Kadınlar Kulübünün bütün bayanları çalışıyor mu?

Ev hanimligi gibisi yok yaaa. Maddi durumun el veriyorsa calimamak en guzeli. Tabii calisinca ekomik ozgurluk olmuyor degil de zor kadin icin hem calisip hem ev idare etmek

Sanırım KK'daki genel sorun şu, bir konu olduğunda o konuyu herkes kendi özel yaşantısına bakarak yorumluyor. Yani biri çıkıp da çalışan kadının artılarından bahsettiği zaman çalışmayan kadınlar sadece kendi yaşantılarına bakıp çalışmıyor olmayı savunabiliyor. Ancak toplumun geneline baktığınız zaman eşi tarafından ezilen, şiddete uğrayan, evden atılan, kovulan, temel gıda ihtiyaçları dışında herhangi bir ihtiyacı fuzuli gözüyle bakılan kadınlar görüyoruz. Hatta bununla ilgili çok iğrenç atasözlerimiz ve deyimlerimiz bile var 'kaşık düşmanı' gibi. Bazı çalışmayan kadınlarımız hayatlarından memnun olabilirler ama bu gerçeği de göz ardı etmemek lazım. Herkesin kocası sizin kocanız gibi olmayabilir zaten değil de. En azından bu sitede bile açılan başlıklara bir göz gezdirmeniz yeterli ne demek istediğimi anlamak için. Ve tekrar tekrar aynı şeyi söylüyorum mükemmel bir kocanız da olsa, çok zengin de olsa, çok eli açık da olsa hayatın ne getireceğini asla bilemezsiniz. Zengin kocanız başka birine aşık olup çekip gidebilir, işi batabilir, kaza geçirip sakat kalabilir her şey olabilir bu hayatta. O yüzden çalışmak her zaman kadın için avantajdır çünkü her zaman için yaşama bir fazla seçenekle devam eder.

üniversite mezunuyum
5 yıldır iş hayatının içindeyim otomotiv sektorunde iyi bir pozisyonda çalışıyorum
otomotivci olmam sebebiyle erkek gibi mekanik bilgiye sahibim
erkeklere teknikerlere taş çıkarırım
bi motoru toplayacak kapasitedeyim (bilgi olarak beden gücü değil)
bu etrafımda çok takdir ediliyor
ama;
benim için ev hanımlıgı muhteşem bişey
gebeliğimden ötürü dogum parasını bile beklemeden gelecek ay ayrılıyorum
eşim eve geldiğinde yemek kokularıyla karşılıcam onu
her akşam idareten ne yesek diyoruz kuru fasulye, etli bi yemek olmuyor
olsada yanında pilav çorba olmuyor..oldugu kadar yani
yorgun argın bi suratla değil göz alıcı pırıl pırıl bi halde görecek beni
ayaklarımı dikip yayılmayacagım karşısında, kıpır kıpır olacagım
dinç ve dinamik
hergün temizlik tazeleyeceğim evimde.. özellikle bu madde içimi açıyor
çiçeklerimi sulayacagım
ütüyü yetiştiremediğimde onu ütü masasında görmek beni üzüyor
ütüyü çalıştırmayı bile unutacak penyelerine varana kadar gıcır gıcır olacak herşeyi
bol bol kitap okuyacagım
kadın günlerine katılacagım..müge anlıyı izleyeceğim
eşime her sabah kahvaltı hazırlayacagım
eşime evime hizmet ne demekmiş göreceğim ve bence bu çok kutsal
iş yerinde hırslarımızla ve iş arkadaşlarımızla hep bi çetrefelliyiz
mesai müşteri patron oho...
kadının yeri bi yerde evi gibi geliyor.
helede bebekli kadınların işe geri dönmesi beni üzüyo
içim kıpır kıpır... biran önce ayrılacagım günü bekliyorum
gelsin pastalar turtalar.. gitsin full time mesai
s.ktir et kendi ayakların üstünde durmayı
birgün koca tekme basarsa heryerde çalışacak altın bileziğim var
ev hanımlıgından daha asil bi duruş olamaz
annem ev hanımıydı ve biz onunla vakit geçirmeye bayılırdık
çalışan bi anne istemezdim full time çalışan bi anne olmayacağım (allahtan bi mani gelmezse)
bir pilot kadın olsaydım bile böyle düşünürdüm
evde durmaya açım..saygılar sevgiler...
Bu kadar guzel anlatılır ve hanımlıgıda olan özlem com begendım yorumunuz ben ev hanımı ıkı çocuklu 32 yasında bır bayanım esim hep karşı cıktı çalısmama nısanlıyken bıraktım sımdı tabiri caizse koca parası yiyorum ev hanımları neden basit görüyorlar bem onu anlamıyorum sabahın köründe kalkmam ıstedıgım saate kahvaltımı yaparım canı. Söylerse alışverişe canı isterse cocuğu parka canım ısterse kadınlar gunüne gıderdım üstüne bıde hafta içi hiç seninle gezemiyoruz diye eşime naz ederim hafta sonu nereye ıstersem goturtrum arabamda yok benim eşim, iş yeri yakın canım gezmek ıstıyor derim alır söförlüğümü yapar dilediğim yere biatlar beni işi varsa taksı tutarım aksam kadar temizlik yaptıysam yemek yetısmdıyse aksam dışarıda yemek yerim Bazende ev yemekten gecılmez cesit cesıt bol bol evimden kek börek ev yapımı meyva sularım eksik olmaz hanım tarihli kekle meyva suyu getır dediği zamanda zevkle götürürüm esimin ayağına bende çalışıyorum kalsın kendı yapsın dıye tirıplere hıc gırmem maddi konudada aylık belirli para verir bana ben biterse gene isterim yanı demem o kı bunu neresi basitlik ev hanımı şartlar uygunsa olmak bu devirde sultanlar gıbı yasmaktır

o zamanın şartlarıyla bu zamanın şartlarını bir tutmak mümkün değil..
zihniyetleri de aynı keza.. kii kaldı ki şimdi o yaşa gelen çogu insandan duydugum şey keşke okusaydım kocamın eline bakmasaydım.. çalışmak tercih meselesi ona lafım yok.. ama koca parası yemek kelimesini bu kadar rahat kullanmak çirkin.. yüzlerine karşı hiç böyle bişi söylemedim çünkü teyzemdem annemden vs koca parası yiyorum lafını duymadım.. çünkü meraklı değiller yemeye imkanları olsa o yaşlarında 1dk durmaz çalışırlar..

Bir de şöyle bir şey var ben dar/orta gelir grubundaki ev hanımlarının da koca parası yediğine inanmıyorum. Çünkü omuzlarında çok büyük sorumluluklar taşıyorlar. Ev temizliği, yemek, çamaşır, bulaşık ve en önemlisi çocuk bakımı...
Tüm bunları dışarıdan bir kadına yaptırmaya kalksan kadına vereceğin para kocanın sana verdiği paranın kaç katı olur. Temizliğe eve kadın çağırmak, full time bakıcılık o kadar pahalı ki... Yani öyle bir diyorlar ki gören sanır bütün yurdum ev hanımları yalılarda, uşaklar, hizmetçiler, çocuk bakıcıları eşliğinde Bihter Ziyagil tadında hayatlar yaşıyorlar.
Ben iyi okullarda okuyup belli bir yaştan sonra, ya da çocuk olduktan sonra ev hanımı olmaya karar veren kadınlar da tanıyorum. Tamamen tercih meselesi. Dediğin gibi insanlara tercihleri dolayısıyla çirkin sıfatlar takmak çok yakışıksız. :)
Ha ben çalışmayı seviyorum hep de çalışmak istiyorum ama bu benim kendi tercihim. :)

Son düzenleme:
O totosunu devirip yatmışken ben her türlü hizmetini görüyosam çatır çatır yirim parasını banane :KK14:

merhabalar elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum aranıza ben 26 yaşındayım özel sektör işcisiyim yakın çevremde bir tane bile çalışan evli bayan yok ve bende çalışmayı hiç mi hiç istemiyorum şuan baba evinde mecburiyetim olduğu için çalışıyorum ( babam sağolsun el iyisi ) ama evliliğim de çalışmak bana göre değil gibime geliyor. çalışmayıp evde oturup koca parası yiyip mutlu olan bayan hiç yok mu ( benim etrafımda da ev hanımı olup mutlu olan insan sayısı çok az ama ben dualarımla kaderimin güzel olacağına inanıyorum ) biraz yardımcı olur musun fikirleriniz nelerdir vs. gibi ama lütfen rica ediyorum tartışmaya meyilli yaklaşmayın inanın hiç böyle tartışmaya meyilli bir insan değilim hepinizi görmeden yakından tanımadan seviyorum iyi eğlenceler :)

Herkesin ufkuyla alakali bi durum. Sen mutlu olucaksan neden olmasin. Ben calisabilmek bu meslege sahip olabilmek cok fedakarliklar verdim. Depresyona girerim calismasam. Mutlu olamam kimseyi de mutlu edemem o halde.

Kucuklukten beri hayalim calisan bi kadin olmakti.calisan kadinlar gucluydu cunku gozumde.simdiyse guclu olmanin calismakla degil tamamen karakterle ilgili pldugunu dusunuyorum.
Birde calismayan ev hanimlari icin evliliginin gelecegi belli degil diyolar.tabiki insanin basina hersey gelebilir.ama boyle bi durumda kadin ise girip calisabilir.bazi kadinlar gucsuzlugunu calismamasinin arkasina sakliyo.

Sanırım bu banaydı ama inanın yanlış anlamışsınız. Ben çalışmayan kadınlara vasıfsız demedim. Eğer elinizde bir mesleğiniz varsa ve çalışabilecek durumdaysanız hayatın size neler getirebileceğini ve neler götürebileceğini düşünün kararınızı öyle verin dedim. Ayrıca yalvarırsınız da demedim rica edersiniz dedim. Ki çalışmayan kadınların geneli için durum tam da söylediğim gibi. Sizin durumunuz özel olabilir, kocanız çok anlayışlı ve eli açık olabilir ama lütfen etrafınıza bakın tüm kadınların kocası böyle mi? Çalışmayan bütün kadınlar kendini sosyal sorumluluk projelerine adamış, hayatı çok şen şakrak geçen, gününü gün eden tipler mi? Hayır. Objektif olmaya çalışıyorum sadece. Benim de çalışmayan arkadaşlarım var. Bir çok ortak projeyi beraber gerçekleştirdik, çocuklarla çalışmalarımda bana yardımcı oldular, kimi ilkokul mezunu bile değil, kimi doktora yapmış ama şu anda çalışabilecek durumda değil. Kaldı ki ev işleri de gerçekten saygı duyulması gereken bir konu. Sonuç olarak dışarıda çalışmak bir emek gerektiriyorsa aynı emeği ev işleri de gerektiriyor. Ama siz kendinizin özel durumundan farklı olarak genel olarak Türk kadınlarını düşünün. Gerçekten dediğim gibi kendine ya da evine en ufak bir şey alırken bile rica minnet dil dökmek zorunda kalmıyorlar mı? Çoğu zaman azarlanıp susturulmuyorlar mı? Hayatları ev işleri çocuk koca derdi üçgeninde geçmiyor mu? Ha bunları yaşayan çalışan kadınlar da var orası ayrı. Ama her zaman insanın bir seçeneği olmalı hele de kadınsa. Çalışmak size alternatif bir yaşama ihtiyaç duyduğunuzda ele güne muhtaç kalmamak için seçenek sunar. Dediğim gibi hayatın kime ne getireceği belli değil. Kocanız bugün yanınızda ama yarın ne olacağına dair garanti verebilir misiniz? Dünyanın bin türlü hali var. Herşeyi bir kenara bırakın çalışıyor olmak kadına özgüven sağlar. Birşeyleri başarıyor olmak, kimseye ihtiyaç duymadan yaşayabileceğini bilmek güzel şeyler. Hepsini geçtim her sabah aynanın karşısına geçtiğimde şıkır şıkır giyinmiş, saçlarımı yapmış bir şekilde kendime baktığım zaman bile çok mutlu oluyorum ben.
Ben kocamın sürekli yanımda olacağı garantisini veremem ama siz de gelecekte çalışamayacak bir durumda kalabilirsiniz öyle değil mi? Birgün bu ekonomik özgürlük garantiniz elinizden giderse bir daha ömür boyu mutlu olamaz mısınız yani?Bu işler garantiyle olmaz ki ! Biz de evde şıkır şıkır giyinebiliyoruz orda ortak noktadayız.Evet ev hanımı olduğu için zor durumda kalanlar var ama çalışan hanımların hepsini de kocası başının üstünde taşımıyor.Tam tersi hem işyeri stresi hem ev stresi hem çocuk bakımı derken daha çok perişan oluyorlar bence.Söylediğim doğrudan size değildi, ama içten içe ev hanımlarının eziklendiği de bir gerçek.Koca parası yemek ne demek? Burası benim evim yahu.Kocam amirim mi bana maaş versin ! Giysi için rica etsem pullarım dökülmez ki rica etmeme bile gerek yok! Çalışan bayanlar herhangi bir şey için kocasına hiç mi rica etmiyorlar? Siz ekonomik yönden kocanıza bağlı değilsiniz diye her konuda onu ezip geçmiyorsunuzdur neticede. Son olarak özgüven denilen vasıf eğer ki çalışmakla sağlanılıyorsa yazık o zaman benim okuduğum kitaplara, mezun olduğum okula, yetiştirmeye çalıştığım evladıma, korumaya çalıştığım değerlere...

Calisip calismama tercihi pek cok noktaya bagli. Esinin hayat gorusu, senin hayat gorusun, maddi durumunuz, varsa cocugun durumu, yasam tarziniz.. Ben hic calismadim, yani maasli olarak ev disinda kastim :) Yoksa, tipki reklamdaki gibi, hem ogretmenim, hem asciyim, hem temizlikciyim, hem aile hekimiyim, hem bahcivanim, hem tesisatciyim, hem ekonomistim. Zaman zaman cok yoruluyorum ama mutluyum.:) Bunlarin yaninda fitness yaparim, kosarim, karakalem portre ressamiyim hatta siparisle satarim, kopegimizle ilgilenirim, bol kitap okur, film izlerim, internete girerim. Evimde ne kadar isciysem o kadar patronum. Istedigim an kendime izin veririm, yan gelir yatarim. Tum bunlarin karsiligi olarak doya doya cocukluklarini yasadigim iki oglum, isten yorgun argin geldiginde benim karsilamami gorup yuzu gulen, yaptigim leziz yemeklerle keyfi yerine gelen bir esim var. Yani bu tamamen tercih meselesi. Bekarken calismak taraftariydim ama simdi iyiki esim birakmamis diyorum. Boylece gozumde ve aklimda evlilik ve cocuklarla ilgili maddi manevi hicbir eksik kalmadi.
Ev hanimliginin cok ciddi bir meslek oldugunu dusunuyor, tercihini disarda calismaktan yana kullananlara da tabiki saygi duyuyorum :)

Sanırım KK'daki genel sorun şu, bir konu olduğunda o konuyu herkes kendi özel yaşantısına bakarak yorumluyor. Yani biri çıkıp da çalışan kadının artılarından bahsettiği zaman çalışmayan kadınlar sadece kendi yaşantılarına bakıp çalışmıyor olmayı savunabiliyor. Ancak toplumun geneline baktığınız zaman eşi tarafından ezilen, şiddete uğrayan, evden atılan, kovulan, temel gıda ihtiyaçları dışında herhangi bir ihtiyacı fuzuli gözüyle bakılan kadınlar görüyoruz. Hatta bununla ilgili çok iğrenç atasözlerimiz ve deyimlerimiz bile var 'kaşık düşmanı' gibi. Bazı çalışmayan kadınlarımız hayatlarından memnun olabilirler ama bu gerçeği de göz ardı etmemek lazım. Herkesin kocası sizin kocanız gibi olmayabilir zaten değil de. En azından bu sitede bile açılan başlıklara bir göz gezdirmeniz yeterli ne demek istediğimi anlamak için. Ve tekrar tekrar aynı şeyi söylüyorum mükemmel bir kocanız da olsa, çok zengin de olsa, çok eli açık da olsa hayatın ne getireceğini asla bilemezsiniz. Zengin kocanız başka birine aşık olup çekip gidebilir, işi batabilir, kaza geçirip sakat kalabilir her şey olabilir bu hayatta. O yüzden çalışmak her zaman kadın için avantajdır çünkü her zaman için yaşama bir fazla seçenekle devam eder.
Herkes benim kocam mükemmel .bana cok iyi bakar.yedigim onde yemedigim arkada .kendini ispatlama derdinde.kimse bireyim o zaman calusmak zorundayim diye sorumluluk duymuyor.biri para veriyor ya ok o zaman. Ben bu zihniyeti anlamiyorum.bu ülkede esitlik biraz zor gibi.kimse yogurdum eksi demez zaten.bu kadar cok aldatilan siddet goren neden kadin var anliyorum artik.biz bazi seyleri coktan kabul etmisiz.turkiye kadin erkek esitliginde son siralardadir maalesef. Kadinlarimiz güçlü degil çünkü birey olarak gormuyorlar kendilerini.cogu bana biri baksin diye parali birini bulayim evleneyim mantiginda.ama hayat okadar basit degil.bu tip adamlarla evlenenler genelde aldatiliyor ama susuyor neden ekonomik olarak o adama baglilar.aman kizim yuvani yikma diyen zihniyetteki kadinlar.benim annemde halamda ev hanimi.sorsan keske calissaydim meslegim olsaydi derler.oh iyi yaptim calismadim diye birsey duymadim ben. Keske zihniyetler degisse ama cok zor.

Su ped alma muhappetinu hoc anlamis degilim sanki bizler bunun mevzusunu yapiyoruz
markete gidilir ihtiyaclar alinir kasada es tarafindna odenir bu kadar yani

Şu an üniversite öğrenciyim. Okulum bitince elbette çalışacağım. Bunun için okuyorum. Modern yaşamın getirdiği şartlar nedeniyle ve ülkemizde kadının görüldüğü konum nedeniyle, elinden gelen her kadının çalışması gerektiği kanısındayım.

Su ped alma muhappetinu hoc anlamis degilim sanki bizler bunun mevzusunu yapiyoruz
markete gidilir ihtiyaclar alinir kasada es tarafindna odenir bu kadar yani
Ben baya yuzsuzum o zaman, adami git ped al bana diye yolluyorum bazen. Tarif ediyorum bi de su marka olsun iyice oku ustunu diye:KK53: acil oldugu zaman tabi, yoksa raftan gidip kendim almayi tercih ederim:KK22:

Yaptigim is satis elemanligi insan iliskilerim

İyi fakat maas rezalet asgari ucrette mutlu etmiyor bekar oldugum halde esimin sartlari umarim iyi olur diye istiyorum hayrlisindan

Evlenince maasin cebine kalirsa ihtiyactan degil de kendin icin calisirsan istersin calismayi. Anladigim kadariyla parani eve veriyosun. Acikogretime falan yazil. Omur boyu bu meslegi yapamazsin zaten. Biraz ufkunu ac. Calisabilecegin farkli isler ara.;)

Ben koca parası yiyip mutlu oluyorum ;) şaka bir tarafa tabi bende ailemin durumu iyi arada verilen harçlıkları evimize harcıyorum evde çalışmak çok zor birde çalışan bir bayan olsaydım ne yapardım bilmiyorum Allah yardım etsin çalışan arkadaşlarımıza

Ben baya yuzsuzum o zaman, adami git ped al bana diye yolluyorum bazen. Tarif ediyorum bi de su marka olsun iyice oku ustunu diye:KK53: acil oldugu zaman tabi, yoksa raftan gidip kendim almayi tercih ederim:KK22:
haha olmucak birsry degol ki hauat arkadasindan bir yerde:)
bizde bizde boyle isliyor olay hatta bazende tkkliyorum kapima geliyor:)

Hayata bakis tarzi cok onemli. Calisanlarin calismayanlari koca parasi yiyor ya da birey olmanin sorumlulugunu almiyor diye nitelendirmek yanlis. Evi cekip cevirmek, ekonomisine katkida bulunacagim diye ugrastigin vatana hayirli ve layik bir evlat yetistirmek, bu evlatlarin egitimleriyle, hayattan almalari gereken derslerle ilgilenmek, disarda didinip duran ese huzurlu bir ortam saglamak hic mi onemli degil? Calismak isteyene saygi duyuldugu gibi aile birligindeki isleri bolusup evde calismayi tercih eden bayanlari hor gormeyelim, cahil ilan etmeyelim arkadaslar.. Bu ulkenin ilerlemesi icin sadece disarda calisan insanlara ihtiyac yok...

Ben kocamın sürekli yanımda olacağı garantisini veremem ama siz de gelecekte çalışamayacak bir durumda kalabilirsiniz öyle değil mi? Birgün bu ekonomik özgürlük garantiniz elinizden giderse bir daha ömür boyu mutlu olamaz mısınız yani?Bu işler garantiyle olmaz ki ! Biz de evde şıkır şıkır giyinebiliyoruz orda ortak noktadayız.Evet ev hanımı olduğu için zor durumda kalanlar var ama çalışan hanımların hepsini de kocası başının üstünde taşımıyor.Tam tersi hem işyeri stresi hem ev stresi hem çocuk bakımı derken daha çok perişan oluyorlar bence.Söylediğim doğrudan size değildi, ama içten içe ev hanımlarının eziklendiği de bir gerçek.Koca parası yemek ne demek? Burası benim evim yahu.Kocam amirim mi bana maaş versin ! Giysi için rica etsem pullarım dökülmez ki rica etmeme bile gerek yok! Çalışan bayanlar herhangi bir şey için kocasına hiç mi rica etmiyorlar? Siz ekonomik yönden kocanıza bağlı değilsiniz diye her konuda onu ezip geçmiyorsunuzdur neticede. Son olarak özgüven denilen vasıf eğer ki çalışmakla sağlanılıyorsa yazık o zaman benim okuduğum kitaplara, mezun olduğum okula, yetiştirmeye çalıştığım evladıma, korumaya çalıştığım değerlere...

Bakın siz beni yanlış anlamakta ve olayı kişiselleştirmekte inat ediyorsunuz. Ben çalışmayan kadın kötüdür demedim asla ve hep şunu söyledim evde harcanan emek de çok değerlidir. Eğer bir maddi karşılığı olsaydı belki benim kazandığım paraya yakın olurdu. Evet haklısınız günün birinde ben de çalışamayacak durumda kalabilirim. Bu da hayatın getirebileceği bir şey. Ama ben kötü olasılıkları düşünerek hayatımızı devam ettirmek için ne kadar çok alternatif çıkış yolumuz olursa o kadar rahat olacağımızı anlatmaya çalışıyorum. Ve açık söyleyeyim ben çalışan bir kadın olmasaydım da bir genç kızımız buraya gelip böyle bir fikir sorduğunda asla çalışmamayı övmezdim. Çünkü onun eşinin sizinki gibi olabilme ihtimali çok ama çok düşük. Biz çalışan kadınların bile ezilebildiği bir ülkedeyiz ki nerede kaldı çalışmayan kadınlar çok rahat yaşasınlar. Tekrar rica ediyorum konuyu kişiselleştirmeden toplum genelini düşünerek yazın yorumlarınızı. Ayrıca benim kocamla aramdaki ilişki birbirimizi ezip geçme üzerine kurulu değil. Ne ben 'aman kocamı ezip geçmeyeyim' deyip aklımdaki bir doğrudan vazgeçecek bir kadınım ne de kocam böyle bir kadın ister yanına yoldaş olarak. Ve evet bir kadının belki de en büyük mirası yetiştirdiği çocuklardır. Ama bu konuda bile çalışan bir kadın olmak kişisel görüşüme göre çok daha artı yönleri olan bir durum. Çalışan, kendi kendine yetebilen, ekonomik yönden bağımsız ve her şart altında ayakta kalabilecek bir kadının yetiştirdiği bir çocukla bunlara sahip olmayan bir kadının yetiştirdiği çocuğun aynı olacağını düşünmüyorum açıkcası. Ha sakın bunu da yanlış anlayıp üstünüze alınmayın. Ev hanımı olup çok değerli evlatlar yetiştiren kadınlarımız yok mu? Elbette var ama ben yine toplumun geneli adına konuşuyorum.

Bende adet olunca kalmamıyorum bile evde olmadığı zaman bir telefon çok acil bana ped getir hemen getirir ;)

Dört dörtlük iyi geliri olan seni rahat ettirebilecek bir insanlada evlensen bir süre sonra bu durum batar sana calismak istersin bence

Back
X