• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar neden böylesiniz ?

Kadınların birbirine karşı bu kadar yargılayıcı ve patavatsız olmasını siz neye bağlıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    306
Bu arkadaşın hiçbir şeye farkındalık kazandırmak gibi bir amacı yok. Dümdüz kadın düşmanı. Sayfalardır kadınların %80’i sorunlu, kadınlar şöyle kadınlar böyle diyip duruyor. Konuyu tamamen hemcinslerine olan hıncını çıkartmak için açmış.

Kadın ikcıya o soruyu işvereni sorduruyor, bu tarz soruları da özellikle kadınlara sorduruyolar çünkü erkeğin kadına çocuk düşünüyo musun diye sorması uygun kaçmaz diye düşünüyolar. Ama konu sahibi burda işverenlere laf etmiyor. Kadınlar kötü diyor, sorunlu diyor. Patronların çok büyük kısmı erkek olmasına ve o tarz soruları erkekler sordurmasına rağmen sayfalardır erkeklere bir tane laf söylemedi. Kadınlara yapılan haksızlıklarla bir işi yok kendisinin direkt kadınlarla sorunu.
Doğrudur, ben her yorumu okumadım. Sadece konunun Türkiye'de yaşayan her kadını ilgilendirdiğini düşünüyorum.

Bu burun sokmak icin sorulmuyor ki, hamileligin sonunda dogum iznine ayrilip bir sure calismayacaksaniz bunu bilmek istiyor sirketler. Kaldi ki bebekle cok zorlanip, ise hic de donmeyebilirsiniz, bu riskleri degerlendirmek icin soruyorlar. Yoksa kimsenin uremesi kimseyi ilgilendirmiyor 😂
Bir okumuş avukat olarak bide sen anlat bakalım anlayacak mı 🤣

Türkiye'de ne yazık ki bir şeyler sosyal medya aracılığı ile oluyor. Arkadaşın gücü yetmiş buraya yazmış. Birisi yüksek takipçilidir twitterda yayınlar bir influencer alır onu hikayesinde paylaşır böyle böyle bilinç oluşur. Keşke böyle olmasa ama yenidoğan hemşiresi bile bu şekilde tutuklandı geçtiğimiz günlerde. Konu başlığı bir derdim var 'ağlanacak' tabii ki de.
site benim değil yahu kimseye burada konu açmayın ağlanmayın da demiyorum, ha 2 goygoy yapar stres atar belki ama onun dışında burası iş kültürü konusunda ekol oluşturan, farkındalık kazandıran bir yer de değil.

bu sorudan rahatsız olmuştur gelir konu da açar buna da OK bence
ama bu konuyu kadınlar diye açmak çok çözüm odaklı gibi değil sanki? yani hem mecra hem tarz olarak konuda bir çatacak yer arıyorum kadınları buldum tavrı seziliyor sanki? bazı noktalarda da biraz abartıyor konu sahibi.

canım kadınlar biz birbirimize daha mı duyarlı olsak? bu soruları sormadan nasıl olabilir, nasıl olmalı? gibi bir duruş var mı sizce?

bunu da çok kere yazdık , İK'cı tek erkek olsa o da soracaktı, sormayacak mıydı? patronlar erkek değil mi? bir de bir yerde de patron ne yapsın devlet politikası bu, toplum ortalaması bu.
kreş bile yok çoğu yerde
kadınlar bebekle gerçekten de çalışamayabiliyor bu da bir gerçek, bunları deyince de işvereni koruyorsun deniyor :D kraldan çok kralcılığımız eksikti bir tek.

ama evet, genelde bu konuları açan soran kadınlardır, işe alımda değil çalışırken de öyle. buna da yok demiyorum.
erkek bir müdür gelip gidip gebe misin, ne zaman doğurcan, bak doğurma korun, yok emzircen mi sorsa tacize girebilir çünkü, bir de bunu düşünün. türkiye ya burası akşam kadın kocasına gidip Ahmet bey böyle böyle dedi dese sabaha adam gelip ağzını burnunu dağıtabilir yani...

Doğrudur, ben her yorumu okumadım. Sadece konunun Türkiye'de yaşayan her kadını ilgilendirdiğini düşünüyorum.
Her yorumu okumanıza gerek yok ki ilk mesajından itibaren hemen hemen tüm yorumları böyle 😃 konunun başlığı bile “kadınlar neden böyle” hani “işverenler neden böyle” diye sormuyor. Ortada adaletsiz olduğunu düşündüğü bir şey var ama bunun suçlusu olarak çoğunluğu erkek olan patronları değil kadın ikcıları görüyor. Kadın ikcı sanki işvereninin aslında istemediği soruları sırf kötü bir kadın olduğu için soruyomuş gibi yorum yapıyor.

site benim değil yahu kimseye burada konu açmayın ağlanmayın da demiyorum, ha 2 goygoy yapar stres atar belki ama onun dışında burası iş kültürü konusunda ekol oluşturan, farkındalık kazandıran bir yer de değil.

bu sorudan rahatsız olmuştur gelir konu da açar buna da OK bence
ama bu konuyu kadınlar diye açmak çok çözüm odaklı gibi değil sanki? yani hem mecra hem tarz olarak konuda bir çatacak yer arıyorum kadınları buldum tavrı seziliyor sanki? bazı noktalarda da biraz abartıyor konu sahibi.

canım kadınlar biz birbirimize daha mı duyarlı olsak? bu soruları sormadan nasıl olabilir, nasıl olmalı? gibi bir duruş var mı sizce?

bunu da çok kere yazdık , İK'cı tek erkek olsa o da soracaktı, sormayacak mıydı? patronlar erkek değil mi? bir de bir yerde de patron ne yapsın devlet politikası bu, toplum ortalaması bu.
kreş bile yok çoğu yerde
kadınlar bebekle gerçekten de çalışamayabiliyor bu da bir gerçek, bunları deyince de işvereni koruyorsun deniyor :D kraldan çok kralcılığımız eksikti bir tek.

ama evet, genelde bu konuları açan soran kadınlardır, işe alımda değil çalışırken de öyle. buna da yok demiyorum.
erkek bir müdür gelip gidip gebe misin, ne zaman doğurcan, bak doğurma korun, yok emzircen mi sorsa tacize girebilir çünkü, bir de bunu düşünün. türkiye ya burası akşam kadın kocasına gidip Ahmet bey böyle böyle dedi dese sabaha adam gelip ağzını burnunu dağıtabilir yani...
Ne yazık ki böyle erkekler de var kadınlar diye söylenmesinin nedeni benim halimden anlayacak olan hemcinsim olmalı zaten çalışma şartları çetin, rekabet yoğun bir de benimle aynı yollardan geçmiş büyükler, çalışma arkadaşları daha da zorlaştırıyor durumu.
İşveren de haklıdır canım dediğimizde kabullenmiş oluyoruz benimsiyoruz kanıksıyoruz. Buraya yazarak da değiştiremeyeceğimiz gibi hakvererek de değiştiremeyiz hiçbir şeyi. Kaldı ki sadece İk'cı olduğu için değil gerçekten sormaktan haz alan insanlar var kadını da erkeği de.

Her yorumu okumanıza gerek yok ki ilk mesajından itibaren hemen hemen tüm yorumları böyle 😃 konunun başlığı bile “kadınlar neden böyle” hani “işverenler neden böyle” diye sormuyor. Ortada adaletsiz olduğunu düşündüğü bir şey var ama bunun suçlusu olarak çoğunluğu erkek olan patronları değil kadın ikcıları görüyor. Kadın ikcı sanki işvereninin aslında istemediği soruları sırf kötü bir kadın olduğu için soruyomuş gibi yorum yapıyor.
Neden kadınlar böyle diyerek beni en çok anlayabilecek kişinin hemcinsim olmalı diye düşünmüştüm. Benzer süreçlerden geçtiğim için de kendi tecrübelerimi yazdım benim için kadını erkeği farksız. Farklı açılardan bakıyoruz.

Yukarıda bir üye yazmış sorduklari soru gerçekten yasal değil galiba yani o yazincaya kadar ben de acaba dedim. Ha bir sey olur mu olmaz herkes soruyor. Bence şikayet edilebilir 170 veya tihek bireysel başvuru yapılabilir bilemiyorum bilen biri aydınlatsın. Sonuç çıkar mı bilemedim tabi şu an atıyorum..

Herkes hayatın gerçekleri bu demiş filan evet öyle gerçekten. Amerikadan hallice korkunç bir ülkeyiz ama en azından kağıt üstünde birkac sosyal devleti andıran kanunumuz var galiba ayrımcılık yasağı filan.

İşvereni hiç savunmam çünkü zorla fazla mesai düşük ücret bilmem ne hayatımızı karartmaya devam ediyorlar. İşe gidip doğum izni alıp çocuğumu normal yetiştirip insan gibi yasayamacaksam bu hayata neden geldim.

Son düzenleme:
Yukarıda bir üye yazmış sorduklari soru gerçekten yasal değil galiba yani o yazincaya kadar ben de acaba dedim. Ha bir sey olur mu olmaz herkes soruyor. Bence şikayet edilebilir 170 veya tihek bireysel başvuru yapılabilir bilemiyorum bilen biri aydınlatsın. Sonuç çıkar mı bilemedim tabi şu an atıyorum..

Herkes hayatın gerçekleri bu demiş filan evet öyle gerçekten. Amerikadan hallice korkunç bir ülkeyiz ama en azından kağıt üstünde birkac sosyal devleti andıran kanunumuz var galiba ayrımcılık yasağı filan.

İşvereni hiç savunmam çünkü zorla fazla mesai düşük ücret bilmem ne hayatımızı karartmaya devam ediyorlar. İşe gidip doğum izni alıp çocuğumu normal yetiştirip insan gibi yasayamacaksam bu hayata neden geldim.

Ama tabi bu paneldeki soran kadının inisyatifinde bir soru değildir soran kadın kendi aklından sormamistir ki. Ona da aynısını sormuşlardır zamanında malesef.

İşe alımları yapan biri olarak söylüyorum. Erkeklere askerlik durumunu, eşinin çalışıp çalışmadığını soruyoruz. Kadınlara da kaç çocuğu olduğunu, yaşlarını, bakacak birilerinin olup olmadığını, çocuk yoksa düşünüp düşünmediğini soruyoruz.

Bunları birilerinin özel hayatını merak ettiğimiz ya da umrumuzda oldugu için sormuyoruz. İşlerin ilerleyişi sekteye uğramasın diye soruyoruz. Hamilelik, doğum izni, süt izni gibi şeyler iki taraf için de yorucu oluyor çünkü. Büyük firmalarda eleman kaydırma yapılabiliyor ama küçük firmalar yerine birini bulmak zorunda kalıyor. En basiti okulda çocuğu olan, bakanı olmayan çalışan için kar tatilleri, 15 tatil bile sorun mesela.

Ha oradaki kadınların gülmesi terbiyesizlik olmuş. O konuda haklısınız.

Ben kadin erkek farketmeksizin çalışma yaşamında sorunlar olduğunu düşünüyorum yani mesele sadece kadınlar degil. Ama bizim ülkemizde kadinlar birbirine o kadar da destek çıkmıyor bu da bir gerçek.kadin kadını sevmiyor. Ama herkes böyle değil. Bir hemcinsine destek verdiğinde sen de parlıyorsun dünya güzelleşiyor. 💖🥰 bizim niyetimiz de bu olmalı. Calsima yaşamında kadınların daha fazla zorlandığını, ister bu ülkede olalım ister başka ülkede olalım baslj başına kadin olmanın zor olduğunu düşünüyorum. Ustelik cocugunuz da varsa Henüz evli ve çocuklu olmadığım halde , zorbalandigim zamanlar çok oldu. Bunu değiştirecek olan da bizleriz.dolayisiyla konu sahibinin tamamen haksız olduğunu düşünmüyorum. Bizzat ben de kadınlardan iş yaşamında zorbalık gördüm. Birbirlerini cekemediklerini gördüm. Ama tam tersini de gördüm. Biz elele olursak erkek egemen bu düzende hayat bizler için daha da kolaylaşacak. Hatalar yapsak bile birbirimizi linclemek yerine elinden tutup kaldırmaliyiz.

iş görüşmesinde genelde bu soruyu sorarlar
bunun kadın olmakla veya erkek olmakla alakası yok

Ben Almanyadayim bu sorular yasak , hatta deneme süresinde bile hamile kalani isten cikaramiyorlar. Ama Türkiyede calistigim cook kurumsal bankada deneme süresinde hamile kaldigi icin isine son verilen avukat gördüm. Yani her kosulda ise basvuran kisi durumunu degerlendirir ona göre basvurusunu yapar , IK kendine bunu dert edinmemeli ve sorular sorulmamali bence

Turkiye'de profesyonellikten uzak uygulamalar devam ediyor, bu tip sorular soruluyor. Soran kisinin kadin olmasi durumu bence ultra kotu yapiyor, bir kadin asla baska bir kadina ayrimcilik uygulamamali. Konuya cevap yazarsam ben ne yaptim ablacim simdi benim ne sucum gunahim var:halay:

Bizim ülkede herkes birbirinden nefret ediyor ve birbirinin ayağını kaydırmaya çalışıyor. Kadını erkeği kalmadı bu işin.

Parmağıma yüzüğü taktım isvermediler 😁 çünkü düğünüm.yakin ve çocuk yapma fikri çoğunlukla olacak

Back
X