş yapıyorsunuz

sizin gibi çalışmayı seven bir insan sevdiği bir işi yapıyorsa kesinlikle bunları söyler bende geçen sene bunları söylüyordum mesela kesinlikle çalışmadan yaşayamam diyordum ama sektör değiştirdim parasıı iyi diye değiştirmez olaydım. bu aralar dediğim tek şey işi bırakıp evde oturmak istiyorummmmm. bu arada ne iş yapıyorsunuz

Memurum.
Ama inanın öyle rahat bir işim yok.
Olduğum yerde tekim. Son derece yoğun ve stressli bir işim var.
Ama ben çalışmayanı da ayıplamam.
Herkes gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yaşasın inşallah...

Herzaman calisirdim , evlenince sehir degistirdim ve isi birakmak zorunda kaldim.
Evlendim bir kac ay kendime geleyim sonrasinda calisirim diyr , hamile kaldim ve evdeyim anliyacagib.
Ama ben koca parasi yemiyorum:)
Esim calisiyor ama ben isi birsktim diye 2 yil devleten yiyecem :) yurt disinda kaliyorum keyfli yani halimden hic sikayetci degilim ayni para geciyir eljme sonucta .:)

Evliyim,cocugum olmadan once calisiyordum.
Yaklasik 1 bucuk yildir cocugumu buyutmek istedigim icin calismiyorum.
Ikisininde hem artilari hem eksileri mevcut.
Ancak evlendikten sonra calismama kismini sorguluyorsaniz;
Ben bunalmam kendime aktiviteler bulurum,evde oturmak bana bunaltici gelmez diyorsaniz ve esinizinde sizden calismaniz gibi bir beklentisi yoksa, ayricada bu kararinizi destekliyorsa neden olmasin:)

Ben bir kadinin evde oturmsk dusuncesine inanamiyorum. Ya esinden bosanirsn? Ya aldatilirsan? Ya Allah korusun esini kaybedersen? Dusun bunlari ne olacak?

ben de evliyim evlenmeden önce çalışıyordum. evlenince şehir değişikliğinden bırakmak zorunda kaldım. şikayetçi miyim hiç değilim. özelde öğretmenlik yapıyordum çok yorucuydu evlilikle birlikte zaten gitmezdi aslında eşimin durumu iyi olmasa onu yalnız bırakmamak adına mecbur kalsam giderdi tabi. şöyle ki bence eskilerin deyimiyle kolunda bir altın bileziğin olucak yani bir mesleğin,ve eşin eğer mecbur kalırsan o bileziği kullanabileceğini yani ona mecbur olmadığını bilicek,eğitimin kendine güvenin tam olucak. tabi bir de eşinin durumu iyi parayı umursamayan bir dediğini iki etmeyen biriyse çalışmak mantıklı değil. sıkılıyorum diyenler olmuş herkese saygım var bunlar benim fikrim sıkılan özgüvenim düşer adam eline bakamam diyen çalışsın tabi ki ben hiç sıkılmıyorum bu yaşıma kadar çalışmaktan fırsat bulamadığım şeyleri yapıyorum lazer epilasyona gitmeye bile fırsat bulamıyordum mesela onları yapıyorum spora gidiyorum evimle ilgileniyorum içdekorasyon a çok büyük ilgim ve yeteneğim varmış mesela ark.larım evimi görünce benden yardım istediler yeni evleniceklerle evleri için alışverişe çıkıyorum.aslında bunu bile ticarete dönüştürebilirim:)belki senin de içinde keşfetmeye fırsat bulamadığın bi yetenek vardır;) uzun oldu kusura bakma.

Oğlum dünyaya geldi o nedenle doğum iznindeyim. Işi özlemiyorum ama ücretsiz izne ayrılırsam maaş günlerini özlicem ;)

nasip meselesi..
kardeşimin eşi ev hanımı..
altında arabası ziv ziv gezer..ev işi bile yapmaz..
kardeşim hiç parasız bırakmaz..evi eşyaları son model..
çok mutlular..Allah artırsın huzurlarını..
ben iyi bir maaşla çalışıyorum ve daha 1 ay olmadı arabaya geçeli..
ev işi temizlik çalışmayla birlikte yapmaya çalışırım..
eşime maddi destek olurum ve çalışmama rağmen çok rahat harcayamam paramı..
eşim herşeyi sorar..naaptın nekadar harcadın? (şakayla karışık)
cebimde belli miktardan fazla para olmaz..
ordan bakınca benimkisi enayilik gibi duruyo değil mi...
bence de...
ama şimdilik böyle inşallah ilerde oturturuz bazı şeyleri..
üniversite mezunuyum
5 yıldır iş hayatının içindeyim otomotiv sektorunde iyi bir pozisyonda çalışıyorum
otomotivci olmam sebebiyle erkek gibi mekanik bilgiye sahibim
erkeklere teknikerlere taş çıkarırım
bi motoru toplayacak kapasitedeyim (bilgi olarak beden gücü değil)
bu etrafımda çok takdir ediliyor
ama;
benim için ev hanımlıgı muhteşem bişey
gebeliğimden ötürü dogum parasını bile beklemeden gelecek ay ayrılıyorum
eşim eve geldiğinde yemek kokularıyla karşılıcam onu
her akşam idareten ne yesek diyoruz kuru fasulye, etli bi yemek olmuyor
olsada yanında pilav çorba olmuyor..oldugu kadar yani
yorgun argın bi suratla değil göz alıcı pırıl pırıl bi halde görecek beni
ayaklarımı dikip yayılmayacagım karşısında, kıpır kıpır olacagım
dinç ve dinamik
hergün temizlik tazeleyeceğim evimde.. özellikle bu madde içimi açıyor
çiçeklerimi sulayacagım
ütüyü yetiştiremediğimde onu ütü masasında görmek beni üzüyor
ütüyü çalıştırmayı bile unutacak penyelerine varana kadar gıcır gıcır olacak herşeyi
bol bol kitap okuyacagım
kadın günlerine katılacagım..müge anlıyı izleyeceğim
eşime her sabah kahvaltı hazırlayacagım
eşime evime hizmet ne demekmiş göreceğim ve bence bu çok kutsal
iş yerinde hırslarımızla ve iş arkadaşlarımızla hep bi çetrefelliyiz
mesai müşteri patron oho...
kadının yeri bi yerde evi gibi geliyor.
helede bebekli kadınların işe geri dönmesi beni üzüyo
içim kıpır kıpır... biran önce ayrılacagım günü bekliyorum
gelsin pastalar turtalar.. gitsin full time mesai
s.ktir et kendi ayakların üstünde durmayı
birgün koca tekme basarsa heryerde çalışacak altın bileziğim var
ev hanımlıgından daha asil bi duruş olamaz
annem ev hanımıydı ve biz onunla vakit geçirmeye bayılırdık
çalışan bi anne istemezdim full time çalışan bi anne olmayacağım (allahtan bi mani gelmezse)
bir pilot kadın olsaydım bile böyle düşünürdüm
evde durmaya açım..saygılar sevgiler...
:KK68: hayy klavyeni öpeyim.... negzel anlattın:))saygılar bizden.

hiç bir şey üretmeden bütün gün öööööööyyyyleee boş boş oturmak zaman kaybından başka bir şey değildir bence..Ayrıca ev hanımla ev işi yapıyorsa ,çalışan hanımların işini kim yapıyor ..Bende ev de çalışıyorum ne demek o zmn çalışan kadınlar çift mesai yapıyor üstelik sadece birisinden maaş alıyor..Kadınların fıtratında zaten beceriklilik var yani benim kocam bulaşık yikasa ben onun yıkadığı bardaktan su içmem neden çünkü ben daha iyi yapıyorum..EEE çalışan kadının bardağını kim yıkıyor ? Yine kendi ,çocuğuna kim bakıyor kendi ..Ayrıca 30 lu yaşlarında veya değil pazar parası,market parası,çorap parası istemek bence kötü bir şey..İnsanın eli ayağı tutuyorken birinden bi şey istemesi bence tuhaf...Herkes elinden geldiğince üretmeli bence..Kimisi demiş ki ben epilasyona gidiyorum falan çalışan kadın ne yapıyor kıllı bacaklarla mı geziyor bu ne yaman çelişki ..

Back
X