Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

bende ev hanımıyım hiç çalışmadım çalışmak istiyorum.....
(tabi evde boş durmadım oğlum olana kadar hep elişi yapıp sattım)
eşime onun parasıyla değil kendi paramla hediye almak istiyorum....
davulun sesi uzaktan hoş gelir olayı olmaz umarım....

siz de hızlı tempoda değil de ev içinde ufaktefek yapacaklarınızla el harçlığı çıkarabilir ev hanımı olabilirsiniz...
ama hiç çalışmazsanız tamamen eş eline bakmak sizin için attan inip eşeğe binmek olur.....
ben hiç ata binmediğimden çıtam şuan için eşek...:KK66:

Aynen zor valla:KK51:
Ben daha nişanlı değilimde sevgilimin maaşı şuan bin tl evlenene kadar 2000 olsa ben çalışmasam anca yetircez diye düşünüyorum..
Allahın izniyle ev kira olmicak evlenince bari kira ödenmicek onun maaşı yeter sanırım da insanın mesleğide varken evde oturması nebilimm.. Çalışıp en azından yatırım yapıp işleri büyütmek daha mantıklı yoksa niye oramı buramı yırta yırta okuyorum ki:KK53::KK53:

Aynen canım. Ya bi de bence potansiyelimiz çok fazla. Evi temizliyorum, 3 dk sonra kirleniyor. Ev hanımlığı nankör bir iş. Potansiyelimi ömrüm boyunca bunun için köreltemem ben. Elbette temizlik imandan gelir, temizim. Yemek yapmayı, yeni tarifler denemeyi çok severim. Yemek kurslarına gidicem ilerde bol bol. Ama bunları yaparken yanımda eşimi istiyorum. Ben evimizi benimseyip sahipleniyorsam, seviyorsam temizliği, düzeni, oda sevsin, yapsın benle beraber. Elinden ne geliyorsa. Allahtan öyle bir insanla beraberim..

Ben işten yorgun gelsem, yemek hazırlayıp koysun önüme, benim ona yaptığım gibi. Ben ona atfedilen yükü paylaşayım, para kazanayım daha iyi yaşayalım, yaşatalım çocuklarımızı, o sanki mecburmuşum gibi sadece bana yüklenen sorumluluğu paylaşsın benimle, yardım etsin, çocuklarıyla ilgilensin. Hatta bütün aile, saçlarımızı eşarpla örtüp, ellerimizde toz bezi evimizi temizleyelim. :) Hayali bile güzel. Mutfağa girip yemek yapalım, kızıma kek yaptırayım, oğlum börek malzemelerini yufkaya yerleştirip elleriyle üstüne susam serpsin falan :)

Hayali bile güzel. Her şeyi paylaşalım birlikte, her işi, her sorumluluğu. Benim de mutluluktan, evlilikten beklentim bu.

Calismak mecburi degil canim. Insallah evlendiginde ekonomik durumun iyi olursa istersen calisma.

merhabalar elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum aranıza ben 26 yaşındayım özel sektör işcisiyim yakın çevremde bir tane bile çalışan evli bayan yok ve bende çalışmayı hiç mi hiç istemiyorum şuan baba evinde mecburiyetim olduğu için çalışıyorum ( babam sağolsun el iyisi ) ama evliliğim de çalışmak bana göre değil gibime geliyor. çalışmayıp evde oturup koca parası yiyip mutlu olan bayan hiç yok mu ( benim etrafımda da ev hanımı olup mutlu olan insan sayısı çok az ama ben dualarımla kaderimin güzel olacağına inanıyorum ) biraz yardımcı olur musun fikirleriniz nelerdir vs. gibi ama lütfen rica ediyorum tartışmaya meyilli yaklaşmayın inanın hiç böyle tartışmaya meyilli bir insan değilim hepinizi görmeden yakından tanımadan seviyorum iyi eğlenceler :)

Mddi yönden sıkıntı yaşamayacaksan tabii ki çalışmazsın...en azından para kazanmak için çalışmazsın.
yani amacın bu olmaz. ben kadının çalışmasa da mutlu olabileceğini düşünüyorum. ben evde olduğum zamanlar da mutluyum çünkü. henüz çocuğum yok ama olursa ücretsiz izne ayrılıp onu büyütmeyi tercih ederim.

Lutfen yazdiklarimin tamamini okuyun. Ben calismak kocanin asli gorevidir dedim, hayatta calismam demedim. Aile hukukunda da bu boyledir. Ustelik isini hakkiyla yapan ev hanimina da calisana da saygim var da dedim. Sigortam da mevcut ustelik. Istendimi hersey yapilabiliyor.

Konu saptirilmaya cok musait, herkes herkese saygi duysa ki o sekilde fikir beyan arkadaslarimi tenzih ediyorum, tartisma ortami olmaz.

Sonuc olarak basindan beri soyledigim gibi bu bir sartlara ve insiyatife gore tercih meselesi :)
aile hukukuna gore erkek evin reisidir ibaresi cikarildi diye biliyorum. Yani boyle bir zotunluluk yok.kimse kimseye bakmak zorunda degil bana göre calismak tercih meselesi degil zotunluluk bana gore. Benim fikrim bu.bunu dedim diye saygisizlik yaptigimi düşünmüyorum.

Aynen canım. Ya bi de bence potansiyelimiz çok fazla. Evi temizliyorum, 3 dk sonra kirleniyor. Ev hanımlığı nankör bir iş. Potansiyelimi ömrüm boyunca bunun için köreltemem ben. Elbette temizlik imandan gelir, temizim. Yemek yapmayı, yeni tarifler denemeyi çok severim. Yemek kurslarına gidicem ilerde bol bol. Ama bunları yaparken yanımda eşimi istiyorum. Ben evimizi benimseyip sahipleniyorsam, seviyorsam temizliği, düzeni, oda sevsin, yapsın benle beraber. Elinden ne geliyorsa. Allahtan öyle bir insanla beraberim..

Ben işten yorgun gelsem, yemek hazırlayıp koysun önüme, benim ona yaptığım gibi. Ben ona atfedilen yükü paylaşayım, para kazanayım daha iyi yaşayalım, yaşatalım çocuklarımızı, o sanki mecburmuşum gibi sadece bana yüklenen sorumluluğu paylaşsın benimle, yardım etsin, çocuklarıyla ilgilensin. Hatta bütün aile, saçlarımızı eşarpla örtüp, ellerimizde toz bezi evimizi temizleyelim. :) Hayali bile güzel. Mutfağa girip yemek yapalım, kızıma kek yaptırayım, oğlum börek malzemelerini yufkaya yerleştirip elleriyle üstüne susam serpsin falan :)

Hayali bile güzel. Her şeyi paylaşalım birlikte, her işi, her sorumluluğu. Benim de mutluluktan, evlilikten beklentim bu.

İlk cümlelerini ilk sayfalarda yazmıştım bende sadece dönem dönem evde otursam okey hamilelik gibi mesela çekilir yani..
Ama bende geriye dönüp baktığımda kendini geliştirmiş çocuklarına kendi bildiği en iyi terbiyeyi vermiş bir kadın görmek istiyorum.. ömrü temizlikle cafelerde arkadaşlarla takılmış güne gitmiş ve ömür geçmiş gitmiş... geleceğimi böyle hayal etmiyorum:)

Yalnız o eşarpları yan bağlamayın birde oğlunada bağla birtane:KK48::KK48:
Çok hoşuma gidiyor yaa çok tatlılar öylee:KK37::KK37:
Birde daha küçükten anneye yardım ediyor sonradan gelinin arkandan sövmez oğluna birşey öğretmemiş diye çünkü öyle gelinler de var:KK53::KK53::KK53:

İlk cümlelerini ilk sayfalarda yazmıştım bende sadece dönem dönem evde otursam okey hamilelik gibi mesela çekilir yani..
Ama bende geriye dönüp baktığımda kendini geliştirmiş çocuklarına kendi bildiği en iyi terbiyeyi vermiş bir kadın görmek istiyorum.. ömrü temizlikle cafelerde arkadaşlarla takılmış güne gitmiş ve ömür geçmiş gitmiş... geleceğimi böyle hayal etmiyorum:)

Yalnız o eşarpları yan bağlamayın birde oğlunada bağla birtane:KK48::KK48:
Çok hoşuma gidiyor yaa çok tatlılar öylee:KK37::KK37:
Birde daha küçükten anneye yardım ediyor sonradan gelinin arkandan sövmez oğluna birşey öğretmemiş diye çünkü öyle gelinler de var:KK53::KK53::KK53:

İlk paragrafına katılıyorum. Bende geleceğimi çizdiğin resimden çok farklı hayal ediyorum.

Eşarpları yan bağlamıcaz ya, oğlana da bağlıcam tabi, önüne önlük, eline cif ve toz bezi verip hadi oğluşum sil o sehpayı dicem :)
Valla var öyle gelinler haklılar da. Oğlumu paşam paşam diye büyütmicem. Kadınlara, kadınlığa değer veren, eşine yardımcı ve kendisini üstün görmeyen anlayışlı biri olarak yetiştiricem. Allah o günleri gösterirse, kızımı da oğlumu da hayata eşit şekilde hazırlıcam.

Gelinim de dua eder inşallah bana :P

Ben çalismiyorum ve son derece mutluyum :Dtabi bu durumda eşinin maddi durumu ve tutumu çok önemli ins.eşin olacak kişi istedigin gibi olur sende mutlu bir ev hanimi olursun.

İlk paragrafına katılıyorum. Bende geleceğimi çizdiğin resimden çok farklı hayal ediyorum.

Eşarpları yan bağlamıcaz ya, oğlana da bağlıcam tabi, önüne önlük, eline cif ve toz bezi verip hadi oğluşum sil o sehpayı dicem :)
Valla var öyle gelinler haklılar da. Oğlumu paşam paşam diye büyütmicem. Kadınlara, kadınlığa değer veren, eşine yardımcı ve kendisini üstün görmeyen anlayışlı biri olarak yetiştiricem. Allah o günleri gösterirse, kızımı da oğlumu da hayata eşit şekilde hazırlıcam.

Gelinim de dua eder inşallah bana :p

Amanıınnn kızım olursa senin oğlanla kertelim heee :cool::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Yalnız birşey aklıma geldi yine kk da okumuştum...
Bir kız kv siyle nişanlısı hakkında konuşuyormuş çok maço herşeye karışıyor diye..
Kv de demiş valla ben onu anaerkil yetiştirdim ama bu niye böyle oldu ki bende şaşırıyom:KK70::KK70::KK70:
Yani çook çoookk güzel yontmak lazım daha küçükken sonra biz yonttuğumuzu sanıyoruz ama aslında özünü hatırlayabiliyor sonradan bazıları:KK48::KK48:

merhabalar elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum aranıza ben 26 yaşındayım özel sektör işcisiyim yakın çevremde bir tane bile çalışan evli bayan yok ve bende çalışmayı hiç mi hiç istemiyorum şuan baba evinde mecburiyetim olduğu için çalışıyorum ( babam sağolsun el iyisi ) ama evliliğim de çalışmak bana göre değil gibime geliyor. çalışmayıp evde oturup koca parası yiyip mutlu olan bayan hiç yok mu ( benim etrafımda da ev hanımı olup mutlu olan insan sayısı çok az ama ben dualarımla kaderimin güzel olacağına inanıyorum ) biraz yardımcı olur musun fikirleriniz nelerdir vs. gibi ama lütfen rica ediyorum tartışmaya meyilli yaklaşmayın inanın hiç böyle tartışmaya meyilli bir insan değilim hepinizi görmeden yakından tanımadan seviyorum iyi eğlenceler :)

Ben hwm mutluyum hem.mutsuz:) canim sikiliyor cok bebegim dogarsa o sikintida ortadan kalkicaj insallah hayirlisyla o.gunleride bir.gorebilsem

Amanıınnn kızım olursa senin oğlanla kertelim heee :cool::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Yalnız birşey aklıma geldi yine kk da okumuştum...
Bir kız kv siyle nişanlısı hakkında konuşuyormuş çok maço herşeye karışıyor diye..
Kv de demiş valla ben onu anaerkil yetiştirdim ama bu niye böyle oldu ki bende şaşırıyom:KK70::KK70::KK70:
Yani çook çoookk güzel yontmak lazım daha küçükken sonra biz yonttuğumuzu sanıyoruz ama aslında özünü hatırlayabiliyor sonradan bazıları:KK48::KK48:

Orda da kızın tavrı önemli. Kritik konularda taviz vermezse, zamanla azalır. Yola gelir. :) Tamam alayım kızını oğluma :D Benden süper kaynana olur zaten, acayip sevileceğimi düşünüyorum. İnş. tabi :)

Son düzenleme:
ben haftaiçi sabahları 6.30da uyanıyorum, öğretmenim, henüz bekarım, her sabah o kadar zor uyanıyorum ki evlenince çalışmayı bıraksam mı diyorum :) ama bu düşüncelerim öğlene doğru geçiyor .. hele maaş günü gelip bankamatiğe gidince (ortalama bir gelirimiz olmasına rağmen) kendimi çok güçlü ve iyi hissediyorum
bir de henüz genciz insan daha fazlasını nasıl kazanırım diye düşünüyor mesela bizim için yatılı okulda pansiyon nöbeti tutmak ek bir gelir sağlıyor ben bu yüzden bunu da yapıyorum açıkçası parayı seviyorum para kazanmayı ve harcamayı seviyorum

çalışma tabi benimde düşüncem bu yönden inş iyi bi evlilik yaparda koca parası yer yatarık :D :KK53:

aile hukukuna gore erkek evin reisidir ibaresi cikarildi diye biliyorum. Yani boyle bir zotunluluk yok.kimse kimseye bakmak zorunda degil bana göre calismak tercih meselesi degil zotunluluk bana gore. Benim fikrim bu.bunu dedim diye saygisizlik yaptigimi düşünmüyorum.

Saygı kısmını bizzat size söylemedim, dikkat ederseniz başka bir paragrafta belirterek umuma yaydım.

Evet aile hukukunda erkeğin evin reisi ibaresi artık yok. Ancak bu kimse kimseye bakmak zorunda değil diye bir kuralı da beraberinde getirmiyor. Yani en baştan dediğim gibi çalışmak eşin durumu, eşin bakış açısına göre de değişiyor. Eşle konuşulur fikir birliğine varılır ve alınan karara göre kadın çalışır ya da çalışmaz. Tercih meselesi. Ayrıca sizin fikrinize de elbetteki saygım var. Mutluluklar...

Fikirleriniz çok güzel. İki oğlum var, haftasonları üçümüz girişir, temizlik yaparız, güle oynaya. Birimiz toz alırız, birimiz yerleri süpürürüz, birimiz sileriz. Eşim de aldığı balıkları temizler bir güzel, iş sonu pişirip yeriz. Herşeyi paylaşmak çok güzel, mutluluğunuz daim olsun :)

Back
X