• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar neden böylesiniz ?

Kadınların birbirine karşı bu kadar yargılayıcı ve patavatsız olmasını siz neye bağlıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    306
Bu eve 17 ay önce taşındım. Karşı komşumun gelini kayseri'de bir ilçeye aile hekimi olarak atanmış ama hep burdaydı. 2 se küçük çocuğu vardı. Biz taşındığımızda oğlu henüz 7 aylıktı. Sonra 3 aylık gebe olduğunu söyledi kaynanası. Bu doktor gelin 3.çocuğunu doğurdu ve hala evdeydi. Anladığım kadarıyla atandı maaş almaya devam etti ama hep soğurdu hep izinde. Görevli olduğu aile hekimliğinde hastalara kim bakıyor? Devlet bu kadına doğursun diye maaş ödüyor. Ben bunu kabul etmiyorum arkadaş. Kadın peş peşe doğurmuş sürekli evde ama maaş alıyor. Millet de doktor beklesin dursun. Evet kadın kadının düşmanı haklısınız. Sizin götünüz devlette tuzunuz kuru haklısınız.
Ücretli izin ancak 1 yık veriyorlar sınrası ğcfetsiz izin? Bunu bilmiyor muydunuz kadınında günahını alıyorsunuz sanki sizin cebinizden çıkıyor maaşı o kadar okumuş doktor olmuş ne emkeler veriliyor

çok da öyle değil ya,

erkekler de der ama sizin yüzünüze demez

kolay kolay kimsenin yüzüne bir erkek hele ki akraba olmayan (isterse akraba da olsun) memen mi sarkacaktı emzirseydin demez, diyemez.
dese dümdüz ahlaksızca bişey olur. hanzoluk olur. akraba olmayan dese zaten tacize sarkıntılığa girer iyice şeysi çıkar.

ama arkanızdan gayet poponuz mu büyümüş memeniz mi sarkmış doğum yapınca, evli miymişsiniz yok bekarsınız da yaşınız mı geçmiş yok sekssizlik başınıza mı vurmuş yok menapozunuz mu gelmiş...yok eşiniz sizi iyi bağırtıyormuymuş.

hepsini derler yani.

ben bir keresinde -tamamen kaza eseri- o zaman için herkesin bildiği epey meşhur bir sitenin özel mesaj kısmını bir bakıma hacklemiştim....seneler seneler önce.
neler neler diyorlar erkekler yüzüne güldükleri resmi oldukları kadınların arkasından hele ki kendi aralarında

kadınların kadına karşı hasetliği apayrı bir alem, kadın dili de daha "zehirli" olabilir ama erkekler de sekssist pek çok şeyi der, diyor
ilginç olan kısım bu kadınlar daha çok kadınlara erkekler yine kadınlara ediyor bu lafları, genelde,
hatta erkekler daha "seviyesiz"ce yapıyor bence.

Asiri katiliyorum. Benim de şahit oldugum durumlar var bazi kadinlar erkeklerle dost oldugunu saniyor ama arkasindan ne orrr.pu.lugu kaliyor ne gotu başi...

Yan yanayken sanirsin kankalar kizi pohpohliyorlar espriler muhabbetler ama işin asli kadini başka türlü görup konuşuyorlar. Ozellikle 3-5 kisilik erkek arkadaş gruplari icindeki tek kadin durumlarinda gördüm ben bunu.

Merhaba herkese yüksek çoğunluğu kadınlar olan bir forumda kadınlara sitem etmek için açtığım bi konu bu arkadaşlar . Bugün bir iş görüşmesine gittim karşımda erkekli kadınlı bir komisyon halinde mülakat gerçekleştirirken aradan bir tanesi çıkıp ki bunu diyen bir kadın çocuk düşünüyormusunuz diye sordu bana . Yanındaki 40 50 i geçmiş gerizekalılarda niyeyse sorusu çok komikmiş gibi güldü. Zaten hazırda bi bebem var fakat o an okadar garip hissettimki ne cevap vereceğimi şaşırdım . Yine çevremden tanıdığım tanımadığım ayak üstü tanışıp konuştuğum kadınların çoğu yine çocuk yapıp yapmayacağımı neden çalışmadığımı çalışmıyorsam evde boş boş oturduğumu ima edecek şekilde patavatsız patavatsız konuştuğu için artık bıkmış durumdayım . Birine cevap versem biriyle kavga etsem ertesi gün bir diğeri çıkıyor . Seneler çnce burada bir konu açmıştım çocuğum varken sınava hazırlanıyorum diye . Aranızdan bir tane kendini bilmez kocaya evde ders çalışmak içinmi gidiyosun minvalinde bir şey yazmıştı . Bunlar artık biriktikçe fark ettimki illallah ettim . Zaten erkekleri görünce içimde bir nefret uyanıyordu artık kadınlar içinde aynısını hissediyorum maalesef . Niçin böyle bir millet olduk biz anlayamıyorum .
hep diyorum kadın kadına daha çok düşman.. 49 yaşındayım kadınlardan çektiğim kadar bir gr erkekten çekmedim ben ya.. aslaaa iş verenlere sesleniyorum asla 3-5 kadın bir arada çalıştırmasınlar... hele ki bunların en başı da kadınsa büyük sıkıntı.. hele ki içlerinden biri başarılıysa candansa pratik ve çözümcüyse tatlı dilli insanlar tarafından seviliyorsa iyi ve iyi niyetliyse yandı o kadın yaaa yandı.. sittin sene bir .. olamaz :://
not: o ben

Yok, siz fazla alınganlık göstermiş olabilirsiniz ama, çünkü iş görüşmelerinde çok fazla sabrını sınarlar karşısındaki insanın. Çocuk düşünüyor musunuz sorusu genelde bu kadın bizde uzun soluklu çalışır mı yoksa bebeği olupta ayrılır mı diye sorulur genelde. Yoksa çok umurlarında değil sizin çocuk yapmanız.
Hayır yine de soramaz bu profesyonellik değil, bu resmen hadsizlik, diğerlerinin gülümsemesi de keza aynı şekilde amatörce, zaten nerede aptal saptal firma var böyle hissettirir insanı, ik da öyle bir dangalak varsa zaten diğer bölümler de kendi gibi kadınlarla doludur çoğu

zaten kurumsal firma yapacak kim yapacak küçük esnafa işçi mi yok ? kurumsal firma ekibini sağlam tutmak ister kalifiye eleman alıyor . Neyin kini öfkesi bu.
O zaman yalanı dolanı da hakkediyor, yahu o firmada çalışmak için patron daha çok kazansın diye neden hayatımızdan vazgeçelim, köleliği savunmayın lütfen, bu firmalar bitmeli artık öyle yasadışı taleplerde bulunamazlar, her istediğimizi yaparız herşeyi sorarız, talep ederiz, benim firmam değil mi mantığı varsa öyleyse çalışan da çatır çatır yalan söyler girer aynı mantık

Benim de sürekli yaşadığım bir sorundan bahsedeceğim 2. çocuk meselesi. Ya arkadaş istemiyorum ve hatta eşimde istemiyor. yani bu bizim hayatımız ve bize bir tane çocuk yeterli hele ki bu devirde çocuk yapmak için bin defa düşünmek lazım. Önüne gelen 2. çocuk yap diye ısrar ediyor. Misal dün iş yerimdeyim, kayınvalidemin eski komşusu gelmiş ayaküstü nasılsın iyi misin sorularından sonra tek çocuk mu niye 2. yapmıyorsun sorusuna geldi. Verdim cevabını gönderdim hiçbir lafın altında kalmam elhamdülillah. Ama insanların bu patavatsız soruları deli ediyor çok ayıp bir şey olduğunu düşünüyorum..

Bu eve 17 ay önce taşındım. Karşı komşumun gelini kayseri'de bir ilçeye aile hekimi olarak atanmış ama hep burdaydı. 2 se küçük çocuğu vardı. Biz taşındığımızda oğlu henüz 7 aylıktı. Sonra 3 aylık gebe olduğunu söyledi kaynanası. Bu doktor gelin 3.çocuğunu doğurdu ve hala evdeydi. Anladığım kadarıyla atandı maaş almaya devam etti ama hep soğurdu hep izinde. Görevli olduğu aile hekimliğinde hastalara kim bakıyor? Devlet bu kadına doğursun diye maaş ödüyor. Ben bunu kabul etmiyorum arkadaş. Kadın peş peşe doğurmuş sürekli evde ama maaş alıyor. Millet de doktor beklesin dursun. Evet kadın kadının düşmanı haklısınız. Sizin götünüz devlette tuzunuz kuru haklısınız.
Doğumdan önce 32 Hafta ile 37 hafta arası duruma göre ücretli dogum izni başlar toplamda sadece 16 hafta maaş alınır. Sonra ÜCRETSİZ izin başlar. Devlet kimseye bu sürede MAAŞ ÖDEMEZ. Eğer bulunduğu yerde hizmeti aksatacak bir durum varsa da yerine görevlendirme yapılır.

Hatta bu ücretsiz izin esnasında mecburi hizmet gün sayısı beklemeye geçer, memuriyet kıdemi durur, asistanlık eğitimindeyse egitim sayacı durur. Yani kimse doğurup doğurup devleti suistimal etmiyor.

Bu ne terbiyesizlik. Doğururken size mi soracaktı? Kanun var nizam var, isterse beş tane doğurur.

Bu ne terbiyesizlik. Doğururken size mi soracaktı? Kanun var nizam var, isterse beş tane doğurur.
Yok memur olunca özel hayat da ipotek ediliyor, vergi veren bütün vatandaşlardan yazılı izin almak lazım doğurmadan önce 😄

bunu size soran kadın en büyük ihtimal ya hiç evlenmemiştir yada işiyle evli olup ailesi 2. plandadır.
20 yıla yakındır çalışma hayatındayım pek çok yönetici müdürden tutun normal elemanlara kadar gördüm.
çocuklu yada çocuk isteyenler hep sorun gözüyle bakılıyor. işveren açısından bakınca onları haklı görüyoruz. doğum izni süt izni hastalık oluyor okulu oluyor hep izin alan türk toplumunda kadın oluyor.
bizim açımızdan bakınca çok haksızlık. 20 30 yaş arası kadınların doğurgan dönemidir. tabiki bu yaşta evlenip anne olmak herkesin hakkıdır. aynı zamanda emek verdiği mesleğini yapmakta hakkıdır.
allah her iki tarafında birbirini idare edebileceği insanlarla karşılaştırsın.
ben kendim çok sıkıntılarını çektim. müdürlerime çok ah ettim bu sepepten.

Yok memur olunca özel hayat da ipotek ediliyor, vergi veren bütün vatandaşlardan yazılı izin almak lazım doğurmadan önce 😄
Aynen ya, neden her bir vatandaşımız katma değer üretse de üretmese de memur maaşında hak iddia ediyor anlayamıyorum. Kanuna düzene göre görevini yapan herkes maaşını hak ediyor demektir. Ağzı olan konuşuyor.

Bir şey yazarım da kalbi kırılır diye yazmadım,aslında hak etmiyor bu ince düşünceyi de neyse…

Hatta bu ücretsiz izin esnasında mecburi hizmet gün sayısı beklemeye geçer, memuriyet kıdemi durur, asistanlık eğitimindeyse egitim sayacı durur. Yani kimse doğurup doğurup devleti suistimal etmiyor.

Olmaz,bakın devletin doktor ihtiyacı var kadın anca doğuruyor vatanı için kendini neden feda etmiyor ? Hep bencil bu kadınlar…
O üyeyi ciddiye almayın kendisi net bir kadın düşmanı.

Olmaz,bakın devletin doktor ihtiyacı var kadın anca doğuruyor vatanı için kendini neden feda etmiyor ? Hep bencil bu kadınlar…
Kadın düşmanı değil de birçok konuda bilgisi yok

Okuya okuya gelmişim 30+ yaşa. Ki hala bitmedi aman şu yandalı da kazanayım da öyle çocuk yapayım dedim. Ne güzel doğurup ücretsiz iznimi alıp sistemden çekilmişim. Evimde bir kuruş maaş almadan otururken baska bir meslektaşım hakkında okuduğum mesaj ".. hastalara kim bakıyor acaba?" Gerçekten hadsizlik ya. Haklısınız ciddiye alınacak bişey değil.

Back
X